Evleneceksiniz tabi ki evlenin ama herkes evliliğinde sıkıntı çekiyor diye bir nevi kendinizi kandırmayın.
Hayatın olağan akışında olan sıkıntılar başka ama size , fikirlerinize, önem veren bir eşiniz olduğunda esktra bir sıkıntı çekmiyorsunuz. Her zaman bir orta yol buluyorsunuz.
Ne güzel ki erkek arkadaşın gayet dürüst davranıyorGünaydın Güzel kadınlar
Bir kaç kez konu actim burda. Evleneceğim insani ailem istemiyor diye. Benden 7 yaş büyük meslek olarak ben öğretmenim sevgilim güvenlik. annesi 73 babası 80 yasinda. Sevgilim Erzurumlu ama Istanbul da yaşıyor. Anne ve babası kışın 7 8 ay oğlunun yanında kalıyorlar.yazin da memleketine dönüyor. Sevgilimin erkek kardeşi de yeni evlendi. Bekar olan bir tek benim sevgilim.
7 kardeşler. erkek kardeşi eşine 4 5 ay annem babamla de kalacaklar demiş tamam denmiş mevzu bitmiş.kiz kardeşleri siz çalışıyorsunuz annem babam hanıma muhtaç faydanız olmaz bizim yanımızda kalırlar ya da ev tutarız bize yakin diyorlar.
Ama benim erkek arkadaşımla biz yıllardır bu konuyu konusuyoruz.Kendisi bana annem babama kardeşlerim de illa ki bakarlar gelir götürürler süreç içerisinde olur bu ama ben sana bunun planlamasını sözleşmesini yapamam. 2 3 ay diyemem diyor.
Ben de diyorum ki ya gitmek istemezlerse,kardeşlerin bakmam istemezse ya da nereye kadar köye gidip gelecekler bir yerde durmaları gerekecekse o zaman nolur diye soruyorum.
Bana o zaman onlara git diyemem. nerde rahat edeceklerse orda kalırlar
biz b kardeşlerim de vefasiz çıktıktan sonra onlarla konuşmanın önemi de yok diyor. huzursuz mutsuz olursak nolur diyorum. mutsuz huzursuz olmaması için ugrasacaz diyor. 2 3 ay kalacaklar desem girmezlerse bana hani 2 3 ay kalacaklardı niye gitmedi diyeceksin.benim için fedakarlık yapacaksın o zaman yeri geldiğinde ben de senin ailen için elimden gelenini yaparım diyor
73 80 yaşında olup kendi düzenleri nasıl olacak kurulu bir duzene girecekler?
Ben ona 2 3 ay bakarım daha fazlasını yapamam dedim o da ben sana net bir zaman veremem diyor kardeşler hepsi biz de bakarız diyor ama annem kızları nereye kadar bakacaklar diyor
erkek arkadaşım bana anne baba konusunun sınırlarını cizmiyor. işi sans oyununa çevirdi.
Birbirini seven insan anne baba yüzünden bitirir mi?
Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Amin canım hakkinda hayirlisi olsunkim evliyken mutlu ki herkes şikayetçi burda evelenecem diye direniyorum.kime sorsan pişman im der . çok mutluyum diyenler az.
valla hayırlı olan ne ise Allah kalbimi ona meyletsin
evlenmek istiyorum ama şuan neye karar vereceğimi bilmiyorum ya vazgeçtiğim için pişman olursam tekrar.
Neye pişman olursunuz adamın anne babasına bakmıyorsunuz diye mi? Emin olun kurtulmuş olursunuz illa bakilacaksa evliliğin tadını çıkardıktan sonra bakılmalı bence. Daha yeni gelinken evinizde 2 yaşliyla yaşamak istemezsiniz bence. Hem Daha 31 yaşındasınız yaşlı değilsiniz ki niye bu kadar umutsuzsunuz
zaten evlenirsek 1 yıl sonra gelecekler hemen değil.
Ne güzel ki erkek arkadaşın gayet dürüst davranıyor
Kendi ailesine yapacağın iyiliğin karşılığını vermeye de niyetli
Zaten çok yaşlılar Allah yine de geçinden versin ama kaç yıl daha yaşayacaklar
Şu unutulmamalı ki her evlilikte sorun oluyor
Amin. Anne babasına kardeşleriyle birlikte dönüşümlü bakacağının teminatını vermeli size. Benim ailem öyle yapmıştı. Ayıp değil bu. Herkesin bir düzeni olmalı. Bakıcı ya da yakın/altlı üstlü oturma gibi alternatifler de var tabii. Bunları oluşturmadan evlenmeyin derim. Sizi kaybetmek istemiyorsa kendisi de zaten şartları olgunlaştırır.annesi hasta diye gözümün onun de olsun istiyor ne diyim Allah hiç bir anne babayi kimseye muhtaç ettirmesin elden ayaktan düşürmesin.
Bir yıl uzun bir süre değil. Zaten buna bu kadar emin olmayın bence planı olumsuz yönde değişebilir gibi geliyor
kim evliyken mutlu ki herkes şikayetçi burda evelenecem diye direniyorum.kime sorsan pişman im der . çok mutluyum diyenler az.
valla hayırlı olan ne ise Allah kalbimi ona meyletsin
Buraya bakmayın. Burası dert köşesi. Çok mutlu evlilik var.
Ama tabii aile yanına gelin giden bir eve sığmaya çalışan mutlu olan yoktur. Bu konuda haklısınız.
Çekirdek aile bir arada yaşayan çiftlerde mutlu olan çok.
Ama kaynana kayınbabayla yaşayıp da mutlu olan, işte onu bulamazsınız
Benim de kızımın böyle bir ilişkisi olsa,istemem.
Açıkçası ben doğru hareket ettiğinde arkasında olurum.valla ben de istemem. ama kizim kendi kararini yaşamak istiyorsa her zaman arkasında olurum.
Açıkçası ben doğru hareket ettiğinde arkasında olurum.
Asla,aile çocuklarını eğitmeli ve doğru yola sokmalılar. Herkes hayırlı evlat olamaz bu yüzden.Ben de her karar da yanında olurum bir ailenin görevi tamamen böyle olmalı.
Birde şunu söyleyeyim bende Erzurum'luyum, dedemi 16 yıldır 4 evladı sırayla 3 'er ay olacak şekilde bakıyorlar, kız yada erkek evlat ayırmadan. Rahmetli anneannemde aynı şekilde yıllarca bakıldı. Ama hep tektiler, çift olarak hayatlardalarsa yakınlardan ev tutulup yardımcı olunuyor benim çevremde.evet kesinlikle haklısınız
Banliydi en son o.Biz ne desek farazi aslında.
Yaşayan bilir. Forumda cinnetnur diye bir arkadaş vardı kv yılın çoğunu onda geçiriyordu. Sonra görümce boşandı en son o da geliyordu.
Üye adını tam bilen etiketleyebilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?