- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #39.761
Bende 1 ve 19 nolu kromozonda translakosyon var yani 1 nolunun bir parcasi kopup 19 a yapismis 19 unki de kopup 1 e yapismis.ben saglikliyim.bana annemden gecms oda saglikli cok sukur.senin basna gelenleri gorunce gercekten cok uzuldum hem senin adina hem kendi adima endiselendimCemre hanim merhaba
oncelikle bebeginiz ile birlikte size saglikli bir omur diliyorum.Perinotoloji doktorumuz usg muaynesinde herhangi bir bulguya rastlamadi ve cvs testinin yapilan ilk taramasinda bebegimin butun taramalardan basariyla gectigi goruldu(trizomi down vb.)fakat esim ve bende bulunan 9.kromozom bozuklugu frederik ataksisi tasiyciliginin hastalagi oncesinde usg muaynelerinde herhangi bir belirlti gostermemektedir yani bu hastalagin tespitinde sadece dna analanizi ve nokta mutasyonlari aranmakta hastalik onceden hicbir belirti vermemektedir ve ilavetten hastalikli bir bebek gayet saglikli bir sekilde dogup erken asamada 5 ila 7 gec asamada 14_25 yaslari arasinda hasta olmaktadir ve bundan hicbir sekilde kacis yoktur .korkmayin telasa kapilmayin sizde ki kromozom bozuklugunun sebebi tespit edilebildi mi peki?cunku bizim ki cok nadir gorulen bir hastalik cok fazla insan bunu bilmiyor
Ah kuzum sen en buyuk cesaret ornegmsn benim.ikili taramada trzonomiye bakmiyorlar mi onda nasl cikmadi hayretmelekkannesi öncellikle geçmiş olsun. Benzer durumu yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum ve en kısa sürede sağlıklı hayırlı evlatlar diliyorum.
Bende sizin gibi şüphe bile bulunmuyordu. Bilmeden hamile kaldım. Kızım olacaktı. Doğsaydı şu aralar yaşını kutlayacaktık muhtemelen. Her yaşadığımızda bir hayır vardır. Yaşadığımız herşey için şükürler olsun napalım.
19. Haftaya kadar ne bir ultrason bulgusu nede bir ikili üçlü va riski hiçbirşey görünmedi. 19. Haftada detaylı ultrasona koşa koşa gittik, bebeğimizi göreceğiz diye. Ama o muayneden çıkışımı asla unutamam. Bebeğimde hastalık bulguları vardı. Bu neydi şimdi. Etrafımızda bir kişiden bile duymamıştık. Ne aile ne arkadaş
3-4 tane Perinataloga göründüm, ense kalınlığı, kalpte su toplanması, kulaklarda düşüklük, çenede gerilik, böbrek ve ciğer problemleri vs vs. Bebeğim genetk kromozomsal hastaydı ama tam tanı için amniyo yapılması lazımdı. Yaptırdık bebeğimde 2 kromozomda monozomi,13 kromozomda trizomi tespit edildi. 24. Haftamda sonlandırdık. Aylarca kendime gelemedim. Eşimle birlikte kan testi yaptırdık. Bebekteki hastalıği ben taşıyormuşum meğerse. Direk hastalık olarak geçmiş. Annem , babam ve kardeşim test yaptırdı hiç birinde çıkmadı. Kimden aldığım belli değil.
Eşimin zorlamasıyla 6-7 ay sonra doğal denedk ve yeniden hamileyim. Kısmetse 40 güne kadar oğlum olacak. Amniyo yaptırdım oğlumda benim gibi taşıyıcı olacak.
Allah bu yolda mücadele veren tüm arkadaşlarımın yüzünü güldürsün inşallah.
Bilmiyorum galiba yaptirmayacagim canim ama kararszm .bugun doktrdan cok poztf ciktik.bugun arkadasn yazdgi olayi okuyunca endiselendim de.Cemre arkadasim sen amino yada cvs yaptircakmisin
Insallh canim. Allhm yuzumuzu guldursun.C cemre y
cemre cim senin endiselenmeni gerektirecek bir durum yok sanirim doktorun gerekli aciklmayi yapmis benim ki seninkinden gercekten cok farkli bir hastalik ailesinde bizim gibi hastaligi kalitan hastlar oldugu icin surecin nasil gelistigini cok iyi biliyorum beni uzen de bebegimin bu berabet hastalik disinda butun testleri basari ile gecmis olmasiydi fakat dna testlerinin yanilma payi yok denecek kadar az hatta yok benim bebegim saglikli bile dogsaydi kisa bir sure sonra bu hastaligin pencesinde olacakti sende durum cok farkliymis ne kadar sanslisin ki bebegin tasiyci olmus tasiyici demek benim icin ve doktrolar icin gercekten saglikli bir bebek demek korkma endiselenme bebisin buyudukten sonra evlendigi zaman esiyle birlikte sizin genetik tasiycilik testinizi yaptirirlar ve gerekli onlemleri alirlar keske benim bebegimde boyle bir sansi olsaydi umarim ikinci gebeligimde bu problemim tamimiyle cozulmu olur ve bizde evlatlarimizi saglikla kucagiza aliriz .
