Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

merhaba herkese
Bana cvs yapıldı ve sonucumda mozaik tip turner sendromu yazıyor bu ne demek bilen var mı?
Bende resiplokal Translokasyon var
Eyetkiner merhaba
Uzun zamandır buradaki yazışmaları takip ediyorum. Benim de 5 düşüğüm var 3'ünde genetik bozukluk çıktı (trizmi 14, trizomi 18, diğerini hatırlamıyorum, diğer ikisini incelemeye göndermedik) Genetik testlerimiz normal geldi ama bu kadar çok düşük yaşadığıma göre sanırım ben de veya eşimde mozaiklik var. Testleri 100 metafazda tekrarlatacağım. Benim sağlıklı bir kızım var fakat boyu kısa. DR'lar boyu kısaysa mozaik turner olabilir test yaptır dediler. Yaptırdım sonucunu bekliyorum. Ben araştırdım baya mozaik turner'ı. Genellikle insanlar bu sendromu taşıdığını fark etmiyorlar bile. Ancak bebek sahibi olmaya karar verdiklerinde ortaya çıkabiliyor. Normal bir yaşamları oluyor, fiziksel olarak belirtisi sadece ve sadece boy kısalığı. Zekadan korkma, zekaya hiçbir etkisi yok. Benim bildiğim bir dr var mesela mozaik sendromlu. Mozaik sendromlu olduğu halde sorunsuz bebek doğuranlar da duydum. Yani çok sağlıklı bir kızın olacak fakat boyu en fazla 150 160 cm arasında olacak. Bildiklerim bunlar...

Türk kadınlarının boy ortalaması zaten 155miş, hiç de dert etmeyin.. yeterki canı içinde olsun.. maalesf bu genetikler çocuk sahibi olma zamanında karşımıza çıkıyor, ama çok şükür kızlarımız & oğullarımız bizim gibi sorun yaşayıp ssonra öğrenmeyecekler, en başından biliyor olacaklar.. bu yolda ilereyecekler.. benim kızımda da 13-14 translokasyon çıktı

çok güzel canım 9 unun döllenmesi harika inşallah beşinci günü çok sayıda embriuon olur.embriyo sayısı nekadar çok olursa şansımız okadar artıyor.güzel olucak inşallah

Merhaba Canım bende araştırınca anlattıkların gibi olduğunu okudum hep bugün amniyosentez yapıldı şimdi dinleniyorum bakalım sonuçlarımız çıksın inşallah güzel haberler alırım
Kızının sonuçları ne zaman çıkacak sonucu çıkınca benimle de paylaşır misin ?
Teşekkürler içimi rahatlattın Canımm

Eyetkiner, nasıl bir şanstır bilmiyorum ama testin yapıldığı laboratuvar'a el konulmuş (darbe nedeniyle) . Zeynep Kamil'de yaptırmıştık testi. 10 gün sonra arayın yine dediler. Ben ve eşim tekrarlatmak istiyoruz testi, gelsek yapılır mı diye sordum. Şu an hiç bir laboratuvarla anlaşma yok. Test yapılamıyor dedi.

burç gen diye bir laboratuvar mı? tüm devlet sektörünü almışlar ve şimdi el konulmuş bunlara. bende duydum

maalesef devletimiz bu genetik konusunda çok geride kalıyor ya, daha iyi olsalar da biz özellerle uğraşmasak.

Evet Burç Laboratuvar. İstanbul'da bu genetik testi uyguna yapan bildiğiniz bir lab.var mı?

Evet Burç Laboratuvar. İstanbul'da bu genetik testi uyguna yapan bildiğiniz bir lab.var mı?
canım ben Genetiks / Hakan Bey ile yapıyorum genetiğimi, sektörde de çok duydum ve olumlu yorumlar aldım Acıbadem de onunla çalışıyormuş.

kendisiyle de direk gidip konuştum, içime sindi, işini bilen iyi yapan biri. zaten tavsiye ile ona gitmiştim. başkasını bilmiyorum

Vay inanmıyorum duymamıştım bunu da hayırlısı artık şimdi tekrarlatmamak gerekecek ve yine beklemek sıkma canını her şerde bir hayır vardır Can'ım

İyiyim canm sağol sen nasılsın? Bu aralar biraz yoğunluk vardı o yüzden pek giremedim.Eylül sonu gibi tedaviye başlayabiliriz ama kesin bişey de yok biraz da çevremdekilerin hazır olması gerekiyor.Kv görümcem biliyor suan.Kv yok biraz daha ertele diyor başkaları için yaşıyoruz zaten.
hayat nasılsın canım çoktandır denk gelmedik

Şuan bu haberi kendim almış gibi sevindim.İnşallah sonu da çokk güzel olur canm..Maşallah..

Şuan bu haberi kendim almış gibi sevindim.İnşallah sonu da çokk güzel olur canm..Maşallah..
Sağol arkadaşım inşallah hep güzel haberleri peşpeşe alalım... Önümde iki dönemeç var, kaçtanesi 5. Güne gidecek ve 5. Güne gidenlerden kaç tanesi sağlıklı çıkacak

Eyetkiner birsey sorabilir miyim sana? Cvs testini neden yaptirmistin? Sende olan kromozom bozuklugundan mi yoksa ultrasonda ense kalinligi falan mi cikmisti? Bir de bu hamileligin dogal yolla oldu degil mi?

Allah tamamına erdirsin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, darısı mücadele veren herkese olsun Âmin....

Sağol arkadaşım inşallah hep güzel haberleri peşpeşe alalım... Önümde iki dönemeç var, kaçtanesi 5. Güne gidecek ve 5. Güne gidenlerden kaç tanesi sağlıklı çıkacak
Aynen canm her aşama ayrı bir stres..İlk aşamayı maşallah iyi atlattın inşallah hepsi 5.güne gider ve çoğu sağlıklı gelir.Belki de hepsi sağlıklı gelir belli mi olur.:))Güzel haberlerini alacağımıza inaniyorum.

Evet 1.50 1.60 arası zaten normal bencede hele ki 1.60...boy kisaligina girmez bencede.1.40 larda olsa doğru derim.
Masal 9 tanesinin dollenmesine çok çok sevindim canim insallah hepsi en azından sana yetecek kadar olanı 5.güne kadar gider.dualarimiz seninle

Canım mozaiklikte bozukluğun hangi bölgeyi etkilediği önemli üreme organlarını etkilerse çocuk olayında zorlanır.başka yeri etkilerse başka sorunlar.boy konusunda bilgi yanlış bence çünkü 1:50-1.60 normal boy

teşekkürler canım iyiyim bende.iş ev arasında mekik dokuyorum.inşallah yeni tedavin hayırlı uğurlu olur bende tedavi için gün sayıyorum 2 ay dinlen dediler hepimizin yüzü güler inşallah bu defa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…