- Konu Sahibi hildabroom
-
Yarın birgün o yaptığı birikimle ailesinin istediği biriyle evlilik kurarsa şaşırmamAy bunu da gördüm şok oldumailesi bu kadar beslememiştir kendisini. Ailesine yardım edecek ama evinde yaşadığı sevgilim dediği insana beş kuruş harcamayacak. Allahım kadınlar nasıl bu kadar kullandırıyor kendini yaa hayatında şöyle bir adam olacağına kimse olmasın konu sahibi gözünü seveyim anacımın deyimiyle mezet kalsın onun sevgisi ne sevgisi ya H hildabroom
Ay bir de evliliğe hazır mı hissetmiyormus haspam. Evlilik dediği şeye ekstra ne yapacak acaba bir imza atıp biraz da para harcayacak işte. İmza kısmı iki saniye olduğuna göre elde kalıyor para harcamakBirde evliliğe hazır hissetmiyorum demiş sevgiliniz, eh tâbi o durumda cebinden para çıkma ihtimali var. Bu şekilde ekmek elden su gölden yaşayıp gidiyor, neden evlensin?
Araba borcu ödüyor, ailesine yardım ediyor, para biriktiriyor, sevgilisi üzerinden de geçiniyor, siz hala iyi niyet besliyorsunuz kendisine, bu konu çok sinirimi bozdu benim.
Yani benden ciddi bir ilişki evlilik bekleme bana baskı yapma diye baştan yolunu da çizmiş...Dediğin gibi zaten aynı evde yaşıyorsun evli gibi evliliğin neyinden korkuyorsun sadece bir imza olayı var o kadar.Seninle her türlü maddi manevi ihtiyacımı karşılarım gerisi beni ilgilendirmez demek bu.Yani konu sahıbı arkadasım evlılık dusunmeyebilirsin gercekten anlarım ama zaten bırlıkte yasadıktan sonra bır erkegın evlılıkten korkuyorum lafına nasıl ınanıyorsun..Aynı evı paylasmayan 2 sevgılı olsanız o zaman evlılıkten korksa anlarım ama bu adam evlı gıbı yasayıp evlılıgın suan ne oldugunu bılıyor nesınden korkuyormus acaba ?Ay bir de evliliğe hazır mı hissetmiyormus haspam. Evlilik dediği şeye ekstra ne yapacak acaba bir imza atıp biraz da para harcayacak işte. İmza kısmı iki saniye olduğuna göre elde kalıyor para harcamakdaha sadece ilk mesajı okuyarak aşırı sinirlendim, detaylara girmeye korkuyorum. Hiç tahammülüm yok böyle asalak tiplere, bir kaşık suda boğasım geliyor
Baştan sona tansiyon yükseltici bir konuYani benden ciddi bir ilişki evlilik bekleme bana baskı yapma diye baştan yolunu da çizmiş...Dediğin gibi zaten aynı evde yaşıyorsun evli gibi evliliğin neyinden korkuyorsun sadece bir imza olayı var o kadar.Seninle her türlü maddi manevi ihtiyacımı karşılarım gerisi beni ilgilendirmez demek bu.Yani konu sahıbı arkadasım evlılık dusunmeyebilirsin gercekten anlarım ama zaten bırlıkte yasadıktan sonra bır erkegın evlılıkten korkuyorum lafına nasıl ınanıyorsun..Aynı evı paylasmayan 2 sevgılı olsanız o zaman evlılıkten korksa anlarım ama bu adam evlı gıbı yasayıp evlılıgın suan ne oldugunu bılıyor nesınden korkuyormus acaba ?
Bence ayrılın.Bu adam bıldıgınız dusuncesız.Gelıp bır guzel bedavaya oturuyor sızınle ?Neden?Tabıkı oda destek olmalı .Bunları yapmıosa o adamdan koca fln olmaz kusura bakmamerhaba hanımlar,
kafama takılan, canımı sıkan bir konu var ve yanlış anlaşılmaktan korktuğum için kimseye de anlatamıyorum o nedenle sizlerle paylaşıp, sizlerden fikir almak istedim.
kısaca hayatımı özetleyip sorunuma geçeceğim. 34 yasındayım, yaklaşık 3 yıl önce boşandım, çocuğum yok. ekonomik olarak durumum fena değil ve tek başıma yaşıyordum. geçtiğimiz yıl mayıs ayından beri hayatımda biri var. kendisi daha önce evlenmemiş ve ailesi ile yaşayan biri iken sevgili olduğumuzdan beri birlikte, benim evimde yaşıyoruz. o da benimle aynı miktarda gelire sahip.
