sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

Yarın birgün o yaptığı birikimle ailesinin istediği biriyle evlilik kurarsa şaşırmam

Adam tam bir asalak. Okurken gerim gerim gerildim. Bu ne saflık yahu? Gözünüzü açın. Adam eve yerleşmiş kene gibi kemiriyor sizi. Bir de ev kira he mi? Hanımefendi sizi bu saflıkla çok uzerler ben size diyeyim. Belli ki çok iyi niyetli birisiniz, şunu sorgularken bile kendinizle savaşmissiniz acaba ben mi paragözüm diye. Hayır efendim, siz değil sevgilim dediğiniz şahıs paragöz. Allahinizi severseniz gözünüzü açın titreyip kendinize gelin. Benim bu ay param kalmadı faturaları sen hallet deyin. Market alışverişi için listeyi yapıp eline tutuşturun, zaten 2. Ay taşınmak isteyecek.

Ay bir de evliliğe hazır mı hissetmiyormus haspam. Evlilik dediği şeye ekstra ne yapacak acaba bir imza atıp biraz da para harcayacak işte. İmza kısmı iki saniye olduğuna göre elde kalıyor para harcamak daha sadece ilk mesajı okuyarak aşırı sinirlendim, detaylara girmeye korkuyorum. Hiç tahammülüm yok böyle asalak tiplere, bir kaşık suda boğasım geliyor

Yani benden ciddi bir ilişki evlilik bekleme bana baskı yapma diye baştan yolunu da çizmiş...Dediğin gibi zaten aynı evde yaşıyorsun evli gibi evliliğin neyinden korkuyorsun sadece bir imza olayı var o kadar.Seninle her türlü maddi manevi ihtiyacımı karşılarım gerisi beni ilgilendirmez demek bu.Yani konu sahıbı arkadasım evlılık dusunmeyebilirsin gercekten anlarım ama zaten bırlıkte yasadıktan sonra bır erkegın evlılıkten korkuyorum lafına nasıl ınanıyorsun..Aynı evı paylasmayan 2 sevgılı olsanız o zaman evlılıkten korksa anlarım ama bu adam evlı gıbı yasayıp evlılıgın suan ne oldugunu bılıyor nesınden korkuyormus acaba ?

Baştan sona tansiyon yükseltici bir konu bu kadar saflık da ne bileyim çocuk da değil konu sahibi 34 yaşında, daha önce evlilik tecrübesi olan bir kadın. Kadincagizin arabasını tamire götürüp parasını bile vermeyip, sıkıştığı Ay aldığı parayı ufak ufak geri ödediğinde kabul ediyor olmasından belli aslında kadını sevmediği ama ısrarla sevgisinden hiçbir şüphem yok diyor akıl alır gibi değil. Bir de evin tüm işini yapıyormus para harcadığı yetmiyor gibi ben köpek gibi çalışıp eve gelicem bir de o yorgunlukla elin adaminin işini yapıp, köpek gibi çalıştıgim işten bir kuruş kenara artiramadan o adamın karnını doyurucam he mi? Allah akıl fikir versin gerçekten

Bence ayrılın.Bu adam bıldıgınız dusuncesız.Gelıp bır guzel bedavaya oturuyor sızınle ?Neden?Tabıkı oda destek olmalı .Bunları yapmıosa o adamdan koca fln olmaz kusura bakma

Erkek arkadaşınız evinize misafirliğe gelmemiş, evin bir bireyi. Ekonomik katkı sağlaması gerekiyor. Hem temizlik yapıp hem evin geçimini sağlamak hem de onun eşi gibi yaşamak kusura bakmayın ama düpe düz enayilik oluyor. Onun da işine gelmiş, karakter olarak düzgün birisine benzemiyor.

Saflık değil de bu zaten karşı tarafın düşünüp yapması gereken şeyler. Ben maddi konuda hassas insanlardan hep korkarım. Güçlü ayakları üzerinde duran kadınlarız çok şükür ama erkekte bir adım öne çıkıp ev idaresini bilmeli. Kendinizi çok yıpratmayın maddi manevi.

