Sınırları çizilmeyen bir evlilik

Salt ayrılma sebebiniz bile olabilir.
Tahammül sınırlarınızı biliyorsunuzdur ailesini de pek tanımıyorsunuz anladığım kadarıyla.
Kardeşler genelde o topa girmez isin içinde siz kalırsınız. Hele ki tanımadan içlerine girmeden durum değerlendirmesi yapmadan evlilik düşünmeyin derim.
Aile kıymetli tabiki atmasın ama ailesi ve sizin aranizdaki dengeyi korumak zorunda.
Ki erkeklerin genelinde bu terazi şaşıyor ve aile olan taraf ağır basıyor.
Bdv'de açılan konuları yaşayanların tecrübesiyle sabit..

Bende bir anne olarak yazıyorum; bana yaşlanınca bakar diye doğurmadim.. siz o niyetle doğurmuş olabilirsiniz.. bilemem...
O sizin veya böyle düşünenlerin yanlışı der geçerim..

zorda kalan hasta bakıma muhtaç durumlar var ise o zaman da sadece evlat vazifesi değil insanlik vazifesi derim... Parası olan bakıcı tutar olmayan kendi bakar.. ama sokağa da atmaz . Atmamali..
insanlik vazifesi yani...

Herkes eşit şartlarda hayatlar da yaşamıyor... Evet insan ağırdır kolay değildir.. evliliğin ilk zamanlari herkes daha özgür hareket etmek ister her şeyi anlar ve doğru bulurum.
Ama işte herkese hayat her zaman eşit şartlar sunmuyor... Ne yapalım şimdi?

Sevdiği anlaştığı mutlu olduğu bir birlikteliği var.. arada bir 80 yasinda yaşlı ana babası gelecek diye ayrılmak mı gerekir illa ki?

Herkes anneanneniz gibi dinç değildir.. Allah ömürler versin ama işte hayat herkese eşit şartlar sunmuyor. İnsan nihayetinde hayalini değil kaderini de yaşıyor.

Soyle dusun o insanlar yatalak olursa altindan kakasini cisini alabilecekmisin cevabin evetse evlen.cunku bu isler dusundugun kadar basit degil.yasli insanlar agzini kapatip yemek yiyemez sapirdatir bunlar seni rahatsiz edermi.bana gore bitirmelisin

benim annem de kemik erimesi başlangıcı var. 5 10 yıl sonra benim annemin de çişini kakasini ben ya da gelini temizleyecek
bir sınav mıdır diye düşünüyorum..

Valla evlenmeden once ne vaatler veriliyor da evlenince hepsi unutuluyor. Sozlere bakma sen. Hep derim anneler ve babalar hissediyor diye. Ben de anne ve babamin istemedigi biriyle evlendim. 12 yil sonra bitti. Kesinlikle buyukler icgudu mu ne bilmiyorum ama kizlarinin mutsuz olacagini hissediyorlar. Bana cok sey soylemisti ailem ama ben dinlemedim. Simdi diyorum cok haklilarmis keske dinleseymisim. Ailenin sozunu dinle, evlenme bu adamla.

En basitinden cinselliği nasıl yaşayacaksınız yan odada iki tane yaşlı varken? Romantik bir akşam yemeği yapayım mumları yakalım yiyelim deseniz, masanın öbür ucunda ağız şapırdatan kayınpederiniz olacak. Evde şortla veya sutyensiz gezdiğinizde ana babası huzursuz olmayacak mı? Arkadaşlarınızı çocuklu misafirlerinizi çağırsanız ana babasının kafası kaldıracak mı? Üstelik tutulan bir bakıcı 7/24 evde onların yanında olacak (izin zamanlarında da çocuklar olarak sizler bakacaksınız) ama siz 7/24 başlarında olamayacaksınız çünkü çalışıyorsunuz.
Bu tür günlük problemleri sorsanız sevgilinize?

Hiçbir şekilde birbirinize uymuyorsunuz bence

herkesin şartları aynı değil evet.bakima muhtaç olduklari için tek başına yasayamâdiklari için erkek arkadaşım ev tutma taraftarı değil. ama bana mutsuz huzursuz olacaksak katlanamaz mecbur diyor çocuğum olsa hangi birine yetişeceğim.. kardeşleri vefasiz çıkarsa naparim o zaman. hem iş hem çocuk hem kv kp

evet çoğu evlikler ailelerin araya girmesiyle biter.

Ama başka biri ile de olsa 5 yıl sonra annesi hastalansa gelip biz de kalsa o zamann ne farkı kalıyor? böyle de düşünüyorum
basimin ustunde yeri var der katlanirsin hicbirimizin garantisi yok tabi ki hayat her seye gebe...

lakin burda goz gore gore kabullenme soz konusu.

ben olsam istemezdim...zaten meslekleriniz de uyusmuyor..

bütün bunları ben de sordum herşeyi ama bunlar ufak tefek şeyler her gün yapılacak şeyler değil yalnız kaldığımız zaman yaparız diyor