(bu arada ailesi başka bir erkek arkadaşıyla yaşıyor diye biliyor).
kendisinin benimle yaşaması, önce birkaç gün kalma şeklinde başladı ama daha sonra tamamen bana taşındı. kendi tercihim olarak evde tüm işlerle yemek çamaşır vs ben ilgileniyorum (ayrıca bir hanım haftalık yarım gün yardıma geliyor). soruna gelirsek istisnasız tüm ödemeleri ben yapıyorum (hakkını yemeyeyim birkaç yemek siparişi haricinde). neden diye sormayın sanırım öyle başladı öyle gitti diye. kendisi ara ara paran yetmiyorsa benden iste falan diyor hatta ben bazen para yetişmeyince sızlandığımda neden benden istemiyorsun falan diyor ama ben istemiyorum, isteyemiyorum. çünkü istemem gerekmiyor destek olmak isteyen sıkıntı varsa direkt olarak destegini sunar diye düşünüyorum. üç ay kadar önce ekstra birkaç harcama nedeniyle iyice zora girdiğimi görünce bana bir miktar verdi, yavas yavas geri ödüyorum simdi onu da. sonuçta sevgilim o benim, ev arkadaşı gibi kirayı ikiye bölelim vs yapmayı ben de istemiyorum. ama benim söylememe gerek kalmadan arada bir bir şeylerin ucundan tutabilir diye düşünüyorum. mesela birkaç kez arabamla ilgili ihtiyaçlarım olduğunda kendisi götürdü servise falan ama onlarda bile ben ödemesini yaptım. anlatmak istediğim ekonomik katkı sağlama fırsatı eline geçtiğinde bile değişen bir şey olmadı.
sonuç olarak bu konuyu düşünmediğimizde mutluyuz, iyi anlaşıyoruz, beni sevdiginden eminim ama iki kişi yaşayıp maddi olarak daha da zora girmek benim canımı sıkmaya başladı. acaba ben mi haksızlık ediyorum? paragöz birisi miyim? acaba sevgi herşeyden değerli de ben mi kıymetini bilmiyor, bunlara takılıyorum? diye düşünmeden duramıyorum artık.
karışık anlatmış ve kendimi net ifade edememiş olabilirim. destek veya öneri yorumlarınızı bekliyorum.
Saflık değil de bu zaten karşı tarafın düşünüp yapması gereken şeyler. Ben maddi konuda hassas insanlardan hep korkarım. Güçlü ayakları üzerinde duran kadınlarız çok şükür ama erkekte bir adım öne çıkıp ev idaresini bilmeli. Kendinizi çok yıpratmayın maddi manevi.Baştan sona tansiyon yükseltici bir konubu kadar saflık da ne bileyim çocuk da değil konu sahibi 34 yaşında, daha önce evlilik tecrübesi olan bir kadın. Kadincagizin arabasını tamire götürüp parasını bile vermeyip, sıkıştığı Ay aldığı parayı ufak ufak geri ödediğinde kabul ediyor olmasından belli aslında kadını sevmediği ama ısrarla sevgisinden hiçbir şüphem yok diyor akıl alır gibi değil. Bir de evin tüm işini yapıyormus para harcadığı yetmiyor gibi ben köpek gibi çalışıp eve gelicem bir de o yorgunlukla elin adaminin işini yapıp, köpek gibi çalıştıgim işten bir kuruş kenara artiramadan o adamın karnını doyurucam he mi? Allah akıl fikir versin gerçekten
