- 3 Mayıs 2011
- 13.819
- 49.064
- 798
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Aylık gelir 60 bin demeseydin olabilir diyecektim. Ama şu durumda gerçekten garip.
valla benim de şişti. yazmazsın iyi olur. çünkü benim düşüncem bu ve kim ne yazarsa yazsın değişmeyecekAy sensin abla icim sisti.
Daha da yazmıcam tmm sensin.
Bende soruyorum kendime ama ailem atamiyorum, vermeyip kendime harcasam vicdan azabi cekiyorumistediklerinde. Belki de sahipsizlik duygusunu cok hissettigimden tamamen gitmelerinden korkuyorum. Bilmiyorum bumerang gibi duygularim ve aklim bir degil.İnsanın bir yerden sonra akıllanması gerekmez mi?
Neden her istediklerinde verdiniz?
Su cumlenizi yeni farkettim. Komiksiniz gercekten. Ben annem ve babamin siradan bir akrabasi degilim evlatlariyim yani aradiki bu farki kestiremiyorsaniz anlama kabiliyetinizde ciddi sıkıntınız var uzgunum.zaman zaman bunu bende yaşıyorum akrabalarımızdan paramla yada maaşımla ilgili "var ama vermiyorsun" tarzı yorumlar yapılınca gerçekten tırnağımı kessem üstlerine atmayacak şekilde soğuyorum.
bu benim düşüncem. anlama kabiliyetimin de senden iyi olduğuna gayet eminim. ama seninkinde bir sıkıntı olabilir.Su cumlenizi yeni farkettim. Komiksiniz gercekten. Ben annem ve babamin siradan bir akrabasi degilim evlatlariyim yani aradiki bu farki kestiremiyorsaniz anlama kabiliyetinizde ciddi sıkıntınız var uzgunum.
Ahaaha benim 3 gün banlanmışlığım var başka konuda aynı üye ileAy sensin abla icim sisti.
Daha da yazmıcam tmm sensin.
ben çok sık girmediğim için hatırlamıyorum :)Ahaaha benim 3 gün banlanmışlığım var başka konuda aynı üye ilebende pess etmiştim.
Ay cidden delirmelikAhaaha benim 3 gün banlanmışlığım var başka konuda aynı üye ilebende pess etmiştim.
istediğiniz yere yazabilirsiniz benim için sorun yok ben arkadaşı ikaz ettimben çok sık girmediğim için hatırlamıyorum :)
üyeleri de hatırlamıyorum. konuları da.
ama yazmıyorum zaten bu konuya daha rahat olun :)
yok canım sen delirme sağlam kalAy cidden delirmelik
Beklenti icerisinde degilim zaten artik yani o konuda umidimi coktan kestim. Ama konusu acilinca icerleniyorum buda benim elimde olan birsey degil. Yerimde kim olsa icerlenirdi diye dusunuyorum ayrica :) yorum yapmakta serbestsiniz ona bir lafim yok ama siz neredeyse her yorumunuzda kafanizda tahmin yaratip duruyorsunuz. Yok ne kadar biktirdiysaniz artik yok babasi git kayinbabanla yasa diyorsa vardir bir sebebi beni daha tanimadan onlari somurmeye calisan biri olarak gostermeye calisiyorsunuz sirf kendinizi hakli cikarmak icin. Bu kadar kasmayin.bu benim düşüncem. anlama kabiliyetimin de senden iyi olduğuna gayet eminim. ama seninkinde bir sıkıntı olabilir.
kaldı ki burda seni desteklemek zorunda değilim. hakaret yazmadım. baştan belirtin o zaman sadece benim gibi düşünenler yorum yazsın diye.
onun dışında evlat da olsam ben annem babam eğer zor durumumu göre göre yardım etmiyorsa artık daha beklenti içinde olmam.
neyse bu konuya son mesajım olsun. polemiğe gerek yok.Beklenti icerisinde degilim zaten artik yani o konuda umidimi coktan kestim. Ama konusu acilinca icerleniyorum buda benim elimde olan birsey degil. Yerimde kim olsa icerlenirdi diye dusunuyorum ayrica :) yorun yapmakta serbestsiniz ona bir lafim yok ama siz neredeyse her yorumunuzda kafanizda tahmin yaratip duruyorsunuz. Yok ne kadar biktirdiysaniz artik yok babasi git kayinbabanla yasa diyorsa vardir bir sebebi beni daha tanimadan onlari somurmeye calisan biri olarak gostermeye calisiyorsunuz beni sirf kendinizi hakli cikarmak icin. Bu kadar kasmayin.
Bakis acilarinda bununda etkisi var. Babam gercekten caliskan biriydi simdi emekli ama hep calisti emek verdi zamaninda. Karsisina guzel firsatlar cikti is sabihi oldu dogru yerlere yatirim yapti yatirimlari birken bin oldu. Kendi babasindan birsey kalmadi babasi yoksul bir insandi cunku yani isteseydide cocuguna maddi imkan sunamazdi. Ama babamin fazlasiyla imkani var yani bir baba olarak evlatlarinin kolundan tutabilir istese. Hayat herkese ayni firsatlari sunmuyor. Gunumuz ekonomik sartlari malum eskinin bereketi birikimi artik yok orta halli ticaretle ugrasmayan insanlar kendilerine zor yetiyor. Hadi normal sartlarda yine yapmasin ama zor donemlerden gectigimde bile gormezden duymazdan geldiler en cok zoruma giden bu aslinda.Bir arkadaş yazmış ya birisi oğlunun borçları için hep sattı savdı diye, ben şöyle bir gözlemde bulundum hayatım boyunca.
Kendi çalışıp çabalayan bir yere geliyor. Hazır yiyen, nasılsa hallediyorlar yardım ediyorlar diye salıyor ipin ucunu. Sizi tenzih ediyorum, ailenizin bakış açısı buna saplanmış olabilir mi acaba? Bu kadar malı mülkü kendi çabalarıyla yaptılarsa sizin de yapacabileceğinizi düşünüyor olabilirler mi?
Onun haricinde belli ki yardım etmeyecekler, huyları bu, kabullenmekten başka çare görünmüyor üzücü de olsa.
Ailenin avukatı olsa sizin kadar olamazdıeğer bir anne baba evladına git kv nin evinde otur diyorsa zaten ben ortada normal bir şart olduğunu düşünmem. neden desin ki öyle bişey? burda hiçbir anne baba öyle bişey demezken onlar niye diyor acaba bir de bunu düşünmek lazım.
Biz Türk'ler olarak çok fedakar ebeveyniz falan denilmiş ama Amerika'da adamlar çocuğunun üniversite masrafı için ne fedakarlıklar yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?