Recai PAPUCCU

• Konu Sahibi Konu Sahibi g090
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dediğin gibi tüp bebekte hocaya söylenecek tek laf yok ama gebelik takibi için bende acilde yaşadığım deneyimden sonra başka doktora gitmeye karar verdim, yine recai hocaya gideceğim ara sıra ama başka doktorun da takibinde olmayı istiyorum. tedirgin olduğum bir diğer konu vajinal ultrason??? kaçıncı haftana kadar hoca vajinal ultrasonla baktı? ben 11. haftada gideceğim ense kalınlığını falan ölçecek ama endişeliyim vajinal ultrasonla bakar diye, gerçi tehlikeli olsa bakmaz elbette ama insan ister istemez tedirgin oluyor

kızlar merhaba haklısınız ne denebilir ki....canım hoş geldin şükür kazasız geçmiş yolculuğun ense kalınlığı demişsin bizimkilerinde ense kalınlığına baklılacak fakat bana dediler ki ikiz bebeklerde ense kalınlığına bakılıyor hani şey ikili ve üçlü test ikiz bebeklerde olmuyormuşta onun için şimdi sende yazmışsın ya şaşırdım tek bebeklerde ikili ve üçlü test yapılıyor diye biliyordum...Allah hepsini korusun kazasız kavuşalım onlara

valla canım benim araştırdığım kadarıyla ense kalınlığına bakıyorlarmış, sonra yinede ikili test yaptırıyorlarmış, sende anlamışssındır zaten recai hocanın ne kadar garantici olduğunu, o yüzden herşeye bakacağını düşünüyorum.:) sen ne zaman gideceksin?

Kızlar haklısınız recai hoca cok yoğun ben şehir dısında oldugum için takıbımı burda bı doktora gıdıyorum fakat 12 hafta bıtene kadar recai hoca takıp ettı simdide krıtık onemli haftalarda cagırdı ayrıntılı ultrason ve kalp ekosu için haftaya son kez gıdıcem ama endıse etmeyın karsıdanda baksa işinin okadar ehlıkı inanın butun ayrıntısına bakıyo fakat biz ızun uzun dınlemek istıyoruz oyuzden kendınıze guvenılır bı doktor daha bulun doğum yapabılceğiniz ın haftadan sonra vajinal bakmıyo artık ense olcumü hepsınne yapılıyo zaten o ölcümler ıkılı test icin kağıda yazılıyo kanşa beraber tarama yapılıyo inş hepsi temiz cıkar endişe etmeyin Allahım hepimizin saglıka kucagına almayı nasıp etsin inş

Merhaba,

Bende Recai hocada tedaviye başladım. Başka bir ilden geliyorum.Muayene oldum şimdilik herşey normal AMH testi yapıldı oda 2 çıkmış Hasebe hemşire aradı söyledi.Bana adetimin 21. günü başladığım estrofem verdi.Ne zaman adet olacağım dediğimde değişiyor dendi.Bu ilaç adetin 5. günü kullanılmaya başlanıyormuş.Hasibe hemşire ye ne için bu dediğimde yumurta kalitesi için dedi.Kafama takıldı.Hasibe hanım çok sinirli bir hemşire beni geriyor.Ben takiplerimi bulunduğum ilde yapacağım.Nelere dikkat etmeliyim ? Birde hastahanede transfer sperm verme dinlenme vs gibi durumlarda sıkıntı yaşanıyormu ? Özel bir yer kriterlerine göre değildi.Tek nedenim Recai hoca olmasıydı ama onuda 10 dk gördüm zaten.Sizler sorun yaşadınızmı ? Tşk,

canım benim bebekler ikiz ya biraz riskli bilmiyorum ki çok korkuyorum olumsuz birşey çıkar diye belki rahime dikiş atabiliriz gibi birşeyler söyledi .biz hep orada devam edicez mecburen asla başkasına dikiş attırmyın keseyi delebilir dedi ALLAH KORUSUN .Allah tüm bebişleri korusun
canım şehir dışında olunca zor tabiki herkes yolunda gider inşallah hayırlısı ile hepimizde kavuşalım bebeklerimize ,ben sonuna kadar hocaya devam etmeliyim durumumuz farklı ....hayırlısı inşallah

tekrar hayırlı olsun canım bizlerde söylediğin şeylere yakın şeyler yaşadık ama mecbur derler ya işte öyle .inşallah herşey yolunda giderde sende hayırlısı ile kavuşursun bebişine

