sezaryan sonrası?

peki kanama ne kadar sürüyor

evet ilk cocuk. bende sıcak iklimde yaşıyorum ilklim aynı olacak ama diğer konuları bilmiyorum. mesela yeni doğmuş bir bebeğin altı kaç kere değişir günde?
O kadarını hatırlayamıyorum ama çevrenizde çocuk büyütmüş kadınlar varsa onlarla konuşun derim. Zira bu konu sizin düşündüğünüz gibi bir konu değil. Hiçbir fikriniz olmadığı kanaatindeyim açıkçası. Ve bu çok normal bir durum. Sonradan yaşadıklarınıza isyan etmemek için baştan Bilgi alın derim :)

Gercekten yeni dogani birakmayi mi dusundunuz?
Yani insan sasip kaliyor..
Bunca hormonun etkisiyle birakma dusuncesinin olmasi bile oldukca garip.
Her yenidogan bir olmaz.
Sarilikli dogan cok bebek var mesela.
Gazli sancili.
Insan tatile degil bakkala gidemiyor o zaman.
Dogum sonrasi 1 ay kanamam oldu iki dogumumda da mesela.
Yani bence 3 haftalik bebekle tatil yapilabilecek en son plan.
3 aylik olsa yine belki ama 3 haftalik cok minik.

evet ilk cocuk. bende sıcak iklimde yaşıyorum ilklim aynı olacak ama diğer konuları bilmiyorum. mesela yeni doğmuş bir bebeğin altı kaç kere değişir günde?

Ben de bunları bilmiyorum bence 6-7 kere oluyodur
2 saatten fazla anakucağı pusette oturması omurgasına zararlıymış.

teşekkür ederim. insallah yapabilirim. havuza normalde de girmem zaten. doğumdan sonra planımı yapacağım. insallah herşey yolunda gider
İnsallah
Bunyenizle alakali bir durum tamamen. Bebisin duzenine dikkat etmeyi unutmayin, emzirme saatleri cok hassastir. Surekli sizinle vakit gecirmek isteyecektir,sicaga ve gunese cikarmamali,klimali ortama dogrudan sokmamalisiniz kesinlikle.

Ayrıca bebeği kalabalığa koymayın. Benim bebeğim hasta oldu, bağışıklığı zayıf diye 5 gün hastanede yattık, konum bile var. Her yerini delik deşik ettiler, canımdan can gitti. 6 aylık olana kadar hiçbir şekilde düğünmüş, kalabalıkmış asla sokmak istemiyorum. Yaşadık o acıyı biliyoruz.
Bir de kimse yanlış anlamasın ama bebeği bırakıp tatile gitmek bana çok ütopik geliyor. O süt kuzusu ya, anne kucağına ihtiyacı var. Uyuyunca bile özlüyorum onu ben. Tatile onsuz gideceğimi düşünürken bile çıldıracak gibi oluyorum. Sadece benim kucağımda duruyor, benim kokumla uyuyor. Ay nasıl bırakmayı düşünür ki insan? 9 ay sizin bedeninizde kaldı o. En az 4 ay asla yanınızdan ayırmamalısınız, 9 ay karnınızda kalmış, doğar doğmaz bırakırsanız çocuk çok kötü olur.
Hatta annesi uzağa gidip de hasta olan çocuklar var. Meraktan üzüntüden hasta oluyorlar.
Yapmayın, yapanlara da söyleyin derim.
Doktorumuz bebeği her zaman yanınızda tutun diyor/

hayır düğün değil. düğün hiç sevmem zaten. bunu böyle yazacağınıza daha düzgün bir şekilde söyleseydiniz keşke. 3 tane çocuk büyütmedim sonuçta. ve ayrıca taril benim için önemli. cocuğumdan önemli değil ama hayatım değişmeden onu da yaşamımıza dahil etmeye çalışıyorum.

peki kanama ne kadar sürüyor
Benim 35 gün az az geldi sonra birden adet gibi oldum 5 gün sürdü. Sonra 5 gün olmadım tekrar adet gibi oldum 7 gün sürdü. Sonra tekrar 5 gün olmadım derken 60 gün kanamam oldu. 17 gün hiç olmadım ve 4 gün önce adet oldum. Baya da çok geliyor. Yani kişiden kişiye değişiyor. Ben hemen adet oldum. Bazıları 6 ay olmuyor.

