Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Hayırlı olsun canım. İnşallah 9 gün sonra burda güzel haberlini kutlayacağız. 9 ay sonrada kucağına almanı kutlayacağız. Herşey çok güzel olacak

Evet hoca ısrarlarıma rağmen bize de tekrar bir ürolog görüşmesini gereksiz gördü. Bizim dosyada şiddetli erkek faktörü yazıyor. Varikosel de dna hasarina sebep oluyormuş. Varikosel değerlerde bozulma yapmışsa ameliyat öneriyorlar ama iyileşme süresi ve sonuç alma garantisi olmadığı için tüp bebek daha mantıklı oluyor. Ama son dönemlerde daha fazla bu konunun üstüne yapılan araştırmaları makaleleri okuyorum ameliyat sonrası değerler çok değişmese de doğal hamilelik şansı artıyor tüp bebekte de başarı artıyor düşükler azalıyor. Onun için gebelik oluşsa da oluşmasa da iyi bir üroloğa gidip fikrini alacağız. Çünkü tek çocuk düşünmüyoruz bunun sonrası da var gerçi bir taneyi de henüz bulamadık ama yaklaşmış hissediyorum inşallah hayırlısıyla.
Bundan sonraki araştırıp ögreneceklerimiz hamilelik bebek bakımı emzirme ek gıda vs.. ve sonrası ile ilgili şeyler olsun inşallah.
Sürekli bütün alternatifleri düşünerek hareket etmeye çalışıyorum. Kist olma ihtimali var olursa ona göre de plan yapıyorum şimdiden, üzülmemek için. Vakti ne zaman Allah biliyor işte biz de kendimizi oyalıyoruz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince.

Yani hoca değişken bir şey bu bugün düşük çıkar yarın yüksek çıkar falan dedi ama onun uzmanlık alanı değil ve genelde tüp bebek doktorlarının yaklaşımı böyle. Burda birkaç kişide gördüm değerler çok iyi sebepsiz infertil çiftler hiç bir sorunları yok sperm değerleri çok iyi ama tüp bebek ya negatif ya düşük oluyor. Test yaptırıyorlar %50-60 hasar çıkıyor. Hatta birinin hasar düşük çıkmış spermlerde canlılık sorunu çıkmış falan. Böyle durumlarda bazı kişilerin tüp bebekle sonuç alamayıp erkek tedavi edildiğinde doğal hamilelik oluşuyor falan. Aslında Memorial ın verdiği kitapçıkta da var sperm sayısı 5 milyonun altında olduğunda öneriliyor diyor dna hasar testi. Bizimki o kadar değil. Biz de arı sütü kullanmış olduk antioksidan olarak ve 7de 4 blastımız oldu ilk tedavide 7de 2 iken.

Aslında burdaki ilk test kötü olunca Murat hocaya yönlendirdiler o ayrıntılı muayene etti tahlil dopler ultrason falan istedi. Hormonları falan normal çıktı çok şükür. Genel olarak da sağlıklıdır eşim. Ama işte bu varikosel bozuyor her şeyi. Belki eşimin sorununu yolun başında bilsek iyi bir ürolog daha farklı yaklaşabilirdi durumumuza. Hamile kalsam bile (inşallah) onun sağlığı için ameliyat olması gerekiyormuş gibi düşünüyorum ve 2. Çocuk için ön hazırlık olsun iyileşsin. Ha olmadı yine tüp bebek düşünürüz ve erkek faktörünü halletmiş oluruz diye düşünüyorum.
İnşallah güzel olacak herşey. Allah kolaylık versin size de. Biz bile istanbuldayız zorlanıyoruz git gel yoruyor sizin için daha da zor.

Senin de hayırlı olsun transferin. Aynı dileklerimi senin için de yineliyorum. 9 ay kalsın miniğin orda. Rahat bir hamilelik kolay doğum sağlıklı hayırlı evlat olsun inşallah. Senin embriyon genetikten de geçti maşallah çok daha avantajlısın. 8 günün kalmış sakın ve stressiz çabucak geçer inşallah. Arka arkaya güzel haberlerinizi alalım senden ve S sinkar dan inşallah.

Kediligelin senin için çok üzüldüm. Her aşama ayrı stres. Ya sağlıklı bir artış olsun bundan sonra ya da biran önce sıfırlansın değerin seni fazla yıpratmadan kürtaja falan gerek kalmadan. Bu işin cilveleri bu durumlar da. Çok şükür dondurulmuşların da var. Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:

Evet canım benimde aslında anlatmak istediğim tam olarak bunlardı. Tüp bebek ve kadın doğum uzmanları ve birçok ürolog malesef bu konuya yeterince önem vermiyorlar diye düşünüyorum.