Teşekkürler canım. Adet başlayınca iğnelere başlıyoruz ya kaç gün sonra transfer için sizi çağırdılar. Ben şehir dışından geleceğimya.
Birde transferden 1 gün önce falan gelmemizi isterler mi? Transfer sonrası kaç gün içinde merkezle işiniz tamamen bitti.Tşk,

tutkucuğum ben adetimin 2.günü iğnelere başladım hemen hemen hergün centrumdaydım sabahları E2 takibi yapıldı kan alındı saat 3 gibi ultrasyona girdik ilaç dozları ayarlandı yaklaşık 12 gün sonra yumurtalar toplandı eşim örnek verdi işte (ayrıca benim eşimle ilgilide sorun vardı,oraya farklı bir üroloğ geldi eşimle ilgilendi) yumurta toplandıktan 3 gün sonra transfer için çağırdılar bize 2.gün akşam üzeri haber verdiler yarın transferiniz var diye bizde şaşırdık daha önce haber verselerdi daha iyi olurdu .inşallah şehir dışından gelenlere aynı davranmazlar tavsiyem yumurtan toplandıktan sonra geri dönme Ankarada kal kişiye ve enbiryonun durumuna göre en erken 3üncü gün en geç 5.gün enbiryo transfer ediliyor .transferden sonra hemen yola çıkma bence yolculuk ve banyo olumsuz etkiliyor.inşallah trasferine recai hoca girer çünkü eli çok hassas .clinik hakkında herkes aynı fikirde ama biz sırf recai hocanın tecrübesi ve bilgisi için sessiz kaldık .bende cliniği çok eleştirdim fakat ilk tedavimi izmir ege ünivde yaptırmıştık oradaki muameleye göre burası bin kat iyi orada profların yüzünü bile görmedik .hakkımı hiç helal etmiyorum ....tedavi sürecinde öncelikle doktor çok önemli fakat diğer konularda insanı çok etkiliyor umarım herşey yolunda gider Ankardan mutlu mesut bebeğinle dönersin .merkezle işin tamamen ne zaman bitti demişsin hala bitmedi canım yine sürekli ordayız bu gidişle doğuma kadarda oradayız.çünkü rahime dikiş atmayı falan düşünüyoruz dediler yani pozitif alıncada herşey bitmiyor yeni yeni şeyler yaşıyoruz...hepimiz için herşeyin hayırlısı olsun

benim ikili testim 13.haftada oldu zaten o konudan da rahatsızdım çok geç çağırdı beni, arayıp daha erken geleyimmi diye sorduğumda da gerek yok falan demişti. karnımdan baktılar benim ama vajinadan bakmak gerekse bile sorun olmaz, insanlar ilk haftalardan doğuma kadar eşleriyle birlikte oluyorlar öyle düşün :) benim en son 8. haftada bakılmıştı vajinadan. şuna da hazırlıklı ol, normal hastanelerde profesörün gelip ölçtüğü ense kalınlığını levent bey ölçüyor! bir de biz gittiğimizde bebeğin sırtı gözüküyordu, biraz araştırırsan ense kalınlığının yandan ölçülmesi gerek. recai bey ultrasonu eline bile almadı en fazla 30saniye ekrana bakıp gitti. bir de sakın sakın sakın kan testini denge'de yaptırmayın. 1100lira tuttu %50 indirimle 550 verdik, 200de muayene biliyosun.. bir bebek arabası parası gitti o gün. devlet hastanesine git bedava yaptır.

