- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
- Konu Sahibi balbocegi35
-
valla , annesinden kahve istiyor eşim , kayınvalidemin yaşı var, bende yeni işten gelmiştim, görümcem mutfağa gireyimde kahve yapayım demez, en son kayınvalidem yemeğe çağırdığında görümcem aldı teli çekildi köşeye o nasıl yaptıysa bnde öle yaptım , bulaşıklar kv. kaldı , ben utandım valla o utanmadı.Her geldiklerinde ben yorgunum sen hazırla de bakalım bir süre sonra nasıl kesiliyor gelmeleri.
Merhaba hanımlar , benimki çok büyük dert değil biliyorum ama artık çok sıkıldım ve bunalıyorum bu durumdan, bişey olsa hemen ağlayasım geliyor. Konuya gireyim hemen;
Kayınvalidemin bu hafta içi doğum günü, eşim işe iki vardiya gidiyor (sabahtan geceye kadar). Dün gece eşim gelmiş bana ''ben pazar günü için plan yaptım, annemi yeğenlerimi ablamı kahvaltıya çağıracağım , hediyesini de kahvaltıda veririz'' dedi , bana sormadan plan yaptığı için ayrıca kızdım ama konu ailesi olduğu için belli etmedim sanki ben ailesini istemiyormuşum gibi olmasın diye sinirlendiğimi belli edemedim. Yakın zamanda yemekli misafir çok ağırladım , hayır misafirler işin ucundan tutsalar gerçekten koymaz ama nasıl olsa balböceğinin yaşı küçük hem gelinim diye bir çakıyorlar totoyu koltuğa , kalkan eden yok yerinden. İçerde makara gırgır şamata ben nerdeyim tabi mutfakta , sağolsun eşimin ağzı hiç durmaz , yemeği yeriz , gelsin kahveler gitsin çaylar hep böyleyim.Bir de 3 hafta önce kadar cenazemiz vardı , yine aynı şekilde geleni gideni ağırladık, gerçekten çok yorgunum son zamanlarda. Kahvaltı çok mu zor demeyin , çalışıyorum ev işlerimi haftasonuna sığdırmam gerekiyor bir de kayınvalidemin evi alt katta , geçen yılda doğum gününü bende kutladılar haberim yokken gece yarısı pasta ile gelip kayınvalidemi çağırdılar, tabi ben uyuyordum koltukta battaniyeler ortada falan , kuş olduğu yeri kirletmiş , çat kapı gelip doğum gününü bende kutladıkları için rahatsız olmuştum. Şimdi yine aynı şekilde bende toplancaklarmış , biraz da bu zoruma gidiyor aslında, ben onları çok fazla evimde ağırladım , neden sürekli bana geliyorlar ben çalışan insanım sonuçta.Eşime söyledim bugün bana sormadan misafir çağırıyosun , balböceği yorgun mu işi var mı sormuyorsun hiç dedim. Akşam bizde her insan gibi pastamızı alalım annene gidelim , çok kahvaltı etmek istiyorsanız ablan çağırsın bu kez dedim (evi 3 sokak ötede) . ''yatıya gelmicekler'' dedi, yatıya gelcekler diye düşünmedim bende ama ben üstüme düşeni yaptım , ben son zamanlarda aileni ve başka yakınları çok ağırladım , kimse bana gel bir kahve içelim oturalım demez ama bana geldiklerinde yemekli gelirler dedim , çok yorgunum ve evde çok işim var beni düşünmeden hareket ediyosun dedim. Tamam dedi eşim ama hala bozuk bana karşı. Yılbaşını osunu busunu hep bende kutladık , ben illa onlara gidicem demiyorum ama beni çağıranda yok açıkçası , görümcem kahve içmeye gelir kuzenini de çağırır (kuzenine kahve içmeye gitmek için haber ettik yorgunum diyip geri çevirdi , 1sene 2aylık evliyim , daha kuzenine bile gitmedim, çağırılmadım. 27 yaşındayım ve beni takmadıklarını , hizmet etmem için bana geldiklerini düşünüyorum , kendime fesat düşünlere kapılma diyorum ama sinir olmaktan alamıyorum kendimi.
Eşimin beni yanlış anlamasını da , kırmakta istemiyorum ama bunalım geldi , duyunca sıkıntıdan ağlamak istedim. Ailesini kahvaltıya kabul etmediğim için kötü gelin miyim ? Siz olsanız ne yapardınız ?
