Canım dondurulmuş olmaz belki seninki benim çok yumurtam vardı ilk görüşmede seninki dondurulmuş olacak dediler nasip bekleyecez kaç senedir istiyorsunuz bebeği ?Soğan kürü yaptım ben kısa bi dönem ama midem kaldırmadı pek sarfa kesesi ameliyatı olmuştum safram yok ondan mı bilmiyorum çok rahatsız etti beni bıraktım bi hafta anca dayanabildim. Ben genelde sakin bi insanımdır aceleci davranmam hiç bişey için ama şu an içim içime sığmıyor bi an önce olsun istiyorum dondurulur ve beklemem için süre verirlerse yıkılırım herhalde.
2 yıllık evliyim 1 yıldır korunmasız ilişki oluyor. Aslında hiç heves etmemiştim hatta her regli olduğumda içimden bi oh çekiyordum aylar geçtikçe neden olmuyor demeye başladım doktora gidince bunları öğrendim bu sefer bir üzüldüm ve aşılama vs hiç birşey denemeden ilk tüp bebeğe karar verdim ve başladım. Bu arada 35 yaşındayımCanım dondurulmuş olmaz belki seninki benim çok yumurtam vardı ilk görüşmede seninki dondurulmuş olacak dediler nasip bekleyecez kaç senedir istiyorsunuz bebeği ?
Ben de 3 senelik evliyim 2 senedir düşünüyoruz maalesef hiç bir doktor çikolata kisti olduğunu söylemedi bebek düşünmeden önce bile gittim doktora her şey çok iyi dediler . Memoriala basvurunca orda öğrendim şok oldular nasıl soylememisler diye 2 aşılama boş yere denemişim çünkü bizde tutma ihtimali yüzde 2 imiş sen iyi ki denenemissin bende 29a girdim2 yıllık evliyim 1 yıldır korunmasız ilişki oluyor. Aslında hiç heves etmemiştim hatta her regli olduğumda içimden bi oh çekiyordum aylar geçtikçe neden olmuyor demeye başladım doktora gidince bunları öğrendim bu sefer bir üzüldüm ve aşılama vs hiç birşey denemeden ilk tüp bebeğe karar verdim ve başladım. Bu arada 35 yaşındayım
cnm bende çikolata kisti var o yüzden çocuğum olmuyor diye düşünme... benım rahmim tertemiz, tüplerim açık çiklata kistide yok yumurta rezzervemde gayet iyi ama olmadım mı olmuyor... dayımın kızında çikolata kisti vardı ve bekarken amelıyat oldu tekrar nüksetti sonra evlendi 9 ay sonra kendiliğinden hamıle kaldı yaşıda 36 falandı hatta doktor sadece tüp bebekle hamile kalabılırsın demiş ama kendiğinden kaldı şükür.... bunlar aslında baktğın zaman ufak şeyler, hamile kalan birçok kadını incelesen emın ol en az yarısında senın gibi ufak kistleri vardır. Bizim işimiz nasip işi sadece vesile arıyoruzBen de 3 senelik evliyim 2 senedir düşünüyoruz maalesef hiç bir doktor çikolata kisti olduğunu söylemedi bebek düşünmeden önce bile gittim doktora her şey çok iyi dediler . Memoriala basvurunca orda öğrendim şok oldular nasıl soylememisler diye 2 aşılama boş yere denemişim çünkü bizde tutma ihtimali yüzde 2 imiş sen iyi ki denenemissin bende 29a girdim
Aynı şey benimde başıma geldi rutin kadın doğuma a gidiyordum smear için falan ve herşey çok iyi ne miyom ne kist hiç birşey yok diyorlardı. Medicalpark Ulun hocaya gitmiştim o söyledi kistlerin olduğunu biliyormusun dedi? Ben şok. Hatta dün aynı şeyi gönül hocaya söyledim bunu, teşhisi bu kadar zormu dedim kısırlık bölümü doktorları daha detaylı baktığı için görebiliyor dedi. Kisttin teşhisi içinde ayrı bir uzmanlık mı gerekiyor anlamadım ki. Banda aşılama nın doğal yoldan gebelikle pek farkı olmadığı benim durumundakiler için tüp ün en iyi seçim olduğu söylendi.Ben de 3 senelik evliyim 2 senedir düşünüyoruz maalesef hiç bir doktor çikolata kisti olduğunu söylemedi bebek düşünmeden önce bile gittim doktora her şey çok iyi dediler . Memoriala basvurunca orda öğrendim şok oldular nasıl soylememisler diye 2 aşılama boş yere denemişim çünkü bizde tutma ihtimali yüzde 2 imiş sen iyi ki denenemissin bende 29a girdim
