Evlilik konusunda tecrübem yok açıkçası ama ilişki ve yaşlar konusunda tecrübeli sayılabilirim. Erkek eğer biraz gözü dışarda yaşıyorsa ki anlattıklarınıza bakılırsa zamanında öyleymiş; onun geçmesi biraz zaman alır. 24 yaşında birden durulup olgunluğa geçip geçmeyeceğinden emin olamadım. Bir de çocuk konusu oldu benim aklıma takılan. Bu adamı bir iki sene içinde evliliğe soktuğunuzda yaşınız itibariyle de çocuk isteyeceksiniz. 27 yaşında baba olma evlenme sorumluluğu ağır gelip kaçmak ister mi? Şimdiden hele de sizin aşktan gözünüz kapalıyken herşeyi olur gibi görüyorsunuzdur çok iyi biliyorum o durumu. Ama işte o bahsettiğiniz olgunluk bunları kaldırır mı? Yoksa insanların ne dediği fln umurunuzda olmamalı önemli olan sizin yaşamınız. Dediğim gibi ben sadece o konulara takıldım.
İnsanlar ne der diye yaşanmaz tabii ki. Benim eski eşimle olan evliliğim de dışardan bakıldığında her şeyin kıskandırıcı derecede iyi olduğu bir evlilikti ama en temel konularda sorunlarımız vardı ve mutsuzdum çok.
Çocuk konusunda acelem yok. Allah ne zaman için nasip ettiyse. Yaşım geçiyor diye de istemediğim, içime sinmeyen bir evlilik asla yapamam. Sevgilim çocukları çok seviyor. Çocuk sorumluluğunu kaldırabilecek bir yapısı var. Bunu hissedebiliyorum. Çok yakın bir arkadaşım, ilk evliliğinden kızı olan bir adamla evlendi. Yaşı da arkadaşımdan 4 yaş büyük. Adam ne kendi kızına, ne de arkadaşımdan olan oğluna ilgi göstermiyor. Sorumluluklarının bilincinde asla değil. Sorumluluk da, olgunluk da yaşta değil. Ama haklısınız tabii. Ben de bunları düşünüp tartıyorum hep.
Buklelikedi öncelikle merhaba
yazdıkların çok güzel ama ben kendi adıma konuşayım
aradaki yaş farkını okuyunca malesef bir önemi kalmadı benim için, 9 yaş cidden çok büyük bir yaş farkı
üstelik kadın değil adam küçük ; bunun tribi var, küsmesi var, ıvırı zıvırı var askere gittimi atlamış olabilirim yani iş bulma süreci var varda var yani
herşeyi geciyorum ciddi bir yaş farkı öyleki benim abimle aramda 9 yaş fark var hiçbir zaman abi kardeş olamadık bildiğin o benden hep büyüktü , ben küçüktüm şimdi 27 yaşındayım o 36 yaşında ve bana bildiğin koskoca bir adam gibi geliyor henüz görünüm olarak böyle durmasada , o aradaki yaş farkı bana göre cidden büyük
O yüzden belki onun gün yüzüne çıkmasını sağlayabilirsin , belki iş resmiyete dökülüp evlenebilirsinde evet belki sorunsuzda devam edebilir ama ben gözümde canlandıramıyorum .
biz kadınalr erkekler tarafından korunup kollanmak isteriz, her zaman isterizki iki kollarıda kartal gibi üzerimizde olsun o hissiyatı ne sen yaşayabilirsin nede o sana karşı yaşının küçük olmasından karşı doğlabilecek sorunları ve farklılıkları bertaraf edebilsin.
ki hiç aradaki yaş farkından dolayı ruhsal ve fiziksel çöküntülerden hiç bahsetmiyorum bile.
risk diye düşünüyorum hepsinin özeti
Olgunluğundan bu kadar emin ve mutluysanız kendinizi hiç sıkmayın; mutluluğunuza bakın, tadını çıkarınOkulun bitmesine ne kadar zaman var? Son senesinde olabilir evlilik aslında.
3 sene önce 1 yıllık bir evliliğim olmuştu. Konularımı takip edenler bilir. Eşimle cinsel hayatımız yoktu. Çözüm aramadı. Destek olmaya çalıştım, yanaşmadı. Psikolojik şiddete maruz kaldım. Evliliğimi kurtarmak için çok uğraştım ama aynı çabanın onda birini bile göremedim eşimden. Zaten hayata bakış açılarımız ve beklentilerimiz de çok farklıydı, bunu o süreçte çok daha iyi anladım ve boşandık.
