• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdiden bayram ziyareti derdi

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Hanımlar iyi geceler hepinize. Ramazan Bayramında kaynanamla normal bir şekilde tartışırken birden işi şova dönüştürdü. ( Her zaman ki gibi) O esnada evde olan kaynım üstüme falan yürüdü ki yazarken bile inanamıyorum. Gorumcelerimde aynı şekilde abim seninle mutlu değil, çocuğu bize ver boşan dediler. Yazarken bile inanamıyorum, inanın. Evlerini terkedip, evime döndüm. Kayınpederim onlardan çok farklıdır. Adam neredeyse ağlayacaktı torunumu göremeden gittin mi diye. Hepsiyle konuşmuş, özür diliyorlar senden dedi.

Bu bayram kayınpederimin hatırına o gün kaynanamın defalarca kovduğu eve gitmeli miyim? Eşim bana bıraktı. Diğer evli kaynım eşimi bu konuda ezikler diye ve kayınpederim için gidip hemen döneyim diyorum ama eşim kurban kesmemizi istiyorsan mecbur geceden gidip sabah erkenden kurbana gitmem gerek diyor. Ya da sen hiç gelme diyor. Ama kayınpederim gitmezsem çok üzülecek. Diğer yandan gidersem o fantastik dortluyu ve üstüne nefret ettiğim kaynım ve eşini aksama kadar görmek zorunda kalacağım. Ne yapayım arkadaşlar, bana bir yol gosterin.

Bayramlarda eşinin ailesiyle gorusmeyenler var mi aranızda?

Şimdiden strese sokuyorlar insanları...

Bu bayram ziyaretleri
Eşlerin arasını açıyor...
Bdv’den Okuduğum bir sürü bayram konusundan yola çıkarak söylüyorum bunu...

Ben gitmezdim bu kadar net!

Tamam bayram ziyaretine gitmek güzel şeydir ama karşı tarafın tutumuna bağlı...

Sizinkiler çok çılgın...
Haketmiyorlar...

İnanir misiniz, kaynim üstüme yürüdükten ve seni doverim dedikten sonra annesi ve gorumceler anında gözümün içine bakan baka üstüne yürümedi ne dovmesi dediler. Hatta o dövmeye çalıştı demişler kayınpederime. : ) Eşimi bile zor inandirdim. Nasıl yapar, cesaret edemez diyordu ama inandı sonunda.

Konu arefeden gitmememiz. Ben de eltimin çocukları benim çocuğum nasıl gece hepimiz kalicaz, önümüzdeki bayramda arefen gelmeyeceğim dedim. Durur mu kaynana, içinde ne biriktirdiyse ki cogu hayal gücüne dayanan uyduruk şeyler, şova başlayınca kaynımda annemden ne istiyorsun diye üstüme yürüdü. : )

Kaynanam seni bosaticam falan diyip duruyordu evlerini terk etmeden önce.

Gitmeyin... Bir de bu hasta ruhlu insanlara çocuk mu göstereceksiniz. Kayinpedere saygı duyuyorsunuz, ona değer verdiğinizi göstermek için bence bayramdan önce eve çaya falan çağırın. Baba ben bu bayram gelemeyecegim seni kırmak üzmek istemem ama olanları biliyorum gibi bişeyler diyin. Aklı selim bir adamsa anlar zaten... zor durumunuz kolaylıklar dilerim.

Eşim evde yoktu. Şans eseri beni bebegimle yolda evlerinden hızlı adımlarla kaçarken gördü. Kaçtım resmen.

Kp’nin hatırına 2. Gün gidin 10 dk oturun kalkın. Ya da 1. Günü sabahtan bir şekilde torununu gönderin. Bence en temizi torunu göndermek. Sizde ailenize gidersiniz.

Eşinize saygı duymuyorlar !Sizi sevsinler ya da sevmesinler eşinize saygı duysalardı ,çekinselerdi bu kadar ileri gidemezlerdi.Şimdi gitseniz sıcağı sıcağına yine aynı tatsızlıkların yaşanma ihtimali var.Ne yaparsak yapalım el mahkum gelecek diye düşünecek bu zihniyetteki insanlar.Sizden özür dilememişler ,inkar etmişler..
Kp gerçekten haksızlığa uğradığınızı düşünüyor ve tanıyorsa ailesini mazur görür diye düşünüyorum gitmemenizi.

Bence gitmeyin, çocuğu da göndermeyin. Böyle insanların torun/yeğen görmesine gerek yok. Bayramdan önce kayınpederinizi eve davet edip durumu açıklayın yukarıda bir yorumda yazıldığı gibi. Hiç olmadı dışarıda buluşun ama çocuğu kesinlikle eşinizle bile göndermeyin kayınvalide evine.

Eşiniz size zor inanmış, kardeşiyle bu duruma rağmen hala görüşüyorsa zaten sıkıntı var ama eğer giderseniz "Bak biz demedik mi sana yalan söylüyor diye, yoksa niye gelsin" diyecekler eşinize. Kötü bir olay yaşanmış, duruşunuz net olmazsa ne eşiniz inanır ne kayınpeder. Üstelik bundan sonrasında size istedikleri gibi davranır herkes.

Back
X