çok çok geçmiş olsun canım,Merhaba arkadaşım hikayemiz biraz benzer. Bende 16 yaşında ameliyat oldum kistler dönmüş ve patlama noktasına gelmişti çok büyüklermiş. Ondan sonra düzenli jinekolog kontrollerime gittim her 6 ayda bir. Tekrar nüksetti kist ilaçlar kullandım ama illet hiç geçmedi. Şimdi 26 yaşındayım en son 2 yıl önce gittim düğünümden bi kaç hafta önce sağ tarafta kistimin 4 cm olduğunu öğrendim. Kistlerin var oluşuna alışmıştım ama beni en çok kahreden hidrosalpinks oldu. Radyoloji doktoru sağ tüpümde hidrosalpinks olduğunu söyledi. Sonrasında ne doktora gittim ne üzerinde durdum resmen hayata küstüm. Çünkü taaa 16 yaşından beri bu illetle uğraşmaktan bıkmıştım. 2 yıldır evliyim ve artık çocuk sahibi olmak istiyorum. Bende semra hanımdan randevu aldım 21 ağustosa. allah kerim diyip başlıcaz. Ne hormon tahlillerimi biliyorum ne de rahim filmi çekildim. 21 ağustos milat olacak hepsini tek tek yaptırıcaz bakalım ne dicekler. Bu arada en son gittiğimde yani 2 yıl önce :))) sol tüpüm ve sol yumurtalığımın temiz olduğunu herhangi bir problem bulunmadığını söylemişlerdi. Hidrosalpinks için o dönemde antibiyotikler falan kullandım ama hiç sanmıyorum geçeceğini . Umarım benim içinde hala umut vardır hayırlısı :)
Ilk görüşmeye testleri yaptırıp gidersen daha iyi olur durum degerlendirmeni yaparlarCok tskkr ederm cnm.tedaviye basladigim ay yaptrsam olurmu peki sehir disi olunca 2.gunu tedaviye baslayip 3.gunu bu tahlilleri yaptrsam kabul ederlermiki?
Cok tskkr ederm cnm.tedaviye basladigim ay yaptrsam olurmu peki sehir disi olunca 2.gunu tedaviye baslayip 3.gunu bu tahlilleri yaptrsam kabul ederlermiki?
canım benim biraz karışık ya ben trabzonda yaşıyorum istanbula izine geldiğimde hastane işlerini halledeceğim. rahim filmide adetten 9 gün sonra çekiliyomuş ya benimde adetim biteli 13 gün falan oldu dedim istanbulda çekilirim echomar diye bi yer varmış orası çok iyiymiş. yok operasyonlardan korkmuyorum da inşallah çözüm olur yani tüp bağlanıp tedavi uygulanabilir mi yoksa hala o tüp embriyoya zarar verir mi onlardan korkuyorum.. inşallah yılbaşıan bizde anne adayı olarak gireriz:)çok çok geçmiş olsun canım,
neden umut olmasın sakın karamsar olma. yaşın da genç. rezerv sıkıntısı olduğunu sanmam sende. antibiyotik, sıvıya etki etmiyor diye biliyorum. benim sana naçizane önerim randevu tarihinden önce rahim filmini ve amh testini yaptırman en azından. ilk görüşmede durumu net şekilde değerlendirmiş olurlar, zaman kaybetmezsiniz. çünkü en azından bu ikisi olmadığında görüşme havada kalıyor, sonuç çıkmıyor. zaten hangi testlerin yapılması gerektiğini sms ile bildireceklerdir. dosya ile ilk görüşmeye gitmek çözüme bir adım önde başlamak gibi.
büyük ihtimalle benim gibi bir tedavi önerecektir.
ben de operasyondan çok korkuyorum ama artık erteleyecek durumda değilim. Allah kısmet ederse yılbaşına kadar gebeliklerimiz oluşur inşallah.
bide amh testi kaç günde çıkıyor regli olmak şart değil dimi?çok çok geçmiş olsun canım,
neden umut olmasın sakın karamsar olma. yaşın da genç. rezerv sıkıntısı olduğunu sanmam sende. antibiyotik, sıvıya etki etmiyor diye biliyorum. benim sana naçizane önerim randevu tarihinden önce rahim filmini ve amh testini yaptırman en azından. ilk görüşmede durumu net şekilde değerlendirmiş olurlar, zaman kaybetmezsiniz. çünkü en azından bu ikisi olmadığında görüşme havada kalıyor, sonuç çıkmıyor. zaten hangi testlerin yapılması gerektiğini sms ile bildireceklerdir. dosya ile ilk görüşmeye gitmek çözüme bir adım önde başlamak gibi.
