Kimin ne olacağı belli olmaz olmuyor da ama senin sevgilinde kardes sayısı fazlaymış
Kabul ediyorum mustakbel kayinbaban ve kaynanan cok genc sayılmazlar ama sonucta elden ayaktan düşmemişler.
Evlat olarak annesini babasini düşünmesi güzel ama o kadar uzun süre senin evinde kalirlarsa ne evliliginden birşey anlarsın ne kocandan.
Bir kere yeni evli diye bir kavram var.
Hic mi üstün basin rahat oturmak istemeyeceksin?
Ve ya ne bilim uzanmak falan
Yemeklerini çaylarını çamaşırlarını sen yapcaksin zaten yapılır da Allah rızası için ama bu kadar kardeslerse donusumlu bakilsin
Ya da bir ev tutulsun herbirinden para çıksın erzak,fatura parasi vs
Nedir bu aileyle yaşama tantanasi
Ayrıca sakin yuksekten salliyorum gibi düşünme benim kaynanam parkinson hastası burda konularim var,gece kalkiyor ev icinde geziyor naptigini bilmiyor ona ragmen gel dememize ragmen gelipde kalmıyor
Ilerde evini satacak biz ev alcaz karsi bina ya da yan daire gibi sey yapcaz. Bilmiyorumki nasil bir hastalik alzhmeir falan a çevirir mi ALLAH korusun ve kayinbabam da yok benim. Bence onun ailesi biraz arsız.
Bizim 93 yaşında alzaymır olan bi büyük annemiz var,60 yaşından beri çocuklarının yanında kalıyor. 33 yıl dile kolay ve son 5-6 yıldır ciddi bakım gerektirir bi halde ama tüm çocukları ondan haklı olarak bezmiş durumda. El insaf yahu bazı yaşlılar cidden çok bencil. Halbuki elleri ayakları tutarken insanları bezdirmeseler.
Konusahibinde olduğu gibi iki tane yaşlı çocukların yanına nasıl sığacaklarını düşünüyorlar hayret ediyorum kör topal ayrı bi evde birbirlerini idare ederler böyle sığıntı gibi yaşamak onlara ağır gelmiyor mu
baştan güven vermeyen konuşmalar..
çok iyi düşünün derim..
Günaydın Güzel kadınlar
Bir kaç kez konu actim burda. Evleneceğim insani ailem istemiyor diye. Benden 7 yaş büyük meslek olarak ben öğretmenim sevgilim güvenlik. annesi 73 babası 80 yasinda. Sevgilim Erzurumlu ama Istanbul da yaşıyor. Anne ve babası kışın 7 8 ay oğlunun yanında kalıyorlar.yazin da memleketine dönüyor. Sevgilimin erkek kardeşi de yeni evlendi. Bekar olan bir tek benim sevgilim.
7 kardeşler. erkek kardeşi eşine 4 5 ay annem babamla de kalacaklar demiş tamam denmiş mevzu bitmiş.kiz kardeşleri siz çalışıyorsunuz annem babam hanıma muhtaç faydanız olmaz bizim yanımızda kalırlar ya da ev tutarız bize yakin diyorlar.
Ama benim erkek arkadaşımla biz yıllardır bu konuyu konusuyoruz.Kendisi bana annem babama kardeşlerim de illa ki bakarlar gelir götürürler süreç içerisinde olur bu ama ben sana bunun planlamasını sözleşmesini yapamam. 2 3 ay diyemem diyor.
Ben de diyorum ki ya gitmek istemezlerse,kardeşlerin bakmam istemezse ya da nereye kadar köye gidip gelecekler bir yerde durmaları gerekecekse o zaman nolur diye soruyorum.
Bana o zaman onlara git diyemem. nerde rahat edeceklerse orda kalırlar
biz b kardeşlerim de vefasiz çıktıktan sonra onlarla konuşmanın önemi de yok diyor. huzursuz mutsuz olursak nolur diyorum. mutsuz huzursuz olmaması için ugrasacaz diyor. 2 3 ay kalacaklar desem girmezlerse bana hani 2 3 ay kalacaklardı niye gitmedi diyeceksin.benim için fedakarlık yapacaksın o zaman yeri geldiğinde ben de senin ailen için elimden gelenini yaparım diyor
73 80 yaşında olup kendi düzenleri nasıl olacak kurulu bir duzene girecekler?
Ben ona 2 3 ay bakarım daha fazlasını yapamam dedim o da ben sana net bir zaman veremem diyor kardeşler hepsi biz de bakarız diyor ama annem kızları nereye kadar bakacaklar diyor
erkek arkadaşım bana anne baba konusunun sınırlarını cizmiyor. işi sans oyununa çevirdi.
Birbirini seven insan anne baba yüzünden bitirir mi?
Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Kimin ne olacağı belli olmaz olmuyor da ama senin sevgilinde kardes sayısı fazlaymış
Kabul ediyorum mustakbel kayinbaban ve kaynanan cok genc sayılmazlar ama sonucta elden ayaktan düşmemişler.
