Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Canım sana ve diğer tum arkadaslar gecmiş olsun diliyorum, inşallah bir daha tekrarlanmaz bu kanamalar ...
Teşekkür ederim saolasin çok şükür çıktım hastaneden evdeyim ama hastanede yatmak ne kadar zor birgün bile çok yordu beni Allahım tekrardan yasatmasin salı günü kontrolüm var seninde durumun netlesir inşallah tekrardan tshlil falan istemedi mi keseyi goremeyince

Kizlar yorumlarının için sağolun.ecenurr belki kese dr un dediği gibi geç de görünebilir.doktorun kahverengi kanamayı biliyor mu?bilmesi lazım ki önlem alınsın.

Arkadaslar cumartesi yumurtalar toplanacak ama dondurulacakmis ohss riski icin aglamaktan gozlerim sisti.allah rizasi icin soyleyin hem pgt yaptirip hem dondurup bebegi tutan oldumu
Canim yazini simdi gordum benim pgt yapildi sonra donduruldu bir ay sonra da transfer edildi bir tane ve simdi cok sukur ki hamileyim merak etme yani oluyor tabiki

Tatlimmbenim hic kanamam olmadi cok sukur. Ben de bebegimi ilk baslarda sol tarafta olduguna emindim dogru mu bilmiyorum ama ortada heralde:) simdi biraz daha buyuyunce artik sag ya da sol da hissetmiyorum

Canim yazini simdi gordum benim pgt yapildi sonra donduruldu bir ay sonra da transfer edildi bir tane ve simdi cok sukur ki hamileyim merak etme yani oluyor tabiki
Cok sevindim senin adina.insallah benimde iyi llacak 13 embriyom olusmus sali gunu pgt yapilacak eger aradigimi bulabilirsek 1 ay sonra transfer olucak dua edin benim icin

canim ya bisey sormam cgh gittiği zaman nezaman geri geliyo? ve yumurta toplandığı ay transfer oluyo mu? Yoksa dondurup bu dahaki ay mi transfer oluyo?

merhaba arkadaslar
(biraz uzun bir paragraf oldu fakat okumanizi onemle rica ediyorum )

kadinlar kulubunu uzun zamandir takip etmek ile birlikte yazma kuvvetini henuz kendimde bulabilmis hissediyorum bundan tam 20 gun once melegim bebegim ilk goz agrim ile vedalasmak zorunda kaldik bebegim 3 ay 3 haftalikti doktolarimizin tabiri ile 4 aylik bebegim FREDERIK ATAKSISI hastaligini kalitmis bulunuyordu bu hastaligi bir cok kisi bilmemek ile birlikte hastaligin gunumuzde hicbir tedavisi bulunmamaktadir hastalik beyincigin beyine yeterli komutu gondermemesi sonucu olusan kas yitimleri yuruyememe ayakta duramama denge bozuklugu skolyoz ve ileriki safhalarda hastaligin getirdigi ataklar ile birlikte farkli komplikasyonlar olusturmaktadir...
Bizim hikayemiz bundan tam 4 ay once basladi esimle ile birlikte devamli genetik testini yaptrimak istiyorduk benim anne tarafimda hastaligi kalitmis 3 akrabamiz bulunuyor kuzenlerimden birini 31 yasinda maalesef kaybettik bende bu korku ile birlikte subat ayinda genetik labaratuarinda testimi yaptirdim testin sonuc suresi 4 ila 5 hafta surecekti bu sirada kani verdikten 2 gun sonra tesadufi bir sekilde hamile oldugumu ogrendim (4 haftalik) ve hikayemiz basladi o gun dunyanin en mutlu ama bir yandan da en tedirgin insaniydim cunku henuz kendi testimin sonucunu bilmiyordum doktoruma kontrole gittigimde bebegimin gayet iyi tutundugunu gorduk ve kalp atislarini duyduk test sonucum nihayetinde geldi ve ben tasiyiciydim simdi sirada esime bakilmasi gerekiyordu esimde kanini verdi ve bir bekleme sureci daha basladi bizim icin bu arada bebegim 2,5 aylik olmustu fakat sunu soylemek isterimki esim ve benim herhangi bir akrabalik bagimiz bulunmamak ile birlikte esimin tarafinda bu hastaligi kalitan birey de yok tabi biz arastirabildigimiz nesillere kadar arastirdik ,bebegim 3 aylik oldu ve esimin tarama testinde tasiyici oldugunu ogrendik bir yikim daha yasayarak simdi sirada ne vardi cvs (koryon villus biyopsisi)doktromuz Recep Has ile birlikte testimizi yaptrdik sonuc 10 gun icinde elimzde olacakti bebegin hasta olma olasiligi %25 tasiyici olma olasiligi%50 saglikli olma olasiligi %25 idi ve o kotu sonuc bir sabah telefon ile bize bildirildi bebegim hastaydi yapilan bu testlerde % 1 de olsa bir yanilma payi yoktu sirada en zor anlar vardi bizim icin yapilan onca tahlil onca test onca zaman beklemek beklemek insani en cok kahreden sey elinden bir sey gelmeyerek beklmek nihayi gun geldi ve biz melegimize acilar icinde veda ettik .....

