- 23 Nisan 2018
- 1.992
- 5.258
- 108
Bir anne olarak diyorum bunu, çocuk sahibi olmak zaten bencilce bir his.
Bizler bir duyguyu yaşamak için çocuk yapıp bakıp büyütüyoruz. Bizim vazifemi hakkıyla bakmak. Yaşlanınca bize baksınlar diye değil.
Ben istemem oğlumun yeni evliylen benle yaşamsını. Gençken gezecek tozacak, eşiyle hayatın tadını çıkaracak. O da biricik hayatını en güzel şekliyle yaşamalı.
Allah elden ayaktan düşürmesin elbette ama insan eti ağırdır derler. Çok zor bakılması bakması.
Ben istemem açıkçası beraber yaşamak.
Rahatsılığı yoksa kendi yaşamalı insan. Benim anneannem 85 yaşındaydı bizi evinde ağırlardı. Her gün çocukları uğrardı, kimi kahvaltıya kimi sabah kahvesine kimi akşam yemeğine gelirdi. Sığıntılık hissini yaşamadığı için de güzel yaşadı. İnsan bi başkasının evine evladı da olda sığmaya çalışınca mutu yaşamıyor. Kendi misafirini eşini dostunu ağırlamak en güzeli.
Soyle dusun o insanlar yatalak olursa altindan kakasini cisini alabilecekmisin cevabin evetse evlen.cunku bu isler dusundugun kadar basit degil.yasli insanlar agzini kapatip yemek yiyemez sapirdatir bunlar seni rahatsiz edermi.bana gore bitirmelisin
Valla evlenmeden once ne vaatler veriliyor da evlenince hepsi unutuluyor. Sozlere bakma sen. Hep derim anneler ve babalar hissediyor diye. Ben de anne ve babamin istemedigi biriyle evlendim. 12 yil sonra bitti. Kesinlikle buyukler icgudu mu ne bilmiyorum ama kizlarinin mutsuz olacagini hissediyorlar. Bana cok sey soylemisti ailem ama ben dinlemedim. Simdi diyorum cok haklilarmis keske dinleseymisim. Ailenin sozunu dinle, evlenme bu adamla.travma mi ne siz sorun ne ben
bu saatten sonra tamamen kapatmış olacağım evliliği öteki türlü ben nde bu kafa olduktan sonra evliliğin altından da kalkar miyim bilemem Hayırlısı olsun insaAllah
annesi destek alarak hareket ediyor idrar kaçırma var
Günaydın Güzel kadınlar
Bir kaç kez konu actim burda. Evleneceğim insani ailem istemiyor diye. Benden 7 yaş büyük meslek olarak ben öğretmenim sevgilim güvenlik. annesi 73 babası 80 yasinda. Sevgilim Erzurumlu ama Istanbul da yaşıyor. Anne ve babası kışın 7 8 ay oğlunun yanında kalıyorlar.yazin da memleketine dönüyor. Sevgilimin erkek kardeşi de yeni evlendi. Bekar olan bir tek benim sevgilim.
7 kardeşler. erkek kardeşi eşine 4 5 ay annem babamla de kalacaklar demiş tamam denmiş mevzu bitmiş.kiz kardeşleri siz çalışıyorsunuz annem babam hanıma muhtaç faydanız olmaz bizim yanımızda kalırlar ya da ev tutarız bize yakin diyorlar.
Ama benim erkek arkadaşımla biz yıllardır bu konuyu konusuyoruz.Kendisi bana annem babama kardeşlerim de illa ki bakarlar gelir götürürler süreç içerisinde olur bu ama ben sana bunun planlamasını sözleşmesini yapamam. 2 3 ay diyemem diyor.
Ben de diyorum ki ya gitmek istemezlerse,kardeşlerin bakmam istemezse ya da nereye kadar köye gidip gelecekler bir yerde durmaları gerekecekse o zaman nolur diye soruyorum.
