sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

kendisi 31 yaşında
evlenen tüm arkadaşlarının evlilikten yakınması nedeniyle böyle düşündüğünü söylüyor

yapmayın allah aşkına
anne babasının evliliği çok kötü olsa, boşanmış aile çocuğu olsa da evlenip yuva kurmak isteyen milyonlarca insan var
basbayağı kaçak dövüşüyor. aynı evde yaşamaktan korkmuyor da evlilikten mi korkuyor.
bakın seven erkek ayrı evde yaşadığı sevgilisi bile olsa düşünür onu. destek olur. bu adam resmen evinize çöreklenmiş.
gözünüzü dört açın derim.

bu yazdıklarımı düşünmemek için uzunca bir süre mücadele ettim
ama artık üstesinden gelemediğim için bari anonim olarak bir başkasının fikrini alayım dedim buraya yazmak aklıma geldi
bu kadar yanıt alacağımı da asla düşünmemiştim şaşkınım

sevilmeye layık görmek ve kendine değer vermek her şeyin başı anlaşılan
tüm yollar tüm tartışmalar buraya çıkıyor
silkelenip boşa zaman ve enerji ve emek harcamamak için adım atmalıyım.. teşekkürler

böyle sinsi ve kurgulanmış bir plan içinde olabileceğini düşünemiyorum
cünkü ilişkimizin başlamasını ondan cok ben istemiştim.
ha sonradan böyle bir düşüncesi gelişti ise bilemem

Çalışan insanlar evli olsa da ev arkadaşı olsa da sevgili olsa da giderleri ortak karşılamalı. Bu illa bir yarıya yarı durumunda olmak zorunda değil. Ama sonuçta ikiniz de emeğinizle para kazanıyorsunuz o paradan kendi isteklerinizi özgürce karşılamak da sizin hakkınız. O kendi parasını dilediğince harcıyor çünkü. Yani normal bir birey faturaları ben otomatik ödeme yapayım derdi diye düşünüyorum. Benim erkek arkadaşım aynı evde falan da yaşamıyoruz aracımı servise götürdü parasını da ne yaptıysam almadı. Ben de çıkarcılıkla yaklaşmam ama neye ihtiyacı olsa söylemesine bile gerek yok elimden geleni yaparım. Bana göre çok önemli sinyaller verir böyle şeyler. Bi kere bencil mi bu diye düşündürürdü beni sevgilim sizin sevgilinizin yaptıklarını yapsa.
İnsanda hiç ulan aynı evde yaşıyorum elim ayağım tutuyor çalışıyorum yiyorum içiyorum ayıptır şunu da ben yapayım deme isteği olmaz mı. Çok ilginç geldi sevgiliniz bana ve ben olsam kesinlikle bir karakter çıkarımı yapardım bu davranışından dediğim gibi.

Sevginin bir sebebi olamaz bu konuda size katılıyorum ama tek taraflı sevgi ile ilişki yürümez
Yurumesi icin kosulsuz verici olmak gerekir o da sizi tüketir
Siz de zaten rahatsız olmuşsunuz ki konu acmissiniz
Lütfen rahatsiz oldugunuz konulari da acikca paylaşın zaten madem seviyorsunuz seffaf olmaniz gerekmez mi? Sizi acikca masrafa ortak ol demekten ne alikoyuyor ki? Bunu sorun kendinize

orası öyle valla haklısınız

Sinsi ve kurgulanmis olmasa bile emin olun zaman icerisinde boyle bir durum olmasi olasilik dahilinde
Emek olmadan yemek olmaz adam emek vermediği bir iliskiden ne bekleyebilir ki? Canim.isterse giderim modunda ne de olsa...

Cok cevap almanizin sebebi insanlarin sizi yorumlarinizdan bile sevmis olmasi bence. Cevaplariniz bile ne kadar kibar ve naif. Insanlar sizin profilinizde birinin zarar gormesini istemiyorlar. Kucuk adimlarla bile sinir cizseniz kar. Alacaginiz aksiyonu siz belirleyeceksiniz burda esyalarini kapinin onune koy dediler diye hemen yapamayabilirsiniz tabi ki. Hayir diyebilen insanlar kolay kolay anlayamaz onu. Onemli olan aksiyon degil o temel motivasyon: ben degerliyim ve bana iyi davranilmasini hak ediyorum hissini sapina kadar icsellestirmek. Ben sizin gayet guzel sinir koyabileceginize inaniyorum. Bir kere bu farkindalik geldi mi tutamazsiniz gerisi gelecektir. Buraya konu acmaniz isteklerinizi dillendirebiliyor anonim olarak yaziyor olmaniz bile guzel bir adim inanin.

