• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdiden bayram ziyareti derdi

hayatı ille zorlaştırayım diyosun yani
e git o zaman kavga edin, belli bişey huzurlu olmayacak kimse, ama helal olsun kaynına herkesi iyi tırsıtmış eşini ezikler diye korkuyosun da bi daha üstüme yürür diye korkmuyosun, eşinin sana bırakması değil onun da gitmemesi gerekir ne demek kardeşi eşinin üstüne yürüyecek boşan çocuğu ver falan diyecek

Bebeğim henüz çok küçük. Babasıyla gönderemem. Bayramda gitmediğim için, eşime sürat yapacaklar, kayinpederimi dolduracaklar ama gerçekten gitmek zulüm olurdu benim için. Bunca zaman gittim kaldım iyiliğe mi geçti sanki? Şuan onların gözünde dünyanın en kotu geliniyim. : )
Valla o suratı eşinin yapması lazım, karım sizin yuzunuzden gelemedi diye. Kimseye de uzulme ,Iyi insansa kayınpeder özür diletir senden öyle onlarla konuştum demesiyle olmaz

Hanımlar iyi geceler hepinize. Ramazan Bayramında kaynanamla normal bir şekilde tartışırken birden işi şova dönüştürdü. ( Her zaman ki gibi) O esnada evde olan kaynım üstüme falan yürüdü ki yazarken bile inanamıyorum. Gorumcelerimde aynı şekilde abim seninle mutlu değil, çocuğu bize ver boşan dediler. Yazarken bile inanamıyorum, inanın. Evlerini terkedip, evime döndüm. Kayınpederim onlardan çok farklıdır. Adam neredeyse ağlayacaktı torunumu göremeden gittin mi diye. Hepsiyle konuşmuş, özür diliyorlar senden dedi.

Bu bayram kayınpederimin hatırına o gün kaynanamın defalarca kovduğu eve gitmeli miyim? Eşim bana bıraktı. Diğer evli kaynım eşimi bu konuda ezikler diye ve kayınpederim için gidip hemen döneyim diyorum ama eşim kurban kesmemizi istiyorsan mecbur geceden gidip sabah erkenden kurbana gitmem gerek diyor. Ya da sen hiç gelme diyor. Ama kayınpederim gitmezsem çok üzülecek. Diğer yandan gidersem o fantastik dortluyu ve üstüne nefret ettiğim kaynım ve eşini aksama kadar görmek zorunda kalacağım. Ne yapayım arkadaşlar, bana bir yol gosterin.

Bayramlarda eşinin ailesiyle gorusmeyenler var mi aranızda?
gitme

Hanımlar iyi geceler hepinize. Ramazan Bayramında kaynanamla normal bir şekilde tartışırken birden işi şova dönüştürdü. ( Her zaman ki gibi) O esnada evde olan kaynım üstüme falan yürüdü ki yazarken bile inanamıyorum. Gorumcelerimde aynı şekilde abim seninle mutlu değil, çocuğu bize ver boşan dediler. Yazarken bile inanamıyorum, inanın. Evlerini terkedip, evime döndüm. Kayınpederim onlardan çok farklıdır. Adam neredeyse ağlayacaktı torunumu göremeden gittin mi diye. Hepsiyle konuşmuş, özür diliyorlar senden dedi.

Bu bayram kayınpederimin hatırına o gün kaynanamın defalarca kovduğu eve gitmeli miyim? Eşim bana bıraktı. Diğer evli kaynım eşimi bu konuda ezikler diye ve kayınpederim için gidip hemen döneyim diyorum ama eşim kurban kesmemizi istiyorsan mecbur geceden gidip sabah erkenden kurbana gitmem gerek diyor. Ya da sen hiç gelme diyor. Ama kayınpederim gitmezsem çok üzülecek. Diğer yandan gidersem o fantastik dortluyu ve üstüne nefret ettiğim kaynım ve eşini aksama kadar görmek zorunda kalacağım. Ne yapayım arkadaşlar, bana bir yol gosterin.