canım ya çok sağol bilgilendirdiğin için ben yaklaşık bir ay önce rutin trioid kızamıkcık vs testi için dengeye gittim zaten kliniğin yönlendirmesiyle bende 550 tl verdim, ikili test için devlete gitmeyi düşünüyorum ama eşim bu kadar verdik, 500 den kaçmayalım burası daha iyi ise diyor... bugün randevum var.

tatlım aynen dediğin gibi oldu, levent bey baktı , recai hoca eline almadı bile ve 30 sn kadar durdu:) senin yazdığını okumasaydım aslında çok rahatsız olmazdım, sen sanki levent beyin doğru ölçüm yapamadığını söylemişsin, okuyunca karar almıştım hocaya söyleyip siz bakın diyecektim, ama ben hastaneye gidince o kadar mallaşıyorumki ağzımı açıp tek kelime edemiyorum herşey oldubittiye geliyor... ikili test için kan verdim, dengeye gönderildi. bide genetik test yaptıracağız şimdi kan pıhtılaşması için yani başta yaptırmamız gerekeni şimdi yaptırıyoruzzzzzzsen genetik yaptırdınmı? nerde yaptırdın?

Son düzenleme:

sana hemen önceden tanıdığın herhangi başka bir kadın doğum doktoruna gitmeni ve recai beyin söylediği herşeyi onlara tekrar sormanı tavsiye ediyorum. ne güzel senin tiroid kızamıkçık vs testlerin 1 ay önce yapılmış ki ben senden biraz daha önce hamile kalmıştım. bu rutin testlerin meğer ilk ay yapılması gerekiyormuş, detaylı idrar testiyle beraber. ben 3.ayda yaptırdım. sonra aaa bağışıklığın yokmuş dediler, sanki şimdi aşı mı olacağım? hamile kalmadan önce yapılması gereken şeylermiş. profesör diye güveniyoruz hiçbir konuda yönlendirmiyor. kan pıhtılaşma testini de 2. ayda istemişti ama ben güvendiğim kadın doğum doktoruma sordum onun hastanesinde 350liraydı, bence yaptırma bu saatten sonra tedavisi yokki dedi. meğer kan pıhtılaşma testinin de hamile kalmadan önce yapılıp ona göre tedavisinin yapılması gerekiyormuş. bu saatten sonra kan sulandırıcı iğnenin bir faydası olmaz demişti. ailemde de pıhtılaşma problemi olmadığı için bir risk alıp testi yaptırmadım, çok şükür 3.5ay geçti bile. demekki bir sorunum yokmuş. recai bey bir sonraki randevuda sormamıştı bile ne oldu o test diye, verdiğini bile hatırlamıyor. daha önceden götürdüğüm detaylı kan testlerine de göz ucuyla bakmıştı şimdi onları yaptır dedi bana. daha önceden getirmiştim dedim, eve gidince ara oku bana demişti aramadım. çok ilgileniyorsa o arasın, bir fotokopisini çektirip dosyama koymak çok mu zordu ben getirdiğimde? neyse bak sinirlendim yine :)

ikili testin denge'de daha iyi olduğu falan yok her laboratuarın yapabileceği bir şey, devlete gidin eğer geç kalmadıysam cevap vermek için. sonuçta bir betahcg bir de papp-a değerine bakılıyor, çok basit bir kan testi. zekai tahir burak da ikili test için perinotoloji doktoru varmış, o bakıyormuş. levent bey tabii ki doğru ölçememiş 1 hafta içinde bebeğimin ensesi 0.5cm farklı çıktı. çok şükür ense kalınlığı normal ama levent bey bebek doğru açıda olmadığı için muhtemelen kafadan bir değer yazdı. neyse ki bizler okuyan araştıran bilgili insanlarız, bir de orada gördüğün onlarca cahil insanı düşünsene. ben şimdi 13haftalık bebeğin ensesinin 1.3cm olmayacağını biliyorum, ama onlar bilmiyor ne söylenirse kabul ediliyor.

