Sevgilin öleceğini söylerse?

Ayrilsammi diye sormani üzüntünün getirdigi bir feryat olarak görüyorum, ayrilmak istediginden degilde yardim istediginden öyle yazdigini düsünüyorum. tabiki ayrilma.. insan kendini onun yerine ve elini vicdanina koyup hareket etmelidir. bastan aciklamis, bunuda takdir ediyorum. ancak 3 aylik bir vade verilmesi ilginc, bunu arastirmani tavsiye ederim. diger arkadaslarinda dedigi gibi doktora gidip sorabilirsin. Ayrica ben bir doktora sordum, kalpte olan kist öldürücü olmazmis.icini azda olsa rahatlatir belki. tam teshis icin elbette hastaligin tam olarak ne oldugunu bilmek gerekiyor. envai türlü kist var. birde asik olmanin sevmenin baglanmanin zamanla alakasi olmadigini da belirtmek geregi duyuyorum.
gecmis olsun, dostlar böyle günde belli olur. sen zaten onun karsisinda böyle bir zamanda(sayet dogruysa)
ciktigin icin ona destek vermekten baska yapacak bir sey kalmamis sana.. basta bu yola adim atmissin..
Allahtan tüm hastalara acil sifalar diliyorum.. Güclü olmalisin...
 
Ben ne olursa olsun ayrılma diyenlere katılmıyorum.
Bir kere konu sahibi daha Aralık'ta başkası ile evlenme planı yapıyormuş.(eski konularda var)

Bu ilişki çok yeni.Daha tanıma-ısınma döneminde iken çocuk ortaya böyle birşey atmış.
Nişanlısı değil,kocası değil,onu bırakın,doğru dürüst sevgili bile değiller.
Birisiyle birkaç sefer öylesine çıkıyorsunuz,size böyle açıklama yaptı diye ömür boyu yanında olmak zorunda kalıyorsunuz.
3 aydır beraberler ama 1 senedir tanışıyorlar,bence de böyle ciddi bir hastalığın duyulması gerekirdi.

Tamamen yalan olmasa bile abartı olabilir.Mesela kist vardır,doktor takip edelim,olmazsa alalım demiştir.O da ameliyat olmazsam 2 sene ömrüm var diye anlatmıştır.
En mantıklısı ailesinden birisinden,en azından kardeşi veya kuzeninden,ya da başka yakın tanıdıktan bilgi almak.Doktorun adını ve hastalığın tam adını öğrenmek.Ben olsam raporlarını ver,aile dostumuz kardiyolog var,ona göstereyim derim.Bir dahaki doktor randevusuna gitmek şart.Bu kadar fedakarlık yapacak kadar yakınlarsa,doktora giderken yanında olacak kadar yakınlar demektir.
 
Öncelikle hasta bir insanla beraber olmak büyük özveri, çok sağlam sinirler ve güçlü bir psikoloji gerektirir. Kendinde bunu başarabilecek gücü görmüyorsan hiç başlama derim. Eğer hastalık kötü şekilde ilerlerse bunun altından kalkamaz ve onu yarı yolda bırakır isen çok daha büyük vicdan azabı çekersin.

Kalp kisti ile ilgili biraz araştırma yaptım google da. Bu hastalığı ilk defa duymuştum çünkü. Benim bulabildğim sadece Diyarbakır'da 1 tane ameliyat var bu konuyla ilgili. Lİnk vermek yasak olduğu için kısaca şöyle özetlenebilir:

