Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Hadi hayırlı olsun. Kaçına verdiler eylülün? Adet gününe ya da bir iki gün öncesine denk geliyorsa olabilir. Yazan arkadaşlardan var o şekilde başlayan.

Canım panik olma sakın ne güzel semra hanım bakacakmış. .

Kaç gündür aynı sıkıntıyı çekiyordum bende anlatmıştım kistlerden görünmüyor emin olamıyorlar diye .. pazar gittiğimde yine yücel bey bakmisti bana görüyor ama emin olamıyor bide özellikle bir odada ki cihazda baktılar bana hep .. pazar günü yücel bey bakınca dosyamız semra hanıma göndermiş whatsap dan kendi görmek istemiş bende ısrarla opu oncesi son randevum semra hanım girsin göremiyorlar demiştim girdi çok şükür. .

Sıkıntı yapaçan irsey yok sadece göremiyorlar net biraz daha büyünce görünüyorlar. .

Opu da belli olur fazla da çıkabilir ilk tedavimde 2 tane fazla çıkmıştı görünmeyen. .

Yarın sabah opu olacağım bende ..

Çok şükür ilk kan testi pozitif çıktı. Darısı diğerinin başına. Allah hepimizin hakkında hayırlı olanı gönlüne razı etsin inşallah. Birbirimizden dualarımızı esirgemeyelim
CANIM cook sevindim ya . Kaç çıktı değerin ? Transferi kim yapmıştı inşallah devamı gelir kucsklarsiniz :)

Tskkr ederm cnm sevinc hanimdan aldim ama gönül hanimdanmi alsaydimki olmazsa degistireyim
Canım sevinç hanımda iyi bir doktor tecrübeli bazen biraz sert çıkabilir ama iyi ben iki embriyo isteyince biraz kızgın reddetti.gönül hanım daha yumuşak reddetti. Ama gayet tecrübeli sorularına cevap verir dinler seni beğenmezsen sonra değiştirebilirsin zaten Semra hanım da görecek sorun değil o yüzden

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, içim rahatladı gerçekten. Hadi bakalım inşallah en kalitelilerinden bol bol yumurtan olur. Bizide haberdar et.

Görüştük Sevinç Hanım ve Semra Hanım ile. İkisi de 30 yaşta bu kadar anormallik olmasını beklemeyiz ama olabilir de şeklinde yaklaştı. Amh ı sordum yüksek ama az yumurta çıkıyor diye, tekrarlayalım dediler kan verdim oradayken.
Ben çok umutsuzdum ve mutsuz, her halimden belliydi heralde Sevinç Hanım hep böyle olacak diye düşünüyorsanız düşünmeyin çünkü olmaz dedi durup dururken.
FSH ı özellikle sordum, rezerv iyiyse amh normalse bakmıyoruz ikinci günü tedaviye başlarken dedi Semra Hanım, özellikle ona sordum ve net yanıtı aldım. Ama sizinkine bakılsın diye not alalım dedi.
DNA hasar testini sordum, ona çok inanmıyor Semra Hanım onu anladım. Zaten bizim sperm değerlerine bakarak bu sonuçlara göre dna hasarı çıkması 0a yakın dedi.
Kromozom anomalisi yüksek ölçüde yumurtadan kaynaklanır dediler ve yumurta kaliteli de olsa anormallik olabilir ki sizin hep blasttı pgt ye gidenler dedi. Yani yumurta kalitesizliği yokmuş onu anladık, kromozom anormalliği de inşallah bi sonrakinde karşımıza çıkmaz, duamız bu.
Embriyolog Hakan Bey le görüştük. Ona özellikle bu embriyolar kötü demiştiniz 3.günü sonra ne oldu da düzeldi, anormalliğe sebep bu olabilir mi diye sordum. İlk cümlesi 30 yaşında bir kadın için bu anormallik normal değil, ama olabilir dedi. Yumurtalar uyarılıyor sonuçta normal sürecin dışına çıkıyoruz, anormallik tüp bebeğin doğasında var, demek ki siz daha yatkınsınız dedi. Sonra da bu hep böyle mi olacak diyorsanız olur diyen yalan söyler, tabi ki sağlıklı embriyoyu bulacaksınız zaten daha önce bulunmuş dedi.
Yetmedi genetik katına gittik, Yeşim hanım ile görüştük orada. Onun yorumu da 30 yaşta bu kadar sağlıksız beklemeyiz şeklinde oldu ve beni şaşırtmadı :) ömrümün 30.yılından soğutacaklar beni sonunda:) trizomi 22 sağlıksız embriyolarda ağırşıklı sonuç olduğu için kromozom testini tekrarlanması yönnde öneride bulundu. Yani şu an her şey normal diye anlamıyoruz ya sadece sizde sorun çıkarsa sebebini öğrenmiş oluruz kafamızdaki soru işaretleri kalkar dedi. Normalde kromozom testinin tekrarlamıyoruz ama sizin durum emin olmayı gerektiriyor dedi. Sonucu tedavi şeklini vs değiştirmeyeceği için şimdilik düşünmedik test yaptırmayı.
Özetle konuşabileceğimiz herkesle görüştük, ortak görüş bu yaşta normal değil ama olabilir, Umutsuz vaka gözüyle bakmayın bir sağlıklı var yine olur şeklinde.
Semra Hanım sayı biraz daha fazla olsa sağlıklı bulma oranımız atardı, Sayı az olduğu için de ihtimaller düşüyor dedi bir de.
Arı sütü ve omepa q10 siparişi verdim, d vitamini değerime baktırıp kullanmaya başlayacağım. İnşallah bir faydasını görürüm, dua ede ede içeceğim onları:) 2-3 ay bekleyip tedaviye başlarız diye düşünüyoruz Kasım gibi. O zamana kadar tedavisi devam eden herkes güzel haber versin inşallah, sonra bana odaklanalım:))

