- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
Son paragraf efsane bir tespit olmus. Ancak böyle güzel anlatabilirdi.
Bana bakmasını değil sevmesini isterim...
Harikasınız.
Daha evlenmeden durum böyle işine geliyorsa demeye getirmiş nisanliniz. Aileler aynı evin içinde olmasa bile sorun oluyor bu şekilde mutlu olmanız zor. Hem ogretmensiniz. Bunca yıl okudunuz kaynana kayinbaba bakmak icinmi? Hayatta kimse vazgeçilmez degildir. İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun.Günaydın Güzel kadınlar
Bir kaç kez konu actim burda. Evleneceğim insani ailem istemiyor diye. Benden 7 yaş büyük meslek olarak ben öğretmenim sevgilim güvenlik. annesi 73 babası 80 yasinda. Sevgilim Erzurumlu ama Istanbul da yaşıyor. Anne ve babası kışın 7 8 ay oğlunun yanında kalıyorlar.yazin da memleketine dönüyor. Sevgilimin erkek kardeşi de yeni evlendi. Bekar olan bir tek benim sevgilim.
7 kardeşler. erkek kardeşi eşine 4 5 ay annem babamla de kalacaklar demiş tamam denmiş mevzu bitmiş.kiz kardeşleri siz çalışıyorsunuz annem babam hanıma muhtaç faydanız olmaz bizim yanımızda kalırlar ya da ev tutarız bize yakin diyorlar.
Ama benim erkek arkadaşımla biz yıllardır bu konuyu konusuyoruz.Kendisi bana annem babama kardeşlerim de illa ki bakarlar gelir götürürler süreç içerisinde olur bu ama ben sana bunun planlamasını sözleşmesini yapamam. 2 3 ay diyemem diyor.
Ben de diyorum ki ya gitmek istemezlerse,kardeşlerin bakmam istemezse ya da nereye kadar köye gidip gelecekler bir yerde durmaları gerekecekse o zaman nolur diye soruyorum.
Bana o zaman onlara git diyemem. nerde rahat edeceklerse orda kalırlar
biz b kardeşlerim de vefasiz çıktıktan sonra onlarla konuşmanın önemi de yok diyor. huzursuz mutsuz olursak nolur diyorum. mutsuz huzursuz olmaması için ugrasacaz diyor. 2 3 ay kalacaklar desem girmezlerse bana hani 2 3 ay kalacaklardı niye gitmedi diyeceksin.benim için fedakarlık yapacaksın o zaman yeri geldiğinde ben de senin ailen için elimden gelenini yaparım diyor
73 80 yaşında olup kendi düzenleri nasıl olacak kurulu bir duzene girecekler?
Ben ona 2 3 ay bakarım daha fazlasını yapamam dedim o da ben sana net bir zaman veremem diyor kardeşler hepsi biz de bakarız diyor ama annem kızları nereye kadar bakacaklar diyor
erkek arkadaşım bana anne baba konusunun sınırlarını cizmiyor. işi sans oyununa çevirdi.
Birbirini seven insan anne baba yüzünden bitirir mi?
Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Hiç rahatını bozma bence.İlerde sorun olucak.Kendim ettim kendim buldum diyeceksın.Günaydın Güzel kadınlar
Bir kaç kez konu actim burda. Evleneceğim insani ailem istemiyor diye. Benden 7 yaş büyük meslek olarak ben öğretmenim sevgilim güvenlik. annesi 73 babası 80 yasinda. Sevgilim Erzurumlu ama Istanbul da yaşıyor. Anne ve babası kışın 7 8 ay oğlunun yanında kalıyorlar.yazin da memleketine dönüyor. Sevgilimin erkek kardeşi de yeni evlendi. Bekar olan bir tek benim sevgilim.
7 kardeşler. erkek kardeşi eşine 4 5 ay annem babamla de kalacaklar demiş tamam denmiş mevzu bitmiş.kiz kardeşleri siz çalışıyorsunuz annem babam hanıma muhtaç faydanız olmaz bizim yanımızda kalırlar ya da ev tutarız bize yakin diyorlar.