Abim senle mutlu degil cocugu ver bosan lafini esinle konustunmu?bu lafi neye dayanarak soyluyolar?esin bu lafa ne dedi?yani demem o ki bu lafin asli astari yoksa bu sozu yedirmek lazim o mahlukatlara.senin yasadiginin benzerini ben yasadim tartistm ailesiyle suan gorusmuyorum hic ne bayram ne tatil inanilmaz huzur var evimde masallah.yerinde olsam gitmem asla ben zaten gitnedim gitmemde.kayinpederin kendisi istedgi zaman gelsin gorsun torununu.

ben olsam bana böyle bir harekette bulunan insanların evine gitmem asla, eşim giderse gider ama onunda 2-3 günden fazla kalmasını istemem zaten kurban bayramı bir hafta beraber tatile çıkın aile ziyareti yerine..

gaza getirmek asla istemem ama eşimin ailesi bana seninle mutlu değil falan dese çocuğu ver dese ben eşime feci sararım sen bişey dedin ki bunlar bunu söylüyo benden mi dertleniyosun bunlara derdim, sen evden kaça kaça çıkmışsın yolda seni görmüş sana inanmamak yerine seni alıp eve dönmeli mutsuz olduğumu nerden çıkardınız ne boşanması derdi, kaynını bir güzel sustururdu

Eşinizin ailesine evliliginizle ilgili konusup sizi cekistirme ihtimali var mı?Kayniniza bu gücü veren birşeyler var bence...bir de size tavsiyem eşiniz yanınızda yokken onun ailesiyle çekişmeli diyaloglara dönüşebilecek sohbetlere girmeyin."Bir daha arefeden gelmeyeceğim" demek yerine bir sonraki bayram arefeden gitmemek daha iyi olurdu.

Hanımlar eşim asla evliliğimizle ilgili kötü yorum yapmaz onlara. Ne yaşanırsa aramızda yaşanır ve biter. Ama ne yazık ki, yanımızda abisi ve eltim oturuyor ve oksursek duyuyorlar. Ev hali tartışmalar tabii ki oluyor. O tartışmalarda dedikoducu abisi vesilesiyle kaynanamlara anlatılıyor. Bunun haricinde ne eşim ne de ben onlara mutsuz olduğumuza dair bir kelime etmedik. Onlara gitmeyeceğim ama bitişiğimde diğer şeytanlar var. Bir iki seneye taşınacağım inşallah, sabır diyorum. : (

Bir de hanımlar kayınpeder beni eltimle sevmiyorum dememe rağmen konuşmam için çok zorladı, çok üzülüyormus böyle olunca. Kayinpederimi taniyorsam onlarla barıştırmak içinde çok israrci olacak. Birgün aniden kapimin önünde bile bulabilirim onları. Neden bu israr!

Abim seninle mutlu değil demelerine eşim biz çok mutluyuz diye cevap vermis.

