Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Cnm ilk memoriale gittim. Yumurta rezervem çok iyi eşimin degerleride iyi, tüplerde açık, rahimde sıkıntı yok, hormonal degerlerde normal niye olmuyor bilmiyorum. Geriye sadece pgt kaldı.

Bence butun degerlerin guzel;insan belirsizlikten daha korkuyor tabi ama hakikaten iyi bir tüp bebek merkezindeyiz. Pgd mantıklı olabilir. Esinin spermlerine de spermiyogram dısında fish vb dna tetkikleriyle bakılabiliyor. Labaratuvarı en buyuk avantajımız

Bir arkadasımın abisinin 5 yıl cıcugu olmamıs ve doktordan doktora hiç bir neden bulamıyorlar. En son çinko eksikliği çıkmış erkekte; çinko kullanımından sonra 2.ayda hamile kalıyor. Nekadar ilginç gelmişti

Çok karısmak istemem ama burdan çok şey ogreniyoruz; destek oluyoruz; soylemeden duramayacagım; eger yapmadıysanız ikiniz de Ayrıntılı tahliller için endokrinolojiye bi çıkın derim; folik demir d vitamini b vit çinko iyot çok onemli olabiliyor bazen

İnsallah basit bişeydir; pgd sorun olsa bile rezervin iyi oldugu için belki ilk denemede saglıklı embriyoyu yakalarsın

Canım çok guzel bilgiler verdin tesekkurler; ben de tedaviden sonra deneyeceğim çay ve poleni 2. Tedavi için. Peki amh testini aynı labaratuvarda mı yaptırdın?

canım tesekkur ederım verdiğin bilgiler için eşim dahiliye gitti tüm kan testierini yaptı ama çinkoyu bilmiyorum onu baktırmamış olabılır baktırdığı değerler hepsi normal çıktı . Demeir eksikliği, tsh, tiroid falan hepsi normal eşimde
bende ise çogu kadında olduğu gibi demir eksikliği çıktı demir hapı kullanamıyorum çünkü inanılmaz kabızlık yapıyor iğnesini vuruluyordum bitti oda , sonrada değerime baktırmadım... tsh,t4 ve t3 normal ama antitpo ve antitg yüksek yane haşimeto hastalıgı var bende gizli tiroid ama ilaç kullanıyorum ve şu an kontrol altında en son mayıs ayında testlerimi yenıledım ve semra hanıma özellıkle sordum engel olur mu diye yok dedi ilacı kullanmaya devam et dedi... tsh 'ım ilk zamanlar 4 ve civarıydı tedaviden önce 1 düşürdük... tsh 9 olan arkadaşım hamıle kaldı ve sonra tiroid ılacı kullanmaya başladı ... ne bileyim bunlar çok ufak ayrıntılar diye düşünüyorum hamıle kalan kadınların hepsinin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ama yine kalıyorlar... demek kı zamanım gelmemiş bakalım inş 2. tedavi işe yarar...

canım tesekkur ederım verdiğin bilgiler için eşim dahiliye gitti tüm kan testierini yaptı ama çinkoyu bilmiyorum onu baktırmamış olabılır baktırdığı değerler hepsi normal çıktı . Demeir eksikliği, tsh, tiroid falan hepsi normal eşimde
bende ise çogu kadında olduğu gibi demir eksikliği çıktı demir hapı kullanamıyorum çünkü inanılmaz kabızlık yapıyor iğnesini vuruluyordum bitti oda , sonrada değerime baktırmadım... tsh,t4 ve t3 normal ama antitpo ve antitg yüksek yane haşimeto hastalıgı var bende gizli tiroid ama ilaç kullanıyorum ve şu an kontrol altında en son mayıs ayında testlerimi yenıledım ve semra hanıma özellıkle sordum engel olur mu diye yok dedi ilacı kullanmaya devam et dedi... tsh 'ım ilk zamanlar 4 ve civarıydı tedaviden önce 1 düşürdük... tsh 9 olan arkadaşım hamıle kaldı ve sonra tiroid ılacı kullanmaya başladı ... ne bileyim bunlar çok ufak ayrıntılar diye düşünüyorum hamıle kalan kadınların hepsinin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ama yine kalıyorlar... demek kı zamanım gelmemiş bakalım inş 2. tedavi işe yarar...

Canım çok guzel bilgiler verdin tesekkurler; ben de tedaviden sonra deneyeceğim çay ve poleni 2. Tedavi için. Peki amh testini aynı labaratuvarda mı yaptırdın?

