sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

A
Allah akıl fikir versin sizin kazancınız yaşıyor evlilik düşünmüyor Ailesine erkek arkadaşımda, kalıyorum diyor üzgünüm sizi sevmiyor hatta para biriktirip başkasıyla evlenecek derdi o ta burdan anlaşılıyor saf olmayın ya şu erkeklere karşı bencildir onlar

Şey mi yapsanız market alışverişi en zaruri peynir zeytin sadece ... başka bişi görmeyip sorsa çok sıkışığım falan faturaları ödemeyin buzdolabının üstünde dursun görsün sürekli gözüne gözüne sokun..lüks şeyler almayın yemeyin bir süre alkol çerez meyve vs sıkışığım deyin. Ay bilemedim en kötü alın karşınıza canım sen bilmiyorsun pek alışveriş yapmadın ömrün boyunca Fatura da ödemedin ama pandwmiden dolayı herşey çok pahalandı ben yetişemez oldum artık. Bazı şeyleri üstlenmeni istiyorum diyin

sonuç olarak bu konuyu düşünmediğimizde mutluyuz, iyi anlaşıyoruz,

Maddi konuları konuşmazsanız heralde mutlu olursunuz :)
Adam ekmek elden su gölden geçiniyor. Evde ana baba derdi yok. Hatunu zaten herşeyini karşılıyor. Adamda sorumluluk yok. Sorumluluk bilinci yok.

Afedersiniz ama evcil hayvan gibi
Bu ne ya, hem evlilik hayatı yaşa , beleşe ye iç evde kal, temizliğin yemeğin önunde olsun üstğne bide verdığı parayı borç olarak geri alsın şaka mı adam ?
Evcil hayvan huzur verir, bu adam huzur kaçırıyor

Herifteki keyfe bak ya. Allahın beleşçisi ne güzel iş o öyle evlenme masrafı olmadan ye iç seviş üstüne tüm ödemeler yapılsın.
Sizin aklınız yerinizde mi bu ne biçim bir tercih. Bu tercih değil saflık kusura bakmayın.

Saka gibi bir konu.
Hem evli gibi yasiyor hem evlilikten ödü kopuyor.
Hem de ekmek elden su gölden yaşadığı için parasını da biriktiriyor. Ihtiyacin olsa söyle diyor ama al bu da benden olsun demiyor.
Ne ala memleket.

Iyi yere kapak atmış abi.

Bu kadar sayfada eminin ki her şey tek tek anlatılmıştır . Ama ben de söyleyeyim sizi kullanıyor . Ailesine bile sizden bahsetmemiş daha .
Akşam eve gelince sevgilim sevgilim artık seni evimin direği yapıyorum , bir yıldır beraberiz artık bu ünvanı hakediyorsan deyip fatura ve kredi kartlarını ona verin .
Başınızın kelliği yok ona karşı . Asalak gibi yaşamaya alıştırmayın zaten evlilik hayal olur bu adamla .

Adam sizi resmen kullanıyor.

34 yasındasınız bunun farkında olmanız lazım.

Şimdiye kadar ailesiyle yasamıs kendine ev acmamış neden? kirasi faturasi temizligi marketi hepsi ayri dert ayri para.

Ama sizinle tanısınca oh kurulu duzen temizlik yemek fatura derdi yok kira derdi yok gidip kurulayım su duzene demis.

Boyle parazit bir tip sevse ne olacak sevmese ne olacak. Çıkarlarını elinden aldığınız zaman hala sizi sevecek mi acaba?

Ayrıca onun geliride benimkine yakın diyorsunuz o maasını ne yapıyor? biriktiriyor mu? ailesine mi veriyor? Kendine mal mulk mu ediniyor?

Hem sevgiliyiz kiraya ortak edemem ne demek. Biz esimle evliyiz maasları birlestirip tum gidelerimizi kapatıp kalan paradan harcliklarimizi alip sonra ya birikim yapiyoruz ya o ay istedigimiz bir seye harciyoruz.

Ayrıca esim evde supurur markette alisveriside yapar oğlumu da yıkar. cam bile siler.

Bu arada geliri benden oldukca yuksek olmasina ragmen yaptigimiz birikimin cogu onun maasindan olmasina ragmen hep bizim paramiz der. Nereye yatirim yapalim diye bana sorar.

Bunları durumunuz normal değil gorun diye anlatıyorum. Hem kira vermeyip hem arabanizin sanayi masrafini sizden istemesi uyaniklik baska birsey degil resmen. Bir de size verdigi parayı ödüyormuşsunuz.

