Sinirlenince ne yaparsiniz ?

Bende dusuk tansiyon var direk dusuyo
Ama cok nadir olurdu, su 2 gundur surekli dususlerde
Gittim bende paranin anasini aglattim 50 euroya cilt bakimi yaptim geldim

Eskiden sinirlendiğimde sadece gizlice ağlıyordum şimdi cinnetin bir çeşidi gibi geçiyor ve hiç memnun değilim bu durumdan

Gittim bende paranin anasini aglattim 50 euroya cilt bakimi yaptim geldim
neysekı oradakı 50 euro buradakıyle bır degıl
burada olsanız bı koşu kalp krızı+beyın kanaması gecırırdınız

Aslinda konuyu acarken yazmaliydim. Konusacak kisi yok karsinizda
Ama hayatiniza mudehale olan birisi
Yani karsima alip konusabilecegim birisi degil maalesef
Konusmadigin,muhattap olmadigin kişiyi silin.
İstediği kadar müdahil olsun.
Dışarıya kapatın kendinizi.
Mesela annenizle haber gonderiyorsa asla konuşma firsati verme.
O kişiyi sen kendin aklından cikartacaksin.
İçindeki siniri de kızdığım ne varsa kendi kendine soylerek giderebilirsin.
Ben yanımda ommayan birine kizdigimda neler neler söylerim yani o içimdeki kötülüğü atmam lazım sende öyle dene.

Anlik sinirlenmissem klasik nefes egzersizi ile asmaya calisirim.

Genel olarak da huzurlu bir hayat tarzi edinmeye calisiyorum.

Sabah ilk yarim saat telefonumu asla kontrol etmem,
sabah kotu bir haber gorursem tum gunum onun etkisinde gecer cunku,
her sabah az da olsa fiziksel bir aktiviteyi yapmaya calisirim, cocuklari okula goturup geri gelmek gibi, 20 dakika yuruyus oluyor bana, okula gitmedikelri gunler yoga veya evi toplama vs tarzi isler.

sabahim boyle sakin gecerse gunum de sakin geciyor.

Regl sinirine de cikolata iyi geliyor, muhakkak o gunler evde cikolata bulundururum.

Aslinda konuyu acarken yazmaliydim. Konusacak kisi yok karsinizda
Ama hayatiniza mudehale olan birisi
Yani karsima alip konusabilecegim birisi degil maalesef
Hayatiniza mudahale edebilen ama sizin muhatap olmayacaginiz kisi kim ki k.valide mi amir mi komsu mu yani nasil mudahale ediyor ki
Neyse
Eger konusacak gibi degilsem de dediklerini duymamaya gormemeye calisirim
Kendi icimde hesaplasmam bitmiyorsa da hayatima mudahale etmesini engellerim
Egrisiyle dogrusuyla herkes bir tek hayat yasiyor

Her günüm böyle geçtiği için çığırıp rahatlıyorum Misal aras kargoyla kavga ettim biraz önce eve gelmediği halde geldim demişler geri gidecekmiş kargom hadi yaağğğ facebook instagram whatsapp her yerden yazdım haram zukkum olsun maaşlalrınız diye asdfghj kamera görüntülerine baktım gelmemiş kargom bunu tüketici haklarına şikayet etsem ne ceza alırsınız acaba deyince asla geri dönüş yapmayan aras üçlü bir telefon görüşmesi yaptırdı oysa ki hiç bakmadım kameraya onunla mı uğraşcam çözüm sağladılar sözde. Sonra mobilyacılarla kavga ediyorum 3 aydır bi eve mobilya nasıl 3 ayda gelip gider ve bitmez. Üstüne yanlış kesmiş mallar bi tane olsa insalık hali dersin 7 8 tanesi böyle. Üst komşuyla ayrı kavga ediyorum gürültüsünden ders çalışamıyorum zaten Ales'e girecektim iptal ettim sınav bana girer bu stresle zaten. Ailemden bahsetmiyorum bile Anlayacağın öyle dertler var ki stres atmak ise kolay değil artık sevdiğim videoları izlemye çalışıyorum, yemek videosu, vlog bakıyorum sonra trendyola giriyorum stres atayım alışveriş yapayım diyorum ki fiyatları görünce geri çıkıyorum asdfghjk naz yine stresli

Sinirimi hak eden yere yöneltirim. Biri canimi mi sıktı? O kisi ile kozlarimi paylasirim mesela. Eskiden öfkemi icimde saklardim ama artik gerektigi yere yönlendirip cikartirim. Tabi ki ölcüp tartmak lazim. Simdi canimi sıkan durum ne kadar önemli gercekten diye. Ama biri öfkemi hal etmisse o zaman bunu da görüyor

Ama gozumun onunde nasil getirmeyim
Konu soyle.