bir de bana zorla şeker ilacı kullandırdı, eski doktorum defalarca sakın kullanma demesine rağmen ilk 3aylık dönemimde şeker ilacı kullandım ben. o kadar endişe ediyorum ki şimdi bebeğime bir zararı dokunduysa diye. üstelik şekerim falan da yok! 2 kere kan testi getirdim bakmadı bile. kullan ben de kullanıyorum dedi. sanki kendisi de hamile!

ayrıca 500le bitmiyor ki bu iş. bir de üçlü test yapacağım diye tutturdu ama ikili test doğru yapılmışsa üçlü test çoğu zaman yapılmıyormuş. ben bir daha oraya gitmeyi düşünmüyorum. sanki sürekli bir tanıdığı rica etmiş de aradan bizi bedava muayene ediyormuş hissi var. sen gel sen git sen bekle sen yine gel. allah razı olsun onun sayesinde hamile kaldım ama şu dönemde yaşadığım stres ve gerginlik bana daha çok zarar veriyor. her muayeneden kafam karışmış ve ağlayarak çıkıyorum.

eğer 12haftayı geçtiysen pıhtılaşma testine hiç gerek yok çünkü allah korusun pıhtılaşma sorunu varsa 8-12haftalıkken düşük oluyor genelde. zaten pıhtılaşma sorunun varsa da dediğim gibi bu saatten sonra yapılacak hiçbirşey yok.

ben şimdi eskiden gittiğim doktoruma gidiyorum. o kadar mutluyum ki anlatamam. muayenede bebeğimin deli gibi kıpırdadığını gördüm, cinsiyetini gördüm, sağlıklı olduğundan eminim. en az 20dk ultrasonda bakıyor doktorum, bi 20dakika da ayrıca sohbet ediyoruz. doğumumu da kendisiyle yapacağım. benim ve bebeğimin sağlığını herşeyden çok düşündüğünü biliyorum ve güveniyorum.

Selam thecute ,

Engin bilgilerin için sağol.Bende doktorum tavsiyesi üzerine Recai beye gittim.Yaştan dolayı yumurta kalitesi ile ilgili sıkıntım var düşük yaptım.Oldukça başarılı olduklarını duydum ama hemşiresi dahil ilgi alaka sıfır.Başladık sonuçta adet olmayı bekliyorum.1 haftaya kadar sanırım olurum.İğnelere başlayacağım.İnşallah olumlu sonuç alırım.Sizin yaş kaçtı ? kaçıncı denemenizdi?

Merhabalar ne çok olumlu sonuçlar alan var aranızda yazılanları okudukça umutlanmamak elde değil :) Bende tedavideydim kısa bir süreye kadar.ilk önce Recai hoca ile görüştüm aslında ama sonra çok masraflı geldiği için önce devletteki haklarımı deneyim olmazsa oraya gideyim diye düşündüm ne kadar iyi yaptım bilmiyorum tabiki. Hacettepe ye başladım. iki kez yumurta toplama işlemi yapıldı ama yumurtalar bölünmediği için embiryom oluşamamış öyle söylediler,çok üzüldüm çok ağladım.Devletteki tüp bebek haklarımın biri gitmiş oldu böylece.Vücudum biraz dinlensin tekrar başlayacağım bende inşallah.Sorun ne diye soracak tüplerim kapalıymış,Recai hoca hiç olumsuz konuşmamıştı benimle olmaz falan da dememişti,ben sormuştum hatta olur mu diye ''neden olmasın kendini kötü durumda sanma senden ne kötü durumda olan hastalarımız bile çocuk sahibi olarak çıktılar buradan'' demişti de çok sevinmiştim. Şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum kafam çok karışık

canım insallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın... bildiğim kadarıyla tüp bebek tedavisinde tüplerin açık kapalı olması çok önemli değil, yine de araştır tabi... kaliteli yumurta ve sperm için kürlere bak, belki daha kaliteli bölünme elde edebilirsin.