Yoo belli olmuyo.genetik doktru 12 haftayi gecersen %90 saglikli dedi.doktruma sordum bendeki durum bebek te varmidr dye.olsuuuun sen hastamisin dedi bana.hayr degilim dedim.e tamm tasiyici olablr senn gbi dedi.offfff stresli gercekten.bugun gttik dzleriyle oynuyodu kuzum ya .doktrda iyi dedi ama tabi normal kadin dogumcu gttigim kisi.perinatlga falan gtmedim .Cemre bu ikili testlerde bebeğinde Taşıyıcı olup olmadığı belli oluyor mu sizin öylemi belli oldu
F ferda88
cok gecmis olsun Ferda hanim allah size bir guzel bebek daha nasip etmis insallah saglikla kucaginiza alirsiniz evladinizi
bizim normal yolla gebelik olursa doktorlar kumar oynayacagimizi soyluyor 10 kez yaparsin 10 da saglikli olur 10 kez yaparsin 10 da hasta olur birinciye vurdu ikinciye vurmayacak yada vuracak diye bir kaide yok diyorlar bende bir kez daha yasadigimiz o zor sureci yasamak istemiyorum cunku gercekten atlatilmasi cok guc birsey dusuk+ normal dogum + kurtaj ucunu bir arada yasadim allah kimseye yasatmasin o sebeple mecburi olarak pgd yapacagim .
Esin ve sen suan rahatsizliginiz varmi canim kaslarnzla ilgli yoksa sadece tasyici minz .kusura bakma yazdysan gozumden kacms olabilirF ferda88
cok gecmis olsun Ferda hanim allah size bir guzel bebek daha nasip etmis insallah saglikla kucaginiza alirsiniz evladinizi
bizim normal yolla gebelik olursa doktorlar kumar oynayacagimizi soyluyor 10 kez yaparsin 10 da saglikli olur 10 kez yaparsin 10 da hasta olur birinciye vurdu ikinciye vurmayacak yada vuracak diye bir kaide yok diyorlar bende bir kez daha yasadigimiz o zor sureci yasamak istemiyorum cunku gercekten atlatilmasi cok guc birsey dusuk+ normal dogum + kurtaj ucunu bir arada yasadim allah kimseye yasatmasin o sebeple mecburi olarak pgd yapacagim .
Evet esimede yapildi canm onda sorun olmadi.bizdede orani doktor %25 demisti.senn gercekten buyuk sansszligin olmus ikinizdede olmasi.herkesn snavi var canim.insalh sennde bir mucizen olur tez zamanda.sorunu cozmek icn teshs onemli.en onemli seyi cozmussunuz.bundN snrasi daha kolay allhn iznyle.sebepsz bircok kisnn bebegi olmuyor.dn azndan sebebimiz var tedavmzde olur .hersey yoluna grecekC cemre y
esim ve ben sadece tasiyciyiz bizde herhangi bir hastalik belirtisi yok canim benim annem tasiyci ben ondan almisim esimin babasi tasiyci o da babasindan almis eger benim annem ve babam tasiyci olsalarmis hasta olma olasiligim %25 olacakmis esiminde ayni sekilde tek gen bozukluklarinda hastaligin olusmasi icin iki tarafinda tasiyici olmasi gerekiyor tabi hasta olmama ihtimali %25 tasiyci olma ihtimali %50 olarak degerlendiriliyor bebegimizdeki sanssizlik o %25 lik oranda cikti maalesef.
benim anladigim kadari ile sadece sen tasiycisin suanda esine test yapildi mi bu rahatsizlik bizimki gibi iki tarafinda tasiyci olmasiyla mi olusuyor cunku seninki bizimkinden cok farkli sanirim
Canım sen bu hamileliginde hiçbir testi yaptirmadin mi? (ikili uclu amniyosentez vs) sadece detaylı ultrasonami girdin.birde detayliya kac kere bakiyorlar.ultrasonda herşeyi soyleyebiliyor mu doktorun.kafamda deli sorularmelekkannesi canım öncelikle allah sabır versin. İkimizin hukayesi çok yakın aslında geçen sene bu zamanlar bende 20 haftalik bebegimi kaybettim. Esimle bende sizin gibi tek gen hastalığı tasiyirmusuz tabi bilmeden hamile kaldım ve 18..Haftada bebekte problemler görüldü sonra amniyosentez ve dna ayristirildi genentik test yapıldı ve hastalığmız bulundu. Doktorlar kesinlikle pgt dedi ama ben birkez daha normal hamile kaldım ve suan hersey normal gibi . Tabi hiçbir test yaptirmadigim için korku bitmiyor dogumuma az kaldin inşallah sağlıkla kucagimiza aliriz . Alah hwrkese hayirlisiyla nasip etsin
Amij sagolun bende ucunu beraber yaşadım bize de doktorlar her hamilelikte risk yüzde 25 dediF ferda88
İkili üçlü ysptirdim ama.bunlar sadece olasılık ve bizim hastalıkla ilgili bir bilgi vermiyor bizim hastalık iskelet sorunu oldugu için ultrason yeterli geldi amniyo da yaptirmadim . Ayrıntılıya bir kere girdimCanım sen bu hamileliginde hiçbir testi yaptirmadin mi? (ikili uclu amniyosentez vs) sadece detaylı ultrasonami girdin.birde detayliya kac kere bakiyorlar.ultrasonda herşeyi soyleyebiliyor mu doktorun.kafamda deli sorular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?