Bana o zaman onlara git diyemem. nerde rahat edeceklerse orda kalırlar
biz b kardeşlerim de vefasiz çıktıktan sonra onlarla konuşmanın önemi de yok diyor. huzursuz mutsuz olursak nolur diyorum. mutsuz huzursuz olmaması için ugrasacaz diyor. 2 3 ay kalacaklar desem girmezlerse bana hani 2 3 ay kalacaklardı niye gitmedi diyeceksin.benim için fedakarlık yapacaksın o zaman yeri geldiğinde ben de senin ailen için elimden gelenini yaparım diyor
73 80 yaşında olup kendi düzenleri nasıl olacak kurulu bir duzene girecekler?
Ben ona 2 3 ay bakarım daha fazlasını yapamam dedim o da ben sana net bir zaman veremem diyor kardeşler hepsi biz de bakarız diyor ama annem kızları nereye kadar bakacaklar diyor
erkek arkadaşım bana anne baba konusunun sınırlarını cizmiyor. işi sans oyununa çevirdi.
Birbirini seven insan anne baba yüzünden bitirir mi?
Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Bende bir anne olarak yazıyorum; bana yaşlanınca bakar diye doğurmadim.. siz o niyetle doğurmuş olabilirsiniz.. bilemem...
O sizin veya böyle düşünenlerin yanlışı der geçerim..
zorda kalan hasta bakıma muhtaç durumlar var ise o zaman da sadece evlat vazifesi değil insanlik vazifesi derim... Parası olan bakıcı tutar olmayan kendi bakar.. ama sokağa da atmaz . Atmamali..
insanlik vazifesi yani...
Herkes eşit şartlarda hayatlar da yaşamıyor... Evet insan ağırdır kolay değildir.. evliliğin ilk zamanlari herkes daha özgür hareket etmek ister her şeyi anlar ve doğru bulurum.
Ama işte herkese hayat her zaman eşit şartlar sunmuyor... Ne yapalım şimdi?
Sevdiği anlaştığı mutlu olduğu bir birlikteliği var.. arada bir 80 yasinda yaşlı ana babası gelecek diye ayrılmak mı gerekir illa ki?
Herkes anneanneniz gibi dinç değildir.. Allah ömürler versin ama işte hayat herkese eşit şartlar sunmuyor. İnsan nihayetinde hayalini değil kaderini de yaşıyor.
basimin ustunde yeri var der katlanirsin hicbirimizin garantisi yok tabi ki hayat her seye gebe...evet çoğu evlikler ailelerin araya girmesiyle biter.
Ama başka biri ile de olsa 5 yıl sonra annesi hastalansa gelip biz de kalsa o zamann ne farkı kalıyor? böyle de düşünüyorum
bütün bunları ben de sordum herşeyi ama bunlar ufak tefek şeyler her gün yapılacak şeyler değil yalnız kaldığımız zaman yaparız diyorEn basitinden cinselliği nasıl yaşayacaksınız yan odada iki tane yaşlı varken? Romantik bir akşam yemeği yapayım mumları yakalım yiyelim deseniz, masanın öbür ucunda ağız şapırdatan kayınpederiniz olacak. Evde şortla veya sutyensiz gezdiğinizde ana babası huzursuz olmayacak mı? Arkadaşlarınızı çocuklu misafirlerinizi çağırsanız ana babasının kafası kaldıracak mı? Üstelik tutulan bir bakıcı 7/24 evde onların yanında olacak (izin zamanlarında da çocuklar olarak sizler bakacaksınız) ama siz 7/24 başlarında olamayacaksınız çünkü çalışıyorsunuz.
Bu tür günlük problemleri sorsanız sevgilinize?
