CANIM endometriozissin peki çikolata kisti de var miydi sende ? Ilk embriyo transferinde donmus muydu doğru mu anladım inşallah benimki de tutarMerhaba arkadaslar, ben sisli memorial de tedavi olup hamile kaldim ve simdi 4 ayligim. Bu siteden cok sey ogrendim tedavim suresince ve bende sizlerle deneyimlerimi paylasmak istiyorum. Toplam iki yumurtam olustu ve dondurulmus transfere karar verildi, gecen subat ayinda ilk transferimi yaptik ve sonuc negatif idi. Yaklasik uc ay kadar bekledim ve kalan embriyomu transfer ettirdik, sonuc pozitif oldu.
Yasim 35 ve yaklasik 2 bucuk yil dogal denedik ve hic hamilelik yasamadim. Semra hanim endometriosis ten kaynakli olabilecegini soyledi. Ben ilk transferimde cok buyuk beklenti icerisindeydim ve ayrica cok ozen gosterdim kendime transferden sonra fakat husranla sonuclandi. Sonrasinda ise daha bir umutsuzlandim cunku o kadar yildir olmamasinin ardinda belki diyordum tutunamiyor veya vucut atiyor. Hatta mayis ayinda hastaneyi arayip rahme cizik attirmak istedigimi soyledim. Onlar dr ile gorusup bana geri donus yapacaklardi fakat hic haber alamadim. Bende haziran ayinda adet oldugumda aradim ve transfer hazirliklari yaptik. Hic bir beklentim yoktu olacagina dair. Oylesine o ayi bos gecirmeyelim diye gittim. Transfer yapildiktan 20 dk sonra kalkip esimle yemege gittik disari. Ertesi gunun sabahi ucakla yolculuk yaptik aksama kadar dinlenmedim neredeyse. 9 gun sonra test yaptigimda pozitif sonuc aldim buyuk bir saskinlikla.
Evet 3cm kadar cikolata kistim vardi, benim iki transferim de donmus embriyodanCANIM endometriozissin peki çikolata kisti de var miydi sende ? Ilk embriyo transferinde donmus muydu doğru mu anladım inşallah benimki de tutar
Sağol canımAdet oldugun gun hastaneyi arayip bildireceksin ve onlar ertesi gun icin sana randevu ayarlayacaklar
canım benim de tedaviye basladıgımda 2 cm di simdi 2,5 cme yakın benim de donmuş olacak bi 10 gün sonra transferim var benim ilkte tutar insallah . dua et olur mu peki senin ilkinde hiç tutunma olmadı mıEvet 3cm kadar cikolata kistim vardi, benim iki transferim de donmus embriyodan
sorununuz nedir ? asılamanın sansı düşük az sayıda çiftte tutuyor daha cok sebepsiz ve sayıda sıkıntı olan sperm vakalarınd tutyoDoktor aşılama da olabilir dedi. Bu benim ilk denemem olacak. Sizce aşılama mı tüp bebek mi?
Eger tupler tikali degilse kistin gebelik olusmasinda bir engel olmazmis pek. Benim ilkinde hic tutunma olmadi tahminimce fakat donmus transfer taze transfere kiyasla herzaman basari sansi yuksek kabul ediliyor.canım benim de tedaviye basladıgımda 2 cm di simdi 2,5 cme yakın benim de donmuş olacak bi 10 gün sonra transferim var benim ilkte tutar insallah . dua et olur mu peki senin ilkinde hiç tutunma olmadı mı
Yumurta rezervim az ama eşimde sorun yok. Zaman kaybetmeyelim diyoruz ama sevinç hanım ilk olarak aşılama deneyebiliriz dedi bilmiyorum tutar mı?sorununuz nedir ? asılamanın sansı düşük az sayıda çiftte tutuyor daha cok sebepsiz ve sayıda sıkıntı olan sperm vakalarınd tutyo
Tıkalı değil canım ama yine de engel oluyor işte herkes te aynı değilmiş . Çalışıyorum transferden sonra 5gün dinlenecem 6.gün gideceğim çalismayaEger tupler tikali degilse kistin gebelik olusmasinda bir engel olmazmis pek. Benim ilkinde hic tutunma olmadi tahminimce fakat donmus transfer taze transfere kiyasla herzaman basari sansi yuksek kabul ediliyor.