canım ya senin yazdıklarını okuyunca allak bullak oluyorum, hemen fikir değiştiriyorum bu son gidişim o kliniğe dioyrum ama oraya gidincede kendimi bir sonraki randevu tarihini beklerken buluyorum:) benimde başta yapılması gereken testlerin sonradan yapılmasıyla ilgili sıkıntım var, ikili testi yaptırdım bişey yok gibi. 16. haftada gideceğim tekrar belki 16 dan sonra gelmeyeceğim artık diyebilirim, inan bana iyi bir hastane bulsam hemen gideceğim ama benim derdim hastane bulamamak. bir arkadaşım akropolde gebelik takibini yaptırdı, o arada zekai tahirde dosya açtırdı, doğumuda zekai tahirde yaptırdı, oranın aletleri çok iyiymiş, her ne kadar devlet hastanesini istemesemde sanırım doğumdaki tercihim orası olacak. sen hangi doktora giidiyorsun?

merhabalar canım benimde tüplerim tıkalıydı ayrıca eşimdede sorun vardı şükürler olsun şimdi bebişlerim bizimle daha önümüzde 7 ay var zaman ve mevlam ne gösterir bilmem tabiki ama tüplerim tıkalı diye üzülme herşey gönlünce olsun Allah kalbine göre versin hayırlı haberlerini bekliyoruz

merhabalar anne adayları hamişler yazdıklarınız okudum ,yazdıklarınızın çoğunu bende yaşadım kızlar ben orada devam etmek zorundayım galiba bebekler ikiz olduğu için hoca rahime dikiş falan atacakmış tabi maddi manevi zor bir durum ve araştırdığım kadarıyla bazı operasyonları her doktor yapamıyormuş hocanın elinin hassaslığı ttizliği ve tecrübesi için doğuma kadar hatta doğumuda hoca yaptırır muhtemelen orada devam edicez ,örneğin ikili ve üçlü test falan ikizlerde daha farklı yapılıyormuş daha önümüzde altı buçuk yedi ay var mevlam ne gösterecek bakalım Allahım onları bize bağışlasın ,Allah sizlerinde bebeklerinizi korusun ayrıca normal doğum mu düşünüyorsunuz bizim büyük ihtimal sezeryan olur ,ha ayrıca ilk ay yapılması gereken testleri receai hoca bizi rıdvan ege hast.yönlendirerek bebekler 4 haftalıkken yaptırdı şükür hepsi temiz çıkmış ekstra hiç ilaç vermedi fakat idrar testi hiç yaptırmadı ... hamişler hayırlı haberlerinizi bekliyorum

canım tüp bebekte genelde sezeryan oluyormuş, yaşayıp görcez bakalım... aslında tedaviye başlamadan önce yapılması gereken testlerden bahsediyoruz, pıhtılaşma, rubella vs gibi testler, artık yapcak birşey yok, insallah Allah senin miniklerinede sağlık versin, aylar sonra "Recai Hocanın torunları" diye başlık açarız sende gelişmelerini haber ver

Arkadaşlar merhaba teşekkürler iyi dilekleriniz için.Bugün doktorumla görüşmeye gittim,döllenme olmamasının sebebinin ne olduğunu onlarda bilmiyorlar her şey iyi gidiyordu neden olmadı bilmiyoruz dediler. AMH test sonucumu gösterdim sonucum 1.4 olmasına rağmen o çokta sağlam bir sonuç değil dedi. Özelde kalite rezervini en iyi ölçen testin bu olduğunu söylemişti Recai hoca. Kafam yine karıştı anlayacağınız. Birde genetik tarama yapalım dediler onu yaptıracağız bakalım perşembe günü umarım çabuk sonuçlanır. Tedavi aşamasında genetik taramaya gerek duyulan var mı aranızda ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…