Evet cok uzucu gercketn, biz dedeme bakarken amcam hic armazdi bile amcamin dedeme borcu vardi dedm amcam arasa para isteyecekti ondan ama ben uni kazanmistim bana harclik verebilmek icin bize derdi arayin soyleyin ona yanima gelsin diye biz de aramazdik dedemden rahtsiz oldugumuzu sanmasinlar diye mecbur yalan soylerdik telefinlari bozulms ulasamiyoruz derdik en sonunda dedem bana bir bagirdi yalan soylemeyin bana ara ben konusacagim diye mecbur aradim bagirdi cagirdi telde, ertesi gun amcam geldi hadi seni goturecegim diye dedem de ben rahatim burda gelmem bir yere sen benim parami ver kizim(benden bahsediyor) okula gidecek 5 kurus para veremiycem mi ben dedi...canim dedem Allah rahmet eylesin... ama her yasli bir olmuyor benm dedm kolay bir insandi agzi dualiydj hic birimizi uzmezdi ama teyzemn kp torunlarina bilr bagirip aglatirdi ona kimse bakmak istemezdi hep kufir ederdiÇok haklısınız biz de benzer şekilde bir yaşlımıza bakıyoruz zaman zaman.kendince planladığı süre bitip de diğer evlatları arayıp sormayınca almaya gelmeyince boynu bükülüyor.biz hemen yok canım biz aradık gelmeyin dedik filan diyoruz ama kanmıyor.gözü kapıda telefonda bekliyor onlar da gelsin alsın hatırlasın diye.üzülmemek elde değil
Bende bir anne olarak yazıyorum; bana yaşlanınca bakar diye doğurmadim.. siz o niyetle doğurmuş olabilirsiniz.. bilemem...
O sizin veya böyle düşünenlerin yanlışı der geçerim..
zorda kalan hasta bakıma muhtaç durumlar var ise o zaman da sadece evlat vazifesi değil insanlik vazifesi derim... Parası olan bakıcı tutar olmayan kendi bakar.. ama sokağa da atmaz . Atmamali..
insanlik vazifesi yani...
Herkes eşit şartlarda hayatlar da yaşamıyor... Evet insan ağırdır kolay değildir.. evliliğin ilk zamanlari herkes daha özgür hareket etmek ister her şeyi anlar ve doğru bulurum.
Ama işte herkese hayat her zaman eşit şartlar sunmuyor... Ne yapalım şimdi?
Sevdiği anlaştığı mutlu olduğu bir birlikteliği var.. arada bir 80 yasinda yaşlı ana babası gelecek diye ayrılmak mı gerekir illa ki?
Herkes anneanneniz gibi dinç değildir.. Allah ömürler versin ama işte hayat herkese eşit şartlar sunmuyor. İnsan nihayetinde hayalini değil kaderini de yaşıyor.
meslekleri çok sorun olarak görmüyorum.anne baba yanında.basimin ustunde yeri var der katlanirsin hicbirimizin garantisi yok tabi ki hayat her seye gebe...
lakin burda goz gore gore kabullenme soz konusu.
ben olsam istemezdim...zaten meslekleriniz de uyusmuyor..
1- hiçbir zaman yalnız kalmayabilirsiniz.bütün bunları ben de sordum herşeyi ama bunlar ufak tefek şeyler her gün yapılacak şeyler değil yalnız kaldığımız zaman yaparız diyor
Iyide baska bir ev tutmak, sokaga atmakmi oluyor? Köyden oglunun evine mekik dönmek icin yetirici kadar dinc olan insanlar, niye kendi evinde kalmak icin dinc degil. Bir gündelikci gelse, temizlik ve yemekte yapilmayacak. Kendi evinde kalmanin nesi agir oluyor o zaman?
Ki bu insanlar kizlarin yaninda kalmak istemiyor, damat rahatsiz oluyor diye. Niye gelin tüm yükü cekmek zorunda?
Baze insanlar yasliligin arkasinda saklanarak evlatlara zülüm ediyorlar. Asil konu bu.
Bir tanıdığımızın babası 90 kusur yaşında. 3 kardeş bir olup bakıcı tuttular. Amca her evladında 4ay kalıyor. Bakıcıda onunla geziyor. Gittiği evde ufak tefek işlere de bakıyor. Aileden biri oldu artık.
travma mi ne siz sorun ne ben
bu saatten sonra tamamen kapatmış olacağım evliliği öteki türlü ben nde bu kafa olduktan sonra evliliğin altından da kalkar miyim bilemem Hayırlısı olsun insaAllah
annesi destek alarak hareket ediyor idrar kaçırma var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?