- 21 Mayıs 2012
- 2.279
- 2.280
- 333
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #34.221
merhaba kızlar, ben 1 ay önce düşük yaptım ve çok üzülmüştüm . ablamda dengeli translokasyon olduğunu bildiğim için doktora hemen bunu söyledim kesin bende de vardır diye. genetik testi yaptırdık 20 günde çıktı sonucu ve evet maalesef bende de 4 ile 11. kromozomlarım yer değiştirmiş. ablamınkinin aynısı.bu haberi de daha 3 gün önce aldım. ve şimdi doktor araştırdım dr.aret kamar dan zar zor randevu aldım. haftaya cumartesi gideceğim görüşmeye. ve sanırım PGT önerecek. ben aslında tüm süreci biliyorum ama eşim de öğrensin istiyorum. şuanda resmen tıp okumuşum da bu tedaviler üzerinde çalışmış gibi düşünüyorum. çok korkuyorum..
Yukarda ablamdan bahsettim canim maalesef bebegi yok. Tedaviye de ara verdi artik cok yiprandi ve beyin lanamasi gecirdi ablam. Kendisi iyi olsun yeter bu yuzden ara verdi . resiprokal translokasyon bendeki . Ablamda ciktiginda ben de yaptiracaktim ama hep erteledim ogrenmek istemedim nedense. Ablam da bende olmagini dusunuyordu, ya da dusunmek istiyordu cok dusuk bir ibtimal oldugu icin bu hastalik 1000 de 1 oldugu icin gerek yok demisti. Keske yaptirsaydim diyemiyorum aslinda bunu bilerek yasamak sa cok kotu sanirim[/Q benimde liseye giden kardesım kız kardesım var hep dua ediyorum ondada olmasın diye .anneme babama bakıldı ve annemde cıktı ve annemden sakladım sadece babama söyledım simdi doktorum kardesıne yapalım dıyor ama erteliyorum hep.evlenmeden bıde bu sıkıntıları dusunup kendini üzmesin zaten herkes benm durumuma yeterice uzuluyor.evlenirse bir gun evlenmeden önce yapmasını söylerim diye düşünüyorum
Hepsi dollendi ama 5 tanesi 5. Gune gitti iste gerisi imha edildi o besinde bir tanesi saglikli cikti benim yumurtalar oluyoda saglikli olmuyo pko oldugu icinAnladım canım çok sabırsız davranmışsın ama suç sende değil 1 yıllık evli insanı tüp bebeğe yönlendirende! Üstelik yaşın daha 20 imiş... Neyse şimdi olumsuzlukların hepsini unut inş bu defa herşey yolunda gider yumurta sayın falan çok iyi çıkmış. Hepsi döllenir sağlıklı çıkar inş
Bence soyle simdi bilsin risk oldugunu ama kendi karar versin bana kalirsa. Ben bilseydim kesin bende de oldugunu evlenmezdim muhtemelenbenimde liseye giden kardesım kız kardesım var hep dua ediyorum ondada olmasın diye .anneme babama bakıldı ve annemde cıktı ve annemden sakladım sadece babama söyledım simdi doktorum kardesıne yapalım dıyor ama erteliyorum hep.evlenmeden bıde bu sıkıntıları dusunup kendini üzmesin zaten herkes benm durumuma yeterice uzuluyor.evlenirse bir gun evlenmeden önce yapmasını söylerim diye düşünüyorum
son senesi lisede yeteri kadar stresli ve bu bizim sucumuz degil. eger eskide yasasaydık bunu bilmeycektık bile.şimdi tıp ilerledi.biliyorum cok zor ben de cok uzgunum ve anne olamamaktan cok esımın baba olamayacagı ihtimalını düşününce uzuluyorum.eminim cok guzel cok ilgili bir baba olur .ona bunları ben yasatıyorum gibi geliyor.canım cıkana kadar aglıyorum. sonra tekrar ben kendimi teselli ediyorum .evet bu bi sınav bu bizim ıkımızın sınavı .allah bizi birbirimıze cıkardı ve cok mutluyuz.allaha sukur baska derdimiz yok bu en buyuk ve en yıpratıcı sınav.onun basında olsaydı bu sorun bende yanında olmayı tercıh ederdım.evlenmemek cozum değil. bizm bu derdımız var baskasının sınavı daha farklıdır 4 duvarın içini kımse bilemezBence soyle simdi bilsin risk oldugunu ama kendi karar versin bana kalirsa. Ben bilseydim kesin bende de oldugunu evlenmezdim muhtemelen
Tabiki de cemre haklisin. Ben sevgilimi cok seviyorum sadece kendim uzulmek daha iyi gibi geliyor kendimi sucluyorum bazen halbuki allah boyle yaratmis benim ya da bana kimden gectiyse onun sucu degil ki hastalik bu yapacak bisi yok kabullenmek gerekiyor. Sadece herkesin surekli ne zaman cocuk gelio demesine o kadar kiziyorum ki, dusukten sonra daha da kizmaya basladim . Nerde bebek gorsem bakip kaliyorum. Duzelir umarim bu durum cok korkuyorum ya pgt ile de olmazsa diye. Son sans bir yol daha var tabi umarim o kadar caresiz kalmam..son senesi lisede yeteri kadar stresli ve bu bizim sucumuz degil. eger eskide yasasaydık bunu bilmeycektık bile.şimdi tıp ilerledi.biliyorum cok zor ben de cok uzgunum ve anne olamamaktan cok esımın baba olamayacagı ihtimalını düşününce uzuluyorum.eminim cok guzel cok ilgili bir baba olur .ona bunları ben yasatıyorum gibi geliyor.canım cıkana kadar aglıyorum. sonra tekrar ben kendimi teselli ediyorum .evet bu bi sınav bu bizim ıkımızın sınavı .allah bizi birbirimıze cıkardı ve cok mutluyuz.allaha sukur baska derdimiz yok bu en buyuk ve en yıpratıcı sınav.onun basında olsaydı bu sorun bende yanında olmayı tercıh ederdım.evlenmemek cozum değil. bizm bu derdımız var baskasının sınavı daha farklıdır 4 duvarın içini kımse bilemez
