Sınırları çizilmeyen bir evlilik

Bir de sadece anne babasına değil, bayramda olsun başka zamanlarda olsun kardeşler,akrabalar,eş—dost da yaşlı ziyaretine gelecek.sadece onlara bakmakla kalmayacaksın, bu nedenle her daim evin temiz ve düzenli olması gerekecek.işte stres,evde stres,hep bir görev insanı olacaksın.insan olarak ilgiyi, sevgiyi ve muhabbeti görebilecek misin bir düşün canım.misafiri ağırlamaktan anne babana gidebilecek misin acaba?ayrıca çalışma saatin az da olsa iş çıkışı avm,sinemaya gidemeyip çorba,yemek,temizliğe gideceksin...

Bu nedenle harekete geç, tez zamanda aklını topla ve kararlı olup bu ilişkiye son ver.sene sonunda imkanın varsa il dışı iste,yeni çevre yap kendine ve bu ortamdan sıyrıl.

Sizin gibilerden Allah razı olsun ve biz gençleri de yanlış yapma gafletinden korusun .

Ben söyledim 2 3 ay bakarım ama fazlasına tahammül edeme deddim erkek arkadaşım da yapamıyorsan uğraşmayalım diyor yani o çiziyor da ben çözemiyorum.
31 yaşındasınız, ayakları yere daha sağlam basan bir evlilik yapmanız lazım. Siz dert etmeseniz bile dert olan meslek sorunu var. Ailesiyle ilgili net çizdiği bir çizgi var. Bence sevgiliniz kendi memleketinden ailesiyle yaşayacak bu konuda sorun çıkarmaycak biriyle evlenmeli.

Siz hem çalışıp hem hiçbir alternatif kabul etmeyen sevgiliniz ve ailesinin maddi manevi yükünü çekeceksiniz. Bu evlilikte size cazip gelen ne var?

bunlari Ben de düşündüm ama yine de farklı olur diye umur ettim ev tutarlar diye kendimi avutuyorum bu işi askia alacağım galiba

annem bu kış diğer gelin bakacak mi bi bak sonra karar ver diyor.
ablam geçen dedi ki diğer erkek kardeşi neden ayrı ev tuttu evlenince. kaldığı eve getirseydi kizi. bir tek senin erkek arkadaşın var o da gider başka yerde kalırdı kurulu düzene niye gelmedi bunu neden yapmadılar küçük erkek kardeş anneye babaya bu kadar duskunse yapardi bunlari.dedi ki haklı da birşey diyemedim.

Kıyamam sana çok ağır şeyler yaşamışsın,sana sert yorum yapamıyorum Allahım yardım etsin sana.

Tek diyebileceğim bu evlilikte hem maddi hem manevi sömürülürsün

Tam da bahsettiğiniz gibi bir aileye sahibim..
Anneannem 85 yaşlarında yalnız yaşıyor kendi işini görüyor... Teyzem aynı şekilde 65 li yaşlarda yalnız yaşıyor... kendi işini görüyor..

Ama ben biliyorum ki herkes böyle değil..
Hatta hep keşke bizlerde anneannem kadar dinç yaşlılar olabilsek derim.. eli ayağı tutar halde kendi işini görür halde.. ne güzel ne mutlu.
Ama bize de nasip olur mu bilmem.. inşallah olur...

Evet erkek ailelerinde bahsettiğiniz durum oluyor ama tamamen erkek aileleri böyle diye genelleme de yapmamak lazım. Bazısı yerini yapar bazısı gerçekten zorda olur bunun ayrımını yapabilmeli.. insanlara ona göre muamele edebilmeliyiz diye düşünüyorum..

Zor da ama nasıl zor da..
Ay şekerim düşer ay tansiyonum çıkar diye naz mı yapiyorlar, yoksa cidden sağlık sorunu olan insanlar mı?

anlaşmamız sevgisi saygısı

Bak arkadasim rahmetli ananem alzaymir hastasiydi. 8 kardeş annemler. Annem izmirde oldugu icin 7 kardes bir ay sureyle donusumlu baktilar ananeme. Yani 7 kardesler madem konusun sirasiyla kalsin. Simdi kimse tutup anasini babasini atamaz. 7 cocuk olup huzur evine versen o anne babaya cok koyar. Ama 8 ayda uzun bir süre. Tek kendin ustlenme sorumluluğu. Ayni yerlerde iseniz her ay donusumlu bakin

Ben de merak ettim. Bu evlilikte size cazip gelen ne meslek gelir kultur hicbir ortak nokta yok. Yük sizde.Niye istiyorsunuz?

4 kişi istanbul da olacak 3 kişi de erzurum da işte bunun sınırını cizmiyor erkek arkadaşım

50 60 yaş çok da yaşlı olma durumu değil bu aşikar. Zaten konu sahibinin açmış olduğu konudaki şahıslar 70 80 yaş civarı. Ek olarak şunu da belirteyim farkındaysanız kendim de bir anne olduğum için hassasiyet gösterdiğimi dile getirmişim. Yaşlılar gidip gençlerin evinde çöreklensin gibi bir algıya kapildiysanız şayet size tavsiyem yazdıklarımı yeniden okuyunuz .

babası normal yaşıma göre annesi bostanla yürüyor uzun süre idrarını tutamıyor.
ailesi öyle naz niyaz yapacak biri değil tanıştım. garibanlar.

Ben de onu diyorum başka biri ile evlenince 5 6 yıl sonra aynı sorunu yine yaşayabilirim.m
erkek arkadaşım ben bunun pazarlığını yapamam kardeşlerim anlayışlı vefali zamanla gelip bakarlar erzurumda bakarlar diyor.

Yoo ben gayet yazdiklarinizi karsi bir yorum yazdim. Vefasiz evlatlardan bahs ediyordun.
Bende bir anneyim ve ben istemem cocugumun huzuru, mutlulugu bozulsun diye. Benim ömrümün yetinceye kadar kendi evimde yasamayi isterim. Evladimi o yükün altina koymak istemem, o sorumlulugu tasimasini istemem.

Bana bakmasini istemem, beni sevmesini isterim. Benim ile konusmaya ihtiyaci olsun, arada dertlesip, gezelim isterim. Ben onun annesiyim, ömrüm yetinceye kadar ben ona bakarim. Ben bakima ihtiyacim olursa, hemsire var, gündelikci var. Kizimin yapmasini istemem.

Sorun yasli olmalari degil, sorun zihniyet ve bakis acisi. Baska birisi olsa "ben esimin ve benim evliligimi düsünürüm, annemler baska evde kalsin biz ziyaret ederiz" diyebilir. Yahut anne babasi genc ve hic bir sorun olmayabilir.

Sevgilin seni bakici olarak aliyor, es degil. Yani bilgin olsun.

şu an böyle bir durum olmayıp evlendikten 10 sene sonra şartlar böyle olsa ne olacaktı ?

Son paragraf efsane bir tespit olmus. Ancak böyle güzel anlatilabilirdi.
Bana bakmasını değil sevmesini isterim...
Harikasınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…