Valla ne pert , yemekli oldumu geceye kadar , a kişisi bunu dedi falan der bilmiyorum canım ben hep mutfaktaydım derim meselaAy doğmuşlarda size mi doğmuşlar ya? Herkesin kutlamasını niye sizde yapıyorlarmış. Hadi sizinkini de böyle coşkuyla karşılayıp kutlasalar, aynı hizmeti görseniz neyse de, kocanız jest yapacak diye siz pert oluyorsunuz. Trip atıversin eşiniz, boşverin.
Benim eşim ilk evlendiğinde ayni böyleydi . Bu uzun zaman böyle devam etti ama bir gün işten çıktım baktım 2 yeğenini almış getirmiş , bize gelmek istemişler . Bakalım ben yorgun muyum? Çocuklara verecek yemeğim var mı yok mu ?
Ben de en sonunda buna bir dur demem gerektiğine ve bunu hemen yapmaya karar verdim.
Bir daha benden habersiz herhangi birini çağırırsan ‘AA benim haberim yoktu keşke benimle konuşsaydınız , ben de tam buraya gidecektim’ diyip çıkacağım evden gerisini sen hallet dedim . Çok şükür o gün bugündür olmadı böyle birşeyeşim o zaman küstü müstü , bende üzüldüm ama napayım ...
Pastanızı alın geceden siz süpriz yapmaya gidin. Sabahta size kahvaltıya gelmelerine gerek kalmaz. Bu arada kahvaltıda olsa peynir zeytin konmuyo bi tek önlerine yine yorucu oluyo.Merhaba hanımlar , benimki çok büyük dert değil biliyorum ama artık çok sıkıldım ve bunalıyorum bu durumdan, bişey olsa hemen ağlayasım geliyor. Konuya gireyim hemen;
Kayınvalidemin bu hafta içi doğum günü, eşim işe iki vardiya gidiyor (sabahtan geceye kadar). Dün gece eşim gelmiş bana ''ben pazar günü için plan yaptım, annemi yeğenlerimi ablamı kahvaltıya çağıracağım , hediyesini de kahvaltıda veririz'' dedi , bana sormadan plan yaptığı için ayrıca kızdım ama konu ailesi olduğu için belli etmedim sanki ben ailesini istemiyormuşum gibi olmasın diye sinirlendiğimi belli edemedim. Yakın zamanda yemekli misafir çok ağırladım , hayır misafirler işin ucundan tutsalar gerçekten koymaz ama nasıl olsa balböceğinin yaşı küçük hem gelinim diye bir çakıyorlar totoyu koltuğa , kalkan eden yok yerinden. İçerde makara gırgır şamata ben nerdeyim tabi mutfakta , sağolsun eşimin ağzı hiç durmaz , yemeği yeriz , gelsin kahveler gitsin çaylar hep böyleyim.Bir de 3 hafta önce kadar cenazemiz vardı , yine aynı şekilde geleni gideni ağırladık, gerçekten çok yorgunum son zamanlarda. Kahvaltı çok mu zor demeyin , çalışıyorum ev işlerimi haftasonuna sığdırmam gerekiyor bir de kayınvalidemin evi alt katta , geçen yılda doğum gününü bende kutladılar haberim yokken gece yarısı pasta ile gelip kayınvalidemi çağırdılar, tabi ben uyuyordum koltukta battaniyeler ortada falan , kuş olduğu yeri kirletmiş , çat kapı gelip doğum gününü bende kutladıkları için rahatsız olmuştum. Şimdi yine aynı şekilde bende toplancaklarmış , biraz da bu zoruma gidiyor aslında, ben onları çok fazla evimde ağırladım , neden sürekli bana geliyorlar ben çalışan insanım sonuçta.Eşime söyledim bugün bana sormadan misafir çağırıyosun , balböceği yorgun mu işi var mı sormuyorsun hiç dedim. Akşam bizde her insan gibi pastamızı alalım annene gidelim , çok kahvaltı etmek istiyorsanız ablan çağırsın bu kez dedim (evi 3 sokak ötede) . ''yatıya gelmicekler'' dedi, yatıya gelcekler diye düşünmedim bende ama ben üstüme düşeni yaptım , ben son zamanlarda aileni ve başka yakınları çok ağırladım , kimse bana gel bir kahve içelim oturalım demez ama bana geldiklerinde yemekli gelirler dedim , çok yorgunum ve evde çok işim var beni düşünmeden hareket ediyosun dedim. Tamam dedi eşim ama hala bozuk bana karşı. Yılbaşını osunu busunu hep bende kutladık , ben illa onlara gidicem demiyorum ama beni çağıranda yok açıkçası , görümcem kahve içmeye gelir kuzenini de çağırır (kuzenine kahve içmeye gitmek için haber ettik yorgunum diyip geri çevirdi , 1sene 2aylık evliyim , daha kuzenine bile gitmedim, çağırılmadım. 27 yaşındayım ve beni takmadıklarını , hizmet etmem için bana geldiklerini düşünüyorum , kendime fesat düşünlere kapılma diyorum ama sinir olmaktan alamıyorum kendimi.