büyük ihtimalle benim gibi bir tedavi önerecektir.
ben de operasyondan çok korkuyorum ama artık erteleyecek durumda değilim. Allah kısmet ederse yılbaşına kadar gebeliklerimiz oluşur inşallah.
canım benim biraz karışık ya ben trabzonda yaşıyorum istanbula izine geldiğimde hastane işlerini halledeceğim. rahim filmide adetten 9 gün sonra çekiliyomuş ya benimde adetim biteli 13 gün falan oldu dedim istanbulda çekilirim echomar diye bi yer varmış orası çok iyiymiş. yok operasyonlardan korkmuyorum da inşallah çözüm olur yani tüp bağlanıp tedavi uygulanabilir mi yoksa hala o tüp embriyoya zarar verir mi onlardan korkuyorum.. inşallah yılbaşıan bizde anne adayı olarak gireriz:)
ayyyy ne güzel şeyler yazmışsın içimi rahatlattın. bende memorialde çekilirim o zaman. acı eşiğim çok düşük napıcamn bentatlım rahim filminin adetin bitiminden sonraki 3 gün içinde çekiyorlar. hemen hemen başlangıçtan itibaren 9. güne geliyor zaten.
evet echomar iyi, ben bir kez echomarda bir kez de memorial'da çektirdim. açıkcası memorial'da hoca (prof) kendisi çekiyor, ilgi daha iyi geldi bana. ama echomar'ın makinesi daha iyiymiş. orada doktor değil yardımcı kızlar çekmişti. o yüzden 2.ye güvenip gidemedim tekrar. echomarda 5 dk sürdü, memorial'da yarım saat kadar. acı ikisinde de aynıydı ama yani çok çok azdı hiç öyle dayanılmayacak gibi değil ( ki biz çikolata kisti sahipleri çok daha fazla acıyı zaten her adet döneminde yaşıyoruz) fiyat farkı da yoktu hatta özel sağlık sigortası indirimim vardı 400'e falan geldi memorial'da.
diğer testleri şişli'de özel bir lab. yaptırmıştım 3 de 1'inden daha az ödemiştim memorial'a göre.
yaşından dolayı rezervin iyidir bence, tüpün bağlanmasını çok tercih etmiyorlar sonra farklı sorunlara neden oluyor dedi Semra Hoca, benimkini alacaklar. iki tüpü alınıp gebe kalan çok var tüp bebekle. korkma sakın, tedavi süresince beslenmene dikkat, protein ağırlıklı beslenmeye çalış, karbonhidratı çayı kahveyi kes, zeytinyağı ve günde 1 avokado ye yumurtaların kaliteli olsun, Allah'ın izniyle bunlar hep anı olarak kalacak.
çaya kahveye bayılıyorum ben yaaatatlım rahim filminin adetin bitiminden sonraki 3 gün içinde çekiyorlar. hemen hemen başlangıçtan itibaren 9. güne geliyor zaten.
evet echomar iyi, ben bir kez echomarda bir kez de memorial'da çektirdim. açıkcası memorial'da hoca (prof) kendisi çekiyor, ilgi daha iyi geldi bana. ama echomar'ın makinesi daha iyiymiş. orada doktor değil yardımcı kızlar çekmişti. o yüzden 2.ye güvenip gidemedim tekrar. echomarda 5 dk sürdü, memorial'da yarım saat kadar. acı ikisinde de aynıydı ama yani çok çok azdı hiç öyle dayanılmayacak gibi değil ( ki biz çikolata kisti sahipleri çok daha fazla acıyı zaten her adet döneminde yaşıyoruz) fiyat farkı da yoktu hatta özel sağlık sigortası indirimim vardı 400'e falan geldi memorial'da.
diğer testleri şişli'de özel bir lab. yaptırmıştım 3 de 1'inden daha az ödemiştim memorial'a göre.
yaşından dolayı rezervin iyidir bence, tüpün bağlanmasını çok tercih etmiyorlar sonra farklı sorunlara neden oluyor dedi Semra Hoca, benimkini alacaklar. iki tüpü alınıp gebe kalan çok var tüp bebekle. korkma sakın, tedavi süresince beslenmene dikkat, protein ağırlıklı beslenmeye çalış, karbonhidratı çayı kahveyi kes, zeytinyağı ve günde 1 avokado ye yumurtaların kaliteli olsun, Allah'ın izniyle bunlar hep anı olarak kalacak.