Simdi henuz cok yeni olmak ile birlikte yasadigim 4 aylik annelik hislerini tekrar yasamak ve dunyaya bizden sonra saglikli nesiller birakmak icin arastirma icindeyim sizlerden de fikir almak PGD CGH gibi tup bebek yontemleriyle bizim gibi 9.kromozom bozuklugu olan ailelerin saglikli bir sekidle hamile kalip kalamadiklarini ogrenmek istiyorum bu konuda bana yardimci olursaniz acilarimi bir nebze hafifletmis ve bana umit vermis olursunuz cunku gercekten saglikli bi bebege ANNE olmak istiyorum
umarim mesajima cevap bulabilirim tum anne adaylarina saglikli bir hamilelik ve bebeklerini kucaklarina alabilmelerini en icten duygularimla diliyorum

Oncelikle gecms olsun allh birdaha sinamasn .merak ettgm bisey var ultrsnda herhangi bir sorun varmiydi.benmde krmzn bozuklugna bagli iki dusugm var. Pgt sncunda saglikli embryom olmadi.ve sonrasnda dogal yolla hamile kaldm suan 14 haftalik ve doktrdan yeni geldim ultrsna ve ikili taramaya bakarak gayet saglikli dyor.ama suan szin yazyi okuyunca kafam karsti.acaba ultrsnda belli oldumu szn sorun

Cemre hanim merhaba
oncelikle bebeginiz ile birlikte size saglikli bir omur diliyorum.Perinotoloji doktorumuz usg muaynesinde herhangi bir bulguya rastlamadi ve cvs testinin yapilan ilk taramasinda bebegimin butun taramalardan basariyla gectigi goruldu(trizomi down vb.)fakat esim ve bende bulunan 9.kromozom bozuklugu frederik ataksisi tasiyciliginin hastalagi oncesinde usg muaynelerinde herhangi bir belirlti gostermemektedir yani bu hastalagin tespitinde sadece dna analanizi ve nokta mutasyonlari aranmakta hastalik onceden hicbir belirti vermemektedir ve ilavetten hastalikli bir bebek gayet saglikli bir sekilde dogup erken asamada 5 ila 7 gec asamada 14_25 yaslari arasinda hasta olmaktadir ve bundan hicbir sekilde kacis yoktur .korkmayin telasa kapilmayin sizde ki kromozom bozuklugunun sebebi tespit edilebildi mi peki?cunku bizim ki cok nadir gorulen bir hastalik cok fazla insan bunu bilmiyor

melekkannesi öncellikle geçmiş olsun. Benzer durumu yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum ve en kısa sürede sağlıklı hayırlı evlatlar diliyorum.

Bende sizin gibi şüphe bile bulunmuyordu. Bilmeden hamile kaldım. Kızım olacaktı. Doğsaydı şu aralar yaşını kutlayacaktık muhtemelen. Her yaşadığımızda bir hayır vardır. Yaşadığımız herşey için şükürler olsun napalım.

19. Haftaya kadar ne bir ultrason bulgusu nede bir ikili üçlü va riski hiçbirşey görünmedi. 19. Haftada detaylı ultrasona koşa koşa gittik, bebeğimizi göreceğiz diye. Ama o muayneden çıkışımı asla unutamam. Bebeğimde hastalık bulguları vardı. Bu neydi şimdi. Etrafımızda bir kişiden bile duymamıştık. Ne aile ne arkadaş

3-4 tane Perinataloga göründüm, ense kalınlığı, kalpte su toplanması, kulaklarda düşüklük, çenede gerilik, böbrek ve ciğer problemleri vs vs. Bebeğim genetk kromozomsal hastaydı ama tam tanı için amniyo yapılması lazımdı. Yaptırdık bebeğimde 2 kromozomda monozomi,13 kromozomda trizomi tespit edildi. 24. Haftamda sonlandırdık. Aylarca kendime gelemedim. Eşimle birlikte kan testi yaptırdık. Bebekteki hastalıği ben taşıyormuşum meğerse. Direk hastalık olarak geçmiş. Annem , babam ve kardeşim test yaptırdı hiç birinde çıkmadı. Kimden aldığım belli değil.