Evet aynı yerde yaptırdım. İnsallah faydasını görürsünüz. .

Kızlar merhaba,

çok uzun zamandır sizleri takip ediyorum ancak yeni üye oldum.. değerli fikirlerinize ihtiyacım var..

Benim hikayem biraz uzun.. şu an yaşım 33.. 2010'da evlendik.. hiç çocuk planlamadık.. 2014'te regl dönemi dışında sancı ve kanamayla doktor arayışına girdim.. Türkiye hastanesinde bir bayan doktor beni muayene etti çok ilgilendi.. yara, biri ceviz biri fındık büyüklüğünde 2 miyom ve bir de polip çıktı. Şu an çocuk düşünmüyorsun belki ama ileride sana sorun yaratır bunlar, histeroskopi ile alalım ya da hiç kürtaj olmamışsın o şekilde de temizleyebiliriz hemen yatış yazalım dedi.. inanılmaz korktum. annem de kanser hastası olduğu için iyice panikledim. En iyisi mi aldırayım kurtulayım dedim ki ofisten arkadaşlar bir doktordan bahsettiler. Çok memnun olduklarını, bu şekilde problemli durumlar için ona gittiklerini ve aslen tüp bebek doktoru olduğunu söylediler. o dönemde çok bilmediğimden bayan dr. olması da beni rahatlatmıştı.
Fulya'da muaynehanesi olan Prf. B***** S********'a gittim. Muayene etti kızım sende hiçbirşey yok, bunlar kasap dedi ağzına geleni saydı hiç merak etme dedi. Sonra eşinden sperm örneği alalım, sendne fsh fln başladı.. Dedim biz düşünmüyoruz. olsun biz önden bi bakalım ne var ne yok dedi. Tecrübesizlik tamam dedik.. eşimde de bende de sorun çıkmadı.. 6 aylığına y. dışında çalışmaya gidecektim gönül rahatlığıyla git hiçbir sıkıntı yok dedi. gittim, her reglmde inanılmaz sancılar, yoğun kanamalar ve parçalar.. Türkiyeye döndüm muayene, smear sonrası hiç sorun yok dedi..

Bu arada başka kadın doğum doktorlarına gittim bebek ise 1 sene geçti olmuyor, smear alındı ufak bir enfeksiyon dışında bir şey yok..

Ben yine fulyadakine geri gittim.. prolaktin için ilaç verdi kullandım değerler yoluna girdi, fsh, tsh, normal.. yine olmuyor.. Hemen gel tüp yapalım dedi...

Tabi bir irkildim, başka doktora da görüneyim dedim ve Gayrettepe Florence B*** Hanım'a gittik. O da tüp bebek başkanıymış. Çok ilgilendi, yakın takibe aldı, yumurta çoğaltıp çatlatıp deneyelim dedi.. kontrol.. 4 yumurta da çatlamadan duruyor.. şimdi içeriyi bir temizlemek lazım dedi cyclo progynova verdi sonrasında Tüp yapacağız dedi, bu sırada bir test yaptı adını unuttum Değer 147.. neden 147 neden 147 diye düşünmeye başladı.. ne demek bu dedim yumurtaların kalitesiz olduğunu gösterir dedi.. doktor bana neden diye soruyor.. güvenim sarsılmıştı..

Artık güvenmemiz lazım tanıdıklarımıza bebek vermiş iyidir dedik koca prof dedik ve yine fulyadakine döndük.. Florencedakine ağzına geleni saydı.. o ilaçlar kanser eder seni nasıl verir hemen bırak deddi.. Amh istedi 2.67.. yine sorun yok ama ben hep biyokimyasal.. rahim filmi çekildi, sağ tüpte hafif ampuller ektazi.. önemli bir şey değil rahimde de bir şey yok dedi.. tüpe başlıyoruz, şu anneciğin de ölmeden bir torun görsün dedi..beni kötü yerden vurmuştu..

