anladım canım teşekkür edrim aydınlattığın için.. inşallah rabbim dualarını tez zamanda kabul etsin..Hmm tam anlayamadim. Benimkinde bikaç tanesi heterozigot. Kan sulandırıcı iğne kullanmam gerekecekmiş transferde. Benim 6 haftalık düşük oldu sebep bu değildir dediler bu kadar erken dönem düşüge sebep olmaz dediler. Seni de doktor aydınlatır.
Amin insaallah cnm birgun bizde anne oluruzevet canım eşimden de istediler biz academic hospitalda yaptrdık hastane 1500 civari bir fiyat çıkardı devlet hastanesi de 2 ay sonra çıkar deyince bir de ufacık jeli bile yazmak istemeyen tonla doktorla karşılaşınca uğraşmak istemedim artık.. eğer yarın sevinç hoca sonuçların normal derse benden bu kadar ara vericem bir müddet gidip serin sulara atacam kendimi bu transfer döneminde bile ne güzel davetleri tatilleri geride bıraktım nasipten öte yol yok mevlam neylerse güzel eyler dilerim hepimiz ilerde yeni bir post açıp bebeklerimizin bakımı eğitimi hakkında fikir alışverişinde bulunuruz birbirimizle
Kızlar ne kadar bu değerlere bakılsada heterozigotluk varsa ve ailenin başka üyesindede sık sık düşük varsa bunu semra hocaya söyleyin ki kan sulandırıcı iğne kullandırtıyor.. kan sulandırıcı iğne kullanılmazsa kan biraz pıhtı şeklinde olup bebeğe ulaşıp beslenmesini sağlayamadığından bebek genelde 1.5 2 3 ay içinde gelişim geriliği ve kalp durmasıyla düşüyor..hatta başka bir çok merkezde bu testleri hiç yapmadan tüp bebek tedavisinde rutin şeklinde kan sulandırıcı iğne kullandırttıklarını duymuştum..Benimkinde faktör V normal.
Protrombin heterozigot. Yani mesela anneden sağlıklı gen babadan hasta gen almışım. Ama dominant yani baskın bir faktör olduğu için hasta oluyorum. Yani bu faktöre tek taraflı gen geçişi taşıyıcı değil hasta yapıyor.
MTHFR faktörlerinin tek taraflı gen geçişi taşıyıcı yapıyor hasta yapmıyor. Ama benim iki farklı MTHFR faktörümün ikisı de taşıyıcı durumunda olduğu için onların ikisi beraber hasta yapıyor. Biyokimya daki homosistein ile değerlendirilir dedi genetik çi. Neyse ki homosistein normal çıktı.
Anlatabildim mi bilmiyorum. Senin durum iyi görünüyor.
Zaten sonuçları gördüler ve incelediler. Kan sulandırıcı iğne kullanmam gerekecekmiş. Düşüğümün sebebi bu diye çok üzülmüştüm önce bakilmadığı için. Ama o kadar erken dönemde düşüge sebep olmaz dediler. %80 embriyo sağlıksız dedi Hoca. Yeni tedavide hem pgt yapılacak hem de kan sulandırıcı kullanacağım. Ama başka merkezlerdeki herkese kullandirtmalari mantıklı gelmiyor bana. Çünkü kanamalara sebep olabiliyor.Kızlar ne kadar bu değerlere bakılsada heterozigotluk varsa ve ailenin başka üyesindede sık sık düşük varsa bunu semra hocaya söyleyin ki kan sulandırıcı iğne kullandırtıyor.. kan sulandırıcı iğne kullanılmazsa kan biraz pıhtı şeklinde olup bebeğe ulaşıp beslenmesini sağlayamadığından bebek genelde 1.5 2 3 ay içinde gelişim geriliği ve kalp durmasıyla düşüyor..hatta başka bir çok merkezde bu testleri hiç yapmadan tüp bebek tedavisinde rutin şeklinde kan sulandırıcı iğne kullandırttıklarını duymuştum..
Folik asite devam ediyorum gliforu bıraktım opudan sonraDondurulmus embriyo transferi bekleyen arkadaslar bekleme surecinde folik asit kullanmaya devam ediyormusunuz ayrica glifer seker hapi var onuda yumurta toplandiktan sonra icmeyi biraktim devam etmek gerekiyormu acaba
Folik asite devam ediyorum gliforu bıraktım opudan sonraDondurulmus embriyo transferi bekleyen arkadaslar bekleme surecinde folik asit kullanmaya devam ediyormusunuz ayrica glifer seker hapi var onuda yumurta toplandiktan sonra icmeyi biraktim devam etmek gerekiyormu acaba
Bana şeker ilacını ve folik asididi bırak tiroid ilacını devam et dedilerFolik asite devam ediyorum gliforu bıraktım opudan sonra
Dondurulmus embriyo transferi bekleyen arkadaslar bekleme surecinde folik asit kullanmaya devam ediyormusunuz ayrica glifer seker hapi var onuda yumurta toplandiktan sonra icmeyi biraktim devam etmek gerekiyormu acaba
Bana glifor ve folik asiti bırakma hiç dedilerDondurulmus embriyo transferi bekleyen arkadaslar bekleme surecinde folik asit kullanmaya devam ediyormusunuz ayrica glifer seker hapi var onuda yumurta toplandiktan sonra icmeyi biraktim devam etmek gerekiyormu acaba
Hatta ilk çok içmemiştim gliforu çok kızdılarBana glifor ve folik asiti bırakma hiç dediler
Yok cnm gerekmiyor folik asit e ise transferden sonra başlanacakDondurulmus embriyo transferi bekleyen arkadaslar bekleme surecinde folik asit kullanmaya devam ediyormusunuz ayrica glifer seker hapi var onuda yumurta toplandiktan sonra icmeyi biraktim devam etmek gerekiyormu acaba
Folik asite devam ediyorum gliforu bıraktım opudan sonra
Ben hiç bilmiyorum canım nedir bu kromozom testi miBezmialemde tıbbi genetik te test yaptıran arkadaşlar size bir numara vs verilmiş miydi sonuc için arayacağınız? Bana biz arayacağız dedi hemşire ama herhangi bir dönüş yok 24 Mayıs ta gitmiştim, 2 ay demişlerdi 2 ayı geçti zaten. Elimde telefon gidiyorum her gittiğim yere, arıyorum dahişileri cevap vermiyor, operatör gelir sorabilirsiniz onlar telefona bakmaz diyor. Var mı bir fikri olan?
Trombofili genetik testi, kabus gibi ya, o hastaneyle zaten çok hoş anılarım yok, bir mevzumuz daha olmuş oldu:)Ben hiç bilmiyorum canım nedir bu kromozom testi mi
Canım internetten mi bakıyorsunkızlar memorilde 30 haziranda kan pıhtılaşma testi yaptım hala sonucu çıkmadı halbu kı 1 hafta sonra çıkar dediler. Protesın s ve c aktivetesi çıktı, diğerleri çıkmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?