Eşimin zorlamasıyla 6-7 ay sonra doğal denedk ve yeniden hamileyim. Kısmetse 40 güne kadar oğlum olacak. Amniyo yaptırdım oğlumda benim gibi taşıyıcı olacak.

Allah bu yolda mücadele veren tüm arkadaşlarımın yüzünü güldürsün inşallah.

Merhaba öncelikle çoook geçmiş olsun anlattiklariniz o kadar tanıdık ki öncelikle çok doğru yoldasiniz genetik tahlillere baktirmakla bu sayfayı bulmakla da çok sanslisiniz diyebilirim bununda şansı olur mu demeyin ben 2009 da ilk bebegimi 34 haftalik doğum yaptım sadece 1gun yaşadı ve kaybettim sonra drlar a gittik işte tekrar hamile kalmami bişey olmayacağını söylediler 2011 de 28 haftalikken ikinci bebeğimi dogurdum onu sıkı takip yapıldı bobreklerde problem vardı amniyon sıvısı azaliyirdu ancak bir hafta yaşayabildi otopsi yapuldi bişey bulamadilar eşimle birlikte üniversite hastanelerinde gezdik durduk Cerrahpaşa gazı Erciyes Bülent Ecevit Yıldırım Beyazıt hiçbiri bişey yapmadı elimizde bebeklerimizin dosyalariyla gezdik durduk artık onlardan bişey cikmayinca ozellere yöneldim Rabbim bize volkan baltaciyi çıkardı karşımıza eşimle tahlil verdik yıllardır sakladigim bebegimin göbek bağını da verdik birayda böbrek hastalığı ile doğduğunu esimin ve benim taşıyıcı olduğumuzu öğrendik sonraki aşama tüp bebek pgt yöntemi oldu toplamda oluşan embriyolarin yüzde 25 i sağlıklı çıktı 3 tanesi 2 tanesi transfer oldu Rabbim büyük iki tane evlat aldı şimdi iki tsne nasip etti ikiside tuttu kalp atislarini duyduk elhamdulillah inşallah sonunda sağlıkla kucagimiza alırız sizinde inşallah teshisiniz konulmuş artık bol dua ile bu yola çıkmanız inşallah yolunuz açık olsun iskeriniz kolay olsun Rabbim yardımcınız olsun gelişmelerden haberdar edersin bizi

Öncelikle çok çok geçmiş olsun Allahim ne bu acıyı ne de baska turlusunu tekrar yaşatmasın insallah.bende iki kere 8 haftalik kayiplar yasadim uzuntunun tarifi yok.sizin durumunuzda bebegin hastaliginin yada anomali durumunun ultrasonda teşhis edilememesi en azından çok daha erken haftalarda anlaşılmaması gerçekten çok kötü.çünkü insan her geçen gün biraz daha baglaniyor bebeğine.dilerim en kısa zamanda tekrar tedaviye başlayıp cgh yöntemiyle insallah sağlıklı embriyolariniz olur ve meleginize kavusursunuz.bizde burdan güzel haberlerinizi okuruz.

hally C calikusu2912 eastnbull

arkadaslar gercekten dediginiz gibi burda yasadiklarimizi paylasmamiz bizim icin cok buyuk sans ve avantaj olarak bize geri doncektir.iyi temennileriniz icin cok tesekkur ediyorum hepiniz ayri ayri bana moral veriyorsunuz ve ilerleyecegim yolda destek oluyorsunuz .

sizlerden cikan isimlerle mutlaka gorusecegim bilgi alacagim doktorlardan.ve gelecek nesli temiz bir nesil yapana kadar caba sarf edecegim henuz cok yeni oldugu icin acim ve yasadiklarim suan sadece arastiyorum fikir aliyorum.
bir sey daha belirtmek isterim biz esimin ve benim genetik takiplerini BOGAZICI UNI. de yaptirdik bebegiminkide orda yapildi bizim bebegimizde olusan hastalik tek tarafin tasiyici olmasi ile olusmuyor mutlaka iki ebevynde de tasiycilik olmasi gerekiyor ben annemden tasiyciligi almisim esimde babasindan bunun konfirmesini bizde tasiycilik tespit edildikten sonra hemen yaptirdik cok buyuk talihsizlik bu hastaligin iki ebeveynde tasiycilik tasimasi bize soylendigi kadari ile milyonda 1 i di ve o milyonda 1 bizi buldu diger konular ile ilgili sormak istediginiz ne var ise cevaplayabilirim cunku benden baska birinin bu acilari yasadigini gormeyi asla istemiyorum elimden geldigi kadari ile merak ettiklerinizi yanitlayabilirim .

