sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

Erkeklere bunları düşündürmeye iten bizleriz işte. Ben kendi adıma çevremin algısını değiştirdiğimi söyleyebilirim. Herkes işe çevresinden başlayabilir belki

Kusura bakmayın ama kesınlıkle sızı kullanıyor ,,, eger gercekden sızı sevseydı elınden gelenı yapardı sızın ıcın ne olursa olsun herseyı yuklemezdi size,,, böylerı sıze yedırtmez ama gider baskasına yedırtir,,,

ailesiyle olan bagı kdar güçlü müdür aramızdaki bağ emin değilim, bilemem. ama sanki kim olsa ailesini seçer gibi hissediyorum.

çok aşık değilim ama eski evliliğimde eksik olanları bulunca sarıldım kaldım galiba. şefkat merhamet ilgi alaka vs vs.

belirttiğiniz sonla karşılaşmam çok olası kesinlikle haklısınız, bir an önce silkelenmeliyim. her şey biteceği gibi belki de konusmak ile düzene girecek daha da güçlenecek. ne olacaksa olsun artık sonucunu görmek istiyorum.

bakın ben ortak eve cıktım sevgilimle her şeyi bölüştük yeemek de yaprdı temizlik de. hep ortak yasadık. ancak ne zaman ki alışverişe alıştırdm bi daha yapmadı parasını da sormadı hiç. üstüne evlenmek isteyen oydu ben erken diyodum. sonra para meselesi cok döndü aramızda. hep yakınırdı sıkışığım filan borç isterdi benm de geliirm azdı. verdim devamı geldi geri de ödemedi şüphelendiğim seyleri vardı. ben de biriktirmeye bşladım iyice kudurdu kirayı bile bana yıkmaya çalıştı. ayrıldık. iyiki biriktirmişim de kendi evime cıkıp eşya alabildim. sonradan öğrendim ki ev alıyomus krredisini ödüyo ailesine gönderiyomus ben kıt kanaat yaşarken. dikkatli olun. üstüne bu adam dünyanın en romantik insanıydı. tatilleri vs öderdi amaa işte. ki siiznkine diyecek laf yok

Çok sakinsiniz. Hala vakti gelince konuşacağım falan. Adam yan gel yat osman modunda. Ne kadar itici. Ona da bu imkanı tanıyan sağlayan sizsiniz inanamıyorum.
napmalıyım hiçbir sorun yokken üstüne gidip sen de para vereceksin mi demeliyim?
gemileri yakıp ilerlemek istemediğim için fikirler alıyorum
düzelecekse yanlıs anlaşılma varsa çözülsün değilse de bitsn istedigim için kırıcı olmadan kendimi ifade edebileceğim, haklı iken haksız konuma düşüp incitilmeyeceğim bir konumda kalmaya çalışıyorum. zamanla yarısmıyorum üç beş gün içerisinde eyleme geçmemin yeterli olacağo kanaatindeyim.

eyvahlar olsun
son kalan ümit zerrelerini de kaybediyorum

Adam ne kadar olduğunu bilmese de faturaların para ile ödendiğini, markete para verildiğini vs. biliyordur. Kaldı ki biliyordur, herkes hayat pahalılığından bahsederken 3 yaşında çocuk değilse bir şeyleri anlar. Gayet farkında her şeyin, hatta fazla uyanık.

Ortada sorun gayet var yalnız. Adam size yaşlanmış hayat sürüyor. Böyle bir tepki verseniz de haksız konuma düşmezsiniz zaten. Ortada yapması gerekeni yapmayan bir adam var çünkü. Adam sizi incitemez ama siz incinebilirsiniz. Ben burdan bunu gördüm. Zamanla yarışmıyorsunuz ama tepki vereceğiniz zamanı da belirleyemiyorsunuz üzgünüm.

konuşun sakince yakıp yıkmayın. ama kararlı olmanız lazım. ben senin akıl etmeni bekledim ama söylemeden akıl edemiyorsun belli, bu evde beraber yaşıyoruz artık, masraflarıda beraber karşılamalıyız. ben tek başıma yetemediğimden stres yapıyorum farkında değilsin diye başlayın konuya. konu onun düşüncesiz davranmasına olan kırgınlığınız olarak açılsın. sonra onun verdiği tepkiye göre hareket edersiniz. keşke biz yanılsak, konuştuktan sonra aaa ne kadar öküzmüşüm pardon deyip düzeltse bişeyleri. ama bu kadar insan aynı şekilde yanılır mı diye düşünüyorum, bilemedim. hayatı paylaşmanın herseye paylaşmak olduğunu anlatabilirsiniz umarım.

sorunlarımla baş etme şeklim hep ertelme şeklinde belirlemekte güçlük çektiğim doğru
ama burda evet bugün konuşacağım deyip insanların sonucunu beklemesini istemiyorum
kendinim konustugumda burada da yazacağım
ve hissediyorum bu cok yakında olacak

Ertelemek maalesef çözüm olmuyor. Hatta çözümü zorlaştırıyor. Kendinize telkin edin bu durumda haklı taraf sizsiniz. İmkansızı beklemiyorsunuz çünkü olması gerekeni istiyorsunuz.