Siz ancak sizin yanınızda ekmek elden su gölden yaşayıp, iki tatlı söze tüm hizmetini gördüren bu adam, sizden sonra gerçekten aşık olduğu kadına yanınızda kalarak yaptığı birikimi ve tüm maddi imkanlarını önüne serdiğinde, size lafını ettirmediği nikahı düğünü ona yaptığında gerçekleri görürsünüz. Bazen bazı insanlar başına gelecek olana bile bile lades diyip, sonra ben bunu haketmedim diye ağlamayı çok seviyorlar bence siz öyle birisiniz..

Mükemmel anlatım sonuna dibine kadar katılıyorum

Neden para biriktirilir? Rahat ya da daha iyi bir gelecek sağlamak için. Bugünü için kuruş harcamayan bir kişi (giderler var yok değil sadece ondan gitmiyor) rahat bir gelecek planı/düşüncesi var eminiz. Bugününde bulunan birlikte yaşadığı insanın zorlandığını farketmiyorsa kimi rahata çıkarma peşinde? 31 yaşında koca adam, markete girilince poşet dolmadan 200 lira gittiğinin farkındadır. Elektrik, su, doğalgaz, internet gibi giderlerin günden güne ne hale geldiğinin farkındadır. Bunların farkında değilse bile aylık bir kira ve aidat ödemesi olduğunu bilir.
“Benden iste” ne kadar çirkin bir popo kurtarma yolu, niye istenilsin ki belli giderler var işte? İşine gelmiyooooooor

güzel düşünce, görüş ve temennileriniz için teşekkür ederim. iyi kötü farketmez, bir adım attığımda da buraya da yazacağım. her ilişkiden bir ders çıkarır insan. ben de bu ilişkide hep verici olmayayı, kendimi de düşünmem gerektiğini, ihtiyaç halinde istediklerimi dile getirmem gerektiğini öğrenmeliymişim demek ki..

Siz ona yakistirmiyorsunuz ama sunu hep dusunun akli basindan insan baskasinin evinde bedavadan yasamaz.bu kucuk bi sorun degil cok ciddi bir konu.evlilikten korkuyorum yalanina inanmayin tipik erkek yalani.hele bi aşik olsun sizinleyken biriktirdigi parayla nasil evleniyor.siz daha guzel insanlari hakediyosunuz.ilk iş koyun onu kapinin onune.madem evlenmeyecek o parayi kimin icin ne icin biriktiriyor

çok haklısınız
gözümü açtı tüm yorumlar daha dikkatli olacağım

o kadar kolay değil
ne olursa olsun onu seviyorum ve para için incitmek istemiyorum
üstelik konuşmadan dinlemeden reaksiyon gösterirsem sonra pişman olma olasılıgım cok yüksek
Para icin incitmek istemiyor musunuz? Ama o sizi incitiyor para icin. Ben sevemezdim böyle bi erkeksi cismi. Sevebilenlere de haliyle şaşırıyorum

arkadaşların çogu aynı fikirde bende yazılanların altına imzamı atarım.... siz sevgilinize eve lazım olan şeylerin listesini yazıp verin bence çekinmeden bakalım ne diyecek... birde siz maddi konuyu açıp sevgilimi kaybederim gibi düşüncedeyseniz beleşci adam hayatta sizin gibi birini bulamayacagı için asla sizden vazgeçmeyecektir...bakalım eline listeyi alınca nasıl davranacak size karşi...

evet güler yüz, iltifatlar, güzel sözler..
beklentim mi düşük normalde neler olabilir ki diye düşündüm şu an
Sevgili hilda bunlar zaten olması gereken şeyler var diye bunlar için her şeyine şükredeceğin katlanacağın şeyler değil kendine bunu yapma

evet güler yüz, iltifatlar, güzel sözler..
beklentim mi düşük normalde neler olabilir ki diye düşündüm şu an
Birde şöyle düşünün bunları da yapmasa zaten iki gün yanınızda kalamazdı, duygusal yanınızı farketmiş sömürüp duruyor
Güzel söz mü duymak önemli olan, yoksa hayatınızda varlığını hissettirebilcek bir adam olması mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…