boşanalı 3 sene oldu. o günden sonra karşıma birçok insan çıktı ama tam istediğim gibi birisi asla olmadı. içime sinmedi. bir şeyler hep eksik kaldı. şimdi tam olarak istediğim enerjiyi yakaladığım, hayata bakış açılarımızın, beklentilerimizin neredeyse aynı olduğu, saatlerce sohbet etsek sıkılmayacağım, bana kendimi ilk defa bu kadar özel ve değerli hissettiren, beni benden çok düşünen, çok seven, hastalansam uyuyamayan, dertlerimi dinleyen bir dost-sırdaş, iş hayatında sıkıntı yaşasam bile benden çok daha fazla üzülen biri çıktı karşıma. öncelikle arkadaş olarak başladı ilişkimiz. çok iyi arkadaş olduk. 7 ay önce tanıştık. maalesef başka şehirlerdeyiz aynı zamanda da. telefon ve mesajlarla çok konuştuk öncelikle. sonrasında görüştük ve aynı enerji çok daha güzel bir şekilde yan yanayken de devam etti. birbirimizden hep etkilendik ama aramızdaki engellerden dolayı hep kaçtık aslında bir yandan da. birbirimize çok iyi gelmeye başladık. o benimle, kendinde kötü görüp rahatsız olduğu şeyleri aşmaya başladı. "sen benim hayatıma giren bir meleksin. ben seninle çok daha iyi bir insanım artık" diyor hep bana. ben de onunla mutluyum. uzun süredir ilk defa mutlu oldum bu kadar. kendime güvenim arttı resmen. çok fazla konuştuk şimdiye kadar. günde 6-7 saat konuştuğumuz bile oluyor. ve şimdiye kadar hiç sıkılmadım, aynı şekilde o da öyle. konuşacak, eğlenecek, dertleşecek, paylaşacak bir şeyler mutlaka buluyoruz.
boşandığımı biliyordu ama cinsellik konusundan hiç bahsetmemiştim ona. zaten biriyle, özellikle de bir erkekle bunu konuşmak çok zor, çok ağır bir durum benim için. kendisi şimdiye kadar hayatına çok kadın girmiş birisi. çok fazla şey yaşamış kadınlar konusunda. tek gecelik ya da uzun süreli. ama bana karşı, bu konuyu bile bilmeden çok nazik davrandı hep. elimi tutmayı çok istemiş mesela bi keresinde. onda bile çekinmiş hep, incitmeyeyim diye. sonra biraz yakınlaşınca ben konumu anlattım. çok zor bi durumdu benim için ama anlattım. tahminimden çok daha ince davrandı. dinledi beni, destek oldu. o günleri anlatırken aynı stresi yaşıyorum zaten hep. çok ağladım hatta. ama bir yandan da çok huzur buldum onunla konuşurken. çok enteresan bir gündü benim için. ben ağlarken sarıldı ve dinledi beni. saatlerce konuştuk. zaten hep can kulağıyla dinler beni. her zaman.
çok şey yaşamış şimdiye kadar. liseden sonra üniversite okumak istememiş. ailesiyle ters düşmüş hatta bu konuda. sonra üniversite okumayı istemiş. bunun eksikliğini hissetmiş hayatında.
ve şimdi üniversite okuyor. aramızda dokuz yaş fark var. başka şehirlerdeyiz, bir şekilde görüşebiliyoruz ama benim burada kurulu bir hayatım var. ailem burada. iş bağlantılarım burada. onun yaşadığı şehre gidersem kendi işimi de orada yapabilirim, öyle bir şehir. ama yaş farkı olayı ve şu anda üniversite okuyor olması aramızda çok büyük sorun maalesef. aileler henüz bilmiyor. henüz erken diye yansıtmak istemedik. 2 aydır sevgili gibiyiz, daha çok yeni. annem biliyor sadece ve diyor ki "sen mutlu ol yeter ki. kafa yapılarınız uysun ve değer bilen bir insan olsun. yaş farkının hiçbir önemi yok" diyor. bir de şu anda üniversite okuyor olmasına takılıyor annem biraz haklı olarak.
ailesi benim boşanmış olmamı takacak bir aile değil. onu biliyorum. yaş farkına takılabilirler anca. bir de şu anda okurken ne evliliği diyebilirler. ha bir de kızkardeşi var, o biliyor. o da "ben sonuna kadar arkanızdayım" diyor. tanışmadık henüz ama bu konuda destekçi.
ben şu anda otuzüç yaşındayım, o yirmidört yaşında. tip olarak uyumluyuz. ben zaten minyon tipli biriyim. yaşımı hiç göstermiyorum. o da yaşından büyük gösteriyor. olgunluk anlamında gerçekten olgun bir insan. öyle çocukça hareketleri olan biri değil. benim benden altı yaş büyük olan eski eşimden çok daha olgun bir kafa yapısı var. şimdiye kadar yaşadığı şeylerden , hayatta başına gelen olaylardan ders çıkartan ve olgunlaşan biri. kendi aramızda bu yaş farkı hiç problem olmuyor. ama korkuyorum tabii. yeniden hata yapmaktan korkuyorum.
