- 25 Şubat 2016
- 6.034
- 10.224
- 248
canım öyle düşünme işe yaramıyorsa alınması en mantıklısı tüp bebekte şansını artırır ... tedavi sürecinin bir parçası gibi düşünS sdkzn çok teşekkür ederim cnım dediğin gibi benimde 3 yıl önce mr'da göründü bu sıvı o zaman bekardım vajinal ultrason ya da hgs yapılamadı. Semra hocaya muayenr olduğumda sağ tüpümde o kadar büyükmüş ki ultrasonla dahi çıktı ve deidğin gibi yapışıklık çoksa tüpü almadan bağlıcaz dedi. Ama hgs çektirmedi bana sıvı çok olduğu için dahada artırır dedi. Diğer tüp için bi şey söylemedi zaten laparoskopi şart açınca görücem diğer tüpün durumunu diye düşündü bence. Olabilir, mantıklı. Ameliyattan önce sorucam yine ne yaparız ne ederiz diye. Tüpümün alınması psikolojik olarak çok etkiliyo beni yarım bi kadın olacağım artık. Gerçi bu ameşiyattan sonra tüp bebek yöntemiyle çok hamile kalan var. Hakkımızda hyırlısı sen ne zaman deneyeceksin ?
S sdkzn çok teşekkür ederim cnım dediğin gibi benimde 3 yıl önce mr'da göründü bu sıvı o zaman bekardım vajinal ultrason ya da hgs yapılamadı. Semra hocaya muayenr olduğumda sağ tüpümde o kadar büyükmüş ki ultrasonla dahi çıktı ve deidğin gibi yapışıklık çoksa tüpü almadan bağlıcaz dedi. Ama hgs çektirmedi bana sıvı çok olduğu için dahada artırır dedi. Diğer tüp için bi şey söylemedi zaten laparoskopi şart açınca görücem diğer tüpün durumunu diye düşündü bence. Olabilir, mantıklı. Ameliyattan önce sorucam yine ne yaparız ne ederiz diye. Tüpümün alınması psikolojik olarak çok etkiliyo beni yarım bi kadın olacağım artık. Gerçi bu ameşiyattan sonra tüp bebek yöntemiyle çok hamile kalan var. Hakkımızda hyırlısı sen ne zaman deneyeceksin ?
Jalapenoo aslında çok doğru diyorsun başka birisi bu yöntemi deneyelim dese yine aklım semra hocanın söylediğinde klacak. En iyisi ben kafa karışıklığına sebebiyet vermeden youma bakayım. Çünkü bekarkende bana söylediler sıvı var ve tüp bebek düşünürsen bunu almak gerekebilir diye. Ama insanoğlu işte hep olumlu şeyler duymak istiyor. Tabiki hayat böyle değil maalesef biliyorum en iyisi 13 ekime kadar psikolojimi dik tutup tüm pozitif enerjimle oraya gitmem. Az kaldı iyi düşünmem lazım hem daha ilk denemem olacak sakin olmak zorundayım. İnşallah diğer tüpümün alınmasına gerek kalmazda bu yaşta o psikolojiyi yaşamam
oh maşallah maşallah ne güzel inşallah benidme öyle ağrısız sızısız geçer. transferinde hayırlı olur inşallah. bilgiler için çok teşekkür ederim çok aydınlattın beni.tatlım ultrasonda bile görüdüyse sakın aklın karışmasın demek ki sahiden müdahale gerekiyor. benim hiç ultrasonda görünmedi ona rağmen kapatılması gerekti. ben şimdi gün sayıyorum, sanırım allah da nasip ederse ekimin 2. haftasından sonra transfer olacak.
ayrıca operasyonlardan da hiç korkma benimki 2 saat ( ki bu uzun bir süreymiş, yapışıklıklarım aşırı olduğundan ) sürdü yani ağır ve zordu ama sonra hiç sıkıntı olmadı. ağrım da olmadı allah razı olsun doktorlarımdan. hatta çok şükür (maşallah) gaz sancısından göğüs ağrısına hiç bir ağrı yaşamadım. tam 1 hafta sonra metrobüsle işe bile gittim. kaldı ki daha önce bile gidebilirdim ama işime geldi evde takılmak :) bu arada bol su içtim ve sürekli yatmadım yürüdüm hareket ettim. gazım bile olmadı. nerdeyse. 3 güne şişliklerim indi.