öyle canım ama cvs amiosenteze göre daha riskli bir işlemmiş düşük yapmak açısından. amiyosentazde risk 200 de 1 , cvs de 100 de 1
Yukarda ablamdan bahsettim canim maalesef bebegi yok. Tedaviye de ara verdi artik cok yiprandi ve beyin lanamasi gecirdi ablam. Kendisi iyi olsun yeter bu yuzden ara verdi . resiprokal translokasyon bendeki . Ablamda ciktiginda ben de yaptiracaktim ama hep erteledim ogrenmek istemedim nedense. Ablam da bende olmagini dusunuyordu, ya da dusunmek istiyordu cok dusuk bir ibtimal oldugu icin bu hastalik 1000 de 1 oldugu icin gerek yok demisti. Keske yaptirsaydim diyemiyorum aslinda bunu bilerek yasamak sa cok kotu sanirim
Insallah ablamin da benim de olur saglikli beneklerimiz. Allah isteyen herkese nasip etsinAnladım Canım, geçmiş olsun. Önemli olan sağlık. Sağlık oldunu Allah izin verirse herşey olur. Kadında olunca biraz daha zor oluyor diyorlar. Ama Allah bilir tabi.
Eskilerden izz vardı ondada vardı bizim gibi doğal kızı oldu. Hazade aynı şekilde kadında vardı translokasyon onunda 2 tane doğal oldu.
Allah büyüktür yani.
İnsllh canim duzelir tek dilegimiz bu .ben seni cok iyi anliyorum brnimde 2 tane dustu 8 haftalik.bende hamile kadinlari gordukce sinir oluyodum.yada bebegni gezdren anne.arkadslarmla gorusmuyordum herkesn ikinciler olmaya basladi.ve bu sorunumuda ailem ve en yakin arkadsm dan baskasi bilmiyor.su sra braz daha pozitifim yada olmaya calsyorum.bende ilk pgtmi ege unv denicem.eger olmazsa sil bastan cokuntu yasayacagim.ama suan en iyi yapilcak sey olmamis kotuluklere uzulmemek.allah hakkmizda hayrlisini yazsin.saglikli bebeklwrimize kavusalim insallh.Tabiki de cemre haklisin. Ben sevgilimi cok seviyorum sadece kendim uzulmek daha iyi gibi geliyor kendimi sucluyorum bazen halbuki allah boyle yaratmis benim ya da bana kimden gectiyse onun sucu degil ki hastalik bu yapacak bisi yok kabullenmek gerekiyor. Sadece herkesin surekli ne zaman cocuk gelio demesine o kadar kiziyorum ki, dusukten sonra daha da kizmaya basladim . Nerde bebek gorsem bakip kaliyorum. Duzelir umarim bu durum cok korkuyorum ya pgt ile de olmazsa diye. Son sans bir yol daha var tabi umarim o kadar caresiz kalmam..
Insallah ablamin da benim de olur saglikli beneklerimiz. Allah isteyen herkese nasip etsin
Evet bende1 ve 19 nolu kromoznlarda translokosyonCemre Canım sizdeki sorun neydi? Translokayon mu?
Ailene bakildimi anne babana .benm annmden gecms.ama bz nasi hemencecik olmusuz bilmem bbam askerdeykn olmusum ben .allha sukur sagligmz iyi.Bendede 2 ve 13 translokasyon.
İ salla rabbim sana da alana da nasip eder arkadaşım tabi ki hepimize deAblamin maalesef bebegi yok. 4 kere dusuk yapti. 2 kere pgt yapildi. Birincisinde 20 yumurta toplandi 10 tane embriyo olustu ve hepsi pgt ye gitti iclerinden 1 tanesi temiz cikti enjekte edildi ama maalesef hamile kalamadi. Ikincisinde ise cok yumurta olmasina ragmen pgt den hic temiz yumurta cikmadi maalesef . Sans iste. Benim bebegim de 8 haftalikken kalbi durmus ben iki hafta sonra ogrendim ve kurtaj oldum..
Ailene bakildimi anne babana .benm annmden gecms.ama bz nasi hemencecik olmusuz bilmem bbam askerdeykn olmusum ben .allha sukur sagligmz iyi.
merhaba canım, peki sen herhangi bir tedavi gördün mü? düşük yaptın mı? çok fazla rastlanan bir durum değil bu anladığım kadarıyla ben aret kamar a gideceğim haftaya görüşmeye. raporlarımla beraber bakalım ne diyecek diyorum geri aça muhtemelen PGT ile tüp bebek deneyelim diyecek. korkuyorum da aslında. bu arada kürtajdan sonra hala regl olamadım. bununla ilgili bilgisi olan var mı 40 gün geçti kürtajın üstünden .Bakıldı Can'ım, babam ve kız kardeşim temiz. İşin enteresan tarafı annemde mozaik turner sendromu çıktı. Burda çok arkadaş turner dan tüp bebek yapmak durumunda kalmış. Ama annem 2 denemedede rahat hamile kalmış şükür. Bende translokasyon çıktı işte. Biraz kurcaladım halam daha önce 4-5 tane bebek kaybı olmuş. Belki halamdan geçmiş olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?