Yok artık!! .. Adam beleşçinin teki diyen arkadaşa tamamen katılıyorum. Eğer bu beraberliğe devam edecekseniz bir an önce artık birlikte yaşadığımıza göre bir bütçemiz olması gerektiğini düşünüyorum. Kiradan tüm giderlere kadar oradan karşılayacağımız ortak bir bütçemiz olsun. Bu aydan başlayalım mesela diyin. Bunu söylemekte de asla tereddüt etmeyin çünkü bunu size tamamen taşındığı gün kendisi söylemeliydi zaten. Evin ortak giderleri dışında gelirsiniz kendi hesabınızda kalsın. Acilen de iş bölümü talep ediyorum diyin. İşleri ya birlikte yapın ya da iş bölümü yapın. Şu halinizle birlikte yaşamıyorsunuz adamı evlat edinmişsiniz. Onda bile devlet para ödüyor size çocuğa bakımınız için. Lütfen durumunuzun farkına varın!

Evet onun zamanini bilincdisi belirler zaten hazir oldugunuzda yuzlesmeye veya sinir koymaya bunu hissedersiniz bence belki su an hazirlaniyor bilincdisi. Buradaki insanlarin ne dusundugu degil sizin zamaniniz onemli.

Ohoo kim olsa laf arasına sikistirmisti çoktan. Geçen her an her gün sizden gidip onun hanesine ekleniyor. Bu kadar aciz olmayın. Birlikte yaşayan iki sevgili nasıl olur birbirine bu kadar kapalı olur anlayamiyorum. Erkek arkadaşımda yalnızca 15 gün kalma fırsatım olmuştu o kısa sürede bı anda seviye atlayıp evli gibi olmaya başladik her şeye ortak oluyor insan çünkü.

Siz diyorsunuz ki tam olarak bilmiyorum nereye harcadığını gündelik hayatta neler paylaşıyorsunuz cidden çok merak ediyorum. Böyle somuruldugunuz bı ilişkinin hala ve inatla güzel yönlerini gormeye calismaniz üzücü.

Onun sizin dışınızda bambaşka bi hayatı oldugunu düşünüyorum. Bambaşka yönü bambaşka fikirleri hayalleri planları. Ve bunlarin içinde siz yoksunuz gibi.

bence bu tarz adamların en büyük silahı bu, kadınları duygusal yönden vurmak. böyle daha önceki ilişkilerinden umduğunu bulamamış, dini imanı para olan değil de şefkat, sevgi, romantizm gibi gibi manevi şeylere daha fazla bakan kadınları bulup onların üzerinde uyguluyorlar bu planlarını. benim de ailemde böyle bir erkek var. sülalemde var demek daha doğru tabii. işi yok gücü yok parası pulu yok, evine destek olmaz, anasının üç kuruşuyla, babasının haftalık harçlığıyla (evet 30 küsür yaşında ve babasından harçlık alıyor hala) geçinen bir herif var bizde de ve 2-3 senelik ilişkisi var bu adamın üstelik kız çok seviyor. nasıl vuruyor? romantizmle tabii ki. her buluşmada güller, çiçekler. sürekli ilgili davranmalar. yok başın ağrıyordu nasıl oldun, yok 2 gün önce bir arkadaşın canını sıkmıştı o durum düzeldi mi, yok otobüste oturabildin mi, ayakta mı kaldın kıyamam... böyle sevgi dolu, romantik, ilgili, güya detaylara takılan, öyle çok baskı kurmayan dozunda kıskanan modern erkek modunda. tabii cepte 5 kuruş yok. ama kız bununla gelecek düşünüyor muhtemelen onların ilişkisi de birlikte yaşama veya evlenme, evlenince de hatundan geçinme olarak devam edecek. bu model böyle bence.

henüz dün açtım bu konuyu
haliyle bir şey konusmadım
yavastan konu acar gibi yaklaşımını anlamaya calısıyorum
ilk fırsatta net olarak dile getirmeyi planladım
yani bu adam sizin tatlı ve kibar imalarınızı anlasa bile anlamamazlıktan gelir ki, çok kurnaz ve pişkin çünkü.

açıkça söylemeniz lazım,mesela bir market listesi yapın,hayatım bunlar alınacak gelirken alır mısın diyin.

veya bu ayki faturalar şu kadar geldi, sen ödemesini yap ben sana yarısını veririm diyin

kısacası onun kurallarıyla oynayın bu oyunu

Ahahahaaa bir de ben delirip eski sevgilime çıkışmıştım ben bu ülkede bu kadar parayla iki kişiye bakamıyorum diye, "iki kişiye BAKAMIYORSUN ????????" Demişti. Sonu aynı bitecek diye çok endişeliyim

benim de annem sinirden deliye döndüğü bir an asalak erkek kardeşini kastederek 'çalış çalış senelerdir ayı besliyoruz' demişti tabii o lafın üstüne kıyamet koptu ama iyi ki de kopmuş, hayatımız değişti artık sadece kendimizi besliyoruz çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…