Esimin ilk evliligindzen kizi var.
Basindan beri asla ve asla gelmesine karsi gelmedim. Istediginde gelir 3 ay falan kalir giderdi.
Biz mesela dogum gunu kutlucaz bak gel tamammi cok guzel olucak eglenicez falan diyoruz ya o hafta gelmiyo. Veya biyere gidicez bilet aliyorum son gun karar degistiriyo gelmiyo. Neyse herseye amenna 2 yildir

En son cok kotu seyler oldu, iftira, yalan bisuru ortaligi karistirma vs... O günden bu gune 3 ay gecti. Esimle konustum artik boyle olmayacak bazi seyleri anlamasi gerek. Hayatimizi onun kontrol etmedigini anlatman gerek cani istediginde gelmek cani istemediginde gelmemek olmaz bizim butun programimizi alt ust ediyor diye konustum

Neyse burada Noël tatili var 3 hafta. Birkac gunlugune gelmek istedi. Bende gelsin dedim. Gecenin 3unde kizima msj atmis ben gelmiyorum annemle gezicez 3 hafta diye. Buna ayri bi sinirlendim neyse dedim.

Sonra esim aradi kizini alacagini soyledi bende neden haberim yok deyince annesi Turkiyeye gitmis, abisi aradi (kizin abisi, yani annesinin ilk evliliginden) ben babama gidiyorum sende kizini al demis

Yani kadin kalkip 3 hafta turkiyeye gidiyor, keyfi... Ama cocuklarini birakacak yer dusunmuyor.

Kadinla hic bir sekilde muattap degilim
Ama evde kizi her gordugumde annesinin bu hareketi aklima geliyor.
Bizde bu 3 hafta tatilde program yapmistik hepsi suya dustu....

Ne istiyorsunuz tam olarak taktik mi ?Olayı bilmeden yorum yapmak zor ..Duruma göre değişir ..
Kizlar olayi burada kisaca anlatmaya calistim
Asagidaki yorumumda

Önce elimi yüzümü yıkarım,
Sonra durumuma göre komik video, film, dizi izleyip kendimi meşgul ederim.
Mümkünse çıkar yürüyüş yaparım.

Hiç bir şey yapamıyorsam bir bardak su içer ve kendi kendime her şey geçici boş ver gitsin derim..

Temizlik

cocuk kac yasında bu arada

Sinirliyken biraz sivri dilli olabiliyorum. Kendime de sık sık hatırlatırım bunu. Birine sinirliysem sakinleşmeyi beklerim, başka şeylerle ilgilenip kafamı dağıtırım, sonra gider mutlaka konuşurum o insanla.
Genel bir stres halinde ne yaparım onu soruyorsanız, bilmiyorum. Stresli olduğumu vücuduma yansıyana kadar anlayamıyorum. Ya egzama slm diyecek ya da her gün başım çatlayacak anca fark ediyorum

Bence bu duruma eşinin müdahale etmesi gerekiyor..Sen hiç girme bence olaylara ..Onların planına göre kendi planımı iptal etmezdim ..

En son cok kotu seyler oldu, iftira, yalan bisuru ortaligi karistirma vs...

Kız kaç yaşında?

Sonra esim aradi kizini alacagini soyledi bende neden haberim yok deyince annesi Turkiyeye gitmis, abisi aradi (kizin abisi, yani annesinin ilk evliliginden) ben babama gidiyorum sende kizini al demis

Babası da biraz saçmalıyor sanki.
Burada dengeyi sağlaması gereken babadır.
Babaya evladı elbette yük gelmez, umarım sizin için de öyledir ama bu evlatların saygısızlık edebileceği ya da plan bozabileceği anlamına gelmez tabii yaşı küçükse örneğin 18den küçükse bu söylediklerim sadece saygısızlık için geçerli.

Yani annesinden ya da kızdan önce babayı eleştirmek gerekir diye düşünüyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…