sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

inanın gideceğinden korkmuyorum
hatta ben bu konusmayı yapacağıma bir gün böyle bir gözümü açsam acıtsa da gitmiş olsa
benim korktuğum o anı yaşamak, sevgimin/sevgimizin sahte olduğuyla yüzleşmek sanırım
insanlar pes diyor, kızıyor ama hala benim talepsizliğimden dolayı bu noktaya gelmiş olma ihtimalimiz varsa ve gerçekten seviyor ama düşüncesizliğinden böyle ise ona haksızlık eder miyim düşüncem var
ileride pişman olmamak, bunu anlamak için direkt dinlemeden eyleme geçmek istemiyorum sadece

Çok iyi niyetlisiniz
Bu bir arz talep meselesi değil, bakın ben de kadınım, erkek arkadaşım hesap ödemeye yeltense ikincisini ben öderim o çok yapsa ben rahatsız olurum
Neden çünkü o da çalışıuor o da emek veriyor
Erkek arkadaşınız bunları düşünemiyor değil, üzgünüm ama bencil ve işine geliyor

Ama zaten düşüncesizliktense siz konuşunca aklı başına gelir, taleplerinizi yerine getirir.

Ben size kavga gürültü önermiyorum ki, benim tarzım değil bu zaten. Güzellikle konuşun diyorum. Sen de bu evde yaşıyorsun, ben tek başıma bu yükün altından bu zamana kadar kalktım ama bundan sonra kalkmak istemiyorum. Tabi ki ev arkadaşı gibi kuruşu kuruşuna masraf bölmeyeceğiz ama artık sen de elini taşın altına sokmalı, bana destek olmalısın gibi bir konuşma yapın diyorum.

Bunu söyleyince zaten adamın gerçek yüzünü görecek
Keşke ben yanılsam ama adam zaten sende çok cimrisin tarzı söylemlerle haklı çıkmaya çalışıp defolup gidecek

Ne güzel yeri gelmiş işte niye söylemiyorsunuz?
Bu halimiz beni çok yoruyor, ben bu kadar maddi yükün altında eziliyorum masrafımız çok fazla desenize. Bana cinnet geldi şu an siz nasıl dayanıyorsunuz?
Bakın evlenmeyi düşünmediğinizi okudum o yüzden hiç oralara girmiyorum zaten o bambaşka bir konu.
Sizin hayatınız, gayet normal geçici nir ilişki gözüyle bakıp yaşayıp gidersiniz bence hiç sıkıntı yok.
Ama durum buysa en azından hayatı paylaşmalısınız, bir evin neye ihtiyacı olmaz? Hazır bekarken siz de birikim yapabilirsiniz, mal mülk sahibi olabilirsiniz. Ya da bu adamın masraflarını karşılayacağınız yerde o parayla mis gibi gezersiniz yaşınız daha gençken.
Böyle devam ederseniz ilerde çok ama çok pişman olursunuz yapmayın lütfen.

Bunu söyleyince zaten adamın gerçek yüzünü görecek
Keşke ben yanılsam ama adam zaten sende çok cimrisin tarzı söylemlerle haklı çıkmaya çalışıp defolup gidecek
bunu söylerse işte çok üzüleceğim
saçma biliyorum ama kendime söz geçiremiyorum

Biz evlenmeden önce birlikte yaşamadık ama birbirimizin evine çok gidip geldik, kaldık. Eşim eli kolu dolu gelirdi her geldiğinde market alışverişinden ufak tefek hediyelere kadar. Çünkü kalacak, yiyecek, içecek. Ben gittiğimde istemezdi market alışverişi, kızardı. Ama ben de dışarı çıkınca hesap öderdim, eve çeki düzen verirdim, o işten gelmeden yemek yapardım vs.