Bana kırılıp kızmazsanız bir şey sormak istiyorum.
Kayınvaldenizle bir sonraki bayramda arife gününden gidip gitmeyeceğinizi niye tartışıyorsunuz ki...
Eş ailesiyle bırakın tartışmayı-ki tartışma adı üstünde, normali olmaz, dozu aşmış haline kavga denir- böyle alengirli konuları konuşmaya gerek yok.
Karşı taraf konuyu açsa bile yuvarlak cümlelerle; 'Daha bayrama çok var, bakalım zaman ne gösterecek?, nasip, vb.' Konuyu geçiştirip kapatırım ben olsam. Sonra eşimle konuşur uygun olan neyse ona göre hareket ederim.
Bizim kayınvaldemiz çok çok iyi olmakla birlikte bu konularda ısrarcıdır, ister ki her bayramda her tatilde onlara gidelim ve tüm tatili orda geçirelim.
Eltim bu hususta çok akıllı hareket eder. Topu kocasına atar'....... bilir anne bakalım ne diyecek?' Der konuyu kapatır.
Ben dinler, sessiz kalırım fazla yorum yapmam, alttan eşimle konuşur işimi görürüm.
Kayınvaldeniz de konuşsun dursun, kendi söylesin kendi dinlesin. Sanırım yaşınız genç, bu tip krizlere alışık değilsiniz.
Sorunuza gelince 'bayramda gitme, kayınpederini ara,gönlünü al' diyen arkadaşlara katılıyorum.
Eşinize kıyamayıp büyüklük bende kalsın der ve giderseniz olacakları düşünemiyorum.
Ondan sonra size her türlü çirkin muameleyi hak görür o hadsiz kaynınız ve annesi.
Kusura bakmayın ama eşiniz de bu hadsizlere hadlerini bildirmeli, sınır çizmeliydi.
Böyle pasif bir adamın hatrını gözetmeniz gereksiz bir incelik olur.

Hanımlar eşim asla evliliğimizle ilgili kötü yorum yapmaz onlara. Ne yaşanırsa aramızda yaşanır ve biter. Ama ne yazık ki, yanımızda abisi ve eltim oturuyor ve oksursek duyuyorlar. Ev hali tartışmalar tabii ki oluyor. O tartışmalarda dedikoducu abisi vesilesiyle kaynanamlara anlatılıyor. Bunun haricinde ne eşim ne de ben onlara mutsuz olduğumuza dair bir kelime etmedik. Onlara gitmeyeceğim ama bitişiğimde diğer şeytanlar var. Bir iki seneye taşınacağım inşallah, sabır diyorum. : (

Bir de hanımlar kayınpeder beni eltimle sevmiyorum dememe rağmen konuşmam için çok zorladı, çok üzülüyormus böyle olunca. Kayinpederimi taniyorsam onlarla barıştırmak içinde çok israrci olacak. Birgün aniden kapimin önünde bile bulabilirim onları. Neden bu israr!

Abim seninle mutlu değil demelerine eşim biz çok mutluyuz diye cevap vermis.
Kayinpederinin iyi niyetini anlayabiliyorum fakat alttan alttan herkesle konusturup biaraya getircek sizi yine sil bastan ayni problemleri yasamaniz buyuk ihtimal

Bana kırılıp kızmazsanız bir şey sormak istiyorum.
Kayınvaldenizle bir sonraki bayramda arife gününden gidip gitmeyeceğinizi niye tartışıyorsunuz ki...
Eş ailesiyle bırakın tartışmayı-ki tartışma adı üstünde, normali olmaz, dozu aşmış haline kavga denir- böyle alengirli konuları konuşmaya gerek yok.
Karşı taraf konuyu açsa bile yuvarlak cümlelerle; 'Daha bayrama çok var, bakalım zaman ne gösterecek?, nasip, vb.' Konuyu geçiştirip kapatırım ben olsam. Sonra eşimle konuşur uygun olan neyse ona göre hareket ederim.
Bizim kayınvaldemiz çok çok iyi olmakla birlikte bu konularda ısrarcıdır, ister ki her bayramda her tatilde onlara gidelim ve tüm tatili orda geçirelim.
Eltim bu hususta çok akıllı hareket eder. Topu kocasına atar'....... bilir anne bakalım ne diyecek?' Der konuyu kapatır.
Ben dinler, sessiz kalırım fazla yorum yapmam, alttan eşimle konuşur işimi görürüm.
Kayınvaldeniz de konuşsun dursun, kendi söylesin kendi dinlesin. Sanırım yaşınız genç, bu tip krizlere alışık değilsiniz.
Sorunuza gelince 'bayramda gitme, kayınpederini ara,gönlünü al' diyen arkadaşlara katılıyorum.
Eşinize kıyamayıp büyüklük bende kalsın der ve giderseniz olacakları düşünemiyorum.
Ondan sonra size her türlü çirkin muameleyi hak görür o hadsiz kaynınız ve annesi.
Kusura bakmayın ama eşiniz de bu hadsizlere hadlerini bildirmeli, sınır çizmeliydi.
Böyle pasif bir adamın hatrını gözetmeniz gereksiz bir incelik olur.
Adamlar malesef aileleri diye kavga edemiyolar bende kavga ettgmde esim yanimdaydi tek ses cikarmadi hepsine ben bas geldim.oda bayramda sadece 2 gun giderek tepskisini gorterdi 1 yil boyunca hic gitmedi bayram diye 2 gun gtti geldi.sonucta ailesi ne olursa olsun

