- 1 Eylül 2014
- 26.142
- 30.505
- 798
- 36
- Konu Sahibi hildabroom
-
Bakin ben 11 yıldır evliyim. İnternet alisverisim kapalıdır benim dolandırıldim diye. Kendi tercihim kullanmıyorum. Internetten bisey beğendiysen eşimden alirim. Oda kartın bilgilerini vermiştir zaten sadece arayip onay ver derim. Ben bile kendime ve aileme hariç başkası için hediye yada bisey alıyorsam parasını gönderirim esim oldugu halde. o istemez ama uzak biriyse atarim hesabına. Ben esim olduğu halde başkası icin bile alirken çekinip parasını vermek istiyorum. Adam bildiğin para biriktiriyor yada ailesine veriyor bilemem. Tek bildigim sorumsuz ve beleşçi. Size sevgisinin anlamını bilemem ama bende severim sizi sizle yasasam bu şartlarla. Yapmayin kendinize bunu. Siz değerlisiniz. Bir sonraki ay ödemelere yetisemediginizi plan.yapmaniz gerektiğini maddi konularda desteğe ihtiyaç duyduğunuz, neleri paylaşmak istediğini sorun. Bakin neler duyacaksınız. Orda gercekte nasil.biri ortaya cikacakçok haklısınız
gözümü açtı tüm yorumlar daha dikkatli olacağım
güzel düşünce, görüş ve temennileriniz için teşekkür ederim. iyi kötü farketmez, bir adım attığımda da buraya da yazacağım. her ilişkiden bir ders çıkarır insan. ben de bu ilişkide hep verici olmayayı, kendimi de düşünmem gerektiğini, ihtiyaç halinde istediklerimi dile getirmem gerektiğini öğrenmeliymişim demek ki..
Kusura bakma ama şu an senden geçiniyor. Madem maaşı var faturaları ödesin, evin temizlenme giderini falan karşılasınmerhaba hanımlar,
kafama takılan, canımı sıkan bir konu var ve yanlış anlaşılmaktan korktuğum için kimseye de anlatamıyorum o nedenle sizlerle paylaşıp, sizlerden fikir almak istedim.
kısaca hayatımı özetleyip sorunuma geçeceğim. 34 yasındayım, yaklaşık 3 yıl önce boşandım, çocuğum yok. ekonomik olarak durumum fena değil ve tek başıma yaşıyordum. geçtiğimiz yıl mayıs ayından beri hayatımda biri var. kendisi daha önce evlenmemiş ve ailesi ile yaşayan biri iken sevgili olduğumuzdan beri birlikte, benim evimde yaşıyoruz. o da benimle aynı miktarda gelire sahip.
(bu arada ailesi başka bir erkek arkadaşıyla yaşıyor diye biliyor).
kendisinin benimle yaşaması, önce birkaç gün kalma şeklinde başladı ama daha sonra tamamen bana taşındı. kendi tercihim olarak evde tüm işlerle yemek çamaşır vs ben ilgileniyorum (ayrıca bir hanım haftalık yarım gün yardıma geliyor). soruna gelirsek istisnasız tüm ödemeleri ben yapıyorum (hakkını yemeyeyim birkaç yemek siparişi haricinde). neden diye sormayın sanırım öyle başladı öyle gitti diye. kendisi ara ara paran yetmiyorsa benden iste falan diyor hatta ben bazen para yetişmeyince sızlandığımda neden benden istemiyorsun falan diyor ama ben istemiyorum, isteyemiyorum. çünkü istemem gerekmiyor destek olmak isteyen sıkıntı varsa direkt olarak destegini sunar diye düşünüyorum. üç ay kadar önce ekstra birkaç harcama nedeniyle iyice zora girdiğimi görünce bana bir miktar verdi, yavas yavas geri ödüyorum simdi onu da. sonuçta sevgilim o benim, ev arkadaşı gibi kirayı ikiye bölelim vs yapmayı ben de istemiyorum. ama benim söylememe gerek kalmadan arada bir bir şeylerin ucundan tutabilir diye düşünüyorum. mesela birkaç kez arabamla ilgili ihtiyaçlarım olduğunda kendisi götürdü servise falan ama onlarda bile ben ödemesini yaptım. anlatmak istediğim ekonomik katkı sağlama fırsatı eline geçtiğinde bile değişen bir şey olmadı.
