Canım bize transferden bir gün önce gelmeniz ve transferden bir gün sonra gitmeniz yeterli dediler sen neden o kadar çok kalıyorsun ?Memorial yazıcak tabi ben İstanbulda yaşamıyorum son kontroller için transfer günden önce gelecem ve transferden sonra en az 5 gün kalıcam yani bir 10 gün falan vermesi lazım
Çoğu kişide hamileliği engelliyor bizdeki sorun o imiş eşimin mitolojisinde 2 çıktığı için doğal yoldan çok ugrastirimisÇikolata kistleri hamilelik için çok önemli değil diye biliyorum miyomlar ve polipler daha tehlikeliymiş
Çok geç değil mi ya normal de adetin 13. Günü falan yumurtlıyoruz neden 22 ne kadar bekletirler ki . Ben daha transfer olamadım ama kafamda dünya kadar soru dolanıyorAdetimin 22. Günü yapıldı transferim
Şu folik asit olayı benimde pek aklıma yatmıyor ben hiç ilaç kullanmazken baktırdım kanda normal sınırlar içinde hatta üst sınıra yakındı onun üstüne 3 aydır folidoc kullanıyorum kim bilir kaç olmuştur zararı varsa ben yandım
1 gün yatmak yeter mi ya bence en az 5 gün yola çıkılmamalı ki benim uçak fobim var maalesefCanım bize transferden bir gün önce gelmeniz ve transferden bir gün sonra gitmeniz yeterli dediler sen neden o kadar çok kalıyorsun ?
Canım herkeste aynısı olacak diye birşey yokki. Hem bu sadece benim düşüncem, belki altında farklı sebepler vardır. Benim kistlerim çift taraflı . Histeroskopiyi rahim filmimde rahimde basıklık olduğu için yaptılar geçtiğimiz ay. Erken doğum ya da düşük senebi olabiliyormuş. Risk almak istemedim...Canım yaa sizdeki sorun çikolata kistiydi değil mi başka sorun varmiydi .bende de çikolata kisti var sol tarafta 2 cm . Sorun aynı yani tutsa bana büyük umut olacaktınhisteroskopiyi neden oldun ? Bende istedim Semra hanım şimdilik gerek yok dedi
Çikolata kistleri hamilelik için çok önemli değil diye biliyorum miyomlar ve polipler daha tehlikeliymiş
Cnm bilemiyecegim ben özellikle Gönül hanım diye hep belirttim son kontrolumu sadece sevinç hanım yaptı oda gönül hanım izinde diye. Farketmez cnmn ikiside çok iyiler. Melih bey orda sadece opu yapıyor ve gerçekten çok tecrübeli şanslısın. Emre beyde sık sık opu yapıyor. Orda sabit doktorun Yok . Ama ben transferde yaa gönül hanımı yada emre bey i istiyorum açıkçası inş o gün orda olurlar. Semra hanım olsa 10 numara olur ama pek şansım yok bayrama denk geliyor çünküCanım bayrama denk geldiği için belki seçeneğin olmaz ama ben opuda sevinç yada gönül hanımı sececem dedim kabul ettiler ama Melih bey bu konuda çok daha tecrübeli günde 10-15 opu yapıyor gönül ve sevinç hanım ise hafta anca bir iki deyince Melih olsun dedim. Bazıları eğer Semra hanım hastanede ise o gün transferi ona yaptirabiliyor. Bu arada ilk iki muayenede sevinç hanım vardı ama diğer hepsini gönül hanım yaptı hep randevularimi ona verdiler sevinç hanım orda olmasına rağmen. Neden böyle bir şey oldu ? Şimdi ekip doktorum gönül hanım mi opuda bilgilerimde öyle yazıyordu neden değişti acaba
Hımm annemde çikolata kisti varmiş gençliğnden beri hatta baya büyümüşler normal yolla 3 çocuk doğurdu maşallah ama sonra 40 yaşında rahim ve yumurtalık ameliyatla alındı maalesef annem şu an 44 yaşında keşke alınmaydı da beraber çocuk yapsaydık anne kızhayır cnm, çikolata kisti çok büyük bir engel. kist patlayıp tüplerde ve rahimde yapışıklığa neden olabiliyor. hatta hidrosalpinks'in en önemli nedenlerinden biri de o.
