Öncelikle geçmiş olsun kayıpların için üzüldüm. Ben de hikayemden bahsedeyim.
Benim 5 hamileliğim oldu.
1. hamilelik 8 haftalık kalp atışı oluşmadan düşük.
2. hamilelik düşük ve erken doğum tehdidine rağmen 38 de doğdu. Şu an 10 yaşında. (Genetik sorun yok geçen sene baktırdım)
3. hamilelik: 25 haftalık rahim ağzı yetmezliği nedeniyle erken doğum (bu arada pıhtılaşma problemimi öğrendim)
4. hamilelik: 8 haftalık düşük (kalp atışı duyulmadı ve pıhtılaşma iğnesi olmama rağmen düştü)
İşte o zaman bu topikle tanıştım. Kürtaj yapıldı ve kürtaj malzemesi genetiğe gitti. Ben antakyadayım buradaki dr ler gelen sonuç 46 xx sağlıklıymış dediler. Sonra İstanbulda prof. Cemil Akgül hocaya gittim baktı dedi ki burada not var koryon villusları izlenmemiştir yazıyor bu demek ki sen düşük yapmışsın sonra kürtaj yapmışlar 46 xx sana ait bulgu dedi. Benden ve eşimden preferik kanda kromozom analizi istedi. Allah razı olsun burada yazan angell bana dedi ki 20 bantta bakınca mozaikler çıkmayabiliyor bende öyle oldu 100 bantta baktır. Ben de ısrarala 100 bantta baktırdım.Bende sorun çıkmadı eşimde sorun çıktı. Sonra İstanbula gittik memorialdeki cumhur bey yeniden bakmak istedi eşime çünkü netlik yoktu. Tekrara baktılar eşimde 100 de 50 46 xy, yüzde 48 47 xyy, yüzde 2 de 48 xyy çıktı. Cumhur bey dedi yaşamla bağdaşan bir anomali. Ama düşük de yaptığım için ayrıca amh değerim 0.3 menopoz sınırında olduğu için biz apar topar pgt denedik.
7 yumurtam oluştu 6 döllendi 5 i 3. gün pgt ye gitti. 4 ü incelenmiş. Biri triziomi 21, birinde çok sorun vardı ikisi de sağlıklı geldi. Ama pgt de 5. gün transfer yapılacaktı ama hepsinin gelişimi durdu ve transfer olmadı.

( Ben araştırdım bazen hücre alınınca embriyolar zarar görebiliyormuş. ben menopoz sınırındaydım o yüzden zaten pek de kaliteli değildi embriyolar bence. Yani kısmet olmadı. Sonra eşim dedi ki d oğal deneyeceğiz. Ben pgt den 2 ay sonra doğal hamile kaldım. Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 13. haftada laparoskopik serklajla rahimağzı dikildi. Bir hafta sonra suyum geldi hastanede tedavii gördüm suyum toparlandı çok şükür. Sonradan da 10 da 1 down riski çıktı. pgt de embriyolardan 2 sinde 21. kromozom sorunlu olunca korktum açıkçası. Amniyo sentez yaptırmaduk. Tabi düşünce olarak zor geçti. O süreçte downlu melek anneleri topiğini okudum ki böyle meleğim olursa ne yapacağımı bileyim yazılar okudum. Doğduğunda ilk şükür ettim ardından bebeğin her yerini inceledim el çizgisi tek olurmuş burnu şöyle vs. onlara tek tak baktım sezaryenden ayılınca. Çok şükür çocuk dr si sağlıklı dedi.
Şu an düşünüyorum. Yaşım daha genç olsaydı istanbulda olsaydım amh sıkıntım ve maddi imkanlar yerinde olsaydı pgt denerdim. Gerçekten düşük yapmak da hamilelik boyunca stres yaşamak da zor. Gerçi şunu da bilmek lazım nasip işi biraz da. Allah kaldıramayacağız dertlerle sınamasın. İnşallah pgt ile ilk seferde olur...