gonal f’le long protokol başladık.. tam transfere 3 gün kala kontrol.. aaa bir de ne görelim benim hiçbirşey olmayan rahmimde aynı noktalarda polip ve miyom görünür olmuş.. çok sinirlendim ama artık bu yola girmiştik.. annemin tedavisi de devam ettiği için yalnız gidip geliyordum.. eşim yurt dışındaydı.. velhasıl ben yumurta toplarken alırım o polipi dedi.. yumurta toplama işlemi için Amerikan hastanesini kullanıyor, kendisi yetişemedi, ordaki başka bir dr. topladı ve toplam 14 yumurtadan 5i embryoya uygun bulundu 4 ü donduruldu.. hemen o hafta transfer, transfere 1 saat gecikti ve o sıkışık vaziyetimde inanılmaz stres olmuştm.. sonuç negatif. Senin o polip ve miyomları almamız lazım dedi.. histeroskopiye girdim. Çıkışta geldi doktorum, temizledim aldım yapışıklık vardı onu da açtım dedi.. genç kız rahmi gibi yaptım şahane oldu dedi gitti. 2. Transfer de negatif.. dedim hocam bende bir sıkıtı mı var, genetik, bağışıklık, kan pıhtılaşma,rahimde damarlanma fln bir baksak mı nedir vaziyet.. hiç gerek yok canım dedi.. açtı defterini bak bunlarınki tutmuş seninki tutmamış benim oranım çok yüksek ben de istemem tutmayan hasta fln fln… 3. Transfer bayrama denk geliyordu.. 1 hafta ileri atarız bir şey olmaz dedi (tatil yapacak).. sonuç : negatif.. bu dönemlerde hep estrofem be crinone kullandım kızlar..

Çağırdı beni, saçımı başımı yolacam çok sıkılıyorum, neden gebe kalamadın demez mi.. aman canım başka merkeze gitme mesela bahçecide fln sana şimdi hsg yaparlar, gen testi isterler ben gerek görmüyorum, evde down sendromlu ablan yok bişi yok, Amerikan hast. B***** hocaya da danıştım sana Antigonist (kısa) protokol deneyelim, zaten hep 3. Gün transfer etmiştik 5. Gün yapalım ölürlerse de 5. Gün ölürler , yaşın da genç dedi.. o da olmazsa artık ben seni yönlendiririm tanıdık birine dedi (yani biz batırdık, rezillik içerde kalsın yabancılar öğrenmesin durumu)..

sonuçta benim 1 yılım, boşu boşuna deneme tahtası olarak heba oldu.. harcadığımız paranın hadi hesabı yok.. maaşlı insanlarız..

1 senenin sonunda ne mi oldu, daha bebek düşünmeyen arkadaşlarım doğurdu, kalanı da hamile.. herkes bizim gibi olmuyor, bunla hava atan mı dersiniz, ben hamileyim bak abimin düğününde tepine tepine halay çektim bişi olmadı kromozomu bozuk olanlar düşüyor demek seninkiler de öyle diyen mi.. harika bir duygu anlatamam, neden yapmıyorsun diyen mi.. Zaten annemin stresi bana yetiyor.. bir de bu durum.. psikolojim çöktü

Kızlar uzun oldu vaktinizi aldım.. ancak ben ciddi ciddi kandırıldığımı düşünüyorum.. Bu sefer gerçekten beni önemseyecek, detaycı, her muayenede senin neyin vardı sana ne yapmıştık diye sormayacak, vicdanlı bir doktor ve iyi bir merkez arıyorum. Yorumlarınızı okudum, bahçeci ve medipol şişli arasında kaldım. Ne olur fikirlerinizi söyler misiniz??

CANIM çok üzüntü yasamissin. Her ikisiyle de on görüşme yapın .hangisi kafanıza yatarsa o olsun . Ben de öyle yapacaktım ama ilk memoriale gittim beğendim bahceciye gitmedim

Sorma tatlım,
yani 3 yıldır çektiğimi bir ben biliyorum..bir de kadın demez mi madem annende kanser var sana maksimum 2 kere kullandırabiliriz bu ilacı.. madem öyle bu kadar denemek niye yani neden beni riske atıyorsun
işin sadece ticaretinde olmayan insanlarla karşılaşalım artık

B Blueberrymuffin yazdıklarını okurken çok duygulandım... Ne çok şey yaşamışsın, sağlam bir psikoloji gerektiriyor bu süreç gerçekten. Allah iyi ve işimizi kolaylaştıracak insanlarla karşılaştırsın her birimizi. Bence aklında kalmasın, her ikisi ile de ön görüşme yap ve hangisinde kendini daha iyi hissedersen onu seç... Ben de memorial da tedaviye başlamadan önce Bahçeci de aklımdaydı ama görüşmeye gitmedim. Yani araştırma yaparken ben de ikisi arasında kalkıştım. İnşallah hakkında en hayırlı olanı seçersin.

