Şimdi kötü gelin mi oldum?

Yani nedir bu bilmem kaç yaşına gelmiş insanların aileyi seferber edip d.günü kutlaması.
Çocuklarımıza bile ilk 2-3 yıl yapıyoruz sonrasında evde aramızda üfleyip bitti gitti.
özellikle de ben haftasonu misafir kabul etmiyorum bu tavrınız net olsun.
Artık program yapılmış bundan sonra siz de olmasına fırsat vermeyin.onlar demeden siz görümcenizde bu sene sendeyiz deyin.

Canım bu aileler ve erkekler nedense bir günah keciisi bulurlar ve yuklenirlerde yuklenirler anlasılan senin esin bu durumdan gayet memnun sen masallah cay kahve yemek eksik etmiyorsun hzmetcimi almıs kendine ? Calısıyorsun ustelik kv dgum gunusunu kendi evinde kutlanır ben bi gunden bi gune kendi evimde agrlayıp kutlamadım onlara gittik pasta ble almadık dger evlatları alır bz hediyesini alırız bole alıstırmazsan her sy sana kalır eşin tavır yapıyorsa sende yap canın kıymetli deilmi ? Allah askına kendini düşün yorulursun tabi boyle dunyaya yemek yapmaya mlleti mutlu etmeyemi geliyor bu kadınlar anlamıyorum ama bunu kv ninde dusunmes lazım ama nerdeee

tavrınızı koyun diyorum ama anlayana .10 yıllık evliyim hala pazar gelecez demelerine çözüm bulamadım.
PAZAR günü misafir istemiyoruz dedik kesintisiz her haftasonu bilemedin 2 haftada 1 aradılar ha kabul etmiyoruz ama 10 yıldır bıkmadılar hala ararlar.
üstelik benim sadece pazarım var cumartesi bile çalışıyorum.

Kesinlikle her konu da haklısınız. Siz kırmamak için sustukça daha çok tepenize çıkarlar, söylemeniz iyi olmuş.Neden hiç yardım etmiyorlar nasıl içleri rahat ediyor anlamadım. İhtiyacınız olduğunda yardım isteyin yada senin sofra düzenin güzeldi, senin salata lezizdi gibi egolarını besleyerek iş yaptırın, onların lütfetmesini beklemeyin maalesef ki toplulumumuzun büyük bi kesimi gelindir, hizmetçidir gözüyle bakıyor ki eşinizinde bu tutumda olduğu belli..

çalışan insansın birde. sürekli sende olması gerçekten yorucu olur. aslından bu tarz şeylerde anne evinde toplanılır normalde
Doğum günü kiminse ona gidilir pasta ile , biz benim aileme de o şekilde yaptık . Herşeyin benim evimde yapılması artık çok sıkıcı geldi.

Dibine kadar haklısınız böyle bir durumda hep size gelinmiş gidilmiş,yenilmiş içilmiş ve siz hizmet etmişsiniz, hiç sende çalışıyorsun balboceği35 gel bi akşamda yemeği BiZde yiyelim çayı BiZde içelim diye kimse size hiç jest geçmemiş.Eşinizde nankörlüğün dibine vurmuş tabiki insan çalışan eşine hele hayat müşterekken bu kadar eziyeti reva görüyor.Bende 5 yıllık evliliğimde ve Doğum sürecinde eşimin sülalesini ağırladım daha bitmiyorlar bile ama kayınvalidem yada görümcem geldi yardım etti öyle beraber yaptık,hem ben ağırlayıp hem elini sürmeseler hop kendi evinde ağırlasın isteyen diye tavrımı koyarım eşimde alınırsa alınır hep biz mi kırılıcaz onlarda öğrensin azıcık empati yapsın.

Utanmasalar bacadan girecekler desenize...

Eşim konu ailesi olunca kendide yardımcı olmaya çalışıyor , hepberaber olmayı sevdiği için onun gözüne gözükmüo yorgunluk, erkk milleti işte, annesine kıyamazlar ama eşlere gelince ne varki bunda oluyor

ama kendine yapıyorsun
bende çalışıyorum eşimin çalışmayan akrabaları
şehirdışından haftasonu toplanıp gelelim istiyoruz dediler
ama 4 aile filan dedim valla mutfak orda yaparsınız beraber yeriz
gelmediler tabiki düşünmeleri lazım sadece hafta sonunuz var kendinize kalan

Böyle durumlarda elini versen kolunu kaptırırsın, o da yetmez kolun inceymiş der bacaklarından olursun
Kaç yaşında insanlar alır gidersiniz bir pasta orda çay koyar yer içer kalkarsınız bu ne angaryaya ne gerek varmış.

siz de totoyu yayın oturun. yerinizde olsam hiç uğraşmam ki siz beceremiyorsunuz bence tavır koymayı. yemek mi istiyolar, dışardan söylesinler, ikramlık mı istiyolar hazır alsın eşin. 20 tane de kağıt tabak vs. onlar da anlar bu durumu istemediğini.

Çok iyi yapmışsınız . Valla evlendiğim günden beri haftasonları yemekli bir de misafir ağırladım hem benim çevrem , hem eşimin çevresi, artık gına geldi bana da. İlk zaman saf ben neymiş görümcemin eşi gelicekmiş kayınvalideye bayram ziyaretine aradı bizi uyandırdı aşağı indik , kv.den kahve istedi ben kalktım yaptım, snra safım işte ben çok pişman oldum , banane dimi arkadaşı geliyorsa geliyor . Akşamda görümcem annemlerin geleceğini biliyordu duydu, halbu ki o da evine gitmeyip benim ailemin bayramınıı kutlayabilirdi , biz onun arkadaşı için aşağı indik yataktan kalkıp , sonra düşününce aklına geliyor insanın. Maymun gözünü açtı bi daha bana yaptıramaz onu

Valahi asla kendinden taviz verme yeter bence bakmışlar kendilerine hizmet eden biri var gelirler tabi.Benim ablamın kayınvalidesi , emiştemin halası aynen böylr ararlar sürekli sana gelelim diye ama bir kere çağıran yok ablamda artık kabul etmiyor bence sizde tavrınızı koyun yorgunum diyin çok alıştırmayın

Evet canım becemiyordum , bana ayıp geliyordu böyle şeyler ama farkındayım ki o ayıp bana yapılmış. Artık son zmanlarda kalkmıyorum valla , geçenlerde kv. yemek davetinde hiç oralı olmadım bende yaydım , yanaşmadım bulaşığa falan , biz gençler oturduk , kv. bulaşık yıkadı yani sen düşün artık gerisini..

Bu konuda dertliyim ya ben , girer çıkar yorum yazarım. Sen her hafta sonu bunları evinde ağırla 4*4 lük hizmet yap. Yine de iyi gelin olamazsın. O mertebeye hiçbir gelin ulaşamadı.
o zaman kötüyse kötü olalım , yapmayalım kardeş.

Eşiniz oturuyor siz çalışıyorsunuz himm ve misafiri de eşiniz çağırıyor. Sahi niye yapıyorsunuz bunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…