sinirlenince nasıl sakinleşiyorsunuz

Öyle yapıyorum zaten :86: :86:

Aynen aynen aynen. AŞIRI sinirlenirsem boynumu tırmıklıyorum, bide cildim çok hassas , herşey iz bırakır. Kolumu ısırırım.

Aynen... Bir kere çok sinirli ve kafama çok taktığım bir dönemde, boynumu sürekli kaşıya kaşıya yara yaptım. Ve zor geçmişti ...

Çok sinirliyim...
Ama sinirim anlık saman alevi gibi resmen gözlerin değişiyor der annem...
Buradan çok sevdiğim bir arkadaşımla olan ilk buluşmamda kızın yanında benimle laubali konuşup alaycı yaklaşan bir garsona öyle bağırdım ki kız şok oldu.
Ben de tedavi olmayı çok düşündüm... Çoğu zaman sinirimi içime atarım...
Sırf bu yüzden migren hastasıyım şu an.
Kendimi sıkıyorum ve en büyük kötülüğü kendime yapıyorum...
Çok da üzülüyorum ama yapacak bir şey yok. :18:

bende çok sinirliyimdir.sinirlendiğimde ilk kendime zarar veriyodum ellerimi filan tırnaklıyodum izleri hep kalıyodu hatta hala daha izler geçmedi ama bu huyumdan vazgeçtim şimdide sinirlendiğim kişiden çıkarıtıyorum sinirimi ve sonda bugün biraz önce hattımı kırdım sinirden ve öylece kaldım(((kendi kendime ettim yani

Bende sinirlendigimde kollarimi tirnakliyorum onun acisi sakinlestiriyor beni
Kipkirimizi oluyor kabariyor aciyor tirnakladigim yerler boydan boya kolumda, bazen gobegimde falan
Ellerimi sikiyor sinirliyken uyumaya calistigimda uyandigimda mosmor oluyor elimi zor aciyorum tirnaklarim girmis oluyor
Suan farkettim ben neyim ya :-D

ben kesinlikle sakinliyemiyorum hattaa saatler geçtikçee sinirim kat kat artıyor

bende sakin biri olmak istiyorum ve takıntılıyım

pek sinirlenen biri değilim çok şükür
sinirlensem de hemen sönüverir

genelde yalnız kalmak ve müzik dinlemek sinirimi alır

tırnaklarımın etlerini kanatana kadar yiyiyorum,cok aşırı sinirlendiğim bi kac kere oldu duvara yumruk attım eşyalara küfür ediyorum pc kumanda pantolonum vs vs sonra ağlıyorum ve sinirim geçmeye başlıyoo ama cok nadir sinirlenirimm gerçekten sinirlendiğimde yüzüm asla gülmez acayip takarım kendi kendimi yer bitiririmm

Beni sinirlendirenin canini sikmak icin ugrasirim basarinca giderim dolap falan dokerim sonra yeniden yerlestiririm

çok sinirli biri değilim sinirlendiğimde genellikle bulunduğum yeri terkederim tartışma daha çok büyümesin diye ama bir süre kendi kendimi yerim

en fazla 10 dkkada normala dönerim..
ani çıkışları olan ama asla uzatmayan uzatamayan biriyim..

Eskiden, elimi kolumu sağa sola vururdum, kapıyı çarpar yada elimin altında kırılcak cinsten bir şeyler varsa onları paralardım. Bir kere klavyeyi paramparça etmiştim.
Evet, bir şeyler kırınca çoook kolay geçiyor :)

Ama artık kendimi frenledim. Bir sigara yakıyorum, tek isem kendi kendime sövüp sövüp dudak yada tırnaklarımı yiyorum geçiyor :)
Yanımda biri varsa da, ona sinirlendiysem, başını yiyorum geçiyor :)

nefret ediyorum o dönemden

bende bardak kırıyordum,baktım sonra çok israf oluyor bıraktım

sinirin iki türlüsünüde sevmiyorum hele diyorlarya saman alevi veya süt köpüğü diye hep o tarz insanlar var çevremde ben ise o an sinirime hakim olurum ama sonra kafama çok takarım unutamam unutamadıkça üzülürüm üzdüldükçe üzüyorum ama çoooook sonradan,işte bu huyumuda sevmiyorum

unutamayacaksan affetme affedeceksen unut diyorum kendime ama olmuyor olmuyor omlmuyor

bir an için beni delirten şey her ne ise,
karşımdakini kırmaya gerçekten değip değmeyeceğini düşünüyorum.

1-öfke olayı beynin mantık devresinin kapanıp hipotalamusun devreye girmesi ile başlar
sinirlenince en az bir dakika beklerseniz yavaş yavaş hipotalamusun devreden çıktığını ve yeniden mantıklı düşünmeye başladığınızı göreceksiniz
bu bir dk lik süre ne kadar uzarsa sakinleşmenizs o kadar artar.
2-sinir anınızda mekan değiştirin, sizi öfkelendiren şeyden uzak olun
3- soğuk su ile abdest alın, ya da abdest alır gibi yüz, kol, ayak, ense vs yıkayın. tabii abdestin manevi yanı da düşünülürse abdest almak en iyisi :)

Pek nadir sinirlenirim, sayılıdır..

Penceriyi açarım derin derin nefes alırım..

Sonra abdest alırım, ( illa bu şart değil, yüzünü, boynunu ve başını hafif ıslatmak yetiyor,bilimsel olarak kanıtlandı öfkeyi götürdüğü)

Sayacımı alırım elime salavat okurum..

ben de sinirlenince kafama çok takıyorum o an çözmek istiyorum durumu. sakinleşmeyi beklemekten nefret ediyorum. tek yapabildiğim şey Ağlamak Ağlamak Ağlamak... kendimi tırmalamak, saçlarımı yolmak, karşımdakine ister istemez hakaret etmek. en nefret ettiğim huyum

Küfür ederim ben. Çok çok sinirlendiysem yeni küfürler üretirim.
Hoş değil tabi.

Sanırım bu başlık en çok biz sinirlilerin ilgisini çekiyor. Herkes birbirinden değişik bir yöntem öğrenmeye çalışıyor ama aşağı yukarı hepimiz aynıyız.
Ben sinirlenince karşımdakinin sözlerle canını yaktım mı rahatlarım, sonra da özür dilerim:)

Ama senin sorunun cevabına gelirsek, kendimi durdurmam ve yatışmam gerekiyorsa, dışarı çıkıp bir iki tur atmak en iyisi

ben sinirlenince yalniz kalmayi seviyorum..derin derin nefes alirim..zaten fazla sinirlenen biri degilim..ama sinirlenincede titremeye basliyorum,kontrol edemiyorum kendimi..bu da yeni yeni cikti..

sinir hastasi mi oluyorum ne?!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…