sonuç olarak bu konuyu düşünmediğimizde mutluyuz, iyi anlaşıyoruz, beni sevdiginden eminim ama iki kişi yaşayıp maddi olarak daha da zora girmek benim canımı sıkmaya başladı. acaba ben mi haksızlık ediyorum? paragöz birisi miyim? acaba sevgi herşeyden değerli de ben mi kıymetini bilmiyor, bunlara takılıyorum? diye düşünmeden duramıyorum artık.
karışık anlatmış ve kendimi net ifade edememiş olabilirim. destek veya öneri yorumlarınızı bekliyorum.
Evlilikten korkması normal şu gün bu kadınla evlense giderlerin yarısı üstüne yıkılacak. Ama evlilikte yaşayacaklarını şu an sorumluluk almadan yaşıyor zaten ne diye evlensin. Korkuyorum ayağına yatıyoryapmayın allah aşkına
anne babasının evliliği çok kötü olsa, boşanmış aile çocuğu olsa da evlenip yuva kurmak isteyen milyonlarca insan var
basbayağı kaçak dövüşüyor. aynı evde yaşamaktan korkmuyor da evlilikten mi korkuyor.
bakın seven erkek ayrı evde yaşadığı sevgilisi bile olsa düşünür onu. destek olur. bu adam resmen evinize çöreklenmiş.
gözünüzü dört açın derim.
degısmiş degişmiş konuda bellı adam cöreklenmiş eveH hildabroom ne yaptınız sizi çok merak ettim?
en son bazı şeyler değişecek demiştiniz de konuştunuz mu acaba sevgilinizle?
haklısınız ama sakin olunuz champdegısmiş degişmiş konuda bellı adam cöreklenmiş eve
sakinım desem yalan olur degılım.haklısınız ama sakin olunuz champ
evet gerçekten sinir bozucu bir adam, ama gerçekten konu sahibini merak ettim ne durumda diye :)
Hala olaylara yanlış yerden bakıyorsunuz, eve siz davet ettiyseniz o da gelip kalmış ama. Birlikte yaşadığı evin sorumluluğunu almak zorunda. Daha önce evlilik ya da birliktelik yaşayan kadınların daha tecrübeli olması gerekir. Bu ay artık yetemediğinizi harcamaları tamamen bölüşmeyi teklif edin, o zamann ne diyecek bakalım. Sevgisine çotemizlik çamaşırı yardımcı abla yapıyor
ama kahvaltı yemek vs bende haklısınız.
evde kalmasını ben de istedim böyle gelip çökmüş gibi değil. sanırım hesap edemiyor fazla düşüncesiz.
Demez, merak etmeyin.evliliğe hazır hissetmiyormuş
ben de zaten yanlıs bir evlilik yaptım cok evlilik meraklısı değilim ama kesin biteceğinden emin olduğum bir ilişkiyi de sürdürmeyi çok istemiyorum açıkçası. ama henüz kendi evlilik kararım yokken de evlenmiyorsak ayrılalım dersem eğer oldu ki tamam hadi evlenelim dedi, ben ne diyeceğim?
Canım bu adam seni resmen sömürüyor hem maddi hem manevi.Arkadaşlarına da hava atıyordur 5 kuruşsuz kızla aynı evde kalıyorum iyi yere kapak attım diye.Sana verdiği parayı bile borç olarak veriyor evinde kalıp hiç sana da tuhaf gelmiyor mu? Ne birikim yapmıştır şimdi tabiki iyi anlaşır seninle..İyi anlaşmasa ekmek elden su gölden böyle bir hayatı nerden bulacak...Sorumsuz,cimri ve pasif bir erkekle berabersin,aynı evde yaşayıp tanımışsın neden devam ediyorsun böyle biriyle..Bence zararını da yine parayı yetiştiremiyorum diye dert yan ver faturaları eline ödesin.Para da verirse al geri ödeme biraz zararını tanzım et sonra yollarını ayır..Böyle bir adamdan sana ne sevgılı ne koca olur..Hayatına giren kimseyi de evine sokma bence ortam çok kötü Allah korusun kımseye guven olmuyormerhaba hanımlar,
kafama takılan, canımı sıkan bir konu var ve yanlış anlaşılmaktan korktuğum için kimseye de anlatamıyorum o nedenle sizlerle paylaşıp, sizlerden fikir almak istedim.