Kesinlikle bu işler birazda kader kısmet işi sanırım. Biz elimizden geleni yapıcaz tıptan faydalanıcaz gerisini Allah'a bırakıcaz. Hayırlısını dileyeceğiz.cnm bende çikolata kisti var o yüzden çocuğum olmuyor diye düşünme... benım rahmim tertemiz, tüplerim açık çiklata kistide yok yumurta rezzervemde gayet iyi ama olmadım mı olmuyor... dayımın kızında çikolata kisti vardı ve bekarken amelıyat oldu tekrar nüksetti sonra evlendi 9 ay sonra kendiliğinden hamıle kaldı yaşıda 36 falandı hatta doktor sadece tüp bebekle hamile kalabılırsın demiş ama kendiğinden kaldı şükür.... bunlar aslında baktğın zaman ufak şeyler, hamile kalan birçok kadını incelesen emın ol en az yarısında senın gibi ufak kistleri vardır. Bizim işimiz nasip işi sadece vesile arıyoruz
cnm ulun hocayı bende düşünüyordum gitmeyi bir arkadaşım ulun hoca vesilesiyle hamile kaldı. Ama sonra gitmedim sen gitmişsin memorial ile aradakı fark nedir? neden ulun beyde devam etmedım ... benım arkadaşım o kadar metettikı sonunda memoriale karar verdiğimde keşke ulun hoca olsaydı dedı... açıkcası benımde aklımın bir köşesinde kaldıAynı şey benimde başıma geldi rutin kadın doğuma a gidiyordum smear için falan ve herşey çok iyi ne miyom ne kist hiç birşey yok diyorlardı. Medicalpark Ulun hocaya gitmiştim o söyledi kistlerin olduğunu biliyormusun dedi? Ben şok. Hatta dün aynı şeyi gönül hocaya söyledim bunu, teşhisi bu kadar zormu dedim kısırlık bölümü doktorları daha detaylı baktığı için görebiliyor dedi. Kisttin teşhisi içinde ayrı bir uzmanlık mı gerekiyor anlamadım ki. Banda aşılama nın doğal yoldan gebelikle pek farkı olmadığı benim durumundakiler için tüp ün en iyi seçim olduğu söylendi.
Ulun hoca da iyi ilgili hastayı rahatlatan güler yüzlü bir doktor. Kesinlikle yanında rahat oluyorsunuz. Ben memorialın labaratuarının daha iyi olduğunu duyduğum için kararım o yönde oldu. Doktor önemli evet ama bu bi ekip işi embriyologlar, hastane, labaratuar hepsini bi bütün olarak değerlendirdiğimde memorial dedim. İnşallah doğru karar vermişimdir. Ama doktor olarak Ulun hoca gerçekten iyi.cnm ulun hocayı bende düşünüyordum gitmeyi bir arkadaşım ulun hoca vesilesiyle hamile kaldı. Ama sonra gitmedim sen gitmişsin memorial ile aradakı fark nedir? neden ulun beyde devam etmedım ... benım arkadaşım o kadar metettikı sonunda memoriale karar verdiğimde keşke ulun hoca olsaydı dedı... açıkcası benımde aklımın bir köşesinde kaldı
Ayrıca hastane başarısına baktığım zamanda memorial öndeydi. Allah utandırmaz inşallah. Sen tedavi aşamasındamısın yumurta toplandımı?cnm ulun hocayı bende düşünüyordum gitmeyi bir arkadaşım ulun hoca vesilesiyle hamile kaldı. Ama sonra gitmedim sen gitmişsin memorial ile aradakı fark nedir? neden ulun beyde devam etmedım ... benım arkadaşım o kadar metettikı sonunda memoriale karar verdiğimde keşke ulun hoca olsaydı dedı... açıkcası benımde aklımın bir köşesinde kaldı
bende aynı gerekçelerle memorili seçtim en önemlı sey labaratuvar dedım... şu an transferi beklıyorum bu zamana kadar herşey güzel ilerledi bunan sonrada güzel olur inşUlun hoca da iyi ilgili hastayı rahatlatan güler yüzlü bir doktor. Kesinlikle yanında rahat oluyorsunuz. Ben memorialın labaratuarının daha iyi olduğunu duyduğum için kararım o yönde oldu. Doktor önemli evet ama bu bi ekip işi embriyologlar, hastane, labaratuar hepsini bi bütün olarak değerlendirdiğimde memorial dedim. İnşallah doğru karar vermişimdir. Ama doktor olarak Ulun hoca gerçekten iyi.
