evet ben de doğudan başka yerdeyim.Zaten yaşlı insanlar yaşayacakları şurda kaç sene. Tabi Allah bilir kimin önce öleceğini ama mevzu daha farklı bir soruna gebe bence. Ben mesleki eşitliği önemsiyorum. Sizin ve eşinizin meslekleri uyumsuz. Bu sıkıntı olacak bir durum. Bunun üstünde daha çok düsünmelisiniz bence. Ayrıca yazılanlardan anladığim farklı kültürlerinizin olduğu. Sizin iş sıkıntılı gibi
Kimse yanlış anlamasın ama doğu kültüründe biraz bu dayatma var.O kültürde hep içiçe bir yaşam söz konusu.Benim nişanlımda doğulu aynı anlayış onlarda da var.Bu sebeple onların bu yaşam tarzını değiştiremeyeceğin için ya katlanıcaksın ya da ayrılıcaksın karar senin tabi.
herkesin şartları aynı değil evet.bakima muhtaç olduklari için tek başına yasayamâdiklari için erkek arkadaşım ev tutma taraftarı değil. ama bana mutsuz huzursuz olacaksak katlanamaz mecbur diyor çocuğum olsa hangi birine yetişeceğim.. kardeşleri vefasiz çıkarsa naparim o zaman. hem iş hem çocuk hem kv kp
Aslında şans oyunu gibi değil durumunuz. Sevgilinizin tavrından ben "anne babama ben bakacağım. bunu kabullen" mesajı aldım.işte planı siniri yok bizim durumumuzun şans oyunu gibi .
böyle olsa başımın üstünde yerleri var.
Zor bir geçmişin var biliyorum canım, bu sende büyük bir etki bıraktığını düşünüyorum, en başta kişiliğin bundan çok etkilendi.daha önce yazdıklarını da okudum, bu özgüvenini de düşürmüş.bu nedenle sevgilin hiç tavizsiz, orta yolu bulmadan seni isteklerini yok sayarak,sana dayatıyor istediğini.çünkü sen onu kurtarıcı gibi , bir çıkış kapısı gibi öyle sabit fikirle benimsemişsin.bunun kokusunu alan sevgili de çok rahat anam babam diye tutturuyor.neden acaba,kimse anne babaya bakma demiyor,hep birlikte elimizi taşın altına koyalım diyorken?
Anne babanız çok şeyin farkında,meslek denkliği yok,gelir eşitsizliği bir yanda hadi bunlar es geçilebilir, sizi yok saymasa.ne olursa olsun anneni babanı dinle,yoksa daha da dibe batarsın,sömürülürsün ve ezilirsin.çünkü karakterin pek güçlü değil,pasif kalıyorsun.zaten bu nedenle sevgilin seni umursamıyor .4—5 senedir aynı mesele var, bir türlü çözülememiş,ayrılmışsınız olmamış yine barışmışsınız.farkında ona muhtaç olduğunu o yüzden rahat rahat dayatıyor isteğini sana.
Ayrıca 4 senedir bir çözümsüzlük varken neden bu ilişkiyi sürdürüyorsun?bırak yapışma yakasına,ısrarla bu ilişkiyi yürütme
İyi de madem böyle düşünüyorlar bunca zamandır neden bakmamışlar, erkek arkadaşınızın evinde kalıyorlarmış. O zaman çalışmıyor muydu erkek arkadaşınız? Evde bir hanım mı vardı? Pek samimi gelmedi bana, köprüyü geçene kadar sanki, bilemedim...kiz kardeşleri siz çalışıyorsunuz annem babam hanıma muhtaç faydanız olmaz bizim yanımızda kalırlar ya da ev tutarız bize yakin diyorlar.
öyle de olabilir böyle de olabilir diyor ben mesajı yanlış anladim demekkiAslında şans oyunu gibi değil durumunuz. Sevgilinizin tavrından ben "anne babama ben bakacağım. bunu kabullen" mesajı aldım.
İyi de madem böyle düşünüyorlar bunca zamandır neden bakmamışlar, erkek arkadaşınızın evinde kalıyorlarmış. O zaman çalışmıyor muydu erkek arkadaşınız? Evde bir hanım mı vardı? Pek samimi gelmedi bana, köprüyü geçene kadar sanki, bilemedim...
babası emekli maaşı alıyor hiç bir birikimleri yok. ayrı evimiz olduktan sonra her türlü maddi manevi yardımcı olurum.istanbulda ev tutma zor gibi kirası zaten yüksek faturaları masrafı na yetişemezler kardeşler yarn ederse olur öyle.Simdi ben anlamadim. Bu insanlarin biri 73 biri 80 yasinda. Hic mi bi dikili agaclari kenarda bi birikimleri yok? Gelseler bi ev alsalar. Orda otursalar. Emekli maasi falan da mi yok yani? Ihtiyaclarini karsilarlar. Yetemedikleri yerde kardesler birlikte para yardimi yaparlar.
Ev temizligi icin de ya kadin tutulur ya da istanbulda olanlar haftalik genel bi temizligi sirayla yaparsiniz. Boylece ayda 1 sira gelmis olur. Arada aksamlari yemege alirsiniz. Arada sizler yemek yapar goturursunuz birlikte yenir icilir.
Bilmiyorum ya. Neden bu insanlar 70ine 80ine kadar bir birikim yapmazlar ? Belki de cevremde boyle olmadigi icin tuhafima gidiyor bilmiyorum. Ama cok garip. Tamam gencken yiyoruz iciyoruz geziyorz ama bir sure sonra da yasliligi dusunmek gerekiyor.