Ama benim erkek arkadaşımla biz yıllardır bu konuyu konusuyoruz.Kendisi bana annem babama kardeşlerim de illa ki bakarlar gelir götürürler süreç içerisinde olur bu ama ben sana bunun planlamasını sözleşmesini yapamam. 2 3 ay diyemem diyor.
Ben de diyorum ki ya gitmek istemezlerse,kardeşlerin bakmam istemezse ya da nereye kadar köye gidip gelecekler bir yerde durmaları gerekecekse o zaman nolur diye soruyorum.
Bana o zaman onlara git diyemem. nerde rahat edeceklerse orda kalırlar
biz b kardeşlerim de vefasiz çıktıktan sonra onlarla konuşmanın önemi de yok diyor. huzursuz mutsuz olursak nolur diyorum. mutsuz huzursuz olmaması için ugrasacaz diyor. 2 3 ay kalacaklar desem girmezlerse bana hani 2 3 ay kalacaklardı niye gitmedi diyeceksin.benim için fedakarlık yapacaksın o zaman yeri geldiğinde ben de senin ailen için elimden gelenini yaparım diyor
73 80 yaşında olup kendi düzenleri nasıl olacak kurulu bir duzene girecekler?
Ben ona 2 3 ay bakarım daha fazlasını yapamam dedim o da ben sana net bir zaman veremem diyor kardeşler hepsi biz de bakarız diyor ama annem kızları nereye kadar bakacaklar diyor
erkek arkadaşım bana anne baba konusunun sınırlarını cizmiyor. işi sans oyununa çevirdi.
Birbirini seven insan anne baba yüzünden bitirir mi?
Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Benim de anneannem sadece bir evladina guvendi ona yaslandı diğerlerini kırdı. Eli ayağı tutarken bakim istedi. Başta her şey normaldi. Şimdi 80 kusur yaşında dayımın eşi 17 yıldır bakıyor. Annem de kendi rahatsızlanmadan önce alıyordu arada.Tesekkür ederim. Bende babaanne ile beraber yasamis biri olarak bunlari yaziyorum. Insan eti cidden agirdir. Bos yere o kadar mutsuzluklar, huzursuzluklar yasanildi ki. Hiçbirseye deger degildi. Yiten giden gençlikler, zaman,..
Yani vicdan yapilcaksa sadece yaslilara degil, bu gelinlere bos yere bu sorumlulugu yüklenmesine vicdan yapilsin.
anlaşmamız sevgisi saygısı
Benim de anneannem sadece bir evladina guvendi ona yaslandı diğerlerini kırdı. Eli ayağı tutarken bakim istedi. Başta her şey normaldi. Şimdi 80 kusur yaşında dayımın eşi 17 yıldır bakıyor. Annem de kendi rahatsızlanmadan önce alıyordu arada.
Anneannem huysuzdur biraz. Misafir istemez. Gürültü çekemez. Yengemi bir yere salmaz.
Bayramda gittik yengem dışarıda ağlıyor. Anneannem gelene gidene yengemi kotuluyor .
Olmadi yani. Kadın ne bayram bildi ne dugun. Annesi ölünce çok etkilendi ben kendi anneme hic bakamadim hic gidemedim. Omrum gecti diye.
Ikisi de mutsuz. Başka bir yol mümkündü oysa.
Yani hanımefendi çok şükür ben de kimseye muhtaç değilim ve maaşım var. Elbette yeni evli çifti rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Neyse ya uzatmaya gerek yok Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.Yoo ben gayet yazdiklarinizi karsi bir yorum yazdim. Vefasiz evlatlardan bahs ediyordun.
Bende bir anneyim ve ben istemem cocugumun huzuru, mutlulugu bozulsun diye. Benim ömrümün yetinceye kadar kendi evimde yasamayi isterim. Evladimi o yükün altina koymak istemem, o sorumlulugu tasimasini istemem.
Bana bakmasini istemem, beni sevmesini isterim. Benim ile konusmaya ihtiyaci olsun, arada dertlesip, gezelim isterim. Ben onun annesiyim, ömrüm yetinceye kadar ben ona bakarim. Ben bakima ihtiyacim olursa, hemsire var, gündelikci var. Kizimin yapmasini istemem.