cnm ben transfer için adet beklıyorum 15 yumurta toplandı 11 tanesi blast oldu donduruldu . haftaya adet olucagım eylül gibide transfer olucak inşAyrıca hastane başarısına baktığım zamanda memorial öndeydi. Allah utandırmaz inşallah. Sen tedavi aşamasındamısın yumurta toplandımı?
Bana biraz anlatırmısın kaçıncı gün yumurta toplandı? Sendeki sorun neydi? Takibini kim yaptı? Transferi kaçıncı gün yapıyorlar? İnşallah güzel sonuçlar alırısnbende aynı gerekçelerle memorili seçtim en önemlı sey labaratuvar dedım... şu an transferi beklıyorum bu zamana kadar herşey güzel ilerledi bunan sonrada güzel olur inş
Canım merhaba, bir süredir giremesim foruma.CANIM negatif görüşmesine gittin mi
Canım, şimdi gördümCANIM negatif görüşmesine gittin mi
cnm benım doktorum gönül hanım ilk muanede gönül hanım ve semra hanım detaylı muane ettı ama ikiside önemlı sorun yok dedı sadece pko patenti dedi yane ultrasyonda pko görüntüsü ama benım adetlerım düzenli, kıllanma yada kilo problemımde yok yane anlıyacagın pkonun tek belirtisi bile yok hatta gönül hanım yumurtladığına emınmısın dedı bende dedım kı ovulasyon testiyle 4 ay takıp ettım adetimin 13 ile 15. günü yumurtladığımı gördüm . Akıntımdan bile anlıyorum dedım birde önceden progesteron testi yaptırdım adetın 21. gününde değerım 18 lerde çıktı yane yumurtladığım kesinleşti o zaman tamam dedi. Semra hanım ise yumurta rezerven çok iyi , rahmim kalınlıgı tüplerin durumu hersey çok iyi görünüyor dedı bir sorun bulamadılar. Sonra eşimden sperm testi istediler sayı ve hareketlılık çok iyi ama morfoloji %1 çıktı. Gönül hanımı bizzat aradım eşimin morfolojisinden dolayı gebe kalamamış olabilirmiyim dedim... sayı ve hareketlılık çok iyi olduğu için bu değerlerle normal gebelık mümkün ama 3 senedir gebelık olmuyorsa yumurtada döllenme sorunuda olabılır dedı bunuda tüp bebekle aşabiliriz dedi o an inan çok korkttum. Çünkü Semra hanım muane sırasında sebebsiz infertilite olan kadınların %20 si yumurta labaratuvar ortamında döllenmıyor dedi... neyse tüp bebeğe karar verdik yaklaşık 10 gün 150 gonal-f kullandım tedaviye başaladım 4. günden itibarende cetrodide kullandım . 11. gün lucrin vuruldum 13. gün sabahı ise yumurtam toplandı 15 yumurta toplandı hepsi olgun çıktı 3. güne kadar hepsi gitti 11 tanesi 5. güne gidip blast oldu ve donduruldu. OHSS riskine karşı dondurulmuş transfer olucagım. 29 haziranda tedavim başlandı 11 temmuzda yumurtam toplandı , 1 hafta sonra adet oldum şimdi 2. adetımı beklıyorum buğün 24. günüm vaktınde olursam salı günü regl günüm . Regl olduktan sonra rahmin durumuna göre transfer gününe karar verecekler. Öyle cnm kusura bakma biraz uzun oldu. Bizde ciddi bir problem yok ama 3 senedir gebelıkte yok yaşım 27 eşim ise 32 yaşında ...Bana biraz anlatırmısın kaçıncı gün yumurta toplandı? Sendeki sorun neydi? Takibini kim yaptı? Transferi kaçıncı gün yapıyorlar? İnşallah güzel sonuçlar alırısn