bana "sen tam anlamıyla, her şeyiyle tam hayal ettiğim eşsin. ben seninle ömrümün sonuna kadar çok mutlu olabileceğimi biliyorum ve seni de mutlu edebileceğimi biliyorum. böyle bir mutluluk ve uyum insanın hayatında kaç kez karşısına çıkar ki. bizim seninle mutlaka evlenmemiz lazım." diyor. benden çok daha fazla ağzında evlilik kelimesi var. ailelerden ya da herhangi bir şeyden bahsederken "bizim mutlaka seninle evlenmemiz lazım. bak ailelerimiz de ne kadar uyumlu" gibi şeyler söylüyor. sevgisini güvenini hissediyorum ama korkuyorum da bir yandan.
okulu bitmeden evlensek o okurken olmaz. babama gidip de "baba ben evlenmek istiyorum ama eşim okuyor" diyemem. desem belki anlayışla karşılayabilir ama ben nasıl yaşarım işte. zaten ailelerin tepkisinden çok daha önce kendi durumumu düşünüyorum ben.
Kimse benim yaşıma inanmıyor zaten. Geçen gün sevgilimin kuzeniyle tanıştım. Benden sonra demiş ki sevgilime "bu mu 33 yaşında? kimliğini görsem bile inanmam" demişben bir de anneme benziyorum fiziksel olarak. annem de minyondur ve hala yaşını göstermiyor. Fotoğraf yüklemem pek doğru olmaz sanki
Var erkeğin gencine, her gün gonlun incine... Var erkeğin kartına(yaşlısına) otur gönül tahtına.. balkan atasozumuzz, çok da biat ederiz. Ailemizde herkesin kocasıyla arasında rahat on yaş var, mutsuzluk olmadı şükür maşallah nazar değmesin..
Erkekler geç olgunlaşıyor, kadınlar da erken çöküyor..
Dikkatli olmanızda fayda var hakkınızda hayırlısı olsun.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Vallahi çok güldüm yane varsa atasözlerinde var:) bide merhamet dizisinde kadın kızlarına "güzel herife varmayın" demişti:) o da kulağıma küpedir
Dinle dinle pişman olmazsin :). Olgun erkek kadın kıymeti bilir (kaynak:annem)
Ben yaş farkına fazla takılmıyorum aslında ben 25 yaşındayım sevdiğim adam 32 yaşında. Aramızda 7 yaş var. Ben normal bulurken arkadaşım o ne be demişti mesela. Kişiden kişiye değişiyor bu durum. Eğer mutluluk varsa tamamdır yaşa göre eş seçecek değiliz öyle olsaydı kendinden büyük olan evlilikler kusursuz olurdu
Yaş farkı yaşa göre değişir.Şimdi 20 yaşlarında bir kız 30-35 yaşlarında bir erkekle olsa evet sorun.Ama 30 yaşında bir bayan,40 yaşında bir erkekle olsa sorun değil.Aynı şekilde 40 yaşında bir kadın 30 larında bir erkekle olsa sorun değil.Fakat 33 yaşında bir kadının 24 yaşında bir erkekle olması sorun olur.Ne demek istediğimi anlatabildim mi?Yaş farkından ziyade,kişilerin hangi yaşta olduğu önemli.24 yaş,tam deli dolu,herşeyin kolay aşılabileceğini düşüneceği,gelecekle ilgili çok fazla kayıgıların ve hayat tecrübelerinin olmadığı bir yaş.Başından bir evlilik geçmiş,olgun bir kadın,daha hayata başlamamış,kendi ayakları üzerinde durmayan,hayatı henüz aşktan ibaret sanan,ekmeğini,mesleğini eline almamış bir delikanlıdan ne tür bir beklentisi olabilir.Ne kadar olgunca gelse de sana hareketleri,24 yaşın verdiği bir gözü karalık,tecrübesizlik vardır.Bugün anlaşsan,yarın sorunlar çıkar.Yani herşeyin bir olur durumu vardır.Sen 50 yaşında menopoz sıkıntılarıyla boğuşurken,o 41 yaşında libidosu tavan yapmış bir erkek olacak.Bu işin dışardan birbirinize yakışmayla,minyon tiple filan alakası yok.Eski eşin senden 6 yaş büyük olup çocuksu olması,her evlilik ve herkesa için geçerli değil.
Ben 24um esim 39 :))
Allah'i var, maaşallah, isyerine ziyarete giderim elemanlarına aldırmadan suyumu çayımı kendisi getirir, mutfaktan özel yemek yaptırır, müdür olusuna aldırmadan peşimde kosar, onure eder. Ama evde de ben çırpınırım onun için, orası ayrı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?