Uzun uzun yazdı, çünkü birkaç gündür kafanızın şişirdim burda öğrendiklerimi size de aktarmak farz olmuştu artık :)

CANIM fsh kaç çıktı peki? Unutma iki kere hamile kaldın sen hamile kalabiliyorsun bunda sorun yok . Sadece sorun çıktı devamı gelmedi . Doğru embriyo konulunca tadından yenmez inşallah güzel olacak. Aynı zaman incir kuru yapsan bence yumurta sayın çok daha fazla olur fazla olması senin için iyi olur .

Canım hayırlısı olsun inşallah ..

Kesinlikle katılıyorum inşallah o arada olur ne güzel olur. .

Hayırlı olur inşallah... iyi ki uzun uzun yazdın.
Biz de bilgilenmiş olduk. Senin ilk tedavinde de 7 embriyodan 4ü blast olmuştu bunda da 3te 3. Bu iyi bir oran. Dedikleri gibi demekki yumurtaların sağlam ve dayanıklı. Önümüzdeki adetlerinde de sana en yakın kadın doğumcuya gidip antrallerine ve hormonlarina baktirabilirsin. Ne kadar fark ediyor durum aydan aya takip edebilmek anlamak için.
Diğer genetik trombofili sonucunla ilgili bir gelişme var mı?

Hepsi birbirine karışır diye korkuyorum çok da yüklenmek istemedim. A ma kuru incir aldım normal şekilde yerim 2-3 tane günde. Fsh şimdi değil tedavinin 2.günü bakacaklar başladığımızda. Amh için kan verdim sadece

O çıkmamıştı geçen haftalarda sağolsun burdan bir arkadaş gidip sormuştu. Zaten acelesi de yok artık, elimde telefon gezip durmayacağım:)

Anladım canım. Bi programda bi kadın öyle incir kuru deneyince çok sayıda kaliteli yumurtası olmuştu tabi bunu tedaviden 10 gün önce başlamış .kuru incir ben de yedim ama sayıya etki etmez saracoglu da incir yemekle aynı şey değil dedi . Tabi prolaktinin yüksek değilse yapabilirsin.

Kızlar bu arada bana bakan dr Fırat Tülek ti irfan değil memorial Ataşehir den gelmiş

Kızlar bu arada bana bakan dr Fırat Tülek ti irfan değil memorial Ataşehir den gelmiş
Canım ben memorialdayken Semra hoca bir kaç doktoru sınav yapıyordu iş alımı içindi ve hepsi kapıda çok heyecanlıydı . Anladığım kadarıyla bi vaka sorup böyle bir vakaya nasıl bir tedavi yöntemi denerdiniz diye soruyordu . Fırat bey diye biri de vardı büyük ihtimalle odur

81 lı cnm çokta genç değil benim gittiğim doçent te 81 lıydı ama Semra hanım başka genetikte çok bilgili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…