Sevgilim benden küçük...

siz ne hakla benimle böyle aşağılayıcı biçimde konuşabilirsiniz? beni tanımadan değerlerimi nasıl yargılayabilirsiniz? böyle seviyesiz bir yorum yapabilecek hakkı kendinizde nasıl gördünüz? ne kadar da kötü kalplisiniz? tüm aşağılamalarınıza rağmen seviyemi sizin seviyenize asla çekemem. kimin ne yaşadığını, nasıl bir ilişkisi olduğunu asla bilemezsiniz. maalesef sizin içiniz öyle kararmış ki sevgiyi aşkı anlayabilecek bir halde değilsiniz. durumunuza gerçekten üzüldüm.

Küçük erkeğe ilgi duyayım gibi bir durumum olmadı benim. Beni önceki konularımdan ve yorumlarımdan tanıyan, bilen, gerçek hayatta tanımadığı halde benim nasıl bir insan olduğumu çözebilen insanlar var burada. Benim kimseye kendimi yamamaya çalışma durumum yok. Çok güzel bir mesleğim, mükemmel bir ailem ve sosyal çevrem var. Ben ömür boyu yalnız kalsam bile mutsuz olacağımı düşündüğüm bir evliliği yapmam. Böyle bir duruma kendimi sokmam. İhtiyacım da yok çok şükür. Erkek arkadaşımın ailesi ve özellikle annesi beni tanıdı ve çok sevdi. Benimsediler. Sizin gibi kararmış kalpli, tipik bir "kötü görümce" profili çizen insanlar değiller. Okumuş etmiş, saygın, erkek arkadaşımın hayatına saygılı ve sevgi dolu insanlar çok şükür. Ve ben yine de "böyle bir evlilik olursa nasıl olur" kaygıları yaşayan bir insanım. Bu ilişkiden hep çekindim başlarda. Hala da çekincelerim var. İçimde neler yaşadığımı asla bilemez ve anlayamazsınız çünkü maalesef kalbiniz kötü. Seviyeniz yerlerde.

Hala "gelin diye almayacağız ehehe" diyebilen bir yapıda bir kadınsanız, erkek kardeşinize de onun özel hayatınıza da saygınız yok demektir. Umarım size rağmen çok mutlu olurlar. Umarım bir gün siz de böyle bir durumda kalırsınız da tüm büyük konuşmalarınızı bir bir yutarsınız.

Peygamberimiz ile esi hz.Hatice arasinda 15 yas vardi.. nedense bu ornek geldi aklima :) onemli olan ruhlarin elele tutusabilmesi, bunu bir de evlilikle taclandirirsan ne mutlu.. bizim toplumumuzdan dolayi cok tedirginsin su an ama anlattgn kadar mutlu iseniz, evlilik olmali derim..

Evet o tedirginliği kafamdan atamıyorum maalesef. Bu da ilişkime yansıyor ister istemez. Her durumda benim üzülmememi isteyen bir erkek. Benim kendi yaptığım yanlışları konuşurken bile üzülmememi istiyor. Okulla ilgili sorunu olduğu zaman bile okulun aksamasından önce benim ondan vazgeçebileceğimin korkusu sarıyor onu. Dediğim gibi annesi ve babası ile de tanıştım. Babası yaş farkını henüz bilmiyor ama annesi biliyor. Annesi kendi akrabalarına bile söylemiş şimdiden. Benden bahsetmiş. Oğlunun evlenmek istediğini, beni tanıyıp sevdiğini ve bununla beraber yaş farkını da söylemiş. Sevgilimin halası yaş farkını duyunca "olmaz öyle şey" demiş. Ama annesi "olur. onlar isteyip mutlu olduktan sonra olmaması için hiçbir neden yok" demiş. Beni görmek ve vakit geçirmek istiyor annesi sürekli. Erkek arkadaşımın geleceğiyle ilgili konuşmalarında bile benden bahsediyormuş. Yani şimdiden benimsedi annesi. Benim annem de destekliyor. "Kafa yapılarınız uygun, daha ne istiyorsun. mutlusunuz işte" diyor. Ama benim korkularım geçemiyor hala işte.

