- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #41.401
Eyetkiner merhabamerhaba herkese
Bana cvs yapıldı ve sonucumda mozaik tip turner sendromu yazıyor bu ne demek bilen var mı?
Bende resiplokal Translokasyon var
Türk kadınlarının boy ortalaması zaten 155miş, hiç de dert etmeyin.. yeterki canı içinde olsun.. maalesf bu genetikler çocuk sahibi olma zamanında karşımıza çıkıyor, ama çok şükür kızlarımız & oğullarımız bizim gibi sorun yaşayıp ssonra öğrenmeyecekler, en başından biliyor olacaklar.. bu yolda ilereyecekler.. benim kızımda da 13-14 translokasyon çıktıEyetkiner merhaba
Uzun zamandır buradaki yazışmaları takip ediyorum. Benim de 5 düşüğüm var 3'ünde genetik bozukluk çıktı (trizmi 14, trizomi 18, diğerini hatırlamıyorum, diğer ikisini incelemeye göndermedik) Genetik testlerimiz normal geldi ama bu kadar çok düşük yaşadığıma göre sanırım ben de veya eşimde mozaiklik var. Testleri 100 metafazda tekrarlatacağım. Benim sağlıklı bir kızım var fakat boyu kısa. DR'lar boyu kısaysa mozaik turner olabilir test yaptır dediler. Yaptırdım sonucunu bekliyorum. Ben araştırdım baya mozaik turner'ı. Genellikle insanlar bu sendromu taşıdığını fark etmiyorlar bile. Ancak bebek sahibi olmaya karar verdiklerinde ortaya çıkabiliyor. Normal bir yaşamları oluyor, fiziksel olarak belirtisi sadece ve sadece boy kısalığı. Zekadan korkma, zekaya hiçbir etkisi yok. Benim bildiğim bir dr var mesela mozaik sendromlu. Mozaik sendromlu olduğu halde sorunsuz bebek doğuranlar da duydum. Yani çok sağlıklı bir kızın olacak fakat boyu en fazla 150 160 cm arasında olacak. Bildiklerim bunlar...
çok güzel canım 9 unun döllenmesi harika inşallah beşinci günü çok sayıda embriuon olur.embriyo sayısı nekadar çok olursa şansımız okadar artıyor.güzel olucak inşallahbu kadarını beklemiyordum canım, önde giden 2 taneyi kalitesiz olarak düşünmüştüm, 5 tane falan döllenir diyordum -ki Rabbim bana umut kapısı açtı tekrar.
bakalım 5. güne kaç tanesi devam edebilecek..
ama embriyolog - doktor ikilisi ve uyumu çok önemli bence, yumurta toplamadan önce embriyologla tanıştım, opu süresince, de oradaymış, toplamayı birebir takip ediyordu hatun..
elbetteki her deneme birbirinden farklı ama embriyolog da bu işte kilit nokta bence. bizde morfolojiden dolayı mikro yapıldı ayrıca.
Merhaba Canım bende araştırınca anlattıkların gibi olduğunu okudum hep bugün amniyosentez yapıldı şimdi dinleniyorum bakalım sonuçlarımız çıksın inşallah güzel haberler alırımEyetkiner merhaba
Uzun zamandır buradaki yazışmaları takip ediyorum. Benim de 5 düşüğüm var 3'ünde genetik bozukluk çıktı (trizmi 14, trizomi 18, diğerini hatırlamıyorum, diğer ikisini incelemeye göndermedik) Genetik testlerimiz normal geldi ama bu kadar çok düşük yaşadığıma göre sanırım ben de veya eşimde mozaiklik var. Testleri 100 metafazda tekrarlatacağım. Benim sağlıklı bir kızım var fakat boyu kısa. DR'lar boyu kısaysa mozaik turner olabilir test yaptır dediler. Yaptırdım sonucunu bekliyorum. Ben araştırdım baya mozaik turner'ı. Genellikle insanlar bu sendromu taşıdığını fark etmiyorlar bile. Ancak bebek sahibi olmaya karar verdiklerinde ortaya çıkabiliyor. Normal bir yaşamları oluyor, fiziksel olarak belirtisi sadece ve sadece boy kısalığı. Zekadan korkma, zekaya hiçbir etkisi yok. Benim bildiğim bir dr var mesela mozaik sendromlu. Mozaik sendromlu olduğu halde sorunsuz bebek doğuranlar da duydum. Yani çok sağlıklı bir kızın olacak fakat boyu en fazla 150 160 cm arasında olacak. Bildiklerim bunlar...
burç gen diye bir laboratuvar mı? tüm devlet sektörünü almışlar ve şimdi el konulmuş bunlara. bende duydumEyetkiner, nasıl bir şanstır bilmiyorum ama testin yapıldığı laboratuvar'a el konulmuş (darbe nedeniyle) . Zeynep Kamil'de yaptırmıştık testi. 10 gün sonra arayın yine dediler. Ben ve eşim tekrarlatmak istiyoruz testi, gelsek yapılır mı diye sordum. Şu an hiç bir laboratuvarla anlaşma yok. Test yapılamıyor dedi.
