sinirlenince nasıl sakinleşiyorsunuz

bende aşırı sinirlilerdenim 4,5 aylık oğlum var o çok fazla ağladı mı bile sinirleniyorum ve ben sinirlenince bi yerlere vurmak istiyorum ya da elimde ne varsa fırlatmak ağzımdan çıkanın da farkında olmuyorum sakinleşince yaptıklarımdan pişman oluyorum ama herşey için geç oluyo (

olayın sıcaklıgında,öfkeyı kontrol edemeyecegını düsünüyorsan kendını rölantıye alacaksın..o durumda sıcağı sıcağına olayı çözmekte mümküün degil.. Balkon,teras,açık alana cıkar kendıme gelırım.. Sonra işimi görürüm:) karsımda bas bas bagıran ınsanada tahammül edemem, hiç muhattap almam..sagır degilim çünkü

genelde sakin biriyimdir,öyle herşeye ve herkese kolay kolay sinirlenmem..zaten kavga edebilen,bağırıp-çağırabilen biri değilim.en fazla oturup ağlarım karşımdaki kişi de üzülüp kavgayı keser..ama çok sinirlenirsem de gözüm birşey görmez.önce içimden derin derin nefes alarak 10 a kadar sayarım.baktım geçmiyor ya sinirlendiğim kişiyle gider konuşurum ki genelde bu yolu seçerim ya da ağzını burnunu kırarım( şaka tabii).ama en etkili yol nefes egzersizi bence,gerçekten işe yarıyor.

Son düzenleme:
Çok çabuk öfkelenirim, hatta sinirden küplere binerim, kavga edebilen bir yapıya sahip değilim, kavga edemediğimdende kendi kendime konuşup daha fazla şişinirim ama kendime zarar verdiğimi fark ettiğimden beri öfke kontrolü için taktikler geliştirdim, mesela ben kulaklık takıp yüksek sesle tempolu müzikler dinleyince sakinleştiğimi fark ettim, yürüyüş, kızgınlığımı yazıya dökmek, duş almakta beni sakinleştiriyor, benim taktiklerim bunlar

ben kudurmus bı hale gelıyorum sınırlenınce ya karsımdakıne zarar vermem lazım gucum yetmıyosa dılımle doverım azıma gelenı sayarım yada elıme ne gecerse parcalamam lazım
genelde ıkıncısını yapıyorum
bılgısayar telefon camdan asa ayarım yada duvara bıbloları atarım yada buzdolabında elıme gecenlerı

o an neye yakınsam yada camlara yumruk atıyorum bıraz delıyım sanırım

Son düzenleyen: Moderatör:
Off hiç sorma.. Kelin merhemi olsa kendi basına sürermiş. O kadar sinirliyim ki sinirim bozulunca boyle kafamdan aşağı kaynar su dökülüyormuş gibi oluyor nabzim iki kati hizli atiyor sanki nefesim daralıyor. Kontrolümü kaybedip birine bir sey yapmaktan korkuyorum. Tuvalete gidip yüzümü yıkıyorum hemen sonra da nedense ağlamaya başlıyorum sinirim cok bozuluyor ve cok değiştim ben eskiden boyle biri değildim şimdi en buyuk korkum sinirlendiğim an birine bir sey yapmak kendimi kontrol etmek icin içimden sakın ol sakın ol sakın konuşma ve hemen uzaklaş diyorum. Baska çarem yok?
Aslında sakın biriyimdir ama bazen cok cok sinirleniyorum damarıma basıyorlar bazı insanlar durumlar olaylar

Son düzenleme:
işte sinirlenmesek böyle olmayacak ama ... bazı insanlar var dünya yansa umrunda olmuyor nasıl yapıyorlar acaba

Benim eşim öyle mesela Ben karşısından sinirden kudursam da ya da onu sinirlendirsem de hiç belli etmez...Kolay kolay da sinirlenmez zaten Karşımda öyle sakin olunca ben daha da sinir olurum

yaa bunları yapıcak ortam yoksa işte felansak böyle sakinleşmek içimi tamamen rahatlatıcak birşeyler olmalı ... evde olunca evet yapılabilir şeyler banada mantıklı geldi ben kös kös oturup tartışmaktan iflahım kesiliyor helede karşımdaki teldeyse

sessiz karanlık bir ortamda 10-15 dakika dururum kendime gelmemi cogu zaman saglar eger oyle bir ortam yoksa en basiti banyoya gider aglarım buda beni sakinlestiriyor

Ağlarım saatlerce sigara içerim tabi sık sık.Oda işe yaramaz temizliğe başlarım halılar duvarlar silmedik yer bırakmam gece yarıları kekler börekler yaparım.İşe veririm kendimi öyle rahatlarım ancak :)

sınırlenınce kendı kendıme soylenırım sankı herseyı bastan yasarım.sonra bı guzel uyurum.uyumazsam gecmez sınırım.sıze de tavsıye ederım

eve kum torbası falan mı yaptırsak vurup sinirlerimizi yatıştırırız sanki o insandan sinirimizi çıkartıyor gibi uyumak beni rahatlatıyor ama gündüz böyle bir imkanım yok

eve kum torbası falan mı yaptırsak vurup sinirlerimizi yatıştırırız sanki o insandan sinirimizi çıkartıyor gibi uyumak beni rahatlatıyor ama gündüz böyle bir imkanım yok

benım de gunduz uyumak ımkanım yok onun ıcın aksama kadar sabredıyorum:)gunduz genelde ısle ılgılı sıkıntı oluyor tabı onu da bıraz ona buna anlatarak rahatlamaya calısıyorum.vır vır dır dır

Canım yorumları okumadım ama bende bir durumla ilgili bir soru sormuştum, tavsiye almak istemiştim.
Hemen
Psikologa görün , iyi değilsin, yardım al demişlerdi.
Belki sanada sinir hastası lakabını takarlar, ne'me lazım?!

eskiden bağırıp çağırıyordum hala öyleyimde azcık törpülendim

ben sinirlenince uzaklaşıyoruum ama bazıları üstüme geliyor işte benim çıldırma nedenim bu

kırıp dökmeyi bende seviyorum ama toplayacağımı düşününce bırakıyorum

zor biriyim, kendimden bıkıyorum bazen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…