Vallahi sinir oldum herşey o kadar açıkki sormaya bile gerek yok..Umarım konu sahibi artık gözünü açar

Kusura bakmayın ama bu adam resmen sizi kullanıyor. Bedavadan yanınızda yaşayıp bide utanmadan “ihtiyacın olursa söyle” demek nasıl bir yüzsüzlüktür ya şok oldum. Misafir değil ki o, birlikte yaşıyorsanız masrafları da bölüşmek durumundasınız zaten. Açık açık söyleyin bundan sonra her şey ortak ödensin diye. İzin vermeyin sizi sömürmesine

bana maddi plan yapalim denilse cok itici gelir. ben artik yetisemiyorum dogalgazi ve elektrigi sen odeyebilir misin diye yumusak girebilirsiniz. oncesinde yemek siparisi kapiya geldiginde tatlim sen alip oder misin lutfen diyip odemeyi bir mazeret bildirmeden ona paslayabilirsiniz zira mazeret bildirecek bir durumunuz yok.

Keşke rahatınızı bozmasaydınız, kendisi uzun süreli bir misafirliğe gelmiş de adını koyarsa para ödemesi ve artı evliymiş gibi maddi sorumluluklar binecek diye düşünüyor herhalde. Ama bir yandan da konforunu bozmadan devam ediyor daha eve taşındığı ilk ay kendisi tamam faturalar ben de, mutfak masrafını da ben üstlenirim vs demeliydi kusura bakmayın lütfen ama bana davranışı çok çiğ geldi...

ilk yorumumda evli olmadan birlikte yaşadığınıza kızmıtım,yorumları ve sizin cevaplarınızı okudukça iyi niyetinize sabrınıza hayran oldum.e güzel ablacım erkek milletini evlendiğin halde hiç mi tanımadın. para onlar için bazen ve çoğunlukla sevginin önüne geçen birşey.herkes sevdiğine para yedirmiyor valla.genelde menfaatçi erkekler.hele verici bir kadın vrsa eline neden cebine atsın.ben eşimle sevgiliyken bana maaşından sadece 50 tl verirdi vee evlenince öğrendim ki o zamanlar aylık maaşı 3000 miş,abur cubura sigaraya saçma sapan harcamış parasını bana verdiği 50 tl.bu adam da hem kendi parasını biriktiriyo,hem sizden geçiniyo(parazit derler buna) siz hala sakin kalabiliyosunuz.konuşucam demiştiniz son yoruma gelmedim umarım konuşup kurtulmuşsunuzdur çünkü konuşsanız da bahaneler sıralamştır para vermeme sebebi olarak,inanmasaydınız iyidir

Neden siz hayırlı bir gelin olamayacak misiniz? Bence sizin sorununuzun kaynağı bu öz güvensizlik. Gerçekten çok iyi niyetli bir insansınız ve maalesef ki sırtlanlar sizin gibi iyi niyetlileri iliğine kadar sömürmeyi çok severler. Böyle güzel insanların kullanılıyor olmasına çok sinirleniyorum. El üstünde tutulacak bir kadınsiniz siz, lütfen kendinize güvenin.

Adamın sevgisinden emin olmak istiyorsanız da lütfen onu test edin, bu naiflikle nasıl yapacaksınız onu da bilmiyorum ama bu ay bir arkadaşıma borç verdim deyin ya da aileme para gönderdim faturaları sen halleder misin deyin ya da kirayı ödemesini rica edin, bunu da geri ödemek üzere diye istemeyin. Sen öde ben sana geri vericem gibi bir cümle kurmayın yani. Sadece rica buyurun. Görün bakın nasıl bozulacak.

Tamam o olmasa da o evin kirası, faturalar ödenecekti elbet ama adam arkadaşımla eve çıktım demiş ailesine, arkadaşta kalicam biraz dememis. Bildiğin yerleşmiş. Bir yere yerleştiyseniz artık orası misafir evi değildir, tüm sorumluluklari paylaşmanız gereken kendi yuvanızdır. Tek başınıza kalırken gelen fatura ile şimdiki fatura bir olmaz, mutfak masraflar zaten x2 olmuştur. Kaldı ki kadın erkek ne kadar eşit de olsak, bir erkek asla bu kadar bir kadının eline bakmamali. Hayatınızı kolaylaştırmasi gerekirken iyice yük olmuş. Kendi değerinizin farkına varın lütfen. Her kadın gibi siz de şımartılmayi, kıymet görmeyi hak ediyorsunuz

Konunun içeriği fake gibi ama değil ,..:
Konu çok çok garip gerçekten
Aklım hayalim almadı , nasıl böyle birşey olabilir ?
Bıçak gibi kes artık bakalım , bundna sonra herşey ortaklaşa de ,bakalım sevgisi ne kadarmış ya da Adamın kendine saygısı ? Yükün bu derece senin üstünde olması vicdansızlık, adam cennete düşmüş Resmen
Çok çok şaşkınım gerçekten
Bu ne yaaa diyesim geldi
Çıldırıdm burda ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…