Sınırları çizilmeyen bir evlilik

evet ben de doğudan başka yerdeyim.

Ben de doğuluyum ve çok haklısınız,sülalemde bu anlamda gelini ezmeyen görmedim. Biz yeni nesil bi tık farklıyız gibi yoksa hepsi özünde aynı. Bi de öğretmen ya konusahibi tam olarak çalışıyor da demezler,hem 5bin bandında maaşı olur hem de büyüklere bakar oh ne ala gelin. Konusahibi yazık ediyor kendine

Bende kayınvalidem ve kayinpederim ile yaşamak istemezdim... İstemem de...
Sadece böylesi hastalık muhtaçlik durumunda ben Allah'tan korkarım .. kimine yanlış gelir kimine doğru.. ama hasta bir insana ben bakmam banane demek bana hoş gelmiyor..

Evet çok zor iş kolay demiyorum..
Mesela ben minyon tipliyimdir KV ise benim neredeyse 10 katım .. yani fiziksel olarak benim onun altını almam yatalak olsa (Allah esirgesin) mümkün değil..
Ama ben bakamam ben yapamam diye de kenara çekilmek beni vicdanen çok huzursuz eder...

Gerekirse onu yatırmak kaldırmak için bir bakıcı tutarım.. ben sadece yemek işiyle ilgilenirim ya da yanında hoş sohbet etmek için otururum...

Eşimle konuşup böyle bir orta yol bulmaya çalışırım yani... Bu benim insanlık anlayışım gereği çünkü..
Hastalık muhtaçlik benim hassas noktam..

Ha keyfi olarak yaşamaya gelince yok derim bakın onu kabul etmem.. ya da maddi durum gereği olsa onu da kabul etmem... Az yerim gerekirse ac kalırım ama kendi evim olsun derim. Beraber yaşamam.

haklısınız

He birde , teyzemın kocası da aynı sizinki gibi ben bişey diyemem kafasında bir adam(!). 5 kardeş olmalarına ragmen hepsi "benim karım bakmak istemiyor" dedikleri için teyzem 10 yıl kadar kayınpederine bakmak altına kadar temızlemek zorunda kaldı. Belki birşeyler ifade eder.

kiz kardeşleri siz çalışıyorsunuz annem babam hanıma muhtaç faydanız olmaz bizim yanımızda kalırlar ya da ev tutarız bize yakin diyorlar.
İyi de madem böyle düşünüyorlar bunca zamandır neden bakmamışlar, erkek arkadaşınızın evinde kalıyorlarmış. O zaman çalışmıyor muydu erkek arkadaşınız? Evde bir hanım mı vardı? Pek samimi gelmedi bana, köprüyü geçene kadar sanki, bilemedim...

Simdi ben anlamadim. Bu insanlarin biri 73 biri 80 yasinda. Hic mi bi dikili agaclari kenarda bi birikimleri yok? Gelseler bi ev alsalar. Orda otursalar. Emekli maasi falan da mi yok yani? Ihtiyaclarini karsilarlar. Yetemedikleri yerde kardesler birlikte para yardimi yaparlar.

Ev temizligi icin de ya kadin tutulur ya da istanbulda olanlar haftalik genel bi temizligi sirayla yaparsiniz. Boylece ayda 1 sira gelmis olur. Arada aksamlari yemege alirsiniz. Arada sizler yemek yapar goturursunuz birlikte yenir icilir.
Bilmiyorum ya. Neden bu insanlar 70ine 80ine kadar bir birikim yapmazlar ? Belki de cevremde boyle olmadigi icin tuhafima gidiyor bilmiyorum. Ama cok garip. Tamam gencken yiyoruz iciyoruz geziyorz ama bir sure sonra da yasliligi dusunmek gerekiyor.

Kayınpederime 40 gün yemek yapmam gerekti eşim hergün soruyor babama yemek götürdün mü diye “Pardon da sen bana hergün sorarak babana baktığını mı zannediyorsun çok gönüllüysen hergün yemek saatinde burda ol yemeğini götür,bana da sorup durma” diye tersledim. Özür diledi sonrasında yanlış yaptığını söyledi. İşte erkekler bu kadar bakıyor anne babasına.

Merak edene evet her öğün yemek götürdüm

şimdiye kadar bekar oldukları için annesi gider yemegini yaparim hiç olmazsa demiş.
3 yilidr istanbula gidip geldiler.

babası emekli maaşı alıyor hiç bir birikimleri yok. ayrı evimiz olduktan sonra her türlü maddi manevi yardımcı olurum.istanbulda ev tutma zor gibi kirası zaten yüksek faturaları masrafı na yetişemezler kardeşler yarn ederse olur öyle.

Kaç kurtul

öyle de olabilir böyle de olabilir diyor ben mesajı yanlış anladim demekki
Kaç yıllık sevgilinizle ilgili göz kırpıştıra kırpıştıra ben mesajı yanlış anladıö demek ki diyorsanız hem kendinizi hem ilişkinizi gözden geçirin derim. Siz ne kadar netsiniz ona karşı mesela. Kesin tavırla sürekli bakamam dediniz mi veya hiç bakamam. Kısacası siz kendi sınırlarınızı çizdiniz mi?

diger gelin de pilot olacak 1 2 yil sonra
babamlar da maaşını gidip onlara mi yedireceksin diyor. benim annemler amcamlarin eşleri zamanında kaynana ile aynı evde yaşadılar ne kadar zor olduğunu biliyorlar annem bari sen rahat et diyor.

Genel olarak ama Türk toplumunda yaşlanınca insanlar hemen başka eve sığmaya özeniyor. Kastım bu benim. Yani yaşlanınca gezeyim tozayım, arkadaşlarımla görüşeyim, eşim yaşıyorsa tatle çıkarız gibi hayaller yok. Onun yerine oğlanı evlendirir evlerine yerleşiriz hayalleri var.
Benim teyzem 65inde tek bir evladı var evli, kendi evinde oturuyor. Çocuğu her gün görmeye gider, o bazen görmeye gider, arkadaşlarıyla buluşur, kardeşleriyle görüşür. Hayatını böyle kurdu yani. Ağrı sızısı elbette oluyor. Yakın tarihte gözden ameliyat oldu. Bizde kal dediler istemedi. Kızı ondan kaldı bir hafta. Anneannemden gördüğümüzden herhalde bize bu yaşlılığı aciz görüp sığıntılıpa özenmek ters geliyor

Ben söyledim 2 3 ay bakarım ama fazlasına tahammül edeme deddim erkek arkadaşım da yapamıyorsan uğraşmayalım diyor yani o çiziyor da ben çözemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…