teşekkür ederim. sizin miniğinize de çok çok geçmiş olsun. benim cevremde onkadar kişi var ki bırakıp giden anlataam sanırım burdakiler şok geçirir:) o yüzden bende bu şekilde rahat düşünebiliyorum tabi birde neler olacağını bilmediğimden.

benim bir arkadaşım 1 yaşına girmemiş bebeğini bir hafta bırakıp parise gitmişti. bunun gibi cok kişi var çevremde o yüzden bende bu düşünce oluştu

Bnde 6 aylik bebegimle kitalar arasi uctum, bunda bi sorun yok zaten.
3haftalik bebegi gozunuzde canlandiramiyorsunuz sanirim.
Avuc ici kadar sey onca yola nasil dayanir Allah askina.
Tatil bnm icin onemli demissiniz.
Kim icin onemli degil?
Ama anne olunca cogu seyden pasa pasa fedakarlik etmek zorundasiniz ta ki zamanla taslar yerine oturana kadar.

dediğim gibi benim etrafımdakiler o kadar rahat bırakıyorlar ki o yüzden bende de bu düşünce oluştu. tabi birde doğmadıpı için bazı şeyleri tam hissedemiyor da olabilirim. sarılın olayını hiç düşünmemiştim. bu konuyu açmamım kesinlikle cok faydası oldu bakamadığım yerleri gördüm. teşekkürler

evet sanırım canlandıramıyorum. doğunca mutlaka bambaşka düşüneceğim ama bu mesajları okumak iyi geldi. iyiki konu açmışım

Yoo bence gayet düzgün bir şekilde yazdım.
Siz sanıyor musunuz ki size "o kadar küçük bebek bırakılmaz" "o kadar erken tatile gidilmez" diyenler üçer beşer çocuk büyüttü.
Aralarında bekar veya çocuksuzlar bile var.
Ben de henüz tek çocuk büyütüyorum ama hamileyken bile hiç böyle şey aklımın ucuna gelmez..
Bu tecrübesizlik değil başka bir şey..
Sizin ve bebeğin iyiliği için yazıyorum zaten. Ama anlayana..

Hemen hemen her emzirmeden sonra biraz yaparlar :)

Deniz ve havuza giremezsiniz. Yolculuk sırasında fazla oturursaniz agriniz olur.

3 hafta sonra yavaş yavaş toparlanır bebis.

Annenin sütü yeterliyse , alerjisi yoksa, Anne kontrollü uyku saglarsa ve sakın bir anneyse :) ilk zamanlar bebekler sık uyurlar zaten.

Konforlu bir bebek arabası , içinde herşey dahil anne çantası ile gidemeyecek yer yoktur diye düşünüyorum.

Elbette biraz fazla efor harcanıyor , bazı geceler uyumadan güne devam ediliyor :)

Mikroplu ortamlardan mümkün olduğunca koruyun.

Bu ne cesaret? Mümkün değil o kadarcik bebekle tatil yapmak. 3-5 aylık falan olsa yine neyse. Geçen gündüzüne karışacak. Bir saat kesintisiz uykuya hasret kalacaksın. Memelerin dışarda yaşayacaksın sürekli. O bebek daha dünyaya adapte olamayacak, sen tatil yapayım diyorsun. Ne diyim, dene ve gor o zaman.

teşekkür ederim. ama diğer mesajlarımda da yazdım benim etrafımda giden cok kişi var 6 aylık bebeğini 1 hafta bırakan var ayda bir bırakıp bi yerlere giden var. o yzüden bende bu şekilde rahat düşünebiliyorum. bırakmayacağım için konu açtım neler yapabilirim diye. bırakacak olsam konu açmazdım.

cok teşekkür ederim

Lohusa olacaksınız daha kanamanız olacak.
Dikiş yeriniz ne zaman iyileşir belli olmaz.
Bebeği bırakma düşüncenizi hayretler içinde okudum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…