Dediğin gibi tedbirli olmak lazım zaten bunca zahmet sabır ve bekleyisten sonra kaybedecek birşey yok.

İnşallah hayırlısı ile pozitifi görmek, sağlıkla devam ettirmek ve dünyaya getirmek nasip olur. 2 yılı da geçiyoruz artık inanır mısın bilmiyorum hiç çubuk test alıp da yapmadım. 3 günden fazla gecikme olursa diye bekliyorum 4 gün gecikme görmedim hiç. Transferlerimde de kan testi gününü bekledim ikisinde de. Yine öyle yaparım sanırım.
Benden öncekiler görsünler pozitifleri sonra ben sonra söz gelin arkadan inşallah

Yani kimse yanlış anlamasın benim haddime değil Semra hocayı eleştirmek falan. Başka bir seçeneğin burdan iyi olacağını da düşünmüyorum. Çok güveniyorum merkeze ve hocaya her yönüyle.
Zaten genç ve sağlıklı yumurta sperm deki dna hasarını onarabiliyormuş. Ama benim yumurtam zaten yaşlanmaya başlamış amh ım tüp bebeklik düzeyde olmasa da. Mesela ankarada bir merkez dna hasarina bakıyor %30 üstünde ise spermler şırınga ile alınıyor tesa deniyor sanırım bu işleme. %15-30 arası ise 3-4 gün perhizle değil de aynı gün ikinci çıkış ile sperm kullanılıyor. Böyle bir uygulama yapılıyor hasar etkisini azaltmak için. Ama o merkezle ilgili de başka bir sürü şikayet var.

Merhabaa. Valla hayat... giremedim bir süre. Şimdi döndüm diyelim. Sen de ne var ne yok? Bebiş var mı nasıl gidiyor?
Yok canım bende dondurulmuş transfer olacağım adet olmayı bekliyorum bende çikolata kisti varmış

Bunda da sana katılıyorum ben de doğru yerde olduğumuza eminim. Semra hanıma gerçekten güveniyorum o başka bir mevzu..

Spermlere de yumurta kalitesine de yapılabilecek bilimsel yöntemler pek yok. Bende bir çok makele okudum araştırıyorum çoğu çalışma aşamasında ve deneysel .

Nasıl ki eskiden tüp bebek bir hayal di ama suan biz bu bilimden faydalaniyoruz ileride kim bilir ne gelişmeler olur .

Bize yine nasip demekten başka birşey kalmıyor. . Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah. .

Sana da embriyo resmi verdiler mi :)

Bende sevinç hanımı beklerken dosyama bakayım bir dedim embriyolari min resimlerini koymuşlar insan bi tuhaf oluyor gerçekten

evet bana da dosyamdan göstermişlerdi. eşime dedim dünyanın en güzel embriyoları diye de güldü bana ama bence güzellerdi :)
allah hepimizin emeklerinin karşılığını en kısa sürede versin, tek dua'm bu artık. hepimiz hayırlısıyla ve sağlıkla miniklerimize kavuşalım inşallah.

Evet canım embriyolog bilgi verdi transfer öncesi pgt ye gittiği için zonayı zaten deliyorlarmis hücre almak için
kalitesi 6aa'mış ve çözülme sonrası canlılığı tam devam etmekteymiş. Bundan sonra bir tutunması kaldı. Hayırlısı artık bundan sonra iyi dileklerin için teşekkür ederim kucaklarimiz dolsun hepimizin gönlüne göre olsun inşallah

Sana da embriyo resmi verdiler mi :)

Evet canım ama sadece çözülen embriyonunkini verdiler eşim ve ben 17 numaralı embriyonun transfer edilmesini içimizden gecirmiştik ve hastaneye gittiğimde onu çözdüklerini söyleyince bi huzur kapladı içimi. Minik 17, annesine tutunur inşallah.

çözünme sırasında bozulma oluyor mu acaba, bunun oranını bilen var mı? çok kafama takılıyor çözünürken bozulma olursa diye.

çözünme sırasında bozulma oluyor mu acaba, bunun oranını bilen var mı? çok kafama takılıyor çözünürken bozulma olursa diye.

2009 2010 yillarinda laboratuvar şartları çok iyi olmadığı için yüzde 10 a yakın bozulma olabiliyormus ama şuan yüzde 1 lere kadar düşmüş. Iyi merkezlerde yüzde yüz canlılık sağlanabiliyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…