Evet cok uzucu gercketn, biz dedeme bakarken amcam hic armazdi bile amcamin dedeme borcu vardi dedm amcam arasa para isteyecekti ondan ama ben uni kazanmistim bana harclik verebilmek icin bize derdi arayin soyleyin ona yanima gelsin diye biz de aramazdik dedemden rahtsiz oldugumuzu sanmasinlar diye mecbur yalan soylerdik telefinlari bozulms ulasamiyoruz derdik en sonunda dedem bana bir bagirdi yalan soylemeyin bana ara ben konusacagim diye mecbur aradim bagirdi cagirdi telde, ertesi gun amcam geldi hadi seni goturecegim diye dedem de ben rahatim burda gelmem bir yere sen benim parami ver kizim(benden bahsediyor) okula gidecek 5 kurus para veremiycem mi ben dedi...canim dedem Allah rahmet eylesin... ama her yasli bir olmuyor benm dedm kolay bir insandi agzi dualiydj hic birimizi uzmezdi ama teyzemn kp torunlarina bilr bagirip aglatirdi ona kimse bakmak istemezdi hep kufir ederdi

Iyide baska bir ev tutmak, sokaga atmakmi oluyor? Köyden oglunun evine mekik dönmek icin yetirici kadar dinc olan insanlar, niye kendi evinde kalmak icin dinc degil. Bir gündelikci gelse, temizlik ve yemekte yapilmayacak. Kendi evinde kalmanin nesi agir oluyor o zaman?

Ki bu insanlar kizlarin yaninda kalmak istemiyor, damat rahatsiz oluyor diye. Niye gelin tüm yükü cekmek zorunda?

Baze insanlar yasliligin arkasinda saklanarak evlatlara zülüm ediyorlar. Asil konu bu.

evlenirken seviyorum öldüm bittim diye degil de mantikli buluyorum bu evliligi diye yap.duygu da olsun tabi ama yuzde 51 mantik olsun.

bu cocukla ana sartlarin uymuyor.mantiksiz bir birliktelik...

cok pisman olursun yol yakinken ayril..iki uzulur unutursun

Bir tanıdığımızın babası 90 kusur yaşında. 3 kardeş bir olup bakıcı tuttular. Amca her evladında 4ay kalıyor. Bakıcıda onunla geziyor. Gittiği evde ufak tefek işlere de bakıyor. Aileden biri oldu artık.

bütün bunları ben de sordum herşeyi ama bunlar ufak tefek şeyler her gün yapılacak şeyler değil yalnız kaldığımız zaman yaparız diyor
1- hiçbir zaman yalnız kalmayabilirsiniz.
2- evet bunlar her zaman yapılacak şeyler.seks,kavga,misafir,bunalım,doğaçlama gezi,hastalık,başka yere davet edilme...her zaman olacak.insan romantik akşam geçirmek istediğinde neyse üç beş seneye ölürler o zaman salonda rahatça sevişiriz diye randevu defterine not mu düşecek?
Kusura bakmayın siz bunları bilmiyor değilsiniz.sizi vicdansızlıkla suçlayanlar okusun diye yazıyorum.siz gayet vicdanlı ve payına düşeni yapan bir genç kadınsınız.

kesinlikle öyle gelinlerinden beklentileri var. diğer oğlu için bu gelin bize bakmaz demişti babası.

işte planı siniri yok bizim durumumuzun şans oyunu gibi .
böyle olsa başımın üstünde yerleri var.

Zor bir geçmişin var biliyorum canım, bu sende büyük bir etki bıraktığını düşünüyorum, en başta kişiliğin bundan çok etkilendi.daha önce yazdıklarını da okudum, bu özgüvenini de düşürmüş.bu nedenle sevgilin hiç tavizsiz, orta yolu bulmadan seni isteklerini yok sayarak,sana dayatıyor istediğini.çünkü sen onu kurtarıcı gibi , bir çıkış kapısı gibi öyle sabit fikirle benimsemişsin.bunun kokusunu alan sevgili de çok rahat anam babam diye tutturuyor.neden acaba,kimse anne babaya bakma demiyor,hep birlikte elimizi taşın altına koyalım diyorken?

Anne babanız çok şeyin farkında,meslek denkliği yok,gelir eşitsizliği bir yanda hadi bunlar es geçilebilir, sizi yok saymasa.ne olursa olsun anneni babanı dinle,yoksa daha da dibe batarsın,sömürülürsün ve ezilirsin.çünkü karakterin pek güçlü değil,pasif kalıyorsun.zaten bu nedenle sevgilin seni umursamıyor .4—5 senedir aynı mesele var, bir türlü çözülememiş,ayrılmışsınız olmamış yine barışmışsınız.farkında ona muhtaç olduğunu o yüzden rahat rahat dayatıyor isteğini sana.

Ayrıca 4 senedir bir çözümsüzlük varken neden bu ilişkiyi sürdürüyorsun?bırak yapışma yakasına,ısrarla bu ilişkiyi yürütme

Konu sahibi mesleği olan aklı basında bir kadınsın, su an "seni de magdur etmem orta yolu buluruz , kaç kardeşiz tabiki sadece bizim butun yuku ustlenmemiz gerekmıyor" demeyen senın hislerine deger vermeyen biz bakarız biz ederiz ben bişey demem diyen bir insanla ilerde mutlu olabilir misin sen söyle? Erkeklerin bakarız dedikleri "sen bakarsın" anlamını taşıyor. Kendisi işten gelecek ailesiyle sohbet edecek sense evin içinde işlerden basını kaldıramıcaksın. Birde cocuk olacak. Tadından yenmez. Evlilik zor mesele. 7 kardeşi olan birinin ailesine sadece sen bakmak istiyorsan evlen. Zoruna gitmeyecekse. Yerinde olsam bekarlıgımı yasardım hizmetci olmaktansa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…