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi Hastanesi, sağlıkta bir ilke daha imza attı. Güneydoğu’daki ilk kalp kisti ameliyatı yapıldı Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yapıldı. Nefes darlığı şikayetiyle Batman’dan D.Üniversitesi Hastanesine sevk edilen E.Ç.'nin yapılan tetkiklerinde kalbinde kist olduğunun tespit edildiğini ifade eden Yardımcı Doçent İsmail Başyiğit, yaptıkları ameliyatla hastanın sağlığına kavuştuğunu belirtti.
Başyğit, şöyle konuştu : '' Kalp kisti vakası nadir görülen bir vakadır. Kedi ve köpek gibi hayvan dışkısından veya sebze ve meyvelerden insanlara bulaşan parazitsel bir hastalıktır. Kalp kisti ameliyatı bölgede ve hastanemizde ilk kez yapılıyor. ‘’
KALP KİSTİ OLUŞUMU
kistinin alınmasından sonra, hiçbir şikayetinin kalmadığını belirten Başyiğit, ameliyatı Yrd.Doç. Celal Yavuz, uzman Dr. Sinan Demirtaş ile gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başyiğit konuşmasını şöyle sürdürdü ; ‘’ Kalp kisti riski binde 2’dir. Bu parazit daha çok kara ve ak ciğerlere yerleşir. 3 cm. büyüklüğünde bir kistti. 3 saat süren ameliyat başarılı geçti. Hastayı 5. gününde taburcu ediyoruz.’’ dedi.
Kedi ve köpeklerle sürekli temas halinde olanları kalp kisti konusunda uyaran Başyiğit , ‘’ Bu parazit evcil hayvanlardan da geçebilir. Kedi, köpek besleyenler temizliğe dikkat edilmeli, bu hayvanların dışkısıyla temas etmemeye özen göstermelidirler. Sebze ve meyveleri bol suyla yıkamalıdırlar ‘’ şeklinde konuştu.
ALLAH RAZI OLSUN
Evli ve 3 çocuk babası ve olan E.Ç., Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne geldiğinde yürüyemediğini ve nefesinin kesildiğini belirterek, operasyondan sonra rahatladığını söyledi.
Çelik,‘’ Yapılan ameliyatla rahatladım. Kendimi çok iyi his ediyorum. Herkese bu hastaneyi tavsiye ederim. Benimle çok ilgilendiler ve beş kuruş paramda gitmedi. Hamallık yaparak geçiniyorum. Başka illere gidecek imkanım yoktu. Gitseydim maddi ve manevi yönden perişan olacaktım. Bu hastanede hiç masrafım olmadı. Çok ilgi ve alaka gördüm. Allah doktorlardan ve personelden razı olsun ‘’ dedi.


Şimdi bence ilk olarak erkek arkadaşın ile birlikte doktora gitmeyi teklif edebilirsin. Ancak bunu yaparken sorgular gibi değil, onunla birşeyleri paylaşmak istediğin için yapmak istediğini hissetmeli. Eğer hastalığı gerçek ise ona inanmaman çok daha fazla üzebilir onu. Yok hastalığı yalan ise zaten doktora gitmek istemeyecek ya da geçiştirecektir. Belki dr kontrolü yeni bittiği için başka bir doktora kısa sürede gidemeyeceğini söyleyebilir, o zaman da elindeki rapordan hastalığının tıp literatüründeki latin adını öğrenmek istediğini, böylece onun hayatını daha kolaylaştırabilmek adına araştırma yapabileceğini söyleyebilirsin. Bunların hiçbir olmadıysa, ilaç kullanıyor diyorsun, en azından ilacın adını öğrenebilirsin herhalde.
 

Evet kesinlikle katılıyorum yorum sahibi arkadaşıma. Birlikte doktora gitmek hem aklındaki şüpheleri silecektir hem de eğer durum gerçek ise aranızdaki paylaşım artacak, ona verdiğin destekle memnun olacaktır, moral bulacaktır.