Eşimin beni yanlış anlamasını da , kırmakta istemiyorum ama bunalım geldi , duyunca sıkıntıdan ağlamak istedim. Ailesini kahvaltıya kabul etmediğim için kötü gelin miyim ? Siz olsanız ne yapardınız ?
sen baya baya haklısın da bir dur de yani. ne minasebetsiz insanlar. bir de gelecekte çok pişman olursun. hiç bulaşma duvarını ör. bu kadar samimiyete gerek yok ayrıca ailesiyse onun ailesi. ben anlamıyourm bu tip yüzgöz olmaları. gerek yok. yarın bi gün çocuk olunca ortalık karışır. bence bir an evvel sınırlarını çizMerhaba hanımlar , benimki çok büyük dert değil biliyorum ama artık çok sıkıldım ve bunalıyorum bu durumdan, bişey olsa hemen ağlayasım geliyor. Konuya gireyim hemen;
sen baya baya haklısın da bir dur de yani. ne minasebetsiz insanlar. bir de gelecekte çok pişman olursun. hiç bulaşma duvarını ör. bu kadar samimiyete gerek yok ayrıca ailesiyse onun ailesi. ben anlamıyourm bu tip yüzgöz olmaları. gerek yok. yarın bi gün çocuk olunca ortalık karışır. bence bir an evvel sınırlarını çiz
Her gelin bir gün "kötü gelin" sıfatını tadacaktır
Sen de deseydin hayatım kahvaltı sunmak istiyorsan çıkar hepimizi kahvaltıya gidelim öyle evde kahvaltı yapmakla jest olmaz diye.
Bırak küssün alınsın sen daralacağına onlar daralsın.
Öyle pat diye yemeğe geldiklerinde elini ağır tut telaş yapma baktın eşin söyleniyor görümcene gel sen salatayı yap de diğer görümcene sana da örtüyü vereyim tabakları diz yoruldum valla yardım edin de emrivaki yap hep böyle yaparsan bi süre sonra gelmek istemezler
Gırgır şamata varken de kalkıp çayları tazeleme büyüklerin çayı bittiğinde eşine söyle bu aralar çok yorgunum de hep dilinde bu olsun
Alışmışlar senin tek başına evde dönmene herkesin keyfi yerinde
İş ver onlara iş :)
Canım sen neden kendini kullandiriyorsun? Vallahi devir öyle bi devir oldu ki herkes kendine hizmetçi arıyor. Bu kaynananda olsa aynı komşu da kuzen de... hafta ici çalıştığını ve hafta sonu misafir kabul etmeyeceğinizi herkese açıkça söyle. Esinin de kulagini çek sana sormadan misafir cagirmasin. Illa ki evine gidip gelen olacak, sen mutfakta ter dökerken misafirlere de hadi bana yardım edin kızlar sen şunu silkele atiyorum sen çay dök gibi yardım beklediğini belli et. bunda ayıp birşey yok yahu yazık değil mi sanada
Kesinlikle iyi yapmışsın.madem istemediğini belirttin eşine arkasında dur ama kavga etmeden tekrar kabul edersen eşin bidaha seni ciddiye almaz istemesede kabul ettiririm diye düşünebilir.Öyle söylesem bile , kimse öle düşünmez sen düşünüyorsun der, hertürlü gelceklerini bildikleri için vazgeçmezdi. O yüzden iyi yapmışım sanırım istemediğimi belirterek
yok canım kabul etmeyi düşünmüyorum , alsınlar pastalarını gidelim ziyaretine ben asla ona hayır demem , benimde ailem var .Kesinlikle iyi yapmışsın.madem istemediğini belirttin eşine arkasında dur ama kavga etmeden tekrar kabul edersen eşin bidaha seni ciddiye almaz istemesede kabul ettiririm diye düşünebilir.
altlı üstlü her daim doğum günleri birlik oluyo maalesef..Altlı üstlü oturuyoruz , kavga gürültü etmeyelim , kötü olmayalım diye yoksa çok dobrayımdır , hiç çekinmem konuşmaktan ama artık dayanamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?