Vallahi sinir oldum herşey o kadar açıkki sormaya bile gerek yok..Umarım konu sahibi artık gözünü açarBaştan sona tansiyon yükseltici bir konubu kadar saflık da ne bileyim çocuk da değil konu sahibi 34 yaşında, daha önce evlilik tecrübesi olan bir kadın. Kadincagizin arabasını tamire götürüp parasını bile vermeyip, sıkıştığı Ay aldığı parayı ufak ufak geri ödediğinde kabul ediyor olmasından belli aslında kadını sevmediği ama ısrarla sevgisinden hiçbir şüphem yok diyor akıl alır gibi değil. Bir de evin tüm işini yapıyormus para harcadığı yetmiyor gibi ben köpek gibi çalışıp eve gelicem bir de o yorgunlukla elin adaminin işini yapıp, köpek gibi çalıştıgim işten bir kuruş kenara artiramadan o adamın karnını doyurucam he mi? Allah akıl fikir versin gerçekten
Evlilikten ödü kopuyor ama evli gibi yaşıyor?evlilikten ödü kopuyor zaten
bana maddi plan yapalim denilse cok itici gelir. ben artik yetisemiyorum dogalgazi ve elektrigi sen odeyebilir misin diye yumusak girebilirsiniz. oncesinde yemek siparisi kapiya geldiginde tatlim sen alip oder misin lutfen diyip odemeyi bir mazeret bildirmeden ona paslayabilirsiniz zira mazeret bildirecek bir durumunuz yok.evet doğru
sıkıntıya düşünce herkes verir sıkıntı yokken vermesi asıl gereken
ama pat diye konuyu açmak yerine 15 ini beklemek gelmişti aklıma
maddi bir plan yapma teklifi çok mantıklı
hatta sadece maddi değil kısa vadeli bir gelecek planı da olabilir
evlilikten ödü kopuyor zaten..
ilk yorumumda evli olmadan birlikte yaşadığınıza kızmıtım,yorumları ve sizin cevaplarınızı okudukça iyi niyetinize sabrınıza hayran oldum.e güzel ablacım erkek milletini evlendiğin halde hiç mi tanımadın. para onlar için bazen ve çoğunlukla sevginin önüne geçen birşey.herkes sevdiğine para yedirmiyor valla.genelde menfaatçi erkekler.hele verici bir kadın vrsa eline neden cebine atsın.ben eşimle sevgiliyken bana maaşından sadece 50 tl verirdi vee evlenince öğrendim ki o zamanlar aylık maaşı 3000 miş,abur cubura sigaraya saçma sapan harcamış parasını bana verdiği 50 tl.bu adam da hem kendi parasını biriktiriyo,hem sizden geçiniyo(parazit derler buna) siz hala sakin kalabiliyosunuz.konuşucam demiştiniz son yoruma gelmedim umarım konuşup kurtulmuşsunuzdur çünkü konuşsanız da bahaneler sıralamştır para vermeme sebebi olarak,inanmasaydınız iyidirbu biraz sanırım kendime yediremediğim bir şey
boşanırken kendi ayaklarım üzernde durup kimseye muhtaç olmayacağım, bir erkeğin maddi desteğine ihtiyacım yok diye diye doldurdum kendimi. hala da birinin desteğine ihtiyacım yok şükür ama yok diyemiyorum galiba.
benim canımı sıkan destek olmaması falan değil destek olmak gibi bir gayesi olmaması durumu. yokluk içinde destek olamıyor değil aynı gelire sahibiz ama o birikim yapıyor (kredi vs ile) bense kıt kanaat
Neden siz hayırlı bir gelin olamayacak misiniz? Bence sizin sorununuzun kaynağı bu öz güvensizlik. Gerçekten çok iyi niyetli bir insansınız ve maalesef ki sırtlanlar sizin gibi iyi niyetlileri iliğine kadar sömürmeyi çok severler. Böyle güzel insanların kullanılıyor olmasına çok sinirleniyorum. El üstünde tutulacak bir kadınsiniz siz, lütfen kendinize güvenin.annesi ve babasıyla arası çok iyi, günlük uzun uzun konusma seansları var.
duyuyorum arada hayırlı bir gelin diliyor oğluna.
bunlar ayrı sorunlar ilerde evlilik niyetimiz olursa da az başım ağrımayacak eminim ama ona gelene kadar atlatmak gereken sorunlar başka malum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?