Neden kadıncağıza yazık diye düşünüyorsunuz ki? Herkes böyle düşünecek diye bir durum yok. Erkek arkadaşımın benim ne parama ne de sosyal çevreme ihtiyacı yok çok şükür. Ben ona para yedirmiyorum. Böyle bir ilişkiyi asla ve asla istemem. Para yedirme konusu her yaşta olabilir zaten. Cinsellik konusunda da benden çok daha fazla tecrübesi olan biri. Hele cinsellik konusunda bana asla ihtiyacı yoktu. Öyle bir cinsel açlığı olup da ben bastırmıyorum bunu. Aksine farklı şehirlerdeyiz ve sürekli birarada olamıyoruz bile. Ama yadırgamıyorum düşüncelerinizi. Çünkü toplumumuzun genel düşünce yapısı bu. Kadın büyükse ya para yediriyordur ya da cinsel açlığını bastırıyordur adamın... Başka bir açıklaması olamaz çünkü değil mi? Mutlaka bir çıkarı vardır yoksa neden yaşı büyük bir kadınla vakit geçirsin?

Ben kendimi böyle bir ilişki durumuna asla sokacak biri değilim. Böyle bir ilişkiye ihtiyacım yok inanmanız zor olsa da.

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste .
Size göre dünyanın dengesi yaş ile mi oluyor.
Ben bu tip hor görmelere çok kızıyorum .
Tasvip etmeyebilirsiniz uygun görmeyebilirsiniz ama aralarındaki yaş farkı ellerinde büyütürsün diyecek kadar değil .
Nihayetinde kadın sevgilisinin yaşıtlarına göre olgun ve bu erkeklerin çok hoşuna gider .
Karşıdaki erkek kadını et parçası olarak görmediği müddetçe bize mutluluklar dilemek düşer sadece .

İnsan hayatta kaç defa bu güzel enerjiyi yakalayabilir ki?
Yazdıklarınızdan aranızdaki aşkın ve sevginin çok kuvvetli
olduğunu çıkardım, bu güzel duyguyu hissettiriyorsunuz kesinlikle..
9 yaş epey fazla evet ama mutluluğunuza engel olacak bir sebep değil bunu unutmayın lütfen.
Ne mutlu size ki müstakbel kayınvalideniz sizden yana, eşe dosta laf söyletmemiş.
Biraz daha gözlemleyin ilişkinizi, birlikteliğinizden tamamen emin olduktan sonra da evlilik için çok beklemeyin

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Ben bu konuyu "sadece iyi şeyler duyayım da gururum okşansın" diye açmadım. Kötü bakış açılarından da yorum geleceğini biliyordum zaten ve tüm yönleriyle daha iyi düşünebilmek için konuyu açtım buraya. Ama dediğiniz gibi, yazılan çok küçük düşürücü bir cevaptı, hor görmekti. Sevgilim eğer liseden sonra üniversiteye hemen başlasaydı şu anda öğrenci de olmayacaktı. birkaç yıldır iş hayatına atılmış biri olacaktı. o liseden sonra 4-5 yıl çalışmış, sonra başlamış üniversiteye. Ve ben kendimi et parçası olarak gördürecek, kendimi maddi manevi kullandıracak bir ilişkiye kendimi atacak kadar aciz ve zavallı değilim. Böyle bir ilişki yaşayacağıma ve onurumu zedeleyeceğime ömür boyu hayatıma kimseyi sokmamayı da tercih ederim. Yaşıtım ve benden daha büyük olarak , o bahsettiğiniz kötü şekilde yaklaşanlar da oldu bana. Bunları yaklaştığı anda uzaklaştırmayı başardım öncesinde de. Bundan sonra da başarabilecek bir olgunluktayım.

Ne kadar güzel . Çok sevgi dolu ve umutlu yazılar yazmışsınız .Herşey sevgide saygıda biter .İnsanın eşi vicdansız ve asalak olmadığı müddetçe her şey çözülür .Mutluluklar .

İşte o enerjiyi ve aşkı, sevgiyi ömür boyu yakalayamayan bir sürü insan var şu hayatta. Hatta yakalanması milyonda bir gibi bir şey. Bunları düşünerek ayrılamıyorum. Gözlemleme aşamasındayım. Tanışalı 1 yıl, ilişkiye başlayalı da 7 ay oldu. Şu 7 ay hayatımın en mutlu 7 ayıydı. Ama hala gözlemliyorum. Benim düşüncelerimi, korkularımı benden daha fazla analiz eden bir adam var karşımda. Ben anlatmasam da bunların farkında olan bir adam.

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.

Ne kadar güzel . Çok sevgi dolu ve umutlu yazılar yazmışsınız .Herşey sevgide saygıda biter .İnsanın eşi vicdansız ve asalak olmadığı müddetçe her şey çözülür .Mutluluklar .

