Hanımlar iyi geceler hepinize. Ramazan Bayramında kaynanamla normal bir şekilde tartışırken birden işi şova dönüştürdü. ( Her zaman ki gibi) O esnada evde olan kaynım üstüme falan yürüdü ki yazarken bile inanamıyorum. Gorumcelerimde aynı şekilde abim seninle mutlu değil, çocuğu bize ver boşan dediler. Yazarken bile inanamıyorum, inanın. Evlerini terkedip, evime döndüm. Kayınpederim onlardan çok farklıdır. Adam neredeyse ağlayacaktı torunumu göremeden gittin mi diye. Hepsiyle konuşmuş, özür diliyorlar senden dedi.
Bu bayram kayınpederimin hatırına o gün kaynanamın defalarca kovduğu eve gitmeli miyim? Eşim bana bıraktı. Diğer evli kaynım eşimi bu konuda ezikler diye ve kayınpederim için gidip hemen döneyim diyorum ama eşim kurban kesmemizi istiyorsan mecbur geceden gidip sabah erkenden kurbana gitmem gerek diyor. Ya da sen hiç gelme diyor. Ama kayınpederim gitmezsem çok üzülecek. Diğer yandan gidersem o fantastik dortluyu ve üstüne nefret ettiğim kaynım ve eşini aksama kadar görmek zorunda kalacağım. Ne yapayım arkadaşlar, bana bir yol gosterin.
Bayramlarda eşinin ailesiyle gorusmeyenler var mi aranızda?