kısaca hayatımı özetleyip sorunuma geçeceğim. 34 yasındayım, yaklaşık 3 yıl önce boşandım, çocuğum yok. ekonomik olarak durumum fena değil ve tek başıma yaşıyordum. geçtiğimiz yıl mayıs ayından beri hayatımda biri var. kendisi daha önce evlenmemiş ve ailesi ile yaşayan biri iken sevgili olduğumuzdan beri birlikte, benim evimde yaşıyoruz. o da benimle aynı miktarda gelire sahip.
kendisinin benimle yaşaması, önce birkaç gün kalma şeklinde başladı ama daha sonra tamamen bana taşındı. kendi tercihim olarak evde tüm işlerle yemek çamaşır vs ben ilgileniyorum (ayrıca bir hanım haftalık yarım gün yardıma geliyor). soruna gelirsek istisnasız tüm ödemeleri ben yapıyorum (hakkını yemeyeyim birkaç yemek siparişi haricinde). neden diye sormayın sanırım öyle başladı öyle gitti diye. kendisi ara ara paran yetmiyorsa benden iste falan diyor hatta ben bazen para yetişmeyince sızlandığımda neden benden istemiyorsun falan diyor ama ben istemiyorum, isteyemiyorum. çünkü istemem gerekmiyor destek olmak isteyen sıkıntı varsa direkt olarak destegini sunar diye düşünüyorum. üç ay kadar önce ekstra birkaç harcama nedeniyle iyice zora girdiğimi görünce bana bir miktar verdi, yavas yavas geri ödüyorum simdi onu da. sonuçta sevgilim o benim, ev arkadaşı gibi kirayı ikiye bölelim vs yapmayı ben de istemiyorum. ama benim söylememe gerek kalmadan arada bir bir şeylerin ucundan tutabilir diye düşünüyorum. mesela birkaç kez arabamla ilgili ihtiyaçlarım olduğunda kendisi götürdü servise falan ama onlarda bile ben ödemesini yaptım. anlatmak istediğim ekonomik katkı sağlama fırsatı eline geçtiğinde bile değişen bir şey olmadı.
sonuç olarak bu konuyu düşünmediğimizde mutluyuz, iyi anlaşıyoruz, beni sevdiginden eminim ama iki kişi yaşayıp maddi olarak daha da zora girmek benim canımı sıkmaya başladı. acaba ben mi haksızlık ediyorum? paragöz birisi miyim? acaba sevgi herşeyden değerli de ben mi kıymetini bilmiyor, bunlara takılıyorum? diye düşünmeden duramıyorum artık.
karışık anlatmış ve kendimi net ifade edememiş olabilirim. destek veya öneri yorumlarınızı bekliyorum.
Canım bu adam seni resmen sömürüyor hem maddi hem manevi.Arkadaşlarına da hava atıyordur 5 kuruşsuz kızla aynı evde kalıyorum iyi yere kapak attım diye.Sana verdiği parayı bile borç olarak veriyor evinde kalıp,hiç sana da tuhaf gelmiyor mu? Ne birikim yapmıştır şimdi tabiki iyi anlaşır seninle..İyi anlaşmasa ekmek elden su gölden böyle bir hayatı nerden bulacak...Sorumsuz,cimri ve pasif bir erkekle berabersin,aynı evde yaşayıp tanımışsın neden devam ediyorsun böyle biriyle..Bence zararını da yine parayı yetiştiremiyorum diye dert yan ver faturaları eline ödesin.Para da verirse al geri ödeme biraz zararını tanzım et sonra yollarını ayır..Böyle bir adamdan sana ne sevgılı ne koca olur..Hayatına giren kimseyi de evine sokma bence ortam çok kötü Allah korusun kımseye guven olmuyormerhaba hanımlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?