Çok teşekkür ederim. Siz de umarım hayatınızın her döneminde çok çok mutlu olun. Sevgiler

b ben de toplumdaki (tabiki herkes degil) arizali zihniyet yuzunden bosanmaktan cok korktum, ama en sonunda oldu Allah in izniyle ve pisman degilim.. el ne der dersek ohoo, kusur arayan her turlu bulur.. kaldi ki yas farki kusur degil.. erkek buyuk olmali diye bi sart mi var? eger aile olabileceginize, bu adamdan cocuguna baba sana DAG GİBİ KOCA olabilecegine inaniyorsan vazgecme.. ailesi de sorun cikarmamis hem..

Eşim de benden küçük, zaten ilk yorumlardan biri de bendim yazmıştım size. İnanın yaşıt ya da sizden büyük biriyle mutluluk garanti olmuyor ve aslına bakarsanız mutluluk zaten sürekli garantisi olan bir durum da değil. Ben eşimden bir çok konuda olgunum bir çok konuda da eksiğim, birbirimizi tamamlıyor gibiyiz. Ne çevrenin dedikleri ne de klasik algıları boşverin. Esas önemli olan sizin mutluluğunuz.

9 yas fazla bence.iki uc olsa neyse..senin beklentilerini karsilayamaz bu cocuk cok genç. Ayrıca capkin bir tip mis eskiden .o hayatını ozler tekrardan..

33-24 bilemedim ama karşı tarafın fikirleri sonradan değişmeyecekse arada sorun yok gibi.Ailesi de boşanmış olmanızı kötü karşılamıyormuş zaten.Bu demek oluyor ki bütün engeller ortadan kalkmış.Bundan sonrası siz ve ona ait...Mutluluklar :)

Çok güzel. Herkes o uyumu yakalayamıyor ne yazık ki. Sevildiğinizi hissediyorsanız bence yaş farkının hiç önemi yok. Okulunun bitmesini bekleseniz iyi olmaz mı evlenmek için.

bana nedense çocuk hiç samimi gelmedi..HİÇ!
yani bu kadar iyi anlayışlı vb.olması normal değil..
şuan kendinden büyük bir bayan tarafından isteniliyor olmanın verdiği bir ego var..yok demeyin var..aranızda evlilik konusu geçiyor mu bilmiyorum ama açıldı zaman sorunlar baş gösterecek.
umarım yanılıyorumdur..

Sizin aranızda kaç yaş fark vardı?
Bizim de aramızdaki durum aynen dediğiniz gibi. Ben olgun bir insanım ama erkek arkadaşım benden daha olgun bazı konularda, daha ince de düşünebiliyor. Bizde de birbirimizi tamamlama durumu var. Çevreyi düşünürsek asla mutluluğu yakalayamayız zaten. Çevre bizi yönetir hale geliyor onların söylediklerine kulak asarsak.

Tam tamına 6 yaş :) ama annesi 2 babam 2 annem 3 fark diye biliyor herkes ayrı telden yani :) benim de genç yaşımda başımdan evlilik geçti, çok kötüydü 3 senelik bir kabustu... Sonrasında da mutluluğu bulamadım ama ben kısmet denen şeye inanıyorum. Tabii ki eşimin ilk başlarda hataları, tecrübesizlikleri oldu ama hemen kesip atmadım şans verdim sonra zamanla o da değişti olgunlaşmaya başladı. Dilerim sizin için de herşey çoook güzel olur.

Hmm demek 6 yaş ile mutluluk yakalanabiliyormuş Ne güzel bir örneksiniz. Kaç yıllık evlisiniz?
Ben yaş farkını anneme söyledim direkt olarak. Babam ve erkek kardeşime nasıl söyleriz bilmiyorum ama şu anda sevgilimin sülalesi 9 olarak bilmiş oldu. Belki ben de 9 olarak söylememeyi düşünebilirdim onun sülalesine. Çünkü fazlaca kapalı görüşte ve tepkiyle karşılayabilecek insanlar mevcut, halaları ve onların kızları gibi. Ama annesi söylemiş bile. Dertleştiğim bir ablam "elaleme nüfus kağıdınızı gösterecek değilsiniz. Söylemezsiniz olur biter" demişti. Bu da bana mantıklı gelmişti. Anne-baba gibi çekirdek ailemize söyleriz tabii, saklayamayız ama halaları-amcaları bilmese iyi olurdu sanki...

Ben de çok zor bir evlilik ve kabus gibi günler yaşadım. Sevgilim "sen mutluluğun en iyisine, en yukarılarda tutulmaya layıksın ama zor günler geçirdiğin için haketmedin bunu. sen öyle bir evlilik yaşamasan da bunu hakedeceğini düşünürdüm zaten" diyor. Böyle yaklaşıyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…