Bana kocam boyle davransa isyan bayragini cekerim.

Arkadaşlar durum tespitini çok güzel yapmışlar. Malesef adam sizi kullaniyor, kullanabildigi surece de sizi sevdigini sanmanizi saglayacaktir. Riyakar oldugu hasbel kader yaptigi odemenin parasini sizden geri almasindan belli.
Bence ailem sikismis kredi cekmis, her ay onlara duzenli para göndereceğim. Dolayisiyla kira ve masraflari mecburen bolusmemiz gerek deyin. Ve görün gerçek yüzünü. Buyuk ihtimalle hemen yada 1 ay sonra babasinin evine geri dönecektir.

H hildabroom ne yaptınız sizi çok merak ettim?

en son bazı şeyler değişecek demiştiniz de konuştunuz mu acaba sevgilinizle?
henüz dün açtım bu konuyu
haliyle bir şey konusmadım
yavastan konu acar gibi yaklaşımını anlamaya calısıyorum
ilk fırsatta net olarak dile getirmeyi planladım

öyle bir şey demeyin zaten.
ancak zaten sizinle evlenme niyeti yok.
çünkü siz evlilik kriterlerine uygun değilsiniz. ne ailesinin ne kendisinin.
siz ona sponsor olurken yaptığı birikimlerle evlenir bir gün.
ailesine neden sizden bahsetmiyor bile? kazık kadar adam neden sizi saklıyor?

İlk defa bir konuya yorum yapıyorum, senelerdir üyeyim buraya. 2. Evliliğimi 2,5 sene önce yaptım (5sene bekarlıktan sonra) Tıpkı sizin gibi kimseye minnet etmeden ayaklarım üzerinde evladımla ne zorluklar çekerek yaşamıştım.Duygusal olarak boşluğumu,sakin naif karakterimi fark eden biri ile evlendim.(1 senesi flört evime sık sık gelir giderdi) 1,5 senesi evlilik de de ne bir fatura ne bir eve maddi katkı ne bir hediye üstüne öfke kontrolü olmayan saldırganlaşan bir adamla yaşadım.Özsaygımı güvenimi yitirdim, oysaki ben Türkiye’nin sayılır bir kurumunda iyi bir pozisyonda çalışan bir kadınım.Sırf çocuğum ve benim yalnızlığımı paylaşsın yol arkadaşım olsun dediğim adam öyle günler yaşattıki bize nikahdan sonra.Lütfetti beyefendi bizimle yaşayarak!! Altına arabasını çekti bu süre zarfında, 50 bin gibi bi param da gitti.Boşanma aşmasında sırf anlaşmalı olsun diye 10 çeyrek altını ve kolyemi bile verdim, çay kaşığına kadar verdim inanın.Kendisi ne yaptı biliyormusunuz benle tanıştığında zaten hayatında olan bir kadın varmış, tüm çevresi benden saklamış (çünkü sağılmalık saf olan benim), o kadına döndü, evliliğimi seni unutamadım bitiriyorum diyerek ..Herkesin yaşadığı elbette ki kendine, ancak düşmeyin bu tür tuzaklara diye anlatmak istedim.Bende olayın içinde yaşarken beni nasıl seviyor derdim gözümü açana kadar. Bakın Biaaa hanımın söylediklerine kulak verin hem mesleği hem bir kadın olarak göz ardı etmeyin diğer arkadaşların söylediklerinide. Olan size olur.Ben boşandım 3 ay olacak daha toparlanamadım düşünün..

henüz dün açtım bu konuyu
haliyle bir şey konusmadım
yavastan konu acar gibi yaklaşımını anlamaya calısıyorum
ilk fırsatta net olarak dile getirmeyi planladım
Güzelcim mıy mıy mıy olmaz bu işler. Zaten bu zamana kadar böyle gelmişsiniz.

Alacaksın karşına “ben kirayı ödedim, bunlar da faturalar sevgilim, ödeyiver.” diyeceksin. Bak yine az olanı ona verdik, insaflı davrandık, aşırı yüklemede yakmayalım adamı dedik

"Benden iste" demesi saçma, ev bu giderleri olacağı belli, gelirsin şu kadar benden dersin her ay bir para ortaya koyarsın yani.
Acil bir yatırım planı yapın :) ev alacağım/araba alacağım/arsa alacağım diye bir kenara para koymaya başlayın. Geriye kalanla eve destek olun. Önce kendi geleceğiniz. Sonuçta erkek arkadaşınız kendi arkadaşlarıyla yaşasaydı giderlere ortak olacaktı, biraz işine gelmiş bu durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…