Sabahı sabah ettim...

son durum nedir ?

Özür diledik ağladık ve bu konuyu kapattık ama söylemesi ayıp o günden beri cinsellik yaşamıyoruz. Yaklaşmaya calısıyor ben bişey yapmak istemiyorum o da gurursuzluk etmiyor... Buradaki hanımlar haksızken özür diletti vs. diyorlar ama ben epilepsi hastasıyım ve nöbetlerim de gelince tam geliyor o anda nöbet geçirebilirdim.. Stres üzüntü bu tarz hastalıkları tetikleyen şeyler. Birbirimize sözler verdik ve konuyu kapattık.

Senin babana çekinerek sarılman normal mi sence? Bir ailenin kalıbından çık sadece insan olarak bakmaya çalış?

Konunun tamamını okuyamadım. Bu mesajınıza kadar okudum. Eşinizle yalnız kalana kadar yaptıklarınıza (sarılma, sıcak davranma vs) doğru veya yanlış diyemem. Bulunduğunuz kültüre göre değişir. Arabistan'da yanlış, Hollanda'da normal kabul edilebilir. Türkiye'de şehirden şehire, semtten semte, hatta aileden aileye değişir. Benim anlayışıma göre normal sayılabilir. Uzun mu sarıldınız, yoksa ilk karşılaştığınızda anlık bir sarılma mıydı bilmiyorum. İlk karşılaştığınızda değil, sonradan konuşurken olduysa ve yaklaşık 1 saniyeden uzun sürdüyse yanlış anlaşılmaya müsait. Bulunduğunuz ortamın kültürüne uygun davranmakta fayda var.

Eşinizle arabaya binip yalnız kaldığınızda, ona sizin de kuzenine çok kızdığınızı söyleseydiniz (ki kızmıştınız zaten) ve "boşver canım densizin biri için canını sıkma, ben de böyle densiz olduğunu bilsem daha mesafeli olurdum" vs deseniz eşiniz sizin onunla aynı tarafta olduğunuzu anlar ve rahatlardı.

Siz ona hasta vs deyince onu karşınıza almış oldunuz. O zamana kadar takımken ondan sonra karşı karşıya geldiniz. Ayrıca böyle bir olayı yine yaşayabileceğini düşündü.

Şimdi siz yukarıda yazdığım şeyleri söyleseniz yine aranız yumuşar. Ancak söyleyemezsiniz. Çünkü aranızın bozulmasına sebep olan olayları siz başlatmış olsanız da, eşiniz size orantısız bir tepki göstermiş. Boynunuzdaki kolyeyi çekerek size fiziksel zarar vermiş. Anladığım kadarıyla kendi rızanız dışında sizi zorla odada tutmuş, hareket özgürlüğünüzü kısıtlamış. Her ikisi de yasal olarak suç. Siz de bu yüzden adım atamıyorsunuz. Hem kızıyorsunuz hem de adım atsanız bu yaptıklarını normalleştirmiş gibi olacaksınız.

Ben olsam çok sakin bir biçimde şöyle derdim: "Ben şimdi sakinleştiğimde sana gelip 'Kusura bakma, sen sinirliyken yanında olamadım. Kuzenine çok kızdım. Biz bir takımız, bir densiz için sinirimizi bozmayalım. Ben böyle saçma şeyler söyleyebilecek biri olduğunu bilsem ona karşı mesafeli olurdum. Ne densiz insanlar var' derdim. Ama sen benim sana destek olamamama orantısız bir tepki ile karşılık verdin. Fiziksel olarak zarar görmeme, canımın yanmasına, boynumun morarmasına sebep oldun. Odadan çıkmama izin vermeyerek hareket özgürlüğümü kısıtladın. Her iki yaptığın da bana psikolojik olarak zarar verdi. O yüzden sana o destekleyici cümleleri kuramam. Senin hataların benim o anki düşüncesizliğimden çok daha fazla. Çok çok üzgün ve kırgınım." Bu tarz şeyler söyler ve hiç tartışmaya girmeden, odadan sakince çıkardım. Sonra da özür dileyene kadar gerekmedikçe konuşmazdım.

Özür dilediği zaman da "Ben de sana arabada destek olamadım. Benim de hatam buydu. Bir daha olmaması için uğraşırım. Ama ben insanım ve yine destek olamadığım başka bir konu olabilir. Başka ve daha büyük hatalarım da olabilir. İleride benden bir şey isteyeceksen bunu bana güzel güzel söyleyerek, sevgini ve şefkatini göstererek yaptırabilirsin. Böyle yaparsan, elimden geleni yaparım. Ama yine böyle bir olay yaşarsak, fiziksel olarak bana zarar verir veya kısıtlarsan sana güvenimi tamamen kaybederim. Bunu hiç istemem. Ben mutlu olmamızı istiyorum" derdim.

Yine böyle en ufak fiziksel bir zarar verirse de öfke kontrolü için terapi görmeden bir araya gelmezdim. Çünkü bu tür şeyler artarak devam edebilir. Can güvenliğinizi sağlamanız lazım. Hatta şimdiden bu konuda dikkatli olmanızda fayda olabilir. Umarım bu konuyu çabucak halledip çok mutlu olursunuz.

Son düzenleme:
Canim bazen insanin bosluguna geliyo ve icinde hicbir art niyet olmadan baska bir erkege yakin davranabiliyor insan.Yani o an o adamin durumuna cok uzulmussun ve icinden geldigi gibi teselli etmissin sonra bu masum sarilma olayi bu kuzen ve yasli kadinin bos bogazligi yuzunden farkli bir boyuta tasinmis.Burada oyle seyler okudum ki ben esimin kardesiyle sadece uzaktan tokalasirim yazanlar olmus vallahi ben esimin kardesleriyle bayramda seyranda kucaklasirim cok yas farkimiz olmamasina ragmen onlar benim evlatlarimmis gibi davranirim hatta gelirler bana yemekler yaparim kardesim onlar benim yaa ama yinede herkesin aile yapisi ve yetistirilme sekli farkli.Velhasilkelam boyle kucuk seyleri kafana takma esinde o anki sinirle biraz fazla uzatmis konuyu gurur yapmis onada bisey soylemek istemiyorum hem siz daha cok yeni evlisiniz daha yeni yeni evlilige alisiyorsunuz.Bukadar buyutulecek bir sey yok canim esinle sana mutlu ve huzurlu bir yuva dilerim

Neden hep kadınlar suçlanır ki?
Birilerine göre kuzene sarılmak hata olabilir bir başkasına göre de normaldir, bu bakış açısıyla alakalı birşey.
Ben sarılmayı anormal bulmuyorum, genişte değilim basitte değilim, bir acıyı paylaşırken cinsiyet gözetmem, karşımdaki üzülüyorsa nikah düşer mi düşmez mi diye düşünmem, tek düşüncem acısını paylaşmaya çalışmak olur.
Ki hiç çekinmem teselli için bile değil, kuzen, hısım, akraba, özlediğim bir arkadaşıma da gayette sarılırım, sarıldım diye benimle kavga edecekse eşim, önce bir kendini sorgulasın, ya güvenmediği Kadınla evlenmeyecek, evlendiyse de sonuna kadar güvenecek, tabii önce kendine güveni olmalı.
Kendine güvenmeyen kimseye güvenmez.

Burada Hatalı olan o akraba, böyle bir yakıştırma yapmamalıydı, bilmeden yaptıysa da eş zaten gereken cevabı orada vermiş, evde uzatıp tatsızlık çıkarması manasız olmuş.

bence evli bir bayanın kuzende olsa yakın davranmaması gerekir. Herkes farklı bir düşünceye kapılabilir. Benim eşim kıskançtır bu olay benim başıma gelse oda öyle davranırdı eminim

Oooo Allah yardımcınız olsun ama burda kocani za siddete yonelisine hak vermemekle beraber diğer konularda haklı buluyorum. Çok çok kötü bi duruma düşmüş dusunsenize milletin içinde adam orda karısına yakıştırma yapılıyor üstelik gerzek kuzen de laubali bir tavırla dalga geçiyor. Bence siz önce kendinize kızın 4 aylık evlilikte nasıl bu kadar rahat olup sarildiniz böyle bir olaya izin verdiniz

bu hiçbir erkeğin kaldıracağı birşey deil kusura bakmayın ama eşiniz şiddet yönünü göstermiş ona sert yaklaşmak yerine güzelce konuşun boyle bir düşüncenin saçmalığını anlatın onu çok sevdiğinizi söyleyin. sizin elinizde olmadan gerçekleşen bu olayda suçlu olmadığınız halde bu tepkisinin sizi incittiğini söyleyin pişman olursa sizi seviodur ama pişman olmazsa ...

Herkese yorumları için çok teşekkür ederim. Ben yaşadım Allah size göstermesin arkadaşlarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…