Canim seni cok iyi anliyorum ayni korkular ve telaslar bendede var.dogustan benimde yarim rahmim ve ona bagli tek tupum var semra hoca bi sonraki ay rahim filmini tekrarlatacak yapisiklik ve sislikten suphelendi eger varsa benimde tek tupum alincak ve dogal yolla hamile kalma ihtimalim sifir olcak daha once 2 kere dogal yolla hamile kalmistim.bu dusunce benimde pskolojimi asiri etkiliyor.semra hocanin karsisinda hicbisey soramadim soyledikleri daha once hic duymadigim seylerdi dondum kaldim.evladimiza giden son yol son duragimiz burasi ve bu tedavimiz olur insallah.tekrar gorusmek istiyorum aslinda insallah gorustururler soracagim sorular var.kızlar iyi akşamlar, nasılsınız ? Size bir şey danışmak istiyorum. Bana semra hoca hidrosalpenks var ve ameliyat şart dedi. 2 gün önce merve öztürk'ün seni beklerken isimli kitabını okudum. Onda da hidrosalpenks varmış ve enjektörle çekerek tüpü almaktan kurtarmışlar tabi bu 5 yıl önce falan yapılmış. Bende araştırdığımda bu yöntemin çok sağlıklı olmadığını tüpün alınmasının daha da şansı artırdığı yazıyor her yerde. Semra hocada bana alıcaz dedi. Sizce başka doktora da gitsem mi bugün aklıma bu takıldı. Var mıdır başka yolusemra hoca gerek görmese yapmazdı diye düşünüyorum. Yani 6 bin için benim tüpümü almayı göze alacak bir doktor değil o. Ama içim içimi yiyor şuan ya başka yolu varsa diye ne yapmalıyım tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi
bende şaşkınlık ve heyecanla daha ilk defa doktora gitmenin sersemliğiyle hiçbir şey soramadım tamam dedim sadece. bende eğer bir kez daha karşılaşırsam sormak istiyorum başka yolu yok mu diye ama çok araştırdım yok sanırım. bu enjektörle enfeksiyonu çekme işlemi çok eskiden uygulanıyormuş ama bebeğin tutma ihtimali daha zayıfmış. en doğru yöntemin tüpü almak olduğu kanısına varmış tıp dünyamız. sebebi ise enfekte olan bir şeyi orada tutmak daha sonra nüksetmesine ortam sağlamak ve yine bebeğin düşmesine sebep olması. aslında doktorlar bağlamak da istemiyorlar direk almak istiyorlar. yapışıklık fazlaysa alamıyorlar ve bağlıyorlar.Canim seni cok iyi anliyorum ayni korkular ve telaslar bendede var.dogustan benimde yarim rahmim ve ona bagli tek tupum var semra hoca bi sonraki ay rahim filmini tekrarlatacak yapisiklik ve sislikten suphelendi eger varsa benimde tek tupum alincak ve dogal yolla hamile kalma ihtimalim sifir olcak daha once 2 kere dogal yolla hamile kalmistim.bu dusunce benimde pskolojimi asiri etkiliyor.semra hocanin karsisinda hicbisey soramadim soyledikleri daha once hic duymadigim seylerdi dondum kaldim.evladimiza giden son yol son duragimiz burasi ve bu tedavimiz olur insallah.tekrar gorusmek istiyorum aslinda insallah gorustururler soracagim sorular var.
kızlar öngörüşme randevusu aldım sevinç hanıma verdiler semra hocayla da görüşecekmişim. tedaviye başlayınca da sevinç hanımla mı devam etmem gerekiyor? seçim yapabiliyorsam eğer önerdiğiniz birileri varmı
çok sağol cnm zaten en cok semra hocanın yorumunu merak edıyorum. ona göre rotamızı belırleyecegız hayırlısylahayırlı olsun inşallah.
hayır sevinç hanımla devam etmek zorunda değilsin. ama zaten tek dr yapmıyor takipleri. illa en az 2-3 dr ile görüşüyorsun karşılaşıyorsun.