Anladım canım çikolata kisti olanlar eski topiklere baktığımda öyle yada böyle hamile kalmışlar kiminin kolay kiminin zor inşallah rabbim duysun sesimizi senin kaç yumurtan toplandı kaçı dollendi benim ilki tutmazsa ikincisine bir embriyo kabul etmemCanım herkeste aynısı olacak diye birşey yokki. Hem bu sadece benim düşüncem, belki altında farklı sebepler vardır. Benim kistlerim çift taraflı . Histeroskopiyi rahim filmimde rahimde basıklık olduğu için yaptılar geçtiğimiz ay. Erken doğum ya da düşük senebi olabiliyormuş. Risk almak istemedim...
:) ben iki gün kalmayı düşünüyorum. Çok yatmak iyi değil1 gün yatmak yeter mi ya bence en az 5 gün yola çıkılmamalı ki benim uçak fobim var maalesef
hayır cnm, çikolata kisti çok büyük bir engel. kist patlayıp tüplerde ve rahimde yapışıklığa neden olabiliyor. hatta hidrosalpinks'in en önemli nedenlerinden biri de o.
Hımm annemde çikolata kisti varmiş gençliğnden beri hatta baya büyümüşler normal yolla 3 çocuk doğurdu maşallah ama sonra 40 yaşında rahim ve yumurtalık ameliyatla alındı maalesef annem şu an 44 yaşında keşke alınmaydı da beraber çocuk yapsaydık anne kız
Ay sende de mi vargüzel olurmuş sahiden :)
benim annem de aynı şekilde 3 çocuk yaptı çikolata kistiyle ama son çocuğunu 27 yaşında yaptığı için olumsuz etkilerine maruz kalmadı benim gibi. zaten çikolata kisti daha doğrusu endometriozis hastalığının genetik yatkınlığı varmış. ilk gittiğim doktor nevra topalismailoğlu ( ki kendisini hiç sevmedim inanılmaz kötü bir elektriği vardı, resmen canımı yakıyordu hem fiziksel hem ruhsal olarak) iyi bir doktor işinde başarılı epeyce, o söylemişti annesinde anneannesinde olanlarda 7 kat fazla görünüyor diye.
işin kötüsü de tekrar edebiliyor alınsa bile
Ay sende de mi varbizim sulalede yok ama ben de çıktı . Senin kaç cm daha önce tüp yaptın mi ne yapacağız biz böyle ne menem bir şeymiş
Amin ben iki seneye yakın denedim iki aşılama da negatif olunca Semra hanım tüp dedi . Tuplerim açık ama Yapisiklik olabilir ufak dedi .inşallah iyi sonuç alırız.sen yumurta neden dondurdun ameliyat yüzünden mievt canım bende de var. aslında benimki evlenmeden 3-4 sene önce anlaşılmıştı. doğum kontrol hapı kullandım uzun süre, 1 tane 2.5 cm di. sonra patladı, ama tabii patladığını ve tüpleri yapıştırdığını evlendikten sonra rahim filmiyle öğrendik. daha önce hiç denemedim tüp ama benim embriyolarım 1.5 yıl önce donduruldu. transferden önce lap+his. olmam gerekiyor. ben kendimi daha şimdi hazır hissettiğim için bu ay olacağım operasyonları. ondan sonra sanırım ekim kasım gibi doğal siklusle Allah kısmet ederse transfer yapılacak. sol tüpüm tamamen tıkanmış, ileri derece hidrosalpinks var. sağ tüpüm açık. aslında semra hanım normal yolla hamile kalabileceğimi ama sıvıdan dolayı düşük ihtimalinin yüksek olduğunu söylemişti. hatta ilk hiç başlamayalım operasyon sonrası 6 ay dene normal olmazsa o zaman tedaviye başlarız demişti ama ben risk almak istemedim.
ayy çok uzun yazdım :)
hakkımızda hayırlısı canım, Allah hepimize gönlümüze göre verir, emeklerimizi boşa çıkarmaz inşallah.
Amin ben iki seneye yakın denedim iki aşılama da negatif olunca Semra hanım tüp dedi . Tuplerim açık ama Yapisiklik olabilir ufak dedi .inşallah iyi sonuç alırız.sen yumurta neden dondurdun ameliyat yüzünden mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?