Adamlar malesef aileleri diye kavga edemiyolar bende kavga ettgmde esim yanimdaydi tek ses cikarmadi hepsine ben bas geldim.oda bayramda sadece 2 gun giderek tepskisini gorterdi 1 yil boyunca hic gitmedi bayram diye 2 gun gtti geldi.sonucta ailesi ne olursa olsun
Ben kavga etsin demiyorum ki.
Kaynınıza 'sen benim eşime böyle davranamazsın, haddini bil' demesi yeterli.
Abim seninle mutlu değil çocuğu bize ver boşan diyen görümcelere de 'benim adıma konuşmanıza gerek yok' demesi yeterli.
Anacığını gündeme getirmiyorum ona ne dense boş, bildiğini okuyacak nasıl olsa...
Onu bilir onu söylerim bu konuda dengeyi sağlayacak olan kocalarımız.
Siz istediğiniz kadar onlarla başettiğinizi düşünün, kocanız arkanızda durmuyorsa, boş boş konuşan kızkardeşlerine 'susun' demiyorsa, kaynınızın size olan hadsiz tutumuna bile inanmakta zorlanıyorsa siz süreçte daha çok üzülürsünüz.

Ben kavga etsin demiyorum ki.
Kaynınıza 'sen benim eşime böyle davranamazsın, haddini bil' demesi yeterli.
Abim seninle mutlu değil çocuğu bize ver boşan diyen görümcelere de 'benim adıma konuşmanıza gerek yok' demesi yeterli.
Anacığını gündeme getirmiyorum ona ne dense boş, bildiğini okuyacak nasıl olsa...
Onu bilir onu söylerim bu konuda dengeyi sağlayacak olan kocalarımız.
Siz istediğiniz kadar onlarla başettiğinizi düşünün, kocanız arkanızda durmuyorsa, boş boş konuşan kızkardeşlerine 'susun' demiyorsa, kaynınızın size olan hadsiz tutumuna bile inanmakta zorlanıyorsa siz süreçte daha çok üzülürsünüz.
Canm konu sahibi ben degilim:).ben senin lafini okuyup yorum yapmak istedm sadece

asla gitmem evlerine böyle bir şey olsa. eşimi de yollamam, çocuğumu da.
kp de öyle evlat yetiştirmenin bedelini ödeyecek maalesef.
he onu davet edebilirsiniz dışarıda görüşebilirsiniz falan.

FAntastik dörtlü iyiydi güzel espri tebrikler sormanız bile hata tabiki gitmeyin,eşinizi zor durumda bırakmak istemiyorsunuz ama eşinizde kardeşine gidip sen ne hakla benim eşimin üzerine yürür evden kovarsın diye asıl tavrı koyması gerekirken sessiz kalıyor eşiniz dahi birine bu derece iyi niyetli yaklaşırsanız gün gelir yine suçlu siz olursunuz,siz kendinize olan saygınızdan ötürü gitmeyin önce

bence siz gitmeyin kayınpederinizi size davet edin bayramdan sonra sadece onunla görüşmek kaydıyla

Back
X