Kaç kurtulGünaydın Güzel kadınlar
Bir kaç kez konu actim burda. Evleneceğim insani ailem istemiyor diye. Benden 7 yaş büyük meslek olarak ben öğretmenim sevgilim güvenlik. annesi 73 babası 80 yasinda. Sevgilim Erzurumlu ama Istanbul da yaşıyor. Anne ve babası kışın 7 8 ay oğlunun yanında kalıyorlar.yazin da memleketine dönüyor. Sevgilimin erkek kardeşi de yeni evlendi. Bekar olan bir tek benim sevgilim.
7 kardeşler. erkek kardeşi eşine 4 5 ay annem babamla de kalacaklar demiş tamam denmiş mevzu bitmiş.kiz kardeşleri siz çalışıyorsunuz annem babam hanıma muhtaç faydanız olmaz bizim yanımızda kalırlar ya da ev tutarız bize yakin diyorlar.
Ama benim erkek arkadaşımla biz yıllardır bu konuyu konusuyoruz.Kendisi bana annem babama kardeşlerim de illa ki bakarlar gelir götürürler süreç içerisinde olur bu ama ben sana bunun planlamasını sözleşmesini yapamam. 2 3 ay diyemem diyor.
Ben de diyorum ki ya gitmek istemezlerse,kardeşlerin bakmam istemezse ya da nereye kadar köye gidip gelecekler bir yerde durmaları gerekecekse o zaman nolur diye soruyorum.
Bana o zaman onlara git diyemem. nerde rahat edeceklerse orda kalırlar
biz b kardeşlerim de vefasiz çıktıktan sonra onlarla konuşmanın önemi de yok diyor. huzursuz mutsuz olursak nolur diyorum. mutsuz huzursuz olmaması için ugrasacaz diyor. 2 3 ay kalacaklar desem girmezlerse bana hani 2 3 ay kalacaklardı niye gitmedi diyeceksin.benim için fedakarlık yapacaksın o zaman yeri geldiğinde ben de senin ailen için elimden gelenini yaparım diyor
73 80 yaşında olup kendi düzenleri nasıl olacak kurulu bir duzene girecekler?
Ben ona 2 3 ay bakarım daha fazlasını yapamam dedim o da ben sana net bir zaman veremem diyor kardeşler hepsi biz de bakarız diyor ama annem kızları nereye kadar bakacaklar diyor
erkek arkadaşım bana anne baba konusunun sınırlarını cizmiyor. işi sans oyununa çevirdi.
Birbirini seven insan anne baba yüzünden bitirir mi?
Nasıl bir yol izlemeliyim ?
tamamKaç kurtul
Kaç yıllık sevgilinizle ilgili göz kırpıştıra kırpıştıra ben mesajı yanlış anladıö demek ki diyorsanız hem kendinizi hem ilişkinizi gözden geçirin derim. Siz ne kadar netsiniz ona karşı mesela. Kesin tavırla sürekli bakamam dediniz mi veya hiç bakamam. Kısacası siz kendi sınırlarınızı çizdiniz mi?öyle de olabilir böyle de olabilir diyor ben mesajı yanlış anladim demekki
diger gelin de pilot olacak 1 2 yil sonraBen de doğuluyum ve çok haklısınız,sülalemde bu anlamda gelini ezmeyen görmedim. Biz yeni nesil bi tık farklıyız gibi yoksa hepsi özünde aynı. Bi de öğretmen ya konusahibi tam olarak çalışıyor da demezler,hem 5bin bandında maaşı olur hem de büyüklere bakar oh ne ala gelin. Konusahibi yazık ediyor kendine
31Konu sahibi kaç yaşındasın?
Bende bir anne olarak yazıyorum; bana yaşlanınca bakar diye doğurmadim.. siz o niyetle doğurmuş olabilirsiniz.. bilemem...
O sizin veya böyle düşünenlerin yanlışı der geçerim..
zorda kalan hasta bakıma muhtaç durumlar var ise o zaman da sadece evlat vazifesi değil insanlik vazifesi derim... Parası olan bakıcı tutar olmayan kendi bakar.. ama sokağa da atmaz . Atmamali..
insanlik vazifesi yani...
Herkes eşit şartlarda hayatlar da yaşamıyor... Evet insan ağırdır kolay değildir.. evliliğin ilk zamanlari herkes daha özgür hareket etmek ister her şeyi anlar ve doğru bulurum.
Ama işte herkese hayat her zaman eşit şartlar sunmuyor... Ne yapalım şimdi?
Sevdiği anlaştığı mutlu olduğu bir birlikteliği var.. arada bir 80 yasinda yaşlı ana babası gelecek diye ayrılmak mı gerekir illa ki?
Herkes anneanneniz gibi dinç değildir.. Allah ömürler versin ama işte hayat herkese eşit şartlar sunmuyor. İnsan nihayetinde hayalini değil kaderini de yaşıyor.
Kaç yıllık sevgilinizle ilgili göz kırpıştıra kırpıştıra ben mesajı yanlış anladıö demek ki diyorsanız hem kendinizi hem ilişkinizi gözden geçirin derim. Siz ne kadar netsiniz ona karşı mesela. Kesin tavırla sürekli bakamam dediniz mi veya hiç bakamam. Kısacası siz kendi sınırlarınızı çizdiniz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?