benim merak ettigim baska bir konu PGD yontemini deneyen arkdaslarimiz kisa da olsa asamanin basindan sonuna yasadiklarini anlatabilirler mi bana yada frederic ataxia sebebi ile tup bebek pgd yapan var mi onu ogrenmek istiyorum

gorusmek uzere ..

hally

yasadiklariniz benim yasadiklariminda uzerinde ama hersey geride kalmis dediginiz gibi gebeliginize inanilmaz sevindim allah bebeklerinizin yuzlerini gormeyi nasip etsin size insallah hepiniz dualarimin icinde yer aliyorsunuz umarim actigimiz eller mubarek ramazan ayinda kabul gorulur saglikla sevgiyle kalin ...

insallah C calikusu2912 allah bir daha ayni acilari kimseye yasatmaz sizede saglikla bebeginizi kucaginiza almayi nasip eder kisa zaman icinde guzel haberlerimiz ile konusuruz
Burda okuduğum her acı hikayede içim burkuluyor,mesela hally , arkadaşımızın iki büyük kaybı ve şu an yaşadığı büyük çifte sevinci. @topitopp arkadaşımızın bebeği ile ilgili yaşadığı sınav...okuyunca ağladım..insallah o da en kisa zamanda sevinçten ağlar.ınan ne diyeceğimi bilmiyorum bir yandan mutluyken diğer yandan soru işaretleri acaba lar..hiç bitmiyor.benim ikili test zamanım geliyor ama duyduğum ve okuduğum kadarıyla ,test sonucu kötü çıksada yapılabilecek bir müdahale yok ,napicam bebeğimi mi aldiricam çok zor ee o zaman niye bu ikili uclu testler yapılıyor???amniyosentez yüksek dusuk riski taşıyor bunu biliyoruz kendi doktorum da onermedi.bebeklerimiz doğana kadar dogru duzgun sevincini yasiyamiyoruz (10 gunde bir kontrole gitmesem acaba ordami diyorum) dogduktan sonra tespit edilemeyen herhangi bir sikintiyla karsilasirsam ne olur ben nolurum bilmiyorum.ilk zamanlara gore kaybetme korkum cok yok ama bazen icime dusuyo ya kaybedersem nasil ayaga kalkarim bilmiyorum.ben yasadiklarinizi yasamadim sizinkiler yanin da benimki belki hafif kaliyor,ama iste korku ortak...insallah hicbirimiz artık kayip yaşamayız hayırlısıyla kucaklarımıza alırız.

saol Allah razı olsun duaların için inşallah sağlıkla kucağımıza alırız
tahlilin Boğaziçi üniversitesinde yaptırmışsınız genelde buradan okuduğum kadarıyla özeller yapıyor orada yapmaları da iyiymiş en azından sıkıntısı olan arkadaşlar ilk önce oraya başvurur ve maddi açıdan çok fazla sarsılmazlar sağlık güvenceniz karşıladı mı herhangi ücret ödediniz mi size orada bundan sonra nasıl yol izleyeceğiniz anlatılmadı mı genetik danışmanlaık verilmedi mi bu kadar teşhis yapan biyer pgt de yapıyor diye düşünüyorum
bizede pgt yaıldı hastalığın ismi ne olduğu artık bundan sonra önemli değil seninki a benimki b hastalığı merkez bu hastalıkla ilgili çalışma yapıyor ve biz hazırız sizde gelin tedaviye başlayacaz diyor kadındoğumcu yumurta takibi ve tedavisi yapıyor sonra istenilen miktara uaşınca anestezi altında yumurtalar toplanıyor aynı gün eşinizden sperm alınıyor onlar biaraya getirilip döllenmesi bekleniyor ve embriyolarınız oluşuyor sonra onlara sağlıklı mı değilmi diye pgt dediğimiz işlem yapılıyor genelde bir iki günde ya da bir hafta içinde sonuç belli oluyor ve sağlıklı embriyo çıkrsa anne ile buluşturuluyor sonrası Rabbime kalmış

amiiinnnnn inşallah hiçbirimiz birdaha evlat acısıyla sınanmayalım bu ikili test mevzusu benimde aklımda drum yaptır derse sırf yapılmış olması için yaptırcam amniyosentez zaten yaptırmam Allahım inşallah güzel bir hamilelik yaşatsın bizlere sonumuz çok güzel olsun evimiz yavrularımızın sesiyle dolsun çok düşününce insan işin içinden çıkamıyor boşver düşünme sadece iyi bir dr ve iyi bir hastane bul sonrasını Rabbime bırak Hakkımızda hayırlı olan ne ise onu yaşayalım

Çok doğru söylemişsin canım insan çok düşününce içinden çıkamıyor,daha çok strese giriyor.O yüzden düşünmeyelim, düşündüklerimiz de güzel şeyler olsun.İyi düşünelim iyi olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…