haklısınız
Sizin gibilerden Allah razı olsun ve biz gençleri de yanlış yapma gafletinden korusun .Çok haklısınız biz de benzer şekilde bir yaşlımıza bakıyoruz zaman zaman.kendince planladığı süre bitip de diğer evlatları arayıp sormayınca almaya gelmeyince boynu bükülüyor.biz hemen yok canım biz aradık gelmeyin dedik filan diyoruz ama kanmıyor.gözü kapıda telefonda bekliyor onlar da gelsin alsın hatırlasın diye.üzülmemek elde değil
31 yaşındasınız, ayakları yere daha sağlam basan bir evlilik yapmanız lazım. Siz dert etmeseniz bile dert olan meslek sorunu var. Ailesiyle ilgili net çizdiği bir çizgi var. Bence sevgiliniz kendi memleketinden ailesiyle yaşayacak bu konuda sorun çıkarmaycak biriyle evlenmeli.Ben söyledim 2 3 ay bakarım ama fazlasına tahammül edeme deddim erkek arkadaşım da yapamıyorsan uğraşmayalım diyor yani o çiziyor da ben çözemiyorum.
Bir de sadece anne babasına değil, bayramda olsun başka zamanlarda olsun kardeşler,akrabalar,eş—dost da yaşlı ziyaretine gelecek.sadece onlara bakmakla kalmayacaksın, bu nedenle her daim evin temiz ve düzenli olması gerekecek.işte stres,evde stres,hep bir görev insanı olacaksın.insan olarak ilgiyi, sevgiyi ve muhabbeti görebilecek misin bir düşün canım.misafiri ağırlamaktan anne babana gidebilecek misin acaba?ayrıca çalışma saatin az da olsa iş çıkışı avm,sinemaya gidemeyip çorba,yemek,temizliğe gideceksin...
Bu nedenle harekete geç, tez zamanda aklını topla ve kararlı olup bu ilişkiye son ver.sene sonunda imkanın varsa il dışı iste,yeni çevre yap kendine ve bu ortamdan sıyrıl.
diger gelin de pilot olacak 1 2 yil sonra
babamlar da maaşını gidip onlara mi yedireceksin diyor. benim annemler amcamlarin eşleri zamanında kaynana ile aynı evde yaşadılar ne kadar zor olduğunu biliyorlar annem bari sen rahat et diyor.
Genel olarak ama Türk toplumunda yaşlanınca insanlar hemen başka eve sığmaya özeniyor. Kastım bu benim. Yani yaşlanınca gezeyim tozayım, arkadaşlarımla görüşeyim, eşim yaşıyorsa tatle çıkarız gibi hayaller yok. Onun yerine oğlanı evlendirir evlerine yerleşiriz hayalleri var.
Benim teyzem 65inde tek bir evladı var evli, kendi evinde oturuyor. Çocuğu her gün görmeye gider, o bazen görmeye gider, arkadaşlarıyla buluşur, kardeşleriyle görüşür. Hayatını böyle kurdu yani. Ağrı sızısı elbette oluyor. Yakın tarihte gözden ameliyat oldu. Bizde kal dediler istemedi. Kızı ondan kaldı bir hafta. Anneannemden gördüğümüzden herhalde bize bu yaşlılığı aciz görüp sığıntılıpa özenmek ters geliyor
31 yaşındasınız, ayakları yere daha sağlam basan bir evlilik yapmanız lazım. Siz dert etmeseniz bile dert olan meslek sorunu var. Ailesiyle ilgili net çizdiği bir çizgi var. Bence sevgiliniz kendi memleketinden ailesiyle yaşayacak bu konuda sorun çıkarmaycak biriyle evlenmeli.
Siz hem çalışıp hem hiçbir alternatif kabul etmeyen sevgiliniz ve ailesinin maddi manevi yükünü çekeceksiniz. Bu evlilikte size cazip gelen ne var?
Kıyamam sana çok ağır şeyler yaşamışsın,sana sert yorum yapamıyorum Allahım yardım etsin sana.