Yalnız kalp kistini ben de araştırdım, ölümcül risk taşımıyor sonucuna vardım.
Ameliyatla tamamen kurtulmak mümkün çünkü bu sonradan oluşan bir durum, kronik bir hastalık değil. Ben öyle yorumladım.
 
bu nasıl bir mantıktır arkadaşım
ayrılmayı nasıl düşünebilirsin ki?
sırf hasta olduğun için terkedilsen sen ne düşünürdün?
gün gelir devran döner ettiğin senide bulur...
 

bu dediğiniz kist hidatik denilen bişeydir, genelde karaciğerde, daha az olarak da akciğerde olur, kalpte olanını ben hiç duymadım ama ihtimal dahilinde ama sonuçta ameliyat olunur kist hidatik alınır, ama kalp kisti değil onun adı, bence sevgilisi sallamış sadece.
 

bağlanması için de yapmış olabilir belkide
 
Yorumlari en bastan sona kadar tam okuyamadim ama zaten konunun kendisi sok olmama yettiarkadas bir yildir tanidigi birinin kalp rahatsizligi oldugunu ve hatta ölücegini söyleyip ayrilsammi diye sormuspes diyorum baskada birsey diyemiyorum.Olayin tam aslini bilemeyiz elbette ama böyle bir durum söz konusu iken arkadasin ayrilsammi diye sormasi yerine arkadasim icin ne yapabilirim diye sormasini beklerdim dogrusu önemli olan uzun süreli bir iliski kurmak ,nisanli ,evli olmak degil hasta bir insan taniyosunuz sonucta sevgili degil siradan bir arkadasta olabilirdi o zamanda arkadasliginizimi bitiricektiniz?Bide cogu arkadas seni belki kandiriyodur demeye getirip yok rapor iste yok onla dr ye git falan demisler,bencede onla bir kontrolune beraber gitmeyi teklif etmelisin ama rahatsizligini ispatlamak adina degil böyle bir günde ,böyle bir durumda yaninda olmak adinaumarim arkadasiniz en kisa zamanda iyilesir sizde bu ic savasinizdan kurtulursunuz
 
daha önce de dediğim gibi ben bu erkeğe inanmıyorum ama diyelim ki doğru;duygusal olmaya gerek yok 3 aylık bir ilişki henüz çok fazla bağlanma olmamıştır daha ve bu genç kızın önünde belki de uzun bir ömür var kısa bir ömrü kaldığını bile bile bu kızı hayatına alma bencilliğini gösteren bir erkek varsa karşımızda bu arkadaş da onunla ayrılma bencilliğini gösterebilir ne yapsın evlensin mi,çocuk da mı yapsın?eee sonra?
ama tekrar söylüyorum ben inanmıyorum doğru olduğu ispatlanırsa da ya ayrıl diyorum ya da bağlanmadan bir süre idare et belki de hastalıktan dolayı değil de başka sebeplerle zaten ayrılırsınız
sevgili olarak yanında olmak şart değil ki eskiden de arkadaşmışsınız zaten arkadaş kalabilirsiniz yine
 
Son düzenleme:

inanın çok şaşırdım bu yorumunuza. ağır bir hastalığı olan bir kişi evlenemezmi? çocuk sahibi olmazmı? ya da gayet sağlıklı iki kişi evlendi diyelim, yarın hastalanmayacaklarının garantisi var mı?

o halde ağır hasta olan herkesi bırakalım kendi haline, öyle mi?
 
benim morale ihtiyacım olduğu en zor günümde bırakıp gitti. bende hastaydım. ailemin asrkadaslarımın desteğiyle ayaktayım. onu hala sevyorum diyemem. içimde yarım kalanların, beni bırakıp gidşiinin acısı var. o kadar çok ah aldı ki benden. diyeceğim o ki kimseyi hasta diye terkedip gitme aynı durumda sende olabilirsin. böbrek hastasıydı ben kendiminkini ona vermeyi düşünmüştüm ama o naptı sen hastasınd edi gitti. ben iyiyim ama o hiç iyi olamıcak..
 