Benim de adetler kurulu saat gibidir çikolata kisti geciktirir derler ama benim hiç şaşamaz. Banada 237,5 gonal-f verdi çok değilmi bu acaba. Dondurulmuşların başarısı daha yüksek diye duydum ben doğrumu bilmiyorum. Ayrıca ne güzel 5. Güne gitmişler darısı başıma. Sanada tek embriyomu transfer edecekler bilgi verdiler mi?cnm benım doktorum gönül hanım ilk muanede gönül hanım ve semra hanım detaylı muane ettı ama ikiside önemlı sorun yok dedı sadece pko patenti dedi yane ultrasyonda pko görüntüsü ama benım adetlerım düzenli, kıllanma yada kilo problemımde yok yane anlıyacagın pkonun tek belirtisi bile yok hatta gönül hanım yumurtladığına emınmısın dedı bende dedım kı ovulasyon testiyle 4 ay takıp ettım adetimin 13 ile 15. günü yumurtladığımı gördüm . Akıntımdan bile anlıyorum dedım birde önceden progesteron testi yaptırdım adetın 21. gününde değerım 18 lerde çıktı yane yumurtladığım kesinleşti o zaman tamam dedi. Semra hanım ise yumurta rezerven çok iyi , rahmim kalınlıgı tüplerin durumu hersey çok iyi görünüyor dedı bir sorun bulamadılar. Sonra eşimden sperm testi istediler sayı ve hareketlılık çok iyi ama morfoloji %1 çıktı. Gönül hanımı bizzat aradım eşimin morfolojisinden dolayı gebe kalamamış olabilirmiyim dedim... sayı ve hareketlılık çok iyi olduğu için bu değerlerle normal gebelık mümkün ama 3 senedir gebelık olmuyorsa yumurtada döllenme sorunuda olabılır dedı bunuda tüp bebekle aşabiliriz dedi o an inan çok korkttum. Çünkü Semra hanım muane sırasında sebebsiz infertilite olan kadınların %20 si yumurta labaratuvar ortamında döllenmıyor dedi... neyse tüp bebeğe karar verdik yaklaşık 10 gün 150 gonal-f kullandım tedaviye başaladım 4. günden itibarende cetrodide kullandım . 11. gün lucrin vuruldum 13. gün sabahı ise yumurtam toplandı 15 yumurta toplandı hepsi olgun çıktı 3. güne kadar hepsi gitti 11 tanesi 5. güne gidip blast oldu ve donduruldu. OHSS riskine karşı dondurulmuş transfer olucagım. 29 haziranda tedavim başlandı 11 temmuzda yumurtam toplandı , 1 hafta sonra adet oldum şimdi 2. adetımı beklıyorum buğün 24. günüm vaktınde olursam salı günü regl günüm . Regl olduktan sonra rahmin durumuna göre transfer gününe karar verecekler. Öyle cnm kusura bakma biraz uzun oldu. Bizde ciddi bir problem yok ama 3 senedir gebelıkte yok yaşım 27 eşim ise 32 yaşında ...
Sen multi kistik oversin cnm bende kilo alana kadar öyleydim 29 yaşında ultrason bulgusu oluyor sadece pko nun sendrom ları yokKediligelin bu arada gönül hanım amh testi istedi benden eğer 5 ve üzeri çıkarsa senın için pko diyebiliriz dedi ve testin sonucu 5,67 çıktı teşhis olarakta pko konuldu ama ben hala pko olduğumu düşünmüyorum :))
ewt cnm semra hanım özellıkle tek embriyo dedı amh kaç çıktı gonal- f yumurta rezervene göre ayarlanıyor benım yumurtarezervem fazla olduğu için az doz ile başlandı ve hep öyle devam ettım . Evet cnm dondurulmuş bıraz daha yüksek ama dondurlmuş transfer hastanın durumuna göre ayarlanıyor. Hatta bazı hastalarda riske girmemek için 3. gün transfer yapılıyor labaratuvar ortamına dayanamam embriyo rahimde tutunabılıyor. Yane tamamen kişiye göre ayarlanıyor tedavilerBenim de adetler kurulu saat gibidir çikolata kisti geciktirir derler ama benim hiç şaşamaz. Banada 237,5 gonal-f verdi çok değilmi bu acaba. Dondurulmuşların başarısı daha yüksek diye duydum ben doğrumu bilmiyorum. Ayrıca ne güzel 5. Güne gitmişler darısı başıma. Sanada tek embriyomu transfer edecekler bilgi verdiler mi?
yane ilerde tamamen pkonun belırtileri tasıyıp pko olabilirmiyimSen multi kistik oversin cnm bende kilo alana kadar öyleydim 29 yaşında ultrason bulgusu oluyor sadece pko nun sendrom ları yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?