Tek diyebileceğim bu evlilikte hem maddi hem manevi sömürülürsün
4 kişi istanbul da olacak 3 kişi de erzurum da işte bunun sınırını cizmiyor erkek arkadaşımBak arkadasim rahmetli ananem alzaymir hastasiydi. 8 kardeş annemler. Annem izmirde oldugu icin 7 kardes bir ay sureyle donusumlu baktilar ananeme. Yani 7 kardesler madem konusun sirasiyla kalsin. Simdi kimse tutup anasini babasini atamaz. 7 cocuk olup huzur evine versen o anne babaya cok koyar. Ama 8 ayda uzun bir süre. Tek kendin ustlenme sorumluluğu. Ayni yerlerde iseniz her ay donusumlu bakin
50 60 yaş çok da yaşlı olma durumu değil bu aşikar. Zaten konu sahibinin açmış olduğu konudaki şahıslar 70 80 yaş civarı. Ek olarak şunu da belirteyim farkındaysanız kendim de bir anne olduğum için hassasiyet gösterdiğimi dile getirmişim. Yaşlılar gidip gençlerin evinde çöreklensin gibi bir algıya kapildiysanız şayet size tavsiyem yazdıklarımı yeniden okuyunuz .Zaten anne babanin beklentisi normal olsa, ille evladinizi yaninda kalmak istemez. Biraz yasli diye daima bakima muhtac degil ki. Yani kizlari teklif etmis, bize yakinda ev tutalim diye. Sonucta kardesler birlesip, gündelikci tutabilirler. Kardesler ziyaret edebilir, arada gezmeye götürmeler,..
Yani niye bu evlatta kalma israri? Evladin düzeni bos yere bozuluyor. Bizim toplumuzda bu "kendine biktirma" özentesi var. Kadin olunca evlendiginde, esi ona maddi anlamda baksin ister. Erkek evlenince, kadin benim yemegimi, camasirimi yapsin ister.
Yas 50-60 olunca bile kendilerini yasli bulurlar, evlatlara yüklenir.
Oysa bunlara gerek yok.
Tam da bahsettiğiniz gibi bir aileye sahibim..
Anneannem 85 yaşlarında yalnız yaşıyor kendi işini görüyor... Teyzem aynı şekilde 65 li yaşlarda yalnız yaşıyor... kendi işini görüyor..
Ama ben biliyorum ki herkes böyle değil..
Hatta hep keşke bizlerde anneannem kadar dinç yaşlılar olabilsek derim.. eli ayağı tutar halde kendi işini görür halde.. ne güzel ne mutlu.
Ama bize de nasip olur mu bilmem.. inşallah olur...
Evet erkek ailelerinde bahsettiğiniz durum oluyor ama tamamen erkek aileleri böyle diye genelleme de yapmamak lazım. Bazısı yerini yapar bazısı gerçekten zorda olur bunun ayrımını yapabilmeli.. insanlara ona göre muamele edebilmeliyiz diye düşünüyorum..
Zor da ama nasıl zor da..
Ay şekerim düşer ay tansiyonum çıkar diye naz mı yapiyorlar, yoksa cidden sağlık sorunu olan insanlar mı?
sevgisi saygısı kafa yapimiz uyuşuyorBen de merak ettim. Bu evlilikte size cazip gelen nemeslek gelir kultur hicbir ortak nokta yok. Yük sizde.Niye istiyorsunuz?
Ben de onu diyorum başka biri ile evlenince 5 6 yıl sonra aynı sorunu yine yaşayabilirim.mBaşka birisinin sana ailem gelmez,onlara ayrı düzen kurar yaslandiklarinda yatılı bakıcı tutarım sözüne guvenip evlenince işlerin öyle olmadığını görünce çok.pisman olursun . Başkasıda olsa annesi babası olacak.Seviyorsan başka çözüm bulun.
50 60 yaş çok da yaşlı olma durumu değil bu aşikar. Zaten konu sahibinin açmış olduğu konudaki şahıslar 70 80 yaş civarı. Ek olarak şunu da belirteyim farkındaysanız kendim de bir anne olduğum için hassasiyet gösterdiğimi dile getirmişim. Yaşlılar gidip gençlerin evinde çöreklensin gibi bir algıya kapildiysanız şayet size tavsiyem yazdıklarımı yeniden okuyunuz .
Ben de onu diyorum başka biri ile evlenince 5 6 yıl sonra aynı sorunu yine yaşayabilirim.m
erkek arkadaşım ben bunun pazarlığını yapamam kardeşlerim anlayışlı vefali zamanla gelip bakarlar erzurumda bakarlar diyor.
Yoo ben gayet yazdiklarinizi karsi bir yorum yazdim. Vefasiz evlatlardan bahs ediyordun.
Bende bir anneyim ve ben istemem cocugumun huzuru, mutlulugu bozulsun diye. Benim ömrümün yetinceye kadar kendi evimde yasamayi isterim. Evladimi o yükün altina koymak istemem, o sorumlulugu tasimasini istemem.
Bana bakmasini istemem, beni sevmesini isterim. Benim ile konusmaya ihtiyaci olsun, arada dertlesip, gezelim isterim. Ben onun annesiyim, ömrüm yetinceye kadar ben ona bakarim. Ben bakima ihtiyacim olursa, hemsire var, gündelikci var. Kizimin yapmasini istemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?