Canim siz sanki biraz daha beklemeyi dusunmuyor muydunuz? Hayirdir?çok sağol cnm zaten en cok semra hocanın yorumunu merak edıyorum. ona göre rotamızı belırleyecegız hayırlısyla
amh ve spermıyogram yaptırcagız sonuclarına göre işi hızlandıracagız cnm. bnm rezervım cok iyi değildi daha da düşmüş olblr. eşimin daha hbri yok aslında öngörüşme randevusundan belkı iptal de ettirebilirim. semra hocanın değerlendirmesini alıp zmnına öyle karar verecegız. bakarsn hemen başlayablrz. yada 2018 nisan mayısa erteleriz. aslında ocak ayında baslamyı dusunuyrduk ama eşimin kardeşinin doğumu var subat ayında ve bize cok yakın oturuyor cok telaslı bır surec olacak duygusal olrk da yıpranabılirim diye o ayları pas gececgım. strese girdiğim bir dönem başlamak istemıyorum ozmn da bahara ertelenıyor. kafam cok karısık, bu cmtsı spermıyogramı yenıleyecegz amhı da görelım bakalım. değerler de sıkıntı yoksa erteleyeblrm. bu sefer düzende yaptırmıyorum memorılda yaptrcgm spermıyogramı bakalım arasnda cok fark olacakmı. sankı düzenın sonucları fazla iyimser gibi gelıyor.Canim siz sanki biraz daha beklemeyi dusunmuyor muydunuz? Hayirdir?
Anladim tatlim hayirlisi olsun bir git bakalim. Biz de bu ay randevu alacagiz on gorusme icin insallahamh ve spermıyogram yaptırcagız sonuclarına göre işi hızlandıracagız cnm. bnm rezervım cok iyi değildi daha da düşmüş olblr. eşimin daha hbri yok aslında öngörüşme randevusundan belkı iptal de ettirebilirim. semra hocanın değerlendirmesini alıp zmnına öyle karar verecegız. bakarsn hemen başlayablrz. yada 2018 nisan mayısa erteleriz. aslında ocak ayında baslamyı dusunuyrduk ama eşimin kardeşinin doğumu var subat ayında ve bize cok yakın oturuyor cok telaslı bır surec olacak duygusal olrk da yıpranabılirim diye o ayları pas gececgım. strese girdiğim bir dönem başlamak istemıyorum ozmn da bahara ertelenıyor. kafam cok karısık, bu cmtsı spermıyogramı yenıleyecegz amhı da görelım bakalım. değerler de sıkıntı yoksa erteleyeblrm. bu sefer düzende yaptırmıyorum memorılda yaptrcgm spermıyogramı bakalım arasnda cok fark olacakmı. sankı düzenın sonucları fazla iyimser gibi gelıyor.
en erken 3 hafta sonraya verdiler cnm ona göre planlarsınAnladim tatlim hayirlisi olsun bir git bakalim. Biz de bu ay randevu alacagiz on gorusme icin insallah
Gönül hanıma mı vermişler canım? Bence çok tatlı bir kadın seni sakinleştirip heyecanını azaltacaktır. Vardın mı istanbula yarın saat kaçtaymış teansfer?Kızlar transferine gönül hanım giren var mı ?
CANIM aslında emre bey yapacak dedi . Emre beyi hiç görmedim.eşim erkek doktor duyunca moralini bozdu sevinç hanım olsun dedim izinliymis gönül hanım oldu gönül hanım iyi ama pek transfer yapmıyor diye tedirgin oldum .Gönül hanıma mı vermişler canım? Bence çok tatlı bir kadın seni sakinleştirip heyecanını azaltacaktır. Vardın mı istanbula yarın saat kaçtaymış teansfer?
emre beyin çok transfer yaptığını duydum hatta kendimde eğer semra hanım olmazsa emre beyi isticem. çok tatlı bir doktor şen şakrak hep gülüyor:)CANIM aslında emre bey yapacak dedi . Emre beyi hiç görmedim.eşim erkek doktor duyunca moralini bozdu sevinç hanım olsun dedim izinliymis gönül hanım oldu gönül hanım iyi ama pek transfer yapmıyor diye tedirgin oldum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?