sezaryan sonrası?

limonluwaffle

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
112
178
18
merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.

Tatil için 3 haftalık bebeği mi bırakacaktınız? Şaka herhalde.. Keyfî olarak bebek bırakmalar, tatile gitmeler de moda oldu.

Diğer konuya gelirsek doktora sormanız daha mantıklı. 40 günden önce ya da bu kadar küçük bir bebekle tatile gitmezdim. Yol, sıcak vs. dünyaya yeni gelmiş yavrumu riske atmazdım. Tatil kaçmıyor.

Sezeryan sonrası 55. gün tatile gittim. Hiç sorun yasamadim, denize de girdim güneşlendim de.
Ama 3 hafta biraz erken gibi geldi bana.
20li günlerde hem bebek gaz olayına alışamadığı için huzursuzdu hem de ben daha net olarak " Ne oldu bana?" sendromumu atlatamamıştım.

bırakmayı düşündüm ama vazgeçtim bizimle birlikte o da gelicek. gitmem demek istemiyorum gitmek için yollar atıyorum.

anlıyorum. bende bunları merak ediyorummişte. neler yaşıcaz doğumdan sonra ne kdar sürede toparlanıcaz

Kanama falan olur bence 20 günde. Yanı siz isteseniz bile tatil nasıl yapacaksınız ki? Havuza denize yeni dikişle girmek pek akıl karı değil.. bebek bırakma konusuna değinmiyorum bile.. kötü bir fikir.
Tabi son karar sizin

2 sezaryen Doğum yaptım ve kolay toparlandım, buna rağmen 3 hafta bana çok erken geldi.
İnsan daha duruma adapte olamıyor. Ki ben değişikliğe kolay adapte olan biriyim, çocuklarla tatil falan da gözümde büyütmem, ki 2 küçük çocukla geziyorum hala :)
Ertelemeye çalışın.. en azından 6 hafta diye düşünüyorum..

Bana biraz zor geldi
gideceğiniz yere kaç saatte gidiliyor?
Kalacağınız otel mi ev mi?
Bebek çoğunlukla uyuyacak ve beslenmek isteyecektir. Bebek uyurken siz ya da eşiniz başında kalacak diğeri denize/ havuza mı gidecek?
Sıcak bir yere gidiyorsanız bebek için nasıl önlemler almayı planlıyosunuz?
Bağışıklığı tam gelişmediğinden kalabalık ortamlara (restoran vb) girebilecek misiniz?

bırakmayı düşündüm ama buradan yapılan güzel açıklamalar sonrasında vazgeçtim. ve evet benim için tatil önemli. sizin için olmayabilir ama benim için önemli.
Bebeği bırakacak kadar önemli olmamalı. Neden çünkü bir anne olarak o çocuğu dünyaya getirmek, beslenmesini, bakımını üstlenmektir. Neyse ki zararın neresinden dönülse kardır, vazgeçmişsiniz. 3 hafta ise çok erken.

teşekkür ederim. aslında 40 cıkmadan gitmeyi düşünmüyordum ama ekstra bişey cıktığı için öne mi alsak dedik. burdan yazılanlara göre ayarlıyacağım

valla ben 10 günde ancak kendi kendime koltuktan kalkabilmeye başlamıştım. ama hala dimdik duramıyordum. 3 haftada siz nasıl tatile gidiyorsunuz. olacak iş değil. hem ameliyat varken deniz havuz bana riskli gibi geldi.. kanaman en az 40 gün sürecek. bebek yeni doğmuş. bakalım neler bekliyor.

teşekkür ederim. benim cevremde cok fazla var bırakıp giden o yüzden bende bu kadar rahatlıkla bırakırım diyordum. tabiki yaşamadan bilemem. bizimle gelicek insallah ama neler yapmalıyım onu merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…