bende bu hastalığa inanmıyorum.hasta olsa bu kadar ulu orta konuşmaz.sanki duygu sömürüsü yapılıyor.daha önceki senelerde böyle bir konu açılmıştı ve sonunda yalan olduğu ortaya çıkmıştı
 
bazı erkekler böyle cins cins oyunlar oynamayı sever.bakalım böyle bir durumda ne yapacak vefalı mı falan denemek istemiş olablir.bir de şöyle bir durum var.bu rahatsızlığından haberdardır sanırım 3 ay önce de.e o zaman seni üzmemek adına kendisi başlamasaymış bu ilişkiye.
sen onunla hastaneye git mutlaka.eğer seni atlatmaya çalışıyorsa yani bu bir oyunsa bence ayrıl.çünkü sana şu anki acıları yaşatmaya hakkı yoktu.ha eğer doğruysa ama senden önce de bu durum varsa o zaman yine ayrıl madem öyle niye ilişkiye başlamış bencillik yapmış.eğer haberi yeni oluyorsa sen onun yanında ol en azından vicdanen ve büyük sevap.ama bağlanma bir arkadaş gibi bak.
 
çok kafam karışık çok...ayrıca bana -bencil- diyen arkadaşları biraz empati kurmaya davet ediyorum...ayrılma demesi çok kolay.neden ayrılmayı istiyorum fikrine gelince,ben onu 1 senedir tanıyorum bir arkadaşımın arkadaşıydı ve 3 aydır sevgili gibiyiz yani teklifini kabul ettim ve bu 3 ayda toplam 5 yada 6 kez başbaşa görüşmüşüzdür.bana 3 ay önce yani ona evet cevabı verdigimde daha önce bir ameliyat oldugunu tekrar olacagını ve doktorların bu kez masadan kalkma sanşının çok az oldugunu soylediklerini soyledi.dünde geldi eger ameliyat olmazsam doktor 2 yıl yaşarsın demiş.tabi Allahtan başka kimse kimseye ömür biçemez...ona baglanmaktan korkuyorum ve ona cok ısındım ama dün söyledigi şey ayrılma sebebi konusunu aklıma getirdi.ben eger baglanırsam ve o beni yarı yolda bırakırsa dayanamam...kendimden şüpheliyim,ben bu kadar güçlü değilim ki ona güç vereyim?ve ben ölüm olunca birde baglandıgım kişi olursa bu kişi,işteeee o zaman cok acı cekerim diye ayrılmayı düşünüyorum ama ne sebep bulacagımı inanın bilmiyorum,yardımlarınızı istiyorum çok kararsızım acı çekmekten korkuyorum yoksa aslaaaaaa hastalık diye yargılama yapmıyorum bazı arkadaşlar beni yanlış anladı.
 
ayrıca ona nedir bu kalp kisti dedigimde biraz açıklama yaptı,kedi köpek gibi hayvanlardan bulaşan bir hastalıkmış.(daha önce evde kedi besliyormuş)birinci ameliyatını yurt dışında olmuş ve %50 oranında şans vermişler ve hayatta şuanda çok şükür ama doktorlar kistin tamamını gormemişler bir kısmı kalmış o nedenle tekrar olacakmış yurt dışında...ama bu kez korkuyorum dedi ve şans vermemişler.haplarıda kistin büyümesini engellemek için kullanıyormuş,bu büyüdükçe patlayıp yada kalbi sıkıştırıp ölüme sebep oluyormuş.ve evlerini satıp 2.ameliyatını olacagını soyledi.
 
içim çok acıyor,sevgilim olmasını geçtim arkadaşım oldugundada bu konuyu soyleseydi ben yine yine yine bu kadar çok üzülecektim ama ona kalbimi açtım ama o kalbinden dolayı ölecekse eger buna dayanamam of
 
sevgilisini kaybetmiş kırık,yıkık,bitmiş bir kız olmaktan korkuyorum korkum bu yoksa bencil degilim vicdanım var

oda genç yaşında yapacağı bir çok şey varken ölüp giden ölürkende beraber olduğu kız tarafından terk edilen birisi olucak bencilce buluyorum fikirlerinizi
ama sizin kararınız
 
Son düzenleme:
İçinden ne geliyorsa onu yapmalısın. İnsanların sana yakıştırdığı sıfatlar umrunda olmamalı. Şahsen ben yanımda bana acıdığı için duran birini istemezdim. Hele öleceğimi bilirken hiç istemezdim. Son gördüklerim sahte olmasın bari.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…