- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.243
- 698
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Zengin ama cimri bibi. Vermiyor ailesi. Okurken bile kredi çektirmişler çocuklara. O zaman öyle olan aile şimdi verir mi?Arkadaşlar şaka mısınız kadın 50 milyon gibi bir servetten bahsediyor sattıra sattıra bitirebilirler mi bazen ciddi sacmalıyorsunuz ha bildiğin zengin insanlar işte
Benim annem babam evlat ayirir. Yok yok derler ogluslarina bitiremesigi uni icin araba alirlar. Ogullari 4yil uniye ugramamis bile hic kizdiklarini gormedim. 3 yildir evden yer icer, tatiline gider ve kiz arki icin para istediginde babam hep bulur verir.
Ben uniden sonra buyuksehre is bulmak icin gitmek istiyorum dedigimde erkeklerle mi fingirdikceksin deyip tokat atmisti, oysa bi ev tutmasini istemistim. Sonra 300 tl paramla buyuksehre gidip 3. Gun ac kalmistim su ve cubuk kreker yedim bi kac gun. Annem mi aradi hayir babam mi aradi hayir. Sonra is buldum calistim cabaladim elime gecen 3 kurus parayi bile istediler. Daha iyi ise girdim daha cok calistim daha cok aldilar. Ne zaman destek istesem hic annem babam yoktu. Bekarlikta ne kazandimsa aldilar elimden. Toplu param vardi bi proje den hepsini aldi babam borc mu asla hibe etmesin. Sonra evlenicem dedim esim sozde taki takti ailem hicbirsey. Utanmadilar 2 bilezigi izin vermememe ragmen aldilar ( caldilar) istese dugunden once alirdi anneme sozden once 10 bin vermistim ihtiyac olur diye babama da dugunden once 10 bin vermistim. Dugunde hicbirsey takmadilar. 2 bilezik eksik mahcup bi sekilde evlendim. Tum evimizi Kendimiz kurduk hic ceyizim yoktu. Atanip ilk maasimi aldigim gun evliligimin ilk ayi, bir suru odeme esya masraf zamanlari. Babam acti telefon aglamakli binsekilde tum maasimi istedi verdim. Kiz kardesim de 10 yillik bitmez bi kredi icinde bu ailem icin.
simdi siz yardim etmiyolar dediniz ya uzulmeyin. Ben ac sokakta kaldim yoklardi. Elimdeki avucumdaki herseyi verdim ama beni boynu bukuk evlendirdiler. Oyle mahcup oldum ki takilar eksik diye, keske olseydim. Ama bakin hala ailem diorum. Tarlasi vardi satti asla sattim filan 1 tl sana veriyim demez. Annemin kolunda 10 bilezik var yeri varmis onlarin. Caldiklarini bile geri odemezler. Ev satti araba satti yedi hep. Hic destegini gormedim annemin babamin. Bakin hala gorusuyoruz. Sikmayin caninizi. Neden verdin hep dersen eve gidince huzur birakmaz kavga cikarir babam. Annemle kavga eder o parayi benden alincaya kadar…
Inanin ki cok daha kotuleri var. aile secilemiyo atilamiyo. Sizinkilere kizmadim ben sonucta kendi mallari paralari. Isteyince de yardimci olmuslar. Esiniz haddinden fazla talepkar. O sizi bu dusuncelere itiyo. Bence karniniz doyuyosa hicbisey istemeyin ailenizden.
Nasıl oluyor o kadar para ben de onu anlamıyorumArkadaşlar şaka mısınız kadın 50 milyon gibi bir servetten bahsediyor sattıra sattıra bitirebilirler mi bazen ciddi sacmalıyorsunuz ha bildiğin zengin insanlar işte
Anne baba çocuğu dünyaya getirirken onlara sormuyor. Madem dünyaya bir çocuk getirmeye karar veriyor elinden geldiğince imkan sunmakla mükellef çocuklarına. Ben imkan sunmam doğurup hayvanlar gibi ortalığa bırakırım vahşi doğada nasıl hayatta kalıyorsa kalsın diyemez.evet konuşmasak. bu sizin düşünceniz o da benim düşüncem.
önce düşüncelere saygı duysak mı?
ben de tam tersi bu ülkede çocukların anne babadan çok beklentisi olduğu için tembellik yapıldığını düşünüyorum.
evet aile her daim çocuğunun yanında olmak zorunda ama hiçbir evlat da ailesinin parasından beklentisi olamaz. çünkü anne babanın böyle bir zorunluluğu yok.
hele ki vermiyorlar diye suçlamak bana hiç iyimser bir hareket gelmiyor.
bence önce sorumluluklarımızı alıp anne babadan beklenti içinde olma kafasını değiştirmeliyiz
Konu sahibi okurken öğrenim kredisi çekmiş en azından bu ailesine duserdiama burda ailesine cimri, olmaz olsun böyle bir aile diyenler oluyor. bakın burası sanal ortam olabilir ama ben aileme belki içerlerim ama gelip burda konu açmam ve onlar hakkında her ne olursa olsun kimseye laf söyletmem ortam sanal bile olsa içim elvermez.
ikincisi evlenirken yapmadıklarına ilişkin birşey dememiş. şuan konu sahibinin iki çocuğu var ve memur olduklarını yazdı.
zor durumda olan bir evlada yardım etmeyecek bir aile düşünemiyorum.
mesela ben bu saatten sonra Allah muhtaç etmesin ailemden para almak yerine onlara bişey yapma zevkini yaşamak isterim.
olması gereken de bu diye düşünüyorum.
ayrıca şu da var veren her ne kadar anne baba da olsa taşıma suyla değirmen dönmez. bazı evli çiftler ki benim de çok yakınımda örnekleri var alışınca aileden para almaya 50 yaşına da gelse bekliyor malesef
2 cocuk memur maası cok bollukta gecindiğini sanmıyorum.Heleki ev kiraysa..ama burda ailesine cimri, olmaz olsun böyle bir aile diyenler oluyor. bakın burası sanal ortam olabilir ama ben aileme belki içerlerim ama gelip burda konu açmam ve onlar hakkında her ne olursa olsun kimseye laf söyletmem ortam sanal bile olsa içim elvermez.
ikincisi evlenirken yapmadıklarına ilişkin birşey dememiş. şuan konu sahibinin iki çocuğu var ve memur olduklarını yazdı.
mesela ben bu saatten sonra Allah muhtaç etmesin ailemden para almak yerine onlara bişey yapma zevkini yaşamak isterim.
ayrıca şu da var veren her ne kadar anne baba da olsa taşıma suyla değirmen dönmez. bazı evli çiftler ki benim de çok yakınımda örnekleri var alışınca aileden para almaya 50 yaşına da gelse bekliyor malesef
Tamam ben versinler illa demiyorum ama mecbur değiller kendileri yesinler ne istiyorsun tarzında yorumlarda iyice saçma sanarsın aylık 5 bin gelirleri var o kadar mal varlığına bide 60 bin gelirleri var ama çocuklari zorluk çeksin ne saçma aile yaZengin ama cimri bibi. Vermiyor ailesi. Okurken bile kredi çektirmişler çocuklara. O zaman öyle olan aile şimdi verir mi?
Bı tanidik var. Damadın çok durumu yok diye ev aldılar. Maddi manevi kul köle oldular. Damat işini gücünü kurdu. Rahata erince kızın ailesiyle görüşmeyi kesti. Belkide aileniz böyle örnekler görmüştür. Bilemiyorum yani.iyi geceler hanimlar kendimi yine buraya attim. Dusun dusun cikamadim icinden. Size sormak istedigim anne baba varlikliyken evlatlarinin maddi anlamda zorluk cekmesi adilmi. Yani bilmiyorum iki tane evladim var onlar icin canimi bile veririm iyi bir hayat yasamalari omur boyu rahat etmeleri benim en buyuk istegim. Boyle bir imkanim varken onlari bundan mahrum etmek sıkıntı cekmelerine goz yummak beni vicdanen cok rahatsiz eder. Ama bakiyorum annem ve babamin hic boyle bir tasasi yok. Gamsiz gamsiz zenginliklerinin sefasini suruyorlar. Bizde bir memur ailesi olarak gunumuz ekonomik sartlarinda a'dan z'ye herseyin hesabini yapmak zorunda kaliyoruz karsilastigimiz ekonomik sıkıntılar karsisinda tek basimiza mucadele ediyoruz. Kardeslerimde benimle asagi yukari ayni pozisyonda. Hepimiz bu konuda kirginiz ailemize karsi ama lafini bile acamiyoruz cunku en ufak bir konusu gecse dusuncemizi soylesek ne mal duskunlugumuz kaliyor ne nankorlugumuz nede hayirsizligimiz. Ornek vereyim hepimiz egitimimizi tamamlamak icin ogrenim kredisi almak zorunda kaldik hemde yuklu miktarlarda henuz ogrenciyken baba evindeyken babamin maddi olarak imkani varken biz devlete borclandik. 50 milyon tl ye yakin mal varligi olan ayda 60 bin tl geliri olan bir anne baba hicmi evladinin maddi anlamda hayatini kolayastirmak istemez. Sahip oldugu imkanlari hicmi evlatlariyla paylasmak istemez. Esimle bir ara zordaydik kendisinden birsey talep etmememize ragmen sirf kendini garantiye almak icin 6 tane dairesi olan babam kayinbabanin evine tasinin onlarla beraber yasayin kira masrafiniz olmaz rahat edersiniz diyordu. Bir baba olarak fazlasiyla imkani varken kizina boyle bir seyi nasil reva gorebilir bir insan anlamiyorum. Onlarla hic bir sekilde kafamin uyusmadigini bildigi halde beni boyle birseye itmesi cok agrima gitti hala unutamadim. Bu donemde cok kotu bir eve tasindik kirasi uygun diye ama ev yasanacak gibi degildi psikolojim bozulmustu artik ilk kez o zaman ailemden bize yardimci olmalarini talep ettim ev almamiza yardim ettiler ama nasil. Zorlarina gide gide. Yinede yaptilar yapmayabilerlerdi ama keske ben bu kadar yipranmadan yapsalardi onlara teklif etmemi beklemeden bir anne baba olarak kendi istekleriyle elini tasin altina soksalardi. Bu konuyu astigimi saniyordum ama gectigimiz gunlerde esimin bir kac seyi dile getirmesi uzerine yine kafama takar oldum. Kendisinede tepki gosterdim bu konulari yanimda acma diye ama ozunde soylediklerinde hakli aslinda.
Mecburlar. bu kadar mal varlığı içinde mecburlar. Orda zorluk çekecek sen varyemez gibi altınların içinde yüzeceksin. Yazık böyle anne babalaraTamam ben versinler illa demiyorum ama mecbur değiller kendileri yesinler ne istiyorsun tarzında yorumlarda iyice saçma sanarsın aylık 5 bin gelirleri var o kadar mal varlığına bide 60 bin gelirleri var çocuklar ama çocuklari zorluk çeksin ne saçma aile ya
İşte bende anlamadim bazı yorumları ki bende hiç birseye mecburlar gözüyle bakma kimse için ama ehh yani para içinde yüzüyorsun pesMecburlar. bu kadar mal varlığı içinde mecburlar. Orda zorluk çekecek sen varyemez gibi altınların içinde yüzeceksin. Yazık böyle anne babalara
kredi konusu belki uç boyut olabilir ama artık iki çocuktan sonra beklenti içinde olmak, tamam beklenti içinde bile olabilir ama bu konuda suçlamak bence doğru değil. ben de zaten hayvanlar bile evlatlarının zor durumunda onları yalnız bırakmaz aileniz şu aşamada böyle davranıyorsa bir bildikleri vardır diye düşünüyorum. etrafımda da gördüğüm genelde sömürülen anne babalar çünkü en kötüsü bile peşini bırakmıyor evladınınAnne baba çocuğu dünyaya getirirken onlara sormuyor. Madem dünyaya bir çocuk getirmeye karar veriyor elinden geldiğince imkan sunmakla mükellef çocuklarına. Ben imkan sunmam doğurup hayvanlar gibi ortalığa bırakırım vahşi doğada nasıl hayatta kalıyorsa kalsın diyemez.
Kimse parası olmayan bir ebeveyne imkanlarını zorlayıp çocuğunu krallar gibi yaşat demiyor ama Aylık 60 bin lira geliri olan bir ailenin çocuklarının öğrenim kredisi alması inanılmaz anormal bir durum. Ya hadi yetişkin olmuş bir insana ev falan almazlar tamam da daha öğrenci olan çocuğu aylık 500 tllik öğrenim kredisine muhtaç olacak kadar kötü durumdaysa yuh artık derim.
Tam tersi konu olsa çocuk anne babasına bakmak zorunda der herkes. Ama nedense anne baba kendi istek ve iradeleriyle dünyaya getirdikleri çocuklara öğrenciyken harçlık vermek zorunda bile olmuyor. Çok ilginç
Bu kadar zorlamaya gerek yok yahu.ama burda ailesine cimri, olmaz olsun böyle bir aile diyenler oluyor. bakın burası sanal ortam olabilir ama ben aileme belki içerlerim ama gelip burda konu açmam ve onlar hakkında her ne olursa olsun kimseye laf söyletmem ortam sanal bile olsa içim elvermez.
Somürulen bi aile olda 50m leri olmazdi merak etmeyinkredi konusu belki uç boyut olabilir ama artık iki çocuktan sonra beklenti içinde olmak, tamam beklenti içinde bile olabilir ama bu konuda suçlamak bence doğru değil. ben de zaten hayvanlar bile evlatlarının zor durumunda onları yalnız bırakmaz aileniz şu aşamada böyle davranıyorsa bir bildikleri vardır diye düşünüyorum. etrafımda da gördüğüm genelde sömürülen anne babalar çünkü en kötüsü bile peşini bırakmıyor evladının
eğer bir anne baba evladına git kv nin evinde otur diyorsa zaten ben ortada normal bir şart olduğunu düşünmem. neden desin ki öyle bişey? burda hiçbir anne baba öyle bişey demezken onlar niye diyor acaba bir de bunu düşünmek lazım.2 cocuk memur maası cok bollukta gecindiğini sanmıyorum.Heleki ev kiraysa..
Konu sahibi ev hanımı .
50 milyonda tasıma suyla değirmen döner valla.
,Ciddi bi rakamda kızına git kvdenin evinde otur diyosa,cimridir.
Evlada yardım ayrı,evladın sömürmesi ayrı.50 yasında alıskanlık yapıp sürekli istese sömürüyordur tabiki verme deriz ozman.
Yok gercekten gıcıklıgına yapıyor.Bu kadar zorlamaya gerek yok yahu.
Aile dediğin bu kadar zenginken, çocuğuna eğitimi için kredi çektirip, geçinmekte zorlanınca eşinin ailesiyle yaşa diye öneride bulunmaz.
Anne baba olunca dokunulmaz, laf söylenmez olunmuyor, yanlış yanlıştır.
Ay sensin abla icim sisti.eğer bir anne baba evladına git kv nin evinde otur diyorsa zaten ben ortada normal bir şart olduğunu düşünmem. neden desin ki öyle bişey? burda hiçbir anne baba öyle bişey demezken onlar niye diyor acaba bir de bunu düşünmek lazım.
zorlayacak bişey yok. o sizin düşünceniz bu da benim.Bu kadar zorlamaya gerek yok yahu.
Aile dediğin bu kadar zenginken, çocuğuna eğitimi için kredi çektirip, geçinmekte zorlanınca eşinin ailesiyle yaşa diye öneride bulunmaz.
Anne baba olunca dokunulmaz, laf söylenmez olunmuyor, yanlış yanlıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?