30 yaşındayım, saat gibi adet olurum normal de neden böyle oldu anlamadım..
Canım benim prolaktin 14.67 incir yiyebilir miyim zarar verir mi?Valla tatlım korkutmak gibi olmasın da benimde Çok düzenli ağrısız sizisiz geçerdi ama paşalar gibi kistlerim varmış meğer iki tarafta da .. Belli olmuyor işte bazen
Kızlar yazmış zaten takviyeleri bide organik sağlıklı beslenmeye dikkat edin çay kahve minimum a inmeli .. prolaktin normal se incir de ye inşallah faydasını görürsün. .
Canim cok tskkrler Rabbim yavrularimiza tez vakitte bu tedaviyle hayirla saglikla kavustursun hepimizi. Hayirli ve guzel haberlerinizi okumak icin sabirsizlaniyorum.burda hamile olanlari okudukca evde ciglik atiyorum esim bile diyor gözlerinin ici gülüyor diye ama tedavisi olumsuz olan arkadaslari okudukcada tüm gün morelim bozuk geziyorum evin icinde.M Mothers doughter adetin 2. Günü git canım ki bütün testleri yapabilsinler. Söylemeyi unutmuşum.
Canım benim prolaktin 14.67 incir yiyebilir miyim zarar verir mi?
Canım benim prolaktin 14.67 incir yiyebilir miyim zarar verir mi?
Ayyy çok güldüm :)))) Ne varsa yicem de sonra bu kiloları kim vericek bilmiyorum :))))Ye tatlım sende ye :) normal
Tamam ablacım zaten pek de sevmem :))Taze maydanoz nane yeme ama bu süreçte tamam mı tatlım. .
Ben varim ama henuz baslamadim canim. Eylul sonunda baslamayi düşünüyorum.bahceciyle gorustum bu haftada sisli memorial ile gorusup karar vericem neresi olacagina. Ilk tup bebek denemem olacakAranız da translokasyon taşıyıcısı var mı arkadaşlar ?
Buna nasıl karar veriyorlar ki? Yani o kadar ilaç alıyoruz benim bir keresinde genetiğe gidecek diye 13 yumurtamda helak oldu 4.güne kadarda 7 tanesi falan gelmişti. Böyle şeyler duyunca kızıyorum hastaneye. İlaçlar ağır ve vücut kaldırmıyor artık. Anne Rahmi en güzel korunaklı alan, laboratuvar da gelişmeyen embriyo orada tutunuyor. Şans verselerdi ne olurdu sankiKızlar sitede yazan bir arkadaş var belki size de denk gelmiştir. 12 embriyosundan 2sini 3.gün transfer ediyorlar geri kalan 10 taneyi 5.güne bekletiyorlar. 5.gün o 10 embriyodan sadece 1 tanesi dondurulabilecek kalite oluyor ve donduruluyor. Transfer edilen 2 embriyo da tutunuyor ve ikizlere hamile arkadaş. Şuan 15.haftada imiş vede.
Öyle yani yazayım dedim :)
Bu arkadaş farklı bir şehirde farklı bir merkezde.Buna nasıl karar veriyorlar ki? Yani o kadar ilaç alıyoruz benim bir keresinde genetiğe gidecek diye 13 yumurtamda helak oldu 4.güne kadarda 7 tanesi falan gelmişti. Böyle şeyler duyunca kızıyorum hastaneye. İlaçlar ağır ve vücut kaldırmıyor artık. Anne Rahmi en güzel korunaklı alan, laboratuvar da gelişmeyen embriyo orada tutunuyor. Şans verselerdi ne olurdu sanki
Canim senin tutup dusen embryo icin ne aciklama yapilmisti?Bu arkadaş farklı bir şehirde farklı bir merkezde.
Sizin durum tam olarak ne bilmiyorum. Fakat son dönemdeki tedavilerde genetige gitmesi kararlaştırılmış da olsa transfer olacakmış gibi hazırlık yapılıyor ilaçlara başlanıyor opu sonrası. Benim ilk tedavim 8-9ay kadar önce idi o zaman böyle bir durum yoktu. Belki bu tür şikayetlerden dolayı bu uygulamaya geçilmiş olabilir.
Ama şu da var ki 3.gün transfer edildiğinde tutan embriyo transfer edilmeseydi de 5.güne gelebilecek olan embriyo oluyor. 3.günden sonra bozulup 5.günü göremeyen embriyo anne rahminde de o dönemde canlılığını kaybetmiş oluyor. Anne Rahmi labaratuar dan daha iyidir biran önce transfer edelim diyen kisi kendi labartuvarına güvenemiyordur.
Mesela sizin 13 embriyodan 7si 4.güne gelmiş o zaman hemen ilk gün transfer etseler 6sı 4.güne bile gelemeyecek durumda idi.
Benim ilk tedavimde 7 embriyom vardı hepsi 5.güne kadar yaşayan. Ama 5.gün sadece 2 tane blast vardı elimizde. Blast embriyo ile şans %50 civarında. Ama genetige gidip sağlıklı gelirse bu şans %75lere kadar çıkıyor. Benim biri pozitif biri negatif oldu yani %50 tuttu. Ama negatife ayrı üzüldüm tutup düşene ayrı üzüldüm. Transfer hazırlığı test gününe kadar yine hormon yükleniyorsun. Bir de kürtaj falan olman gerektiğini düşün. Bu üzüntülerı yaşayacağıma eğer sağlıksız idi iseler ona üzülür vakit kaybetmeden yoluma devam ederdim. İnsan her durumda üzülüyor tabi. Hormonlar zaten alt üst. Amaç senin paranı almak olsa 3.gün transfer yapıp gerisini dondurup tutmadı bi daha transfer... şansı düşük embriyolar 2 şer 3er transfer falan... daha iyi şeyler mi bi düşün.