Üniversitede bir sevgilim vardı, neyse ailesinin baya borcu vardı, biz genelde okul bahçesinde otururduk ikimizde öğrenciyiz
Çocuk birgün dediki ben gece işi buldum çalışıcam, senle bir yerlere gideriz, buldu ve çalıştı gezdik yedik içtik eğlendik, bende iş buldum sonra bende onu gezdirdim, yani ne o beni kullandı ne de ben aa bu çalışıuor para geliyor diye yattım
Aileler anlaşamadı ayrıldık
Ama seven erkek veya kadın kişisi sevdiğine birşeyler yapmaktan keyif alır

Bu durum psikolojik olarak sizi çok zorlar. Sizinde dediğiniz gibi en başında her şeyi yüklenmeniz onun buna alışmasına neden olmuşta olabilir. Bende sizin yerinizde olsam bana sormadan bazı şeyleri almasını yapmasını isterim. Ekonomik durumu elverişli değilse bunu zaten kimse beklemez. Fakat siz artık her şeyi beraber yaşıyorsunuz. İki imza olması lazım değil hayatı paylaşmak için. Buna siz nasıl alışıp atlatacaksınız bunu bende bilemiyorum. Kendi sağlığınızı düşünün ve zihninizi yormayın.

Sizi yadırgamam yanlızlıkla alakalı kaygınız olabilir
Ama burda şöyle bir sorun da var siz kendi değerinizi bilmiyorsunuz başkası neden bilsin? Maddi imkanınız da var bu adama yedirmek yerine belki yardım alabilrisiniz
Aşamadığınuz şeyler var gibi, kendinize yatırım yapın

örneğin mutfak alışverişini azaltayım diye düşünüyorum ama kendi kendimden kısmak kolay ama ona bunu nasıl açıklarım diye hesabımda eksiye düşmek pahasına ne lazımsa alıyorum.
Abartmıyorum,
Okudukça ürperiyorum, elektrik çarpmış gibi tüylerim dikenleniyor.

Sizi yazıyla dağil, kendinize gelebilmeniz için omuzlarınızdan tutup, kendine gel lütfen diyerek, silkelemek istiyorum.

Hesapta eksiye düşmek zaten zora düşmektir.

Siz bu adamla; seni etlisinden sütlüsüne besleyeceğim diye bir anlaşmanız yoksa, beslemekle yükümlü değilsiniz.

Ama boyle yaparak kendinizi gercek asklara kapatiyorsunuz. Bu sümsüklerin arkasinda gezeceginize, ayaklarinizi yerden kesecek adamlarla mutlu olmayi deneseniz ya

Sizi anlıyorum. Yapabilecekken neden yapmayayim, verebilecekken neden vermeyeyim diye düşünürken bu durunlara gelinmis. Artik siz arada biseylere katkı yapsa sıkıştım diye düşündüğünüzde oda olmamış...
Bence şöyle yapabilirsiniz. Mesela uzun bi aradan sonra bi gun alisverise gidin. Epey eksiklerinizi alın. Yaa kartımı unutmusum deyin o ödesin. Ama siz, sen ver ben sana sonra veririm demeyin. Veya olurda istersen ben ödeyeyim derse, evet sen ode diyemiyorsan bile.gulumse olur de yeter..
Sonra eve dönerken de ay ne iyi oldu aslında ödediğin bende biraz sıkışmıştım aslinda diye konuyu acabilirsiniz.o da muhtemelen neden bana söylemiyorsun ben sana iate demedim mi falan diyecek. Sizde dersiniz benim huyum bu ben isteyemem ki falan deyin. Ama elime hic para kalmıyor bu ara deyin. (Hatta isinize falan yakindir belki eviniz ama ) olmadi daha uygun kirali bir eve gecelim diycektim, deyin. Ama agzindan olur mu oyle sey ben oderim gibi bir cumle cikarsa asla hayir demeyin. Iyi olur aslinda deyin. Tekrar ekliyorum ben sana sonra oderim sakin demeyin.. he iciniz cok rahat edecekse cok sıkıştım odeyemez oldum yoksa biliyosun asla istemezdim deyin.. onun odemesi de sizin ki gibi olsun. 3 verir 5 verir kirayi.. sonraellemeyin onun uzerinde kalsin.. ben boyle bir kişinin faturalara vs ekstra yardim edeceğini düşünmüyorum. O yuzden ne yardim etse o kâr. Umarim 3 -4 ay sonra kirayi vermek zoruna gitmeye baslamaz. Uzulmenizi istemem. Mutfak alisverisini de kısın daha sonra sanirim dışarıdan cok soyluyorsunuz. Mumkun oldugunca evde yapin daha hesapli olur..cesitlerinizi azaltin. Gercekten zor da oldugunuzu gorsun..

