- 21 Mayıs 2012
- 2.279
- 2.280
- 333
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #34.201
karıştırdınız kıssslarrr herkesi birbirine Rabbim önce sizlere sonra da ikinciyi isteyen bizlere tez zamanda sağlıklı bebişlerr nasip etsin inşallah
Canım ben İstanbul'da yaşadığım için forumda yazılana göre söyledim. Tabi araştır ve uygun olanı sen seç. Sizde ki problem neydi? Nasıl öğrendiniz?
Insallaaahhhhkarıştırdınız kıssslarrr herkesi birbirine Rabbim önce sizlere sonra da ikinciyi isteyen bizlere tez zamanda sağlıklı bebişlerr nasip etsin inşallah
bende bi problem yok.eşimde var.iki düşükten sonra genetik testler yapıldı.kromozomlarrında sıkıtıntı cıktı.dr ne dediğini hatırlamıyorum desem yeridir.cunku tup bebek dediğinden ötesini hatırlamıyorum.ama testlerden baktım araştırdım.eşimin spermlerinde genetik bozulukmuş.ama seviyesi ne bilmiyorum.hayırlısı bakalım
evet canım aynı sonucu veriyor cvs yaptırınca zaten amniyosenteze gerek kalmıyor ama cvs zamanını geçirdiysen yani 15.haftayı o zaman mecbur amniyosentez yapılıyor. ne kusuru canım önemli değil
Canım translokasyon zor. Ama bu forumda baştan sona okudum. Defalarca tüp deneyip doğal hamile kalan o kadar çok ki. Hiç tüp işine girmesek mi diye düşünmüyor değilim. Ama sanırım 1 kez daha deneyebilirim. Sonrası için para biriktirip bütçe ayırmayı düşünüyorum.
benim cevremdede dr u tup bebek deyip normal hamile kalan iki kişi var.bende bazen zamana mı bıraksam diye düşünüyorum.ama işte yaş geciyor.ben 34 yaşımdayım eşim 35 .açıkcası bende bir defa düşünüyorum.senin dediğinde doğru birikim lazım
öyle canım ama cvs amiosenteze göre daha riskli bir işlemmiş düşük yapmak açısından. amiyosentazde risk 200 de 1 , cvs de 100 de 1Saol canim.İyi ozaman ikisine gerek yok.Cvs daha mantikli erken donemde belli oldugu icin.
anlamadım ben ya evlendikten 3 ay sonra tüp bebek mi yaptırdınız???? sebep???yaa çok küçük başladım onun için bedenim çok yıprandı
19 yaşında evlendim 3 ay sı-onra 20. yaşımı kutladık sonra sıkıntılar başladı işte
cgh yapıldı ilk embriyoda 10 kromozom hatalı çıktı ikincisinde 4 tane hatalı çıktı üçüncüsü temiz geldi işte
bilmiyorum sebebimiz ne ama önceki tüpler genetik sorundan dolayı tutmamış galiba yani zaten 1 tane 5. güne geldi onlarda kondu ama demekki genetiği bozuklar denk geldiki olmadı ama inşallah bu embriyodan çok umutluyum inşallah tutar artık çünkü bidaha yaptırmıycam tüp bebek artık bıktımbanada yazık değilmi gençliğimin en güzel yıllarından beri hep sıkıntı yeter artık bende insan değilmiyim nerdeyse 10 senedir peşinden koşuyorum
Yok canim 3 ay sonra korunmayi biraktik ama bi kac ay denedik olmayinca dr ye gittik bende pko rahim tersligi tup tikali cikti esimdede morfolojo ve sperm azligi cikti hemen varikosrl ameliyati oldu iste evliligimize bir yil oldu tup yaptirdik bende 20 yasimin icindeydimilk tup bebek denemesinde tutmadianlamadım ben ya evlendikten 3 ay sonra tüp bebek mi yaptırdınız???? sebep???
Anladım canım çok sabırsız davranmışsın ama suç sende değil 1 yıllık evli insanı tüp bebeğe yönlendirende! Üstelik yaşın daha 20 imiş... Neyse şimdi olumsuzlukların hepsini unut inş bu defa herşey yolunda gider yumurta sayın falan çok iyi çıkmış. Hepsi döllenir sağlıklı çıkar inşYok canim 3 ay sonra korunmayi biraktik ama bi kac ay denedik olmayinca dr ye gittik bende pko rahim tersligi tup tikali cikti esimdede morfolojo ve sperm azligi cikti hemen varikosrl ameliyati oldu iste evliligimize bir yil oldu tup yaptirdik bende 20 yasimin icindeydimilk tup bebek denemesinde tutmadi
sonra ikinci denemeyi iki ay sonra tekrar denedik yine tutmadi ucuncuye 6 ay ara verdik yaptirdik yine tutmadi artik maddi ve manevi cokuntu icindeydik aradan 6 bucuk yil gecti bu sefer istanbulda deneyelim dedik para biriktirdik ve 4 .denemem icin gecen sene start verdik dr bissuru test yapti insulin direnci cikti bende ve esimde seker ilaci kullandik vitamin d vitaminimiz cok dusuk cikti devit 3 vitamini kullandik b vitamini igne yaptirdik tekrar rahim filmi istedi dr onuda cektirdim yillar once tek tupum tikalu cikmisti ama yeni filmde ikiside acik cikti
ve bir yil felan gecti ignelere basladim dr cgh yapmadan transfer yapmam dedi cunku bircok tup denemrde tutmamis genetige bakilmasi lazim dedi 25 tane yumurtam toplandi 5 tane embriyom 5.gune gitti cgh yapildi 3 tanesine bir tanesi temiz cikti ikisi donduruldu
yarin bir ay surecek antibiyotiklere basliycam hem oral hem vajinal
aralikta transfer yaptiricaz insallah
nekadarlık düştü canım.bide ablanın ne oldu cocugu oldumu ?merhaba kızlar, ben 1 ay önce düşük yaptım ve çok üzülmüştüm . ablamda dengeli translokasyon olduğunu bildiğim için doktora hemen bunu söyledim kesin bende de vardır diye. genetik testi yaptırdık 20 günde çıktı sonucu ve evet maalesef bende de 4 ile 11. kromozomlarım yer değiştirmiş. ablamınkinin aynısı.bu haberi de daha 3 gün önce aldım. ve şimdi doktor araştırdım dr.aret kamar dan zar zor randevu aldım. haftaya cumartesi gideceğim görüşmeye. ve sanırım PGT önerecek. ben aslında tüm süreci biliyorum ama eşim de öğrensin istiyorum. şuanda resmen tıp okumuşum da bu tedaviler üzerinde çalışmış gibi düşünüyorum. çok korkuyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?