İlk tedaviler sorunu da daha net teşhis etmede yardımcı oluyor aslında. Hepsinin birden duracağını da bilemezler ki en iyiler seçilsin diye bekleniyor. Hele genetik bir sıkıntı varsa başka çare yok.
%80 genetiği bozuk olabilir dedi Semra Hanım da Sevinç hanım da. Tutunamayan için de aynı şekilde. Genetik pıhtılaşma sorunu çıkınca ben ondan dolayı olduğunu düşünmüştüm ama o kadar erken dönem düşüğe sebep olmaz dediler.Canim senin tutup dusen embryo icin ne aciklama yapilmisti?
Genetigi bozuk olan embryonun 5.gune kadar gelip 5aa 5ab olmasida garip.benimde 3.gun transfer edilmisti ve cok yuksek kan degeriyle tuttu ikiz olabilir bu degere gore diye suphelenildi ama tek kese vardi.33 haftalikken karnimda kalbi durmus kol ve bacaklari kisa denilmisti ama genetik ne rahatsizligi var bilinmiyor ihmal kurbani olduk pgt bize fayda etcekmi onu bile bilmiyoruz eger sorun gen kaynakliysa pgt fayda saglamazmis fayda saglasada 5.gune hic gelebilen embryolarim olmadi 3 tup bebek denemesindede.Allah yardimcimiz olsun ne diyeyim cok zormus saglikli evlat sahibi olmak..%80 genetiği bozuk olabilir dedi Semra Hanım da Sevinç hanım da. Tutunamayan için de aynı şekilde. Genetik pıhtılaşma sorunu çıkınca ben ondan dolayı olduğunu düşünmüştüm ama o kadar erken dönem düşüğe sebep olmaz dediler.
Evlat imtihandır ya zaten kuranda geçer. Biz daha kucağımıza alamadan imtihan oluyoruz. Senin yaşadıkların da cidden çok zor. Allah ecrini zayi etmesin.Genetigi bozuk olan embryonun 5.gune kadar gelip 5aa 5ab olmasida garip.benimde 3.gun transfer edilmisti ve cok yuksek kan degeriyle tuttu ikiz olabilir bu degere gore diye suphelenildi ama tek kese vardi.33 haftalikken karnimda kalbi durmus kol ve bacaklari kisa denilmisti ama genetik ne rahatsizligi var bilinmiyor ihmal kurbani olduk pgt bize fayda etcekmi onu bile bilmiyoruz eger sorun gen kaynakliysa pgt fayda saglamazmis fayda saglasada 5.gune hic gelebilen embryolarim olmadi 3 tup bebek denemesindede.Allah yardimcimiz olsun ne diyeyim cok zormus saglikli evlat sahibi olmak..
Aynen öyle canimEvlat imtihandır ya zaten kuranda geçer. Biz daha kucağımıza alamadan imtihan oluyoruz. Senin yaşadıkların da cidden çok zor. Allah ecrini zayi etmesin.
5.güne bekletildiği halde mi gelmedi bekletilmeden mi transfer edildi öncekilerde? Labaratuar önemli işte burda. Konyada denedim demiştin değil mi? Ora ile burası aynı olmaz. Dünya çapında üst sıralardaki bir labaratuardan bahsediyoruz inşallah çok çok iyi olur. Ölen bebeğin için genetik test yapamıyorlar mıydı? İhmal demiştin değil mi?
Hikayeni dinlediklerinde tedavi geçmişine de baktıklarında bir şeyler çözülür netleşir de inşallah. Biliyorsundur Dünya genetik cemiyeti başkanı Semra Hanım. Sorununu teşhis edip yolunu çizip Allah'ın izniyle senin de sağlıklı yavrularına kavuşmana vesile olur inşallah.
Aynen öyle canim.Enfal/ 28- Ve iyi biliniz ki, mallarınız ve evlatlarınız birer imtihan aracından başka birşey değildir. Allah katında büyük ecir vardır.ayettede geciyor.Evlat imtihandır ya zaten kuranda geçer. Biz daha kucağımıza alamadan imtihan oluyoruz. Senin yaşadıkların da cidden çok zor. Allah ecrini zayi etmesin.
5.güne bekletildiği halde mi gelmedi bekletilmeden mi transfer edildi öncekilerde? Labaratuar önemli işte burda. Konyada denedim demiştin değil mi? Ora ile burası aynı olmaz. Dünya çapında üst sıralardaki bir labaratuardan bahsediyoruz inşallah çok çok iyi olur. Ölen bebeğin için genetik test yapamıyorlar mıydı? İhmal demiştin değil mi?
Hikayeni dinlediklerinde tedavi geçmişine de baktıklarında bir şeyler çözülür netleşir de inşallah. Biliyorsundur Dünya genetik cemiyeti başkanı Semra Hanım. Sorununu teşhis edip yolunu çizip Allah'ın izniyle senin de sağlıklı yavrularına kavuşmana vesile olur inşallah.
Ben lucrin ve antibiyotik kullandım cnmPko lu bayanlar bi arkadaşım soruyor ilaç olarak ne kullandınız memorial de..
Bide çatlatma iğnesi vuruldu mu hangisi.
Canım 1 ay rahim dinlendirme mi oldu sizde ne zaman transfer olacaksınızbu kadar umutsuz olma.benim 8 embriyo pgt ye gitti.1 tanesi saglam geldi cok sukur.seninde mutlaka saglam embriyon cikacaktir.
Allah razı olsn canım inşallah cümlemizi Allah muaffak etsinMaaşallah canım Allah muaffak etsinn
Gözün aydın canım çok iyi inşallahGünaydın kızlar; hastane aradı 8 yumurtada dölenmiş çok mutlu oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?