Benzer bir olay olmuş. Sevgilimin üniversiteden arkadaşları altın takmışlar. Sevgilim kişisi de o altinlarla gelinlik ve salonu ödemiş. Kız da sen o altınlarla nasıl ödersin benim mihrimdi neyse çalındı derim ben de demiş. Buna sevgilimin ailesi gücenmiş.Benim komsum da evlendi, düğüne gittik altın taktik , gecesine geri geldi. Erkek tarafı zorla tüm altınları (ç)almaya kalkmis. Es olacak kişi de ses cikarmamis. Derken aileler kavga gürültü, salondan ayrılmadan ayrıldı.
Bizim ülkemizde kızlar kolay kolay nişan bile atamıyor toplum baskısından, aylarca düşünüyor. Değil ki aynı eve girip aynı yatağa yattiktan sonra bosansin . Acaba ne olmuş da işler bu aşamaya gelmiş. belki de erkek ailesi aşırı çirkef , belki oğlunu bosatana kadar rahat etmeyen cinsten bir aile.
Sen tanistin mi bu 'karsilikli kufurlestiler' dediği ailesiyle
Ayrilik nedeni ne acaba1 ay sonra evleri ayırmışlar 1 sene dolunca da anlaşmalı boşanmışlar.
Tabi canim tabi oyle olmustur. Damat ve damat tarafi bal kaymaktir. Arizali gelindir, hic kendi hatasini soyler miEvet en iyi düğün salonunda yapılmış hatta kız düğünü pastalı yaptınız yemekli yapmadınız bedavaya getirdiniz diye başlarına kalkmışondan kavgalar olmuş.
Yalan. Düğün salonu zaten takılarla ödenir, mihir başka bir şey. Herkes bilir bunu. Hadi düğünü en iyi yerde yaptırır, yemeği beğenmez bedavaya getirdiniz der, kilo kilo altın ister anlarım. İnanırım bunlara. Ama bu çok pis bir yalan.Benzer bir olay olmuş. Sevgilimin üniversiteden arkadaşları altın takmışlar. Sevgilim kişisi de o altinlarla gelinlik ve salonu ödemiş. Kız da sen o altınlarla nasıl ödersin benim mihrimdi neyse çalındı derim ben de demiş. Buna sevgilimin ailesi gücenmiş.Katibin Ruhu bir de bu olay var. Kavga burdan başlamış. Bizi hırsız tuttu falan dedi.
E hırsız tabi. Mehir ya da değil. Altın kızın altını.Benzer bir olay olmuş. Sevgilimin üniversiteden arkadaşları altın takmışlar. Sevgilim kişisi de o altinlarla gelinlik ve salonu ödemiş. Kız da sen o altınlarla nasıl ödersin benim mihrimdi neyse çalındı derim ben de demiş. Buna sevgilimin ailesi gücenmiş.Katibin Ruhu bir de bu olay var. Kavga burdan başlamış. Bizi hırsız tuttu falan dedi.
Valla o düğün salonunu biliyorum açık mekanı da var orda yapılmış olabilir. Yemekli düğün yasakmış cerezli ve pastalı olmuş. Bu kadar detay bilmem bile kırıcı ya.2020 de pandemi vardı salon vs tutulduğuna emin misiniz?
Sevgilinin arkadaşlari da kendi gibi orta halli insanlar değil mi? Senin mantigin salonun, gelinligin birkaç tane arkadaşın (akraba bile değil ki pahası çok altin taksın) verdiği altınla odenmesini alıyor mu?Benzer bir olay olmuş. Sevgilimin üniversiteden arkadaşları altın takmışlar. Sevgilim kişisi de o altinlarla gelinlik ve salonu ödemiş. Kız da sen o altınlarla nasıl ödersin benim mihrimdi neyse çalındı derim ben de demiş. Buna sevgilimin ailesi gücenmiş.Katibin Ruhu bir de bu olay var. Kavga burdan başlamış. Bizi hırsız tuttu falan dedi.