Evet Burç Laboratuvar. İstanbul'da bu genetik testi uyguna yapan bildiğiniz bir lab.var mı?burç gen diye bir laboratuvar mı? tüm devlet sektörünü almışlar ve şimdi el konulmuş bunlara. bende duydum
maalesef devletimiz bu genetik konusunda çok geride kalıyor ya, daha iyi olsalar da biz özellerle uğraşmasak.
canım genetiks var istanbuldaEvet Burç Laboratuvar. İstanbul'da bu genetik testi uyguna yapan bildiğiniz bir lab.var mı?
canım ben Genetiks / Hakan Bey ile yapıyorum genetiğimi, sektörde de çok duydum ve olumlu yorumlar aldım Acıbadem de onunla çalışıyormuş.Evet Burç Laboratuvar. İstanbul'da bu genetik testi uyguna yapan bildiğiniz bir lab.var mı?
Vay inanmıyorum duymamıştım bunu da hayırlısı artık şimdi tekrarlatmamak gerekecek ve yine beklemek sıkma canını her şerde bir hayır vardır Can'ımEyetkiner, nasıl bir şanstır bilmiyorum ama testin yapıldığı laboratuvar'a el konulmuş (darbe nedeniyle) . Zeynep Kamil'de yaptırmıştık testi. 10 gün sonra arayın yine dediler. Ben ve eşim tekrarlatmak istiyoruz testi, gelsek yapılır mı diye sordum. Şu an hiç bir laboratuvarla anlaşma yok. Test yapılamıyor dedi.
hayat nasılsın canım çoktandır denk gelmedik
Şuan bu haberi kendim almış gibi sevindim.İnşallah sonu da çokk güzel olur canm..Maşallah..kızlaaarrrrrrrr 10 yumurtamın 9 tanesi döllenmiş :):):):) bir tane yumurta boş çıkmış zaten, mutluluktan uçuyorum.. inşallah 5. güne de 9/9 gidebilirler, ne kadar çok embriyo benim için o kadar büyük şans demek..
dualarınızı esirgemeyin ne olur benden, duaya devam...
Sağol arkadaşım inşallah hep güzel haberleri peşpeşe alalım... Önümde iki dönemeç var, kaçtanesi 5. Güne gidecek ve 5. Güne gidenlerden kaç tanesi sağlıklı çıkacakŞuan bu haberi kendim almış gibi sevindim.İnşallah sonu da çokk güzel olur canm..Maşallah..
Eyetkiner birsey sorabilir miyim sana? Cvs testini neden yaptirmistin? Sende olan kromozom bozuklugundan mi yoksa ultrasonda ense kalinligi falan mi cikmisti? Bir de bu hamileligin dogal yolla oldu degil mi?Merhaba Canım bende araştırınca anlattıkların gibi olduğunu okudum hep bugün amniyosentez yapıldı şimdi dinleniyorum bakalım sonuçlarımız çıksın inşallah güzel haberler alırım
Kızının sonuçları ne zaman çıkacak sonucu çıkınca benimle de paylaşır misin ?
Teşekkürler içimi rahatlattın Canımm
kızlaaarrrrrrrr 10 yumurtamın 9 tanesi döllenmiş :):):):) bir tane yumurta boş çıkmış zaten, mutluluktan uçuyorum.. inşallah 5. güne de 9/9 gidebilirler, ne kadar çok embriyo benim için o kadar büyük şans demek..
dualarınızı esirgemeyin ne olur benden, duaya devam...
Aynen canm her aşama ayrı bir stres..İlk aşamayı maşallah iyi atlattın inşallah hepsi 5.güne gider ve çoğu sağlıklı gelir.Belki de hepsi sağlıklı gelir belli mi olur.:))Güzel haberlerini alacağımıza inaniyorum.Sağol arkadaşım inşallah hep güzel haberleri peşpeşe alalım... Önümde iki dönemeç var, kaçtanesi 5. Güne gidecek ve 5. Güne gidenlerden kaç tanesi sağlıklı çıkacak
Canım mozaiklikte bozukluğun hangi bölgeyi etkilediği önemli üreme organlarını etkilerse çocuk olayında zorlanır.başka yeri etkilerse başka sorunlar.boy konusunda bilgi yanlış bence çünkü 1:50-1.60 normal boyEyetkiner merhaba
teşekkürler canım iyiyim bende.iş ev arasında mekik dokuyorum.inşallah yeni tedavin hayırlı uğurlu olur bende tedavi için gün sayıyorum 2 ay dinlen dediler hepimizin yüzü güler inşallah bu defaİyiyim canm sağol sen nasılsın? Bu aralar biraz yoğunluk vardı o yüzden pek giremedim.Eylül sonu gibi tedaviye başlayabiliriz ama kesin bişey de yok biraz da çevremdekilerin hazır olması gerekiyor.Kv görümcem biliyor suan.Kv yok biraz daha ertele diyor başkaları için yaşıyoruz zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?