am'nin regl ile alakası yok, her zaman yapılıyor. benim 1 haftada çıkmıştı sanırım.bide amh testi kaç günde çıkıyor regli olmak şart değil dimi?
sana özel mesaj yazım tatlım.çaya kahveye bayılıyorum ben yaaa
Yalnız rahim filmi çekimi için memorial da echomar a yönlendiriyor, istem kağıdı veriyor falan. Kendi bünyelerinde olabiliyorsa neden dışarıya gönderiyorlar anlamadım:)ayyyy ne güzel şeyler yazmışsın içimi rahatlattın. bende memorialde çekilirim o zaman. acı eşiğim çok düşük napıcamn benyalnız ben adet dönemlerinde hiç ağrı çekmiyorum ilişki esnasında da ağrı yok bunun sebebi nedir bilmiyorum ama pek şikayetçi değilim bu durumdan :) beslenme için deidklerine çok dikkat edeceğim. bende arı sütü civan ve hayıt otu kullanıyordum. bu arada senin yaş kaçtı
Bilmem ki bakalım 21 ağustosta bana ne dicek ben özellikle rahim filmimi yaşadığım yerde yaptırmak istemiyorum zaten 2 tane özel hastane var arkadaşım anestezili hsg çektirdi 1 hafta ağrıdan öldü. Teknoloji burada çok geri elin gavuru kolayını yapmış acısızını yapmış niye yararlanmayayım dimi ama en acısız nereyse orada yaptırayımYalnız rahim filmi çekimi için memorial da echomar a yönlendiriyor, istem kağıdı veriyor falan. Kendi bünyelerinde olabiliyorsa neden dışarıya gönderiyorlar anlamadım:)
Bi acı ağrı hissetmeyeceksin emin ol, hayal ettiğin gibi bir şey değil bitince anlayacaksın :) iğne olayında çok kendini kasmazsan inşallah sıkıntısız geçer sürecin tamamıBilmem ki bakalım 21 ağustosta bana ne dicek ben özellikle rahim filmimi yaşadığım yerde yaptırmak istemiyorum zaten 2 tane özel hastane var arkadaşım anestezili hsg çektirdi 1 hafta ağrıdan öldü. Teknoloji burada çok geri elin gavuru kolayını yapmış acısızını yapmış niye yararlanmayayım dimi ama en acısız nereyse orada yaptırayımbu kız bu acı korkusuyla nasıl tüp bebek yaptıracak düşünün
allaha şükür bi iğneden korkmuyorum:):) çok teşekkür ederim hepimizin süreci güzel ve kolay geçsin inşallah ve en sonunda da mutlu sona ulaşalım:)Bi acı ağrı hissetmeyeceksin emin ol, hayal ettiğin gibi bir şey değil bitince anlayacaksın :) iğne olayında çok kendini kasmazsan inşallah sıkıntısız geçer sürecin tamamı
yok cnm şart değil 3 gün sonra çıkıyorbide amh testi kaç günde çıkıyor regli olmak şart değil dimi?
echomar bu konuda en iyisi ... en iyi aletlerı kullanıyorlar ve hata yapma olasılıgı çok düşük... ben memoriale gitmeden echomarda çektirdim 2 sene önce semra hanım hersey gayet net anlaşılıyor hsg ye gerek yok dedı...Yalnız rahim filmi çekimi için memorial da echomar a yönlendiriyor, istem kağıdı veriyor falan. Kendi bünyelerinde olabiliyorsa neden dışarıya gönderiyorlar anlamadım:)
Aramadilar henüz . Çok kötüyüm sancılarım var eşimle hastaneden geliyoruz doktor ohss olmuşsun yumurtaliklar çok şişmiş çatlatma iğnesi ne yaptın dedi ovitrel yapmamaliydin dedi birkaç test verdim bir kaç gün hastanede yatabilirsin dedi .xra221 buğün beşinci günün kaç embriyo donduracaklar aradılarmı?
ÇOK Teşekkür ederim tatlım bende yarın baktırıcam bakalım ne çıkıcak hayatımda ilk kez yaptırıcam çok heyecanlıyım inşallah güzel çıkaryok cnm şart değil 3 gün sonra çıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?