Konu sahibi mesleği olan aklı basında bir kadınsın, su an "seni de magdur etmem orta yolu buluruz , kaç kardeşiz tabiki sadece bizim butun yuku ustlenmemiz gerekmıyor" demeyen senın hislerine deger vermeyen biz bakarız biz ederiz ben bişey demem diyen bir insanla ilerde mutlu olabilir misin sen söyle? Erkeklerin bakarız dedikleri "sen bakarsın" anlamını taşıyor. Kendisi işten gelecek ailesiyle sohbet edecek sense evin içinde işlerden basını kaldıramıcaksın. Birde cocuk olacak. Tadından yenmez. Evlilik zor mesele. 7 kardeşi olan birinin ailesine sadece sen bakmak istiyorsan evlen. Zoruna gitmeyecekse. Yerinde olsam bekarlıgımı yasardım hizmetci olmaktansa.
etti :)He birde , teyzemın kocası da aynı sizinki gibi ben bişey diyemem kafasında bir adam(!). 5 kardeş olmalarına ragmen hepsi "benim karım bakmak istemiyor" dedikleri için teyzem 10 yıl kadar kayınpederine bakmak altına kadar temızlemek zorunda kaldı. Belki birşeyler ifade eder.
etti :)
ama benim karşıma yine böyle bir durum gelirse o zaman da mi kaçayım başkası geldi diyelim sadece annesi ya sa babası var ya sahnesiz babasız birini mi bulsam
ay aklım gitti kalmadı
İnşaAllah allah size muhtaç etmez, sizi de sizin çocuklaraAnnesiz babasız biri değil ama annesine babasına baktırmaya evlenmeyen biri olabilir mesela.
Ben de evliyim, eşim asla bakarız demiyor. Ben baştan şartımı söyledim.
İnşaAllah allah size muhtaç etmez, sizi de sizin çocuklara
Şimdiden bunun için endişe etmenize gerek yok ayrıca annesi ya da babası vefat etmiş herkes aynı evde yaşamıyor illa. Altlı üstlü de olabilirdi. Burada endişe etmeniz bana kalırsa ya başka biriyle de başıma gelir mi değil de adamın zihniyeti. Elbette annedir babadır, kapıya atılmaz, saygı duyulur bakılır ancak o kadar kardeşi varken, ben git diyemem demesi hoş değil. Baştan kardeşleriyle anlaşsa ve herkes üstüne düşeni yapsa mesele yok. Sevmedim ben zihniyetini yine de siz bilirsiniz.etti :)
ama benim karşıma yine böyle bir durum gelirse o zaman da mi kaçayım başkası geldi diyelim sadece annesi ya sa babası var ya sahnesiz babasız birini mi bulsam
ay aklım gitti kalmadı
Senin fikrine mutluluguna onem verecek , ben birsey diyemem mecbur gelecekler mantiginda olmayacak kabul etmediginde sen bilirsin demeyecek biri olmali. Anne babanin yaslanmasi durumu hepimiz icin geçerli ama zaten seni onemseyen fikrine deger veren insanla mutsuz olmazsin.etti :)
ay aklım gitti kalmadı
kavgacı tipler değillerBence önemli bir konu çünkü yaş almışlar baya bakıma muhtaçlar mı bilmiyorum ama eğer öyleyse ki çoğu Erzurumlu kadın durumu müsaitse erkek kardeşlerinin eline bırakmaz anasını babasını. Hele sen çalışıyorsun mümkün değil bırakmazlar. 3 ay yanlız kalıyorlarsa 7 kardeş 2 ay bile baksa 2 senede 1 kere sıra gelir Allah o kadar ömür verir mi bilinmez.
Ben olsam ne yapardım daha aciz durumu düşmüş tatlı dilli güler yüzlü yaşlıları kapı kapı süründürmem ve kesinlikle göndermem biryere 1 oda veririm onlara takılsınlar evin bereketi huzuru artar. Ama kavgacı tiplerse Allah yardımcın olsun
Amin anladığım kadarıyla sen gönlü güzel bir insansın Allah gönlüne göre versin .kavgacı tipler değiller
daha tam karar vermiş değilim
hayırlısı ne ise Allah onu nasip etsin Beni yalnız bırakmasın insaallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?