Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Amin cnm inş dün bir aile dostumuzda görüştük oda tüp bebek yaptırdı ilk tüp bebek kimyasal gebelik olmus 2. Si tuttu şu an 16 haftalik hamile oğlu olacak . Bana dedi ki ben çok duymuyorum ilk denemede tutani genellikle 2veya 3. Tutuyor. Onunla konuşunca biraz rahatladım. Sende iyi ol cnm Allah'a şükür dondurulmuş embriyon var Rabbim nasip edecek inş

uzun zamandır foruma girmemiştim, çok geçmiş olsun. Bebeğin ve senin iyi olmana sevindim canım.

Testi yaptırdım canım 28 e düşmüş. Zaten lekelenmelerde arttı. Sanırım bu kimyasal oluyor değil mi?
Evet canım kimyasal gebelik oldu git gide düşecek . Sakın üzülme embriyodan kaynaklı olabilir. Tutunmada bir sorun olmaması iyi bir şey inşallah donmuslarinla her şey güzel olacak

Araştırmalar, hastaların yüzde 30'unun ilk denemeden sonra tedaviden vazgeçtiğini ortaya koyuyor. Oysa Eurofertil Tüp Bebek Merkezleri Medikal Direktörü Uzm. Dr. Hakan Özörnek, şanslı bir azınlık hariç genel olarak tek seferde çocuk şansının yüzde 45 olduğunu buna karşılık 4 denemede başarı şansının yüzde 90'lara ulaştığını vurguladı.

Türkiye'de gerek maddi olanaksızlıklar gerekse tedavinin yoruculuğu nedeniyle hastaların yüzde 30'u ilk denemeden sonra tüp bebek tedavisinden vazgeçiyor. Uzun tedavi prosedürü, hastaların yaşadıkları hayal kırıklığı ile birleşince çocuk umudu suya düşüyor. Oysa yapılan araştırmalar ilk deneme sadece çok şanslı bir azınlığın yüzde 60 oranında çocuk sahibi olabildiğini gösteriyor.

'İLK DENEMEDE ÇOCUK BEKLENTİSİNE GİRİLİYOR'
Eurofertil Tüp Bebek Merkezleri Medikal Direktörü Uzm. Dr. Hakan Özörnek, hastaların ilk seferde başarıya odaklanmalarının hayal kırıklığına sebep olabileceğini vurgulayarak başarı oranları hakkında şu bilgileri verdi; "Çocuk sahibi olmakta zorlanan çiftler, tedaviye başladıklarında ilk seferde çocuk beklentisine giriyor. Bu beklenti, onların tedavi sonrası büyük bir hayal kırıklığı yaşamalarına neden olabiliyor. Tüm dünyada kabul edilen en önemli başarısızlık da hastaların hayal kırıklığı ile tedaviden vazgeçmeleri olarak gösteriliyor. Çünkü şanslı bir azınlık dışında hastaların büyük bölümü ilk tedavi sonrası çocuk sahibi olamıyor. Sadece yaşı genç, tedaviye iyi cevap veren, yumurta ya da sprem kalitesi iyi olan hastalarda ilk tedavi sonrası çocuk ihtimali yüzde 60."

1 YILDA 4 SEANS TEDAVİ İLE BAŞARI ŞANSI YÜZDE 90'IN ÜZERİNDE
Uzm. Dr. Hakan Özörnek, "Hastaların beklentisini yönetmek başarıda çok önemli. Eğer doktor, ilk seferde çocuk ihtimalinin düşük olduğunu hastaya yeterince anlatabilir ve hastanın beklentisini zamana yayabilirse, tedavinin başarısı artıyor. Bu nedenle tüm dünyada tüp bebek tedavisinin artık bu şekilde planlanması gerektiği konuşuluyor. Biz de bu plan doğrultusunda hareket ediyoruz. Hastaların hayal kırıklığına uğramamaları için tedavi 1 yıllık bir zaman dilimine yayılıyor. 1 yıl içinde 4 deneme yapılıyor. 4 deneme, yani 1 yıl sonrasında hastaların bebek sahibi olma ihtimali toplamda yüzde 90'ın üzerine çıkıyor" dedi.

Çalışırken vakit daha çabuk geçecektir eminim. Testin ctesi olması da güzel, Cuma akşamı erken uyu sabah koşarak hastaneye:) sonra da mutlu bir haftasonu inşallah..
cumartesi gününe denk gelmesi benım için çok güzel oldu... evde hiç zaman geçmedi inan canım... bu arada ilk denemem negatif olursa benım embriyolarımda pgt ye yollanacak 10 tane embriyom var hepsini mi yollamak gerekıyor yoksa bir kısmınımı ? ne bileyım fazla yaaa maddi olarak biraz yıpratabılır bizi .... Kardeşime genetik test yaptırdık sonucu 2 ay sonra çıkacak kardeşimde genetik hastalık çıkarsa bana da yapılacak aynı test ... yane eğer negatif olursa meşakatli bir yol bizi beklıyor ...

arkadaşlar bir şey sormak istiyorum embriyo dondurma ücreti ne kadardı? sayıya göre değişiyor mu ben 2500-3000 tl arası gibi bir rakam hatırlıyorum ama doğru mu?

arkadaşlar bir şey sormak istiyorum embriyo dondurma ücreti ne kadardı? sayıya göre değişiyor mu ben 2500-3000 tl arası gibi bir rakam hatırlıyorum ama doğru mu?
canım doğru hatırlıyorsun 1-3 arası 2.000 4 ve daha fazlası için 3.100 TL alıyorlar

Kızlar Günaydın bugün adetin 11. Günü rahim kalınlığı 8,7 mm kan tahlilde verdim onların çıkmasını bekliyorum gönderecem hemşireye bakalım transfer tarihim belli olacak mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…