merhabalar bende aynı şekilde yaklaşık 5 gün kadar önce saçlarıma mikro kaynak yaptırdım ali ve juliayı internetten çok araştırdım özellikle iş yerlerine giderek orda nasıl yapıldığına baktım herhangi bir sorun yoktu ancak kendi saçlarım yapılana kadar aynı şekilde banada çok iyi davranışlar sergilediler kaynak yaptırdığım gün bütün ilgili davranışalrı sergileyip bir çok ikramda bulundular kaynaklarım yapıldı ve 1000 tl verip evime gittikten sonra ertesi gün saç diplerim kaşınmaya başladı aşırı sekilde kaynaklarım çok dipten takılmıştı saçlarımı her ellediğimde iğrenç bir şekilde kendimden tiksinmiş olmaya başladım saçlarımın alt tarafları düz üst tarafları ise dalgalıydı saçlarımı yıkamaya karar verip banyoya girdiğimde ise saçımı ıslatmamla bütün kaynaklar saç diplerimi çekmeye başladı aşırı derecede acı çekiyordum 2 gün boyunca yemek yiyemedim daha sonra ali beyi arayıp kaynaklarımın 2 gündür takılı olduğunu beni rahatsız ettiğini söyledim köklerine alışma süreci dedi ısrar ettim ve telefonu yüzüme kapadı daha tekrar aradım ali bey randevularının olduğunnu çıkaramıyacaklarını söyledi kendi kuaförüme gittim ve nasıl oldugunu sordum saçlarımın mikro kaynak malzemesi değil silikonla yapıldığını söyledi ve cıkarırken saçlarımın döküleceğini anlattı sinirlenip bir an ali beyi aradım 3. günü kaynaklarımı cıkarmak istediğimi söyledim ve gittim telefonda herhangi bir ücret almıcaklarını belirtirken gittiğim zaman kaynaklarımı julianın arkadası natalia cıkardı ve saçlarımı resmen yoldu işlem bittikten sonra julia benden para istedi ve para vermeden beni ordan kesinlikle cıkarmıyacagını söyledi 200tl mi zorla aldılar cok pişmanım onların yanına gittiğim için sizde sakın böyle bir hataya düşmeyin iş yerleri bodrum katında kaçak bir yer gibi duvarlarda ne bir belge var nede iş yeri olduğuna dair bir yazı saçlarınıza yazık etmeyin daha güzel bir yerde yaptırın paranızla rezil olmayın kararlıyım verdiğim 1200 tl yi mahkeme yoluylada olsa geri alıcam
Merhaba ben Studio Ali&Julianın senelerdir müşterisiyim, 27 yaşındayım ve saçlarıma 6 senedir kaynak yaptırıyorum, her türlü kaynağı denedim ve yaptırdım şimdiye kadar (boncuk, silikon, keratin..), mikro kaynak yöntemiyle tanışana kadar denediğim hiçbir şeyden tam anlamıyla mutlu olmadım, çünkü en iyi kuaförlere gidip saçlarımı taratmama rağmen kaynaklar aralardan görünüyorlardı vede bu yapay görünüm beni çok rahatsız ediyordu , ve daha sonra araştırmalarım sonucunda mikro kaynak yöntemiyle ve Studio Ali&juliayla tanıştım, o günden beride başka bir yere gitmedim. Mikro kaynak, diğer kaynak yöntemleri arasında saçlara en az zarar veren, en doğal görünümü sağlayan kaynak yöntemi ve kullandıkları kesinlikle silikon ve keratinden farklı bir malzeme, diğer yöntemlere göre çok daha detaylı ve zaman isteyen bir işlem. Ali&Julia'dan her seferinde çok mutlu çıktım ve onlara minnettar oldum, senelerdir yaptıran biri olarak söylüyorum eğer gerçekten yaptırdığınız kaynaklara (sadece mikro kaynak için geçerli) kendi saçınız gibi iyi bakıyorsanız, düzenli olarak tarıyor ve bakımınızı ihmal etmiyorsanız, hiçbir şekilde dökülme veya azalma gibi bir sorunla karşı karşıya olmazsınız, aksi takdirde zaten saçınıza bakmıyorsanız kaynak kullanmasanız bile bir süre sonra problemlerle karşı karşıya kalırsınız. Sürekli gittiğim kuaförüm Tarabyada İstanbulun en ünlü hair design studiolarından biri, bir çok ünlününde gittiği ve bloglarında bahsettiği bir yer. O ve diğer gittiğim ünlü kuaförlerede kaynaklarımı ilk kez Ali&Juliaya yaptırdığımda incelettim, ve hepsi şimdiye kadar böyle bir kaynak türünü görmediklerini, çok iyi bir yöntemle yapıldığını, yapan kişilerin işinin profosyonelleri olduğunu söylediler. O zamandan beride her kaynaklarımı çıkarttırdığımda saçıma bir zararı olup olmadığını kuaförümle birlikte düzenli olarak takip ettik ve yaptığımız bakımlarla destekledik, Ayrıca şunuda söylemeliyimki kuaförüme gittiğim zamanlarda bir çok kez benden Ali&Julianın telefon numarası istendi, hatta kuaförüm isteyen müşterilerine kendi çalıştıkları kişiyi değilde bir çok kez benim yaptırdığım yeri referans verdi. Yaptığım araştırmalar ve senelerdir karşılaştığım deneyimlere dayanarak söylüyorumki Ali ve Julia mikro kaynak işini en iyi şekilde yapan kendi alanlarının tek profosyonelleri. Çok geniş bir çevrem ve müşterisi olduğum kendi alanında en iyi kuaförler olmasına rağmen ben başka bir alternatiflerine (gerçek mikro kaynak yapan ) hiç rastlamadım.
