Sınırları çizilmeyen bir evlilik

Son paragraf efsane bir tespit olmus. Ancak böyle güzel anlatabilirdi.
Bana bakmasını değil sevmesini isterim...
Harikasınız.

Tesekkür ederim. Bende babaanne ile beraber yasamis biri olarak bunlari yaziyorum. Insan eti cidden agirdir. Bos yere o kadar mutsuzluklar, huzursuzluklar yasanildi ki. Hiçbirseye deger degildi. Yiten giden gençlikler, zaman,..

Yani vicdan yapilcaksa sadece yaslilara degil, bu gelinlere bos yere bu sorumlulugu yüklenmesine vicdan yapilsin.

Daha evlenmeden durum böyle işine geliyorsa demeye getirmiş nisanliniz. Aileler aynı evin içinde olmasa bile sorun oluyor bu şekilde mutlu olmanız zor. Hem ogretmensiniz. Bunca yıl okudunuz kaynana kayinbaba bakmak icinmi? Hayatta kimse vazgeçilmez degildir. İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun.

Hiç rahatını bozma bence.İlerde sorun olucak.Kendim ettim kendim buldum diyeceksın.

Benim de anneannem sadece bir evladina guvendi ona yaslandı diğerlerini kırdı. Eli ayağı tutarken bakim istedi. Başta her şey normaldi. Şimdi 80 kusur yaşında dayımın eşi 17 yıldır bakıyor. Annem de kendi rahatsızlanmadan önce alıyordu arada.

Anneannem huysuzdur biraz. Misafir istemez. Gürültü çekemez. Yengemi bir yere salmaz.

Bayramda gittik yengem dışarıda ağlıyor. Anneannem gelene gidene yengemi kotuluyor .

Olmadi yani. Kadın ne bayram bildi ne dugun. Annesi ölünce çok etkilendi ben kendi anneme hic bakamadim hic gidemedim. Omrum gecti diye.

Ikisi de mutsuz. Başka bir yol mümkündü oysa.

7 kardeş ya insaf tukurseler göl olur. Yaşli insanlari boyuna saga sola gezdiriceklerine bir kişiye yakin biyerde otursunlar bakimlari icin ortak para versin herkes, hepsi de calisiyormuş eşleri de dahil.

Ben olsam kabul edemem senenin 8 ayi ne demek? Oturur kendi anama babama bakarim daha iyi. 8 ay ne biyere gidebilirsin agiz tadiyla, ne evde oturabilirsin rahat rahat.

Asagi yukari ayni seyler. Zaten bakan evlat, yada dah dogrusu, bakan gelinin asla degeri olmuyor. Gelin daima kötü oluyor ve ona bakmayan evlatlar can oluyor. Hiç sasmiyor.

Yengene çok üzüldüm. Saçma sapan bir kültür ve dayatmadan dolayi hayati söndü.

annesi destek alarak hareket ediyor idrar kaçırma var
[/QUOTE]
Ozaman tercih size kalmış ne kadar sevdiğinize bağlı onun için bu fedakarlığı yapabilecek kadar çok seviyormusunuz 31 yaşındasınız mantığınızi elen bırakmayın o gözü kara aşklar erken yaşlarda kalıyor mantığını kullanmayıp sadece aşk evliligi yapanların mutlu olduğunu görmedim bu güne kadar.

Yani hanımefendi çok şükür ben de kimseye muhtaç değilim ve maaşım var. Elbette yeni evli çifti rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Neyse ya uzatmaya gerek yok Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

evet haklısınız
benim sabrım çok genis değil. çocuk sorumluluğunu kaldiabilcek bir yapım da yok çocukları sevmem de pek.cocuk yapamam büyük konusmayayim da.

etti :)
ama benim karşıma yine böyle bir durum gelirse o zaman da mi kaçayım başkası geldi diyelim sadece annesi ya sa babası var ya sahnesiz babasız birini mi bulsam

ay aklım gitti kalmadı

ama benim karşıma yine böyle bir durum gelirse o zaman da mi kaçayım başkası geldi diyelim sadece annesi ya sa babası var ya sahnesiz babasız birini mi bulsam

ay aklım gitti kalmadı

Annesiz babasız biri değil ama annesine babasına baktırmaya evlenmeyen biri olabilir mesela.
Ben de evliyim, eşim asla bakarız demiyor. Ben baştan şartımı söyledim.

Bence önemli bir konu çünkü yaş almışlar baya bakıma muhtaçlar mı bilmiyorum ama eğer öyleyse ki çoğu Erzurumlu kadın durumu müsaitse erkek kardeşlerinin eline bırakmaz anasını babasını. Hele sen çalışıyorsun mümkün değil bırakmazlar. 3 ay yanlız kalıyorlarsa 7 kardeş 2 ay bile baksa 2 senede 1 kere sıra gelir Allah o kadar ömür verir mi bilinmez.

Ben olsam ne yapardım daha aciz durumu düşmüş tatlı dilli güler yüzlü yaşlıları kapı kapı süründürmem ve kesinlikle göndermem biryere 1 oda veririm onlara takılsınlar evin bereketi huzuru artar. Ama kavgacı tiplerse Allah yardımcın olsun

ay aklım gitti kalmadı
Şimdiden bunun için endişe etmenize gerek yok ayrıca annesi ya da babası vefat etmiş herkes aynı evde yaşamıyor illa. Altlı üstlü de olabilirdi. Burada endişe etmeniz bana kalırsa ya başka biriyle de başıma gelir mi değil de adamın zihniyeti. Elbette annedir babadır, kapıya atılmaz, saygı duyulur bakılır ancak o kadar kardeşi varken, ben git diyemem demesi hoş değil. Baştan kardeşleriyle anlaşsa ve herkes üstüne düşeni yapsa mesele yok. Sevmedim ben zihniyetini yine de siz bilirsiniz.

ay aklım gitti kalmadı
Senin fikrine mutluluguna onem verecek , ben birsey diyemem mecbur gelecekler mantiginda olmayacak kabul etmediginde sen bilirsin demeyecek biri olmali. Anne babanin yaslanmasi durumu hepimiz icin geçerli ama zaten seni onemseyen fikrine deger veren insanla mutsuz olmazsin.

kavgacı tipler değiller
daha tam karar vermiş değilim
hayırlısı ne ise Allah onu nasip etsin Beni yalnız bırakmasın insaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…