Benzer bir olay olmuş. Sevgilimin üniversiteden arkadaşları altın takmışlar. Sevgilim kişisi de o altinlarla gelinlik ve salonu ödemiş. Kız da sen o altınlarla nasıl ödersin benim mihrimdi neyse çalındı derim ben de demiş. Buna sevgilimin ailesi gücenmiş.Katibin Ruhu bir de bu olay var. Kavga burdan başlamış. Bizi hırsız tuttu falan dedi.
Ben de onu diyecektim. Biz 2021'de evlendik kına yaptık düğün yapmadık, kına 10 bin tuttu her şeyiyle (fotoğrafı videosu vs dahil) baya deniz kenarı bi yerdi. Gelinliğimi 5500'e almıştım o da hot couture yani hazır değil direkt benim üstüme göre dikildi o zaman pahalı sayılırdı neredeyse. Düğün yapsak diyelim 50 bin. Nereden çıktı bu 200 yavSevgilinin arkadaşlari da kendi gibi orta halli insanlar değil mi? Senin mantigin salonun, gelinligin birkaç tane arkadaşın (akraba bile değil ki pahası çok altin taksın) verdiği altınla odenmesini alıyor mu?
Benim arkadaşım pandemide Ankara'da hiç merkezi olmayan bir yerde nikah kokteyl tutmuştu. Sadece bir saat oluyor o kokteyller evet evet/ takı merasimi bitti gitti. O ara sadece kuruyemiş cips pasta meyvesuyu ikram ediyorlar . 2020 parasiyla 20 bin falan ödemişti. Gelinlik o zamanlar normal bir şey 8 bin liraydı. Ve gram altın 2020 yılında yaz ayında 400 liraydı.
Cidden mantıklı mı, üniversiteden birkaç arkadaşın sadece arkadaşları olan bir adama tutup da 28.000/400 = 70 gram ederinde altın takması??
Kaldı ki bunlar 200 binlik borc yapmışlar, gerçek düğün yapmışlar. Eminim rakam daha da çoktur.
Bence kızın bileziklerine dadandilar, düğün borcu adı altında.
Eski esinin neden bosadigi az cok belli olduSöyledim. Bozuntuya vermeyip gülüp geçti
Belki de kumarbazdı, eski eşi de farkedince bunu dehledi. Bu adam güvenilir gelmedi bana.Ben de onu diyecektim. Biz 2021'de evlendik kına yaptık düğün yapmadık, kına 10 bin tuttu her şeyiyle (fotoğrafı videosu vs dahil) baya deniz kenarı bi yerdi. Gelinliğimi 5500'e almıştım o da hot couture yani hazır değil direkt benim üstüme göre dikildi o zaman pahalı sayılırdı neredeyse. Düğün yapsak diyelim 50 bin. Nereden çıktı bu 200 yav
Bana da gelmedi maalesefBelki de kumarbazdı, eski eşi de farkedince bunu dehledi. Bu adam güvenilir gelmedi bana.
Çakozladığı altınları vermek zorunda kalmıştır zaten her türlü verecek, bi de çekişmeli ile uğraşıp avukat parası vermeyeyim demiştir. Alelacele kredi çekip altınları geri yapmıştır. Faiz de iyi bi binmiştir. Eşya taksidi falan desen eehh yani mümkün geldi bana.Ben de onu diyecektim. Biz 2021'de evlendik kına yaptık düğün yapmadık, kına 10 bin tuttu her şeyiyle (fotoğrafı videosu vs dahil) baya deniz kenarı bi yerdi. Gelinliğimi 5500'e almıştım o da hot couture yani hazır değil direkt benim üstüme göre dikildi o zaman pahalı sayılırdı neredeyse. Düğün yapsak diyelim 50 bin. Nereden çıktı bu 200 yav
düğün + takı + balayı (2020 de nasıl gittilerse artık pandemide) + eşya mobilya hepsi dahil olabilirBen de onu diyecektim. Biz 2021'de evlendik kına yaptık düğün yapmadık, kına 10 bin tuttu her şeyiyle (fotoğrafı videosu vs dahil) baya deniz kenarı bi yerdi. Gelinliğimi 5500'e almıştım o da hot couture yani hazır değil direkt benim üstüme göre dikildi o zaman pahalı sayılırdı neredeyse. Düğün yapsak diyelim 50 bin. Nereden çıktı bu 200 yav
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?