Heyecanli bir surecin icerisindesin suan. Sana tavsiyem ya tutmazsa diye strese koyma kendini. Kendini oyalayacak seylerle vaktini gecir. Eger calismiyorsan bir hobi edin yada kitap oku film izle. Vucudunu dinlendir ve yorucu fiziki aktivitelerden kacin. Transferden sonra gunluk yarim saat yuruyus iyi geliyor. Bir de ben 4 gun banyo yapmamistim. Vucudunu sil daha cok ve test gunune kadar ilik suyla hizli bir dus al ayakta. Sicak su pek iyi gelmiyor ilk zamanlar.
Tutup tutmayacagini Allah bilir ama aşılama yüzde 15 tutan kişiler var tüp yüzde elli rezerv azsa zaman kaybetmek istemiyorsan tüp olabilir . Yine de doktorların fikrini de al . Onlar daha iyi bilirYumurta rezervim az ama eşimde sorun yok. Zaman kaybetmeyelim diyoruz ama sevinç hanım ilk olarak aşılama deneyebiliriz dedi bilmiyorum tutar mı?
Merhaba benim de ilk denemem tutmadı siz ikinci deneme için rahme çizik attirdinizmi?Embriyolog bana transferden once sunu soylemisti bazen rahim ve embriyo birbirini sevmez bazende sever. Eger maddi imkanlariniz elveriyorsa denemekten vazgecmeyin. Inancinjzi da kaybetmeyin. Ben birde pgt yaptirmamistim fakat eger tekrar tup bebek tedavisi olursam mutlaka yaptiririm. Cunku down sendromu gibi kromozom ile ilgili hasar tespitleri yapilabiliyor transferden once. Bu gozardi edilmemesi gereken bir detay. Ayrica basarisiz transfer denemelerini de azaltiyor pgt den saglikli donen embriyolar.
Eger ki iki tane negatif denemeniz var ise doktorunuz ile histereskopi yaptirmak istediginizi ve rahme cizik attirma durumunu danisin. Rahme cizik attirmak embriyonun tutunmasi ihtimalini yukseltiyor.
Ben bunu yaptirmayi istedim ve hastaneyi arayip durumu anlattim ve doktorun beni arayip bilgi vermesini talep ettim ama o ay icerisinde istedime geri donus alamadim. Yani cizik atilmadan transferimi oldum.Merhaba benim de ilk denemem tutmadı siz ikinci deneme için rahme çizik attirdinizmi?
hikayemız çok benziyor bende 3 senedir denıyorum gebelık hiç olmadı, ilk tüp bebek negatif ikinci deneme için bekleme aşamasındayım... 10 tane dondurulmuş embriyom var... rahme çizik atma işlemini semra hanıma soracagım cuma günü görüşmem var ... ilk deneme için zaten %55 ihtimal veriyorlar .. 2. ve 3. denemede ihtimal daha fazla oluyor ... hayırlı olsun Rabbim kucagınıza almayoda nasip etsin inşBen bunu yaptirmayi istedim ve hastaneyi arayip durumu anlattim ve doktorun beni arayip bilgi vermesini talep ettim ama o ay icerisinde istedime geri donus alamadim. Yani cizik atilmadan transferimi oldum.
Ben uc yillik bir deneme icerisinde hamilelik yasamadim ve bunun tutunma ile bir problemden kaynaklandigini dusundum. Fakat ikinci transferimde pozitif sonuc almam bu konuda yanildigimi gosterdi.
Ancak bazi arastirmalar gosteriyorki rahme cizik atilmasi tutunma ihtimalini arttiriyor. Embriyo rahme yerlesmek icin yer ediniyor. Bu yontem genelde birkac negatif denemeden sonra tercih ediliyor alternatif icin
2 mm senin ki kaç çıktıkızlar dondurulmuş transferi önecesi ilk yani adetin 2. gün kontrolünüzde rahim kalınlığınız kaçtı hatırlayan var mı?
2 mm senin ki kaç çıktı
Tedaviye başlattılar a ma değil mi?6 bana da çok geldi hemşire tam sökülmemişsin dedi. internetten baktım adet dönemi boyunca 2-4 arası normalmiş. moralim bozuldu biraz.
Tedaviye başlattılar a ma değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?