Evlat olarak annesini babasini düşünmesi güzel ama o kadar uzun süre senin evinde kalirlarsa ne evliliginden birşey anlarsın ne kocandan.
Bir kere yeni evli diye bir kavram var.
Hic mi üstün basin rahat oturmak istemeyeceksin?
Ve ya ne bilim uzanmak falan
Yemeklerini çaylarını çamaşırlarını sen yapcaksin zaten yapılır da Allah rızası için ama bu kadar kardeslerse donusumlu bakilsin
Ya da bir ev tutulsun herbirinden para çıksın erzak,fatura parasi vs
Nedir bu aileyle yaşama tantanasi
Ayrıca sakin yuksekten salliyorum gibi düşünme benim kaynanam parkinson hastası burda konularim var,gece kalkiyor ev icinde geziyor naptigini bilmiyor ona ragmen gel dememize ragmen gelipde kalmıyor
Ilerde evini satacak biz ev alcaz karsi bina ya da yan daire gibi sey yapcaz. Bilmiyorumki nasil bir hastalik alzhmeir falan a çevirir mi ALLAH korusun ve kayinbabam da yok benim. Bence onun ailesi biraz arsız.
Tahmin etmistim.L
Yaptığım araştırmalar neticesinde, parkinsonun kesinlikle alzheimarı getirdiğini okudum.ne yazık ki rahmetli halam da parkinson ve son zamanlarında alzheimara yakalanmıştı.dilerim tıp ilerler de böyle sevdiklerimizi gözümüzün önünde hafıza ve hatıralarını kaybettiklerine tanık olmayız
Dönüşümlü olarak bakılması en güzeli hem kimseye fazla yük olmaz hem yalnız kalmazlar 2 ser ay kalsınlar her bir cocugunda.. birlikte yasamak zor olay uzun sureli olunca karsilikli sevgi saygi da kalmiyor. Birlikte bir sure ayni evde yasadim ordan biliyorum isin sonunda dusman olursunuz. Esinizle de araniz acilir..
tüm sayfalari okudum. düsündüm durdum. allaha büyük konusmak istemiyorum annem babam var ikiside rahatsiz ama gencler ve su an rahatsizliklarina ragmen iyiler. allah onlarla sinamasin beni. elden ayakdan düsürmesin insallah. kendi ailem bu durumda olsa ne yaparim bilmiyorum simdiden bisey diyemem ama onlari tanidigim kadariyla ne bende nede diger kardeslerimde kalmak istemezler.
eger bir gün kv bana yerlesmek isterse yine büyük konusmayayim rabbim beni onla sinamasin onuda elden ayaktan düsürmesin insallah ama bosanirim da kabul etmem. bana ettiklerini bir allah bir ben bilirim. cig cig etimi kesip yese doymaz.
Bakıcı tutsunlar nedemek ya bu nebiçim üslup anne baba onlar 7 çocuk dünyaya getirip buyutmusler 7 çocuk da bi zahmet baksınlar 2 ay 2 ay kalsalar zaten senede kaç kere kalacakki valla eğer çocuklarını seviyorsanız analarını babalarında sevin bizahmetBen de misafirlik dışında uzun süreli kalan insan istemem. Kendi anam babam dahil. Bakıcı tutsunlar 7 kardeş.
dönüşümlü bakılmasına okeyim.
ama bunun siniri yok kardeşler arasında ağız birliği yok gerçi sadece benim ki farklı konuşuyor.
anlamlara kaynana ve kayınbaba misafir olunca görüyordum eşleri ile de tartışıyorlardı normalde çok iyi anlaşırlar.
amin amin.☹maalesef aynı düşünüyorum. Yine de Allah ne onları Bana ne beni onlara muhtaç etmesin
amin amin.
bu degil bundan onceki hamileligimde 30. haftada erken dogum riskim vardi doktor hastanede yat dedi ama en büyügüm rezil olmasin diye yok evde yatarim dedim. her gün ama her gün benim oldugum yere geldi arkadaslarini basina topladi piknikler mangallar yapti da demedi ki sen dinlen bi tas corba getirim sana. ha beklentim yok ondan ama bunu bana yedi kat yabancilar teklif etti de anne dedigim kadin anani cagir da gelsin sana baksin dedi.... o yüzden kimse benden bisey beklemesin
Neden bile bile mutsuzluğa gidiyorsunuz
Ben de eşim de ogretmeniz. Alzheimer hastası anneme abim ve ben dönüşümlü bakıyorduk abimle eşi arasında bakma konusunda sorun yaşandığı için ben demeden eşim annemi alıp evimize getirdi. Gelinin yapmadığını damat yaptı... Allah kalbimize merhamet versin. Hesaplı kitaplı evlilik hayal edenlerin de huzuru bulacağına inanmıyorum.
Konu sahibi kardeşim siz iyi niyetle başlayın emin olun evinizden bereket mutluluk eksik olmayacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?