*** bana oldu bide yalvarsin, neden böyle istesin duzgunce soylesin öde diye diyecek olan hanim arkadaslarima sesleniyorum :) bende bunun taraftari degilim ama, gordugum kadariyla konu sahibi bunlari konuşabilecek soyleyebilecek biri degil. Olsa bu zamana kadar 40 kere soylemesi gerekirdi. En azindan konuyu acabilsin istedim. Yanlis anlamayin olur mu:)
Zaten boyle iyi niyetli birini bu derece dusunmeyen biri sadece kirayi bile bir kac ay odemekle kendini belli edecektir. Sanmiyorum ama umarimda konu sahibinin istedigi gibi biri çıkar.

Normal şartlarda iki bekar insan olarak eşimle tanıştığımızda erkek parası yemeyeceğim kafasıyla hesabımı ödemeye bile davrandığımda bir oldu iki oldu şimdiki eşim ben rahatsız oluyorum hesap ödemenden dedi. Rahatsız olmayan erkek, düşüncesiz olsa bile bana bir tık kaçılası geldi. Siz kaçamayacaksınız da adam evinizde. Evlilik yoksa bence adamın yemeğini, temizliğini annesi yapsın. Siz annesi değilsiniz ki. Türk örf ananesinde bile hadi kadın ev işi yapıyor erkek çalışıyor. Sorumluluklar bölünmüş. Sizde sanki tüm sorumluluk size ait. Bu bir tek ebebeynlikte oluyor. Rolleri bir daha mı düşünseniz?​

Ayrıca uzulmeyin ama bende burdaki herkes gibi düşünüyorum. Belki oda bu niyetle baslamadi ama bu yasadiklari sizi gozunde sonradan degersizlestirmis olabilir. Ama rahat oldu tabi hosuna gitti bu durum...
Bu kisi gercekten ileride suna donusecek. Ailesiyle tanistiricak ve ailem seni istemiyora donusecek. (her aile beraber yasamayi hos gormeyebilir tabi ama boyke bir aile muhtemelen kendi istedigi biriyle evlensin isteyecek) sevgilinizde birimkimlerini artik nerde kullanirsa. Gerçekten uzulmeyinn ama bende boyle dusunuyorum. Insallah siz hakli cikarsiniz. Ama boyle bile olursa ustumden buyuk bi yuk kalkti oh be deyin. Gidin tek basiniza bir kahve icin ve hayata yeniden baslayin. Ustelik 1 evlilik geçirmişsiniz. Sizin daha dikkatli olmaniz lazim. Yazik degil mi size ya...!

aynen öyle olmuyorsa tabiri caizse yol vr gitsin kendine yazık etme arkadaşım.

Cok gecmis olsun gercekten kurtulmussunuz ondan. Allah daha güzeller ve iyiler ile karsilastirsin
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, sırtımdan bir yük attım sanki aslında öyle mutluyum.Ancak gelin görün ki kendimi iç dünyamda yargılamaktan kurtulamıyorum.Ben yurt dışında yaşamış, dünyayı gezmiş biriyim, kul hakkından korkan, hümanist bir yapım var.Nasıl oldu da böyle kapıldım diyerek kendimi yargılayıp duruyorum.Konu sahibesini de naçizane uyarmak istedim.Hiçbir hemcimsimin yaşamasını istemem maddi olarak kullanılmak bi yana giden sönen insani duyguları yerine getiremiyorsunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…