canım yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm. en iyisi olsun diye uğraşmışsın doğal olarak ama resmen cahil vurdumduymaz insanlara denk gelmişsin. türkiye hastanesindeki kadın dr. N.T miydi? eğer oysa benim ilk çikolata kisti teşhisimi o koymuştu ve uyguladığı tedaviyle kistim küçülmüştü. o zaman evli bile değildim. başarılıydı dediğim gibi ama tavrı yaklaşımı beni çok rahatsız ediyordu. her gittiğimde evlen, madem uzun süreli ilişkin var neden evlenmiyorsun, evlenmiyorsunuz böyle yaşınız geçiyor sonra sizi doğurtmak için uğraşıyoruz falan diyordu ve resmen bana hem fiziksel hem ruhsal acı veriyordu bıraktım bende onu.

ben başka bir merkezle görüşmedim hatta ben ilk gittiğimde sorunlarımı bile bilmiyordum çocuk istemiyoruz ama ilerde pişman olursak diye yumurta dondurmaya gitmiştim. tabii incelemeler sonrası zaten normal yollarla olamayacağı anlaşıldı ve embriyo dondurduk transferim olmadı. doktor tavsiye edilmez elbette bana iyi gelen sana gelmez ya da tam tersi ama şişli memorial'dan çok memnunum. önce allah'a sonra hastaneye güvenim sonsuz. allah hiç birimizi pişman etmesin tabii ama ben semra hanım'dan bir randevu almanı öneririm. ikinci doktorun kim olduğu çok önemli değil, zaten tek doktor takibi yapmıyor.

Canım Türkiye hastanesindeki M. K. hnm idi. aslında bu kadar sene oyalanıp da onun sözüne gelmek esas beni sinir eden.. 30 lu yaşlarda 3.5 sene çok büyük bir süre..
Hepimiz için hayırlısı olsun çok teşekkür ediyorum.

Kizlar ben asilama icin memoriala gitmeyi düşünüyorum sizler orada direk tüp e mi gittiniz asilama deneyen de var mi aranizda
Bi de hangi kadin dogumcu daha iyi acaba
Asilamaya tüp bölümü bakmiyor sanırım

Kizlar ben asilama icin memoriala gitmeyi düşünüyorum sizler orada direk tüp e mi gittiniz asilama deneyen de var mi aranizda
Bi de hangi kadin dogumcu daha iyi acaba
Asilamaya tüp bölümü bakmiyor sanırım

aşılama hakkında bir şey bilmiyorum belki tüp bebek kısmında da yapıyorlardır.
kadın doğum kısmında ise altuğ semiz'in iyi olduğunu duydum ama ben hiç gitmedim. allah kısmet eder de gebeliğim oluşursa takip için altuğ bey'e gitmeyi planlıyorum. inşallah allan'ın izniyle tabii.

Kes

Kesinlikle Memorial i öneriyorum canım.. senin yaşadıklarınla benzer bi akrabamız Türkiye’de gitmedikleri doktor kalmamıştı nerdeyse 40 yaşında memorialde ilk denemesinde hamile kaldı.. bende onun vasıtasıyla Memorial tercih ettim memnun kaldım..

Çok geçmiş olsun arkadaşım gözlerim dolu dolu okudum. Allah yar ve yardımcın olsun. Bende şişli ve bahçeci arasında kalmıştım bahçecide karar kılmıştım. Sonrasında bir kaç bir şey duydum yakın çevremden çok paragöz olduklarını her muayenede bunu hissettirdiklerini ve sürekli bir ücret olayının döndüğünü söyledikleri için rahatsız oldum. Tamam kimse babasının hyrına yapmıyo alsınlar parayı ama bu kadar göze sokulması beni rahtsız eder diye hiç gitmedim. Şişliye gittim çok memnun kaldım. Beni hiç muayene etmeyen doktorlar bile telefonda bilgi için arayabiliyolardı ve benim hakkımda her şey biliyorlardı. Çünkü dosyamız var ve her şey yazıyor sürekli hikayeni anlatmak zorunda kalmıyorsun. Ben çok memnunum ekimde de tedaviye başlıyorum. Sizinde hakkınızda en hyırlısı olsun inşallah

Arkadaslar bugun tedavimin 8.gunu ilk kez cetrotide verdi ikinci iğne olarak dpktor. Ama iğneyi yaptıktan sonra iğne yeri büyükçe kızarıp şişti epeyce; 1 saat sonra şişliği indi ama hala kırmızı.

Sizde de böyle alerjk reaksiyonlar oldu mu acaba?
Yarın arayacağım hemşireyi

ligea Cetrotide iğnesi bende de aynı reaksiyona sebep olmuştu. Yan etkilerinin arasında da var, endişelenmene gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…