Benim bu iyi deneyimlerime karşı saru lakaplı Ayla hanımın yazdıklarını okuduğumda hayrete düştüm ve olayın gerçek yüzünü kendi gözlerimle o gün gördüğümden ve yaşadığımdan, iftira niteliğindeki suçlamalarıyla insanların alın teriyle kazandıkları ekmek paralarıyla oynamanın bu kadar kolay olmadığı için cevap vermeden duramadım. Olayın yaşandığı gün bende ordaydım, kendisi 16-17 yaşında bir lise öğrencisi, annesiyle birlikte kaynaklarını çıkarttırmaya gelmişti, bende eski kaynaklarımı çıkarttırıp yenilerini taktıracaktım o gün. Hatta o gün sadece ben olacağım diye biliyordum, bu yüzden bayanla kızını görünce şaşırdım, önce kendisinin kaynakları yeni taktırıyor olduğunu düşündüm, sonra çıkarttıklarını görünce annesine sordum niye çıkarttırdığını, henüz çok yeni ve güzel göründüğünü, annesi kızının henüz çok küçük olduğunu, kaynakları kullanacak sorumluluğa sahip olmadığını, sınavları olduğunu, kullanmaktan vazgeçip çıkarttırmak istediğini ve apar topar geldiklerini söyledi, maddi durumları olmadığı halde fedakarlık yapıp buraya geldiklerini, Ali julianında onlara yardımcı olduğunu, kızının saçlarının az olmasının psikolojisini bozduğunu fakat kaynaklarıda kullanamadığını anlattı. Bende uzun senelerdir kullandığımı ve ali&julianın yaptığı işin en iyisi olduğunu ve hiçbir sorunla karşılaşmadığımı, fakat ilk defa yapıldığında bir alışma sürecinin olduğunu anlattım. Herneyse Ayla hanımın kaynaklarının teker teker itinayla çıkarıldığını kendi gözlerimle gördüm ve de kendi söylediği gibi değilde oraya ilk gittigi gün yapılan ikramlar kaynakları çıkartılırkende devam ediyordu, bunun bile lafının edilmesi oldukça çirkin. Ali&julia işter müşterileri olsun ister olmasın sadece bilgi almaya gelen insanlara bile aynı şekilde misafirperverliklerini gösteren insanlardır. Kaynaklar çıkarıldıktan sonra Ali beyle, 200 tl çıkarma parasını ödememek için hanfendinin annesi itinalı bir pazarlık yaptı fakat daha önce kendilerine Ali ve Julia tarafından genç bir kızın isteğini geri çevirmemek için oldukça büyük bir kolaylık sağlandığından ve harcadıkları emeklerininde bir karşılığı olduğundan bu istekleri geri çevrildi. Bu karalamalarında nedeni tahmin ediyorumki budur . Kaldıki bu yöntemde bir kaynağın çıkarılması için minimum üç saat gibi bir zaman ve hafife alınmaması gereken bir emek harcanıyor..Ali ve Julia her müşterilerine oldukça kibar ve özenli davranır, hanfendinin yazdıklarını okuduğumda gerçekden tanıdığım insanlarla uzaktan veya yakından bir ilgisi olmadığı için çok üzüldüm ve hayrete düştüm. İnsan psikolojisi okumuş bir eğitimci olarak öncelikle söylemeliyim ki 16-17 yaşında ergenlik döneminde, ne istediğini henüz bilmeyen, düşünceleri ve kararları tam olarak oturmamış bir kız istiyor diye annenin çeşitli sıkıntılara girerek kızının psikolojisini düzeltmek için saç kaynak yöntemine başvurmaları oldukça yanlış bir yoldur.
16- 17 yaşında bir kız henüz öz gelişimini tamamlamadığından saçları az ve cansız olsa bile çeşitli bakımlar ve doğal kürlerle saçlarının durumu iyileştirilebilir, ya da psikolojisiyle ilgili bir sıkıntı varsa bir psikolog ve danışmandan yardım alınabilir, bu tür yöntemler sıkıntıların giderilmesi açısından çok daha doğru ve etkili olur. Ve böylece ne işini profosyonelce yapmaya çalışan insanlar iyi niyetlerinden dolayı zarar görür ne de hanfendinin kendisi ve annesi kızının kararsız ve tutarsız davranışlarından dolayı maddi ve manevi zarara girmiş olurdu.