E bende devletteyim. Hayrola da sni niye kiskansin ki. Bence adam anlamis sni ardina bakmadan kacmis
Eğer gelecek vaadeden bir işi varsa -ki genç yaşta çok yol kat ettiğini söylemişsiniz - bence devlette çalışmanızı kıskanmamış tam tersine küçümsemiştir.
Malum özel sektörün sağlam işleri devletin ekonomik imkanını 2'ye 3'e katlayabiliyor.
Çok merak ettim senin ileride çok kazanma ihtimalin olan işini ..
Adam bu durumdan ürküp aramıyorsa .. Epey komplekse sebebiyet verebilecek Bi durum olmalı..
İlk görüşmede bu mevzuyu açması zatı muhteremin değişik olmuş ..
görümcem geç yaşında açık üniversiteye kaydoldu (geç dediğim normal üniversiteye başlama yaşından 5 sene geç). öğrenci akbili çıkarttı. otobüse bindik. görümcem çarşaflı. öğrenci akbilinin sesi farklı çıkıyor tabii. "ayyy şoför de bir akbilden çıkan sese bir bana baktı" deyip güldü. yaa arkadaş 30 yaşında öğrenci olan var. kim sana niye baksın.
görümcem kendinden beklemediği bir şey yapınca kendi bile şaşırdı. çevresindeki herkes zar zor okula gittiğini hissediyor sanıyor herhalde. şoförün umurunda bile değildi.
durumunuz bu. devlette çalışıyor olmanızı kıskanacak birine benzemiyor. bence siz yanlış yorumladınız.
hakkınızda hayırlısı. numaranızı istemesi doğru olmazdı, görücüde büyükler yürütür işi diye biliyorum
İki gün sonra aynı yatağa girince çalışkanlığı falan değilde için ısınmamışsa ozaman senin hayallerin suya atlar buz gibi olursun. Sonra ne iş ne kariyer gözüne gözükür.gözünü kapasa uyuz olursun
. İlk kalbine ne damladıysa odur acaba sever miyim falan diye gitme. Görünce beğenmemişsin zaten. Fıstık gibi memursun kendi ülkemizde işi gücü düzenli kanının kaynadığı biriyle ol. Hakkında hayırlısı olsun
Bir psikolog adayı olarak,
Buraya kadar konu açıp,
Bunu dil çıkaran bir başlıkla yapmanız üstelik,
Bana beğenmişsiniz de, dönüş olmayışına bozulmuşsun gibi geldi
Ama istisnalar kaideyi bozmaz tabi :)
Devlettenim. Derin devlet mi?arkadaşlar görücü usulü biriyle tanıştım ilk defa bu şekilde görüştüm ve giderken aşırı heycanlıydım. fotoğrafını görmüştüm. gelir gelmez heycanım geçti. fotodaki halinden daha çirkin gibi geldi. ama hani kötü denemez. benden 6 yaş büyük. 32 yaşında. konuşması herşeyi çok olgundu bu hoşuma gitti.
ancak işi yurtdışında bi iki sene kadar oradaymış. bunuda bilmiyordum bu da ayrı bi hayal kırıklığı oldu. çok övmüşlerdi. hakkaten işinde iyi çalışkan. erken yaşta iyi şeyler edinmiş. 2. üniverstesini okuyor filan. ama yinede işte benim işim ve maaş konusuna değindi. ben devletteyim. sanki biraz bi kıskançlık var gibiydi.
sonrasında da ne numaramı aldı. ne de niyetinden bahsetti. aracı kişiler geldiler aslında biraz daha konuşucak gibiydik ama saat geç oldu diye geldiler ve kalktık. kalkarkende görüşürüz dedi. bende görüşürüz inşallah dedim. sonra da yine ses seda çıkmadı.
biraz hayal kırıklığına uğradım ama açıkçası görüşmek isteseydi görüşmeyi düşünüyordum biraz daha tanımak için.bugün ses çıkmayınca beğenmedi galiba dedim. hep kendini anlatmaya meyilliydi hiç bana direk bir soru sormadı. ben aralarda bende şöyle filan diye girdim.
bu görücü olayı da bir garipmiş. bu durumda ben ses etmiycem onlardan cevap bekliycem sanırım. sizce çok aklıma ve mantığıma hitap etmemesine rağmen ses çıkarsa bi kaç kez daha görüşülür mü? ses çıkmazsa zaten bişey yok.
Demek gorusme oldu :)
Ya ben bi kac kez gorucu usulu gorusmeye gittim bana sadece birisi masada sordu ne dusunuyosunuz diye biride telefonunu almisti. Hos ikiside olumsuzdu gozumde neticede olmadi.
Olabilir yani ya sizden ya ondan olmayacak.
Ama masada sormasi lazimdi yada yengesinden haber yollardi en kotu ihtimal. Bu benimde en sinir oldugum durum.
masada olumsuz bisey konustunuz mu siz?
Olmayacagini hissetturecek. Veya bir an once kalksam gitsem havasindamiydiniz?
Belki o sizin istemeyeceginizi dusundu vazgecti.
Ama suda var ben katilmiyorum herkesin begenmissiniz demesine. Bence icinize sinmemis. Ilk gorusme bi beklentiyle gittiginiz icin olumsuz olma dusuncesi yabanci geliyor hepsi bu. Bi kac gorusme daha olsa acilirsiniz
Uzun lafin kisasi nasip kismet.
ama gorucu usulu karmasik ya. Ne biliyim.
Devlettenim. Derin devlet mi?
yok beğendimde dönüş olmadı diye üzülmüş değilim. ama ayrılırken görüşelim dedi diye ben bugün bekledim açıkçası aramasını. çünkü yarın gidecek bi daha ne zaman görüşülcek dimi.
beğensem beğendim derim. ve o dil yerine üzgün işareti olurdu. hislerimi en azından buraya açık açık yazabilcek cesaretteyim :)
hoşlansa numaranı alırdı demişsiniz de. ikiside birbirini ilk kez görüyo. belki kız hoşlanmayacak ve numarasını vermek istemeyecek. görücü usulünde aracılarla halledilir bu işler . uzman gibi konuştum ama
Canım öncelikle hakkında hayırlısı olsun . Anladigim kadariyla sen azcık da olsa Beğenmişsin çocuğu ama o sanki olumlu bakmamış bu işe . Şurdan bu kanıya vardım birincisi çoğunlukla kendini anlatmış yani seni tanımak için bişeyler sormamış, ikincisi telefon numaranı istememiş. Görücü usulüyle bende çok kişiyle tanıştım eğer beni begendiyse telefon numaramı istedi çoğu . Eğer yarın da haber gelmezse aracı olan kişiden yada çocuktan olmadı demektir bu .ALLAH herseyin hayırlısını nasip etsin hakkında hayırlısı olsun
Valla olgun diyorsun ama adam seni ilk görüşte bile ezmeye, küçük görmeye ve psikolojik baskı kurmaya başlamış. Daha gençsin. Bence sen haber yolla olumsuz olarak.Yurtdışı derken türkiye den kötü bir ülke. Ya söylemleri öyleydi. İlerde şu kadar kazanma imkanın olur filan. Bende yok o kadar zor dedim. İşte bende son tercihime yazmıştım o bölümü bilmemne. Olgun olmasına rağmen biraz bu muhabbetlere girdi. Ayrıca hemen tepkili yaklaşmayın saf değilim elbet bişeyler olduda bu lafı ettim dimi ama
Belki sen memurum asla Ayrılmam dercesine kelimeler etmişsindir
İşinden memnuniyetinden bahsettiysen biraz da belki aşağılanmış hissettiyse uzak durmuştur. Siz konuşurken lavabooya gitti mi msj atıp ailesine gelin demiş olabilir
Kismetin değilmiş demek, ben de iki uç gorucuyle gorusmustum sonra yıllar sonra istediği gibi biriyle evlenmiş bir tanesi gordumallah mutlu etsin herkesin kısmeti bekliyor iyi veya kötü buna inan.
Hem kötü bir yerde ve az maaşla çalışıyormuş diyorsun sen gidecek miydin mi hemtanimadan hemen gitmek de zor bekle bakalım belki taktiktir.
Valla olgun diyorsun ama adam seni ilk görüşte bile ezmeye, küçük görmeye ve psikolojik baskı kurmaya başlamış. Daha gençsin. Bence sen haber yolla olumsuz olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?