- 5 Ağustos 2009
- 658
- 227
- 303
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #40.781
Seninle aynı durumdayım ama 3 deneme yaptık olmadı.. Bu süreç normal gibi olmuyor canım. İnşallah hayırlısı olurMerhabalar arkadaslar benim toplanan 3. Gun embriyolarima PGT yapilacak sonra Istanbula gonderilecek PGT sonucuna göre transfer yapilacak embriyolari başka şehirden Istanbula PGT icin giden oldu mu ? Dr lariniz embriyo biyopsilerini Istanbula gönderirken sikinti oldu mu? Paylaşirsaniz sevinirim
Zaten tek gen hastasi oldugumuz icin hamile kalma ile ilgili sikinti yok ilk seferde olmazsa insallah digerlerinde olur diye düşünüyorum ama bilemiyorum. İstanbulda kalma şansim az eşim ve çocuğumun okulu var. Onun için tüp bebek tedavisi yakin yerlerde ancak PGT İstanbulda olabilir.
Evet canımTup bebek tedavisi gormus arkadaslar dr beni adetin ikinci gunu baslayalim diye cagirdi .15 gün sonra transfer dedi . Benimki kisa protokol mu olmus oluyor
Tup bebek tedavisi gormus arkadaslar dr beni adetin ikinci gunu baslayalim diye cagirdi .15 gün sonra transfer dedi . Benimki kisa protokol mu olmus oluyor
Gozun aydn canm ikiz dye mi erken aldilar.doktr mu karar verdi bu hafta alinmasina.saglikla buyut canim
Arkadaşlar Merhaba.Eşimin DNA testi yapılmadan önce normal tüp bebek sayfalarına bakıyorum hep.DNA test sonucunda 1 ve 2. Kromozomlarinda kopma olduğunu öğrendik. İlk kez boyle bir şeyi duyuyirduk. Çok araştırdım.Zannettim ki benden başkası yok.En son bebek işinden vazgeçmiştir.Bu sayfayı buldum ve çok sevindim.Benim Derdimden anlayan insanların varlığını bilmek hatta onların bazılarının anne olduğunu okumak müthiş mutlu etti.Şimdiye kadar hic hamile olmadım. Olacak miyim Allah bilir.Ben bu anne olma sayfasını tamamen kapatmali miyim bir kez daha düşünmek istiyorum.Bir tüp bebek başarısızlığım oldu gecen ay. Yıkıma ugradim..Simdi de resimde translokasyonu öğrendik.Şansım nedir? Cgh yöntemi ile başarılı olabilir miyim?tekrar son bir kez daha denemeli miyim?Nerde hangi doktirda denemeliyim?bu isin ehli kim? Yasim 34. Tedavide 5-6 yumurtam oluyor.Bu da şansımı dahada azaltıyor sanırım.Bu cgh ile tüp bebek maliyeti nedir? Çok soru sordum ama sanırım buradaki üyeler bu bilgilere vakıf. Yanitlarsaniz çok sevinirim.Rabbim yüzü nuzu guldursun,kucaginizi doldurdum,kocis ve bebislerinizle mutlu sağlıklı günler nasip etsin...
Aynen canm şuan hiçbir fikrim yok merkez konusunda.Çaresizim suan icin ama biraz zqman gecsin sonra araştırmam lazım iyice.
Arkadaşlar İstanbulda CGH yöntemini yapan en iyi ekip ve hastane hangisi sizce??? Eşimde resiprokal trnaslokasyon var bu arada. Şansımız ne onuda bilmiyorum.
Çok çok teşekkür ederim canım ilgin den dolayi.Tüp bebek merkezleri konusunda hiç fikrim yok ne yazık ki?Bu tedaviye de gözüm kapalı girdim merkez iyi de pgt li tüp bebek olunca başarı oranı düşüyor mu hiç fikrim yok.Dru arayıp düşüncemi paylaşsam diyorum.Hani motive edici bir konuşma yapılmadığını güzel bir dille söylesem bilmiyorum olur mu?İnan ki bu tedavi konusunda halâ çok acemiyim.Diğer arkadaşlar da merkezimi değiştirmem konusunda fikrini belirtti ama böyle düsünmenizdeki neden tam olarak ne inan belki de burdaki birçok arkadaş kadar bilgim yok.İstanbul desek ònerecegin merkez var mı? Hoş oraya gitmemiz de zor çünkü tedaviye sürecimiz iki ayı bulacak diye tahmin ediyorum embriyoların pgtye girmesi falan derken diğer adetimi beklicem. Orda kalacağım yer yok..Şimdiden araştırıp sağlam adın atmak istiyorum ama tökezlerim diye de korkuyorum.
Hayırlı olsun canım. Sağlıcakla büyüt inşallah bebişleriniİkiz de olsa hedefimiz 36 haftaydi ama 34. Haftada tansiyon yuksekligi ile hastaneye yattım. Protein kaçağı çıktı eğer almasalar gebelik zehirlenmesi diye bi durum ortaya çıkıyormus o yüzden riske atmadilar.
Seninle aynı durumdayım ama 3 deneme yaptık olmadı.. Bu süreç normal gibi olmuyor canım. İnşallah hayırlısı olur
Çok teşekkür ederim canım Allah hamileliğini sağlıcakla tamamına erdirsin inşallah.Canm ben şu konuda hala net bir bilgiye ulasmis değilim araştırmama rağmen. Hastane basariliyken pgt olunca başarı oranı etkileniyor mu?Normalde başarı oranı yüksek bir yerin başarı oranını pgt ile tup bebek tedavisi değiştirir mi?Aslında gittiğim merkezin normal tüp bebekte iyi olduğunu biliyorum ama pgt yaptıran birine rastlayamadigim için acaba fark oluyor mu olmuyor mu merak ediyorum.Merhaba arkadaşlar, çok uzun zaman oldu topiğe girmeyeli ve yine kaldığım yerden başladım okumaya.
deepliner canım ne kadar üzüldüm anlatamam. Her sayfada ilerlerken ne olur Allahım bir sorun çıkmamış olsun diyerek devam ettim. Ama sonuç olarak takdiri ilahi. İnanıyorum ki sizin için en güzel sonuç bu olduğu için bunlar olmuştur. Ve inanıyorum ki çok çok daha güzel bebişlerle dolacak kucağın çok yakında inşallah.
eastnbull canım hayırlı olsun bebişin. Allah sağlıkla, mutlulukla büyütmeyi nasip etsin.
Canım öncelikle geçmiş olsun. İnşallah bu son negatif denemen olsun. Merkez olarak bi öneride bulunmak istedim. Ben son üç denememi Memorial şişli de yaptırdım. Sondan bir önceki denemem bebekte trizomi 7 olduğu için düşükle sonuçlandı. Son denemede ise pgt (cgh) yapıldı. Ve çok şükür trasnfer edilen embriyo tuttu. Ben genel olarak Memorial'i beğeniyorum ama genetik konusunda ekstra tavsiye ederim. Çünkü bu merkezin başkanı Semra Kahraman yanlış hatırlamıyorsam dünya genetik başkanıydı. Yani bu bana daha fazla güven vermişti. İnşallah sizlere de vesile olur. Rabbim tez zamanda sizlere, bütün isteyenlere de nasip etsin.
Pgt icin genetik lab i olan yerleri tercih etmeliyiz. Olmayan yer olursa da zaten genelde iyi lab larla calisiyorlar ancak genetik bilgisi icin genetikciyle direkt gorusmek acisindan lab olan bir merkez tercih etmeliyiz benceÇok teşekkür ederim canım Allah hamileliğini sağlıcakla tamamına erdirsin inşallah.Canm ben şu konuda hala net bir bilgiye ulasmis değilim araştırmama rağmen. Hastane basariliyken pgt olunca başarı oranı etkileniyor mu?Normalde başarı oranı yüksek bir yerin başarı oranını pgt ile tup bebek tedavisi değiştirir mi?Aslında gittiğim merkezin normal tüp bebekte iyi olduğunu biliyorum ama pgt yaptıran birine rastlayamadigim için acaba fark oluyor mu olmuyor mu merak ediyorum.
Doğru söylüyorsun canım umutlu olalım ve elimizden geleni yapalım rabbim inşallah yardımcımız olur.Ikinci tedavimde tutmazsa doğal düşünmekten başka secenek kalmıyor ama o da korkulu rüya gibi düşünmesi.Merhaba arkadaşım, yazını okuyunca seninle benzer duyguları paylaşıyor olduğumu yazmak istedim. Benimde kafam karışık niye olmuyor nereye gitmeliyim vs... Hepimiz için Hakkı'mızda hayırlısı olsun demekten başka birşey gelmiyor elimden. Sen gönlünü ferah tut. Herşey bir gün elbet yolunu bulur, sevgiler.
Biz genetikcimizi hiç görmedik ama telefonda iletişim kurduk.Pgt güvenilirliği için %99 dedi.Merkezimde yoktu ama sanırım buraya gelip örnek parça oluyor galiba alıp gidip kendi yerlerinde çalışma yaptılar. Öyle olmasında bir sıkıntı olur mu bilmiyorum ama sağlıklı çıkmıştı sonuçta ancak tutunmadi canım. Bu konuda çok eksik bilgiye sahibim.Rabbim doğru yolu göstersin inşallah..Pgt icin genetik lab i olan yerleri tercih etmeliyiz. Olmayan yer olursa da zaten genelde iyi lab larla calisiyorlar ancak genetik bilgisi icin genetikciyle direkt gorusmek acisindan lab olan bir merkez tercih etmeliyiz bence
Bence oyle dusunme canim nrmal de olsa tup de olsa hicbi bebegin garantisi yok ki. 9. Haftada anneden alinan kanla bebege bakilan bir test varmis serbest fetal dna testi . Arastir istersen her ne yaptirirsan yaptir kesinlikle bence bu testlerden gecmeliyiz diye dusunuyorum . Hepsinde yipranma payi var tabiki ancak bu da bizim sinavimiz ksteDoğru söylüyorsun canım umutlu olalım ve elimizden geleni yapalım rabbim inşallah yardımcımız olur.Ikinci tedavimde tutmazsa doğal düşünmekten başka secenek kalmıyor ama o da korkulu rüya gibi düşünmesi.
Canim ben ve buradaki arkadaslar elimizden geldigince yardimci olmaya calisiriz. Ozelden de yazabilirsin cok fazla sey ogrendim ben bu konuda. Bilmemek mi iyi bilmek mi emin degilim amaBiz genetikcimizi hiç görmedik ama telefonda iletişim kurduk.Pgt güvenilirliği için %99 dedi.Merkezimde yoktu ama sanırım buraya gelip örnek parça oluyor galiba alıp gidip kendi yerlerinde çalışma yaptılar. Öyle olmasında bir sıkıntı olur mu bilmiyorum ama sağlıklı çıkmıştı sonuçta ancak tutunmadi canım. Bu konuda çok eksik bilgiye sahibim.Rabbim doğru yolu göstersin inşallah..
Cgh yaptırsak ta bu testi yaptırmalı miyiz?Çok zormuş ya Allah yardımcımız olsun.Yanilma payı çok düşük ama sonuçta bir ihtimal var risk için.Bence oyle dusunme canim nrmal de olsa tup de olsa hicbi bebegin garantisi yok ki. 9. Haftada anneden alinan kanla bebege bakilan bir test varmis serbest fetal dna testi . Arastir istersen her ne yaptirirsan yaptir kesinlikle bence bu testlerden gecmeliyiz diye dusunuyorum . Hepsinde yipranma payi var tabiki ancak bu da bizim sinavimiz kste
Çok teşekkür ederim canım. Ah ben de bilmiyorum bilmek mi bilmemek mi ama bir yandan araştırdıkça kafamız da bulanıyor bilip önlem almak ta gerekiyor.Canim ben ve buradaki arkadaslar elimizden geldigince yardimci olmaya calisiriz. Ozelden de yazabilirsin cok fazla sey ogrendim ben bu konuda. Bilmemek mi iyi bilmek mi emin degilim ama
Bence evet yaptirmaliyiz gibime geliyorCgh yaptırsak ta bu testi yaptırmalı miyiz?Çok zormuş ya Allah yardımcımız